Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#28701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pološe, može bolje...doduše, uvijek može bolje...

Mislim da može i više od toga... tuzlaci su uvijek bili lijevi.... vazda bili kolijevka SDP-a,,, sad je ponuda lijevih veča, ali je i nezadovoljstvo SDP-om veče...NS tu može dobro da profitira, posebno zbog dolaska Selimovog, kojeg tuzlaci cijene i vole...i drže do njegovog mišljenja... a on je svoje mišljenje izrazio prelaskom u Našu Stranku... mnogi će za njim...puno zavisi i od kvaliteta kandidata koje komisija stavi na listu... a uveliko i od akivnosti i profesionalizma izbornog ptaba i gradskog odbora

Mislim da hoče SDP pobijediti pojedinačno, ali da neče moći bez DF-a i NS-e formirati vlast...
putokaz1

#28702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Nisam siguran da DF i NS pojedinačno mogu preći prag Kantonalni
Ako NS i Nešto napravi u Gračanici i Tuzli,mnogo zaostaje u Banovićima,Kladnju,Teočaku,Čeliću,Doboj Istoku,Sapni,Kalesiji
DF osim Zlatana ja tu ne vidim nikoga da im obezbjedi Prag
Zanimljiva mi je ideja o ujedinjenu SDP-DF-NS-TA
Bilo bi lijepo vidjeti u Parlamentu
-Bešlagića,Čamdžića
-Begića
-Miškovića
-Neke SDP ovce
Na istoj strani
Bitna je organizacija u čitavom kantonu,NSRZB i BPS su prolazili pragove u skoro svim Općinama i tako i Kantonalni Prag dok su sad NS i DF slabiji od njih tj od BPS 2014 i NSRZB 2014,DF se raspada a NS tek formira negdje
Potrebno je
-Mnogo Truda ,Znoja
-Popularnosti
-Dobrih kandidata
-Biračkih odbora
-Novca
-Sreće
da NS( a i DF) samostalno prođe prag na TK
Ja cu glasati vjerovatno za SDP zbog Ede Hasana i Jakuba i dr-Takav je sad Lukavac,mnogi ćemo iako ne volimo Nikšića podržat SDP radi njih
kmirsad

#28703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
....otkad je sveta i veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast
rasturi svatove pijani svat, bratija proglasi grabež za Krstaški rat.....

nedavno je ovo Balašević objavio....

Lijep pozdrav.
Imam neki osječaj sabina da si ti bliža nekim informacijama o NS od nas...
Hajde ,podijeli ih s nama,,,
palermo

#28704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Vidim po postovima, opet se historija ponavlja. Baš kao pred izbore 2014......DF u naletu, i onda naš dobri Komšo najavljuje da on može biti sa vrijednim poduzetnikom Fahrom (jer on, kako reče naš dobri Komšo, jedini ne krade).....i onda nas forumaši ovdje uvjeravaše da je Fahro samo alat za skidanje SDA i i da se mora sa njim i tako to. Epilog se zna, i izborni a boga mi i ovaj postizborni.

Jedina razlika je samo u imenu stranke.....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

palermo wrote:Vidim po postovima, opet se historija ponavlja. Baš kao pred izbore 2014......DF u naletu, i onda naš dobri Komšo najavljuje da on može biti sa vrijednim poduzetnikom Fahrom (jer on, kako reče naš dobri Komšo, jedini ne krade).....i onda nas forumaši ovdje uvjeravaše da je Fahro samo alat za skidanje SDA i i da se mora sa njim i tako to. Epilog se zna, i izborni a boga mi i ovaj postizborni.

apsolutna dezinformacija. niko nije kriv fahri što ne zna ni on šta će, pa bi pomalo bio vast, a pomalo bi sa opozicijom. ipak je ovdje riječ o klasičnom šlepanju opoziciji i ja tu ne vidim krivicu niti naše stranke niti dfa, jer je preskonferencija održana u prostorijama i na poziv sdpa.
Postojala je ta vrsta raspoloženja, pogotovo kod nas. Međutim, SBB se svojim zadnjim potezima, sam isključio iz te priče. Govorim o političkim djelovanjima u raznim parlamentima, bilo državnom, bilo federalnom. SBB se nakon nekog vremena vratio na poziciju da djeluje i ponaša se kao klasična stranka u vlasti, odnosno u koaliciji sa SDA, HDZ i Savezom za promjene. Ne znam kako onda možemo računati na njih, kada su već odabrali svoj put. Mislim da SBB ide u ovom paketu kako su to sada postavili i to je njihov izbor. Vidjećemo šta će biti, možda se situacija promijeni, ali mislim da će Radončić, ipak odlučiti da ide na ovaj način, s tim što bi za partnera iz RS vjerovatno birao SNSD.
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/komsic ... o/1024867/
Last edited by malakh on 25/02/2018 12:36, edited 2 times in total.
kluz franjo

#28706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote:Vidim po postovima, opet se historija ponavlja. Baš kao pred izbore 2014......DF u naletu, i onda naš dobri Komšo najavljuje da on može biti sa vrijednim poduzetnikom Fahrom (jer on, kako reče naš dobri Komšo, jedini ne krade).....i onda nas forumaši ovdje uvjeravaše da je Fahro samo alat za skidanje SDA i i da se mora sa njim i tako to. Epilog se zna, i izborni a boga mi i ovaj postizborni.
Kolega palermo,
imam utisak da (opet) povlačite neke paralele - meni nejasne i nevidljive.
Evo brzinski sam pregledao zadnjih nekoliko strana ovog pdf-a i nisam pronašao nijedan post, nijednog forumaša, koji afirmativno govori o nekoj koaliciji NS i SBB prije i/ili poslije izbora 2018. A posebno ne od simpatizera NS.
Ali evo u svoje ime da pojasnim.
izetbegovići, zvizdići, čampare, šepići, konakovići, radončići, arapovići, kurići, sbihovi, bossovi, bpsovi... Meni je sve to "SDA orbita". Ovom društvu neće biti puno bolje, samo ako sjaše Murta da uzjaše Kurta. Ovoj državi je potrebna temeljita promjena društvene paradigme. A ja stvarno ne vidim kako neko ko je stvarao i/ili koga je stvorio ovaj grabežni sistem može biti pokretač temeljitih promjena.
Gospodin Radončić nije odgovorio (niko ga nije ni pitao doduše), odakle mu 11 mio KM u CERTIFIKATIMA za privatizaciju OKO i Dječija štampa? Koliko je to dana i noći u rovu? Koliko je to izgubljenih ruku i nogu?
Helem, ja ne mogu zamisliti taj most, koji bi politički spojio mene i Mirvada Kurića.
Ali iskreno ne vidim i da ga neko pokušava sagraditi.
Pozdrav
Zlatna StafiloKoka

#28707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Zlatna StafiloKoka »

starisalko wrote:
sabina1 wrote:
kmirsad wrote:Zašto sabina od danas imaš tu dilemu ?
Zato što nikada Predraga Kojovića nisam mogla zamisliti pored neke visokopozicionirane osobe iz SBB-a na pres konferenciji osim u slučaju atomskog rata.

Da li će to Naša Stranka koalirati sa SBB-om nakon izbora ?
Neće ?
Hoće ?
Sad me ne zanima - za SBB ofirnjake , ljude koji su skupa sa SDA oborili ime Gorana Čengića , ljude koji su nastali na "avazovoj objektivnosti" i na "avazovoj ekonomiji" , ljude koji su pod tornjakovim skutom , ljude koji sistematski podržavaju SDA i održavaju SDA budžete sve ove godine , ljude koji sisaju sistem na isti način poput SDA braće , ljude koji će se u g.... pretvoriti samo da se baš pred izbore iz "pozicije" naglo prebace u "opoziciju" , ljude čiji predsjednik je bio hapšen i optužen nikada i nikada neću glasati.
Ne pada mi na pamet da glasam za bilo koje njihove potencijalne koalicione partnere - DF , SDP i Našu stranku.

Znam za koga neću definitivno glasati nakon 3000 postova u njihovu korist na ovom podforumu.

Sve je jasno kao slika.
Vazno je na vrijeme shvatit kakvi supci trenutno vode NS,kako poslije izbora sama sebe nebi grizla.Trenutno je borba koce na celo koje liste.Kamerman bi za drzavni parlament al nije siguran hoceli proc,jer ga je onda popusio znajuci da vise nece biti ni predsjednik.Sabina je za federalni,a Denisu su ponudili za KS.Naravno ponudu su mu poslali po posredniku jer snjim nemaju nikakva kontakta.Cilj im je da ga odstrane iz stranke,al kako maloprije procita na njegovom fb dao im je na znanje da su se zajebali ako misle da ce odustati od NS.Koji su to smradovi govori da na stranici NS nisu objavili da je proglasen za naj aktivnijeg poslanika u federalnom parlamentu.

ps. Poruka za predsjednika P.K a ne za forumasa P.K na ovim izborima od mene mozes samo ku... dobiti bjednice
Jeli prihvatio za Kanton da ide? Vidim da imate neke informacije koje drugi nemaju..iznenadio sam se bas kad sam procitao da se Gratz spusta na Kanton

P.s. Mislim da je ovo neprimjereno ponasanje prema gospodinu kojovicu
kmirsad

#28708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Sad tek pročitah post starogsalke i njegov kraj, poruku P.K.-u
Cijenim demokratiju, i pravo na izražavanje svog mišljenja... često se i sam koristim ružnim riječnikom, psovkama... ali starisalko, jebi ga, glasaj za koga hočeš, nemoj za koga nečeš... ali ovo je po meni klasična uvreda s ogromnom dozom mržnje, vjerovatno lične... ne valja to...
Ako si ovu poruku htio poslati predsjedniku NS-a ...Peđi kojovoću, a ne forumašu Peđi Kojoviću, trebao si mu je poslati mejlom ili dopisom, na stranku, a ne na forumu...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kluz franjo wrote:....Ovoj državi je potrebna temeljita promjena društvene paradigme. A ja stvarno ne vidim kako neko ko je stvarao i/ili koga je stvorio ovaj grabežni sistem može biti pokretač temeljitih promjena.
Gospodin Radončić nije odgovorio (niko ga nije ni pitao doduše), odakle mu 11 mio KM u CERTIFIKATIMA za privatizaciju OKO i Dječija štampa? Koliko je to dana i noći u rovu? Koliko je to izgubljenih ruku i nogu?
Helem, ja ne mogu zamisliti taj most, koji bi politički spojio mene i Mirvada Kurića.
Ali iskreno ne vidim i da ga neko pokušava sagraditi.
Pozdrav
Ne moze se Franjo bas DIREKTNO u savez , ne toliko zbog neke etike (jer zelja za savezom odmah diskredituje etiku) , vise je zbog gubljenja glasova.

Korak 1
10 mjeseci pred izbore , dva najistaknutija clana IGG pristupaju dvjema potpuno suprotnim organziacijama Marjanovic u NS a Arapovic u SBB koje ce biti protiv SDA (jedna od prvog dana osnivanja a druga od prvog dana raspisivanja opstih izbora iako ovoj drugoj nije smetalo da sa SDA glasa protiv imena Goran Cengic) - sasvim slucajno jel...iako se u oktobru mozda formira neka nova vlada KS...
Korak 2 organizuje se zajednicka press konferencija "u prostorijama SDP" (kao ono slucajno) sa nekom opstom temom koju bi podrzao ama svaki gradjanin ove zemlje...
Korak 3....
Korak 4....
Korak 5....

Da sam vidovita , bila bih bogata.
Mozda ste vi bogatas ?

Pokusavam da u ovaj kontekst nekako ubacim odlazak starog generalnog sekretara i marginalizaciju Denisa Gratza na veb stranici Nase Stranke ali nazalost ne uspjevam , bilo sta sto bih napisala o tome bilo bi lupetanje.
Lijep pozdrav.
kmirsad

#28710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Sad pročitah ponovo Programski manifest ili kako već se zove... ima tu dobrih stvari mene najviše zanima ekonomija, privreda,porezi i doprinosi... možda bi neko trebao da se dublje pozabavi privredom, privatizacijskim fondovima koji pod kontrolom drže pola privatiziranih firmi, berzom, KVP, RVP, ...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#28711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

glasači naše stranke, istoj neće moći oprostiti niti jednu jedinu grešku, dok sa sda, sdpom i dfom (koji je poslije egzibicije sa sda, ponovo bila druga stranka u kantonu sarajevo na lokalnim izborima) nije isti slučaj.
putokaz1

#28712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Na Lokalnim izborima u KS Druga stranka je Bila DF a sada više neće biti
SDP će ostati na istom nivou uz mali skok,NS malo više skočiti,GS proći prag
SDA malo pasti
NZBLOK i BHNL narasti
SBB pasti
BPS I BOSS vjerovatno ostati kratkih rukava
Kiflin SDA ili ASDA možda bude oko praga
NS ne postoji na Periferiji,a vjerovatno će u Gradu +Ilidža biti Prva Druga
Hakiz

#28713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

malakh wrote:glasači naše stranke, istoj neće moći oprostiti niti jednu jedinu grešku, dok sa sda, sdpom i dfom (koji je poslije egzibicije sa sda, ponovo bila druga stranka u kantonu sarajevo na lokalnim izborima) nije isti slučaj.
I ne trebaju. U čemu je poenta biti za NS ako će joj se dozvoliti da bude kao ostali?
malakh

#28714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Hakiz wrote:
I ne trebaju. U čemu je poenta biti za NS ako će joj se dozvoliti da bude kao ostali?
onda se ne trebamo čuditi ako još 16 godina bude u opoziciji.

jer, koliko god bili dobri, nemaju obrambeni mehanizam kada haranga protiv njih krene.
Hakiz

#28715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

malakh wrote:
Hakiz wrote:

jer, koliko god bili dobri, nemaju obrambeni mehanizam kada haranga protiv njih krene.
Glasači od kraja rata do danas biraju one koje biraju. I žive kako žive. Dakle, dobro im je sa strankama koje biraju. Ne možeš rulji zabraniti da budu mazohisti.

Sa druge strane, ako se pojaviš na platformi da nisi kao drugi, onda 16 godina opozicije je cijena koju bi trebao rado platiti. I čekati da mazohisti dođu sebi.

Jer, alternativa je šta? Pljunuti sebi u lice. Postati oni protiv kojih si se pojavio.

Meni se čini da bi NS mogao lako postati BiH verzija hrvatskog Mosta. Samo je stvar u tome da glasači u BiH još nisu sazrjeli koliko su u Hrvatskoj da probaju sa nečim novim, kao što su u Hrvatskoj pokušali sa Mostom. Rezultat je bio kakav je bio, ali pokušali su. To je napredak. Mi smo još daleko od tog stanja svijesti birača.
putokaz1

#28716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Šta će biti bolje ako SDA ode
Da li će nova vlast
-Spriječiti odlazak mladih
-Preko Noću Spasiti Grass,Ditu,Konjuh ...
-Preko noći vodu uvesti
-Pravnu državu da stvari iz neba
itd
Ja i dalje neću raditi,neću imati put,imati ću hipoteku zbog zastarjelog duga,vlast mi neće platiti što duguje,ići ću na Bunar po Vodu,a dijete slat u Minhem
Nažalost previše smo zaglibili da nas ni TITO nemože izvući a pogotov koalicija SDP+DF+NS+GS+ASDA+BOSS+BPS+BHNL+NZBLOK+SBB+SBIH+HDZ90+LBH+LBH(2)+KUKIN SDA+MOST21+ Jesam li koga zaboravio ..a da Radeljaša...
Priviše stranaka različitog cilje od ultralijevih do ultra desnih od foteljaških do idealističkih i Poslije SDA opet SDA
Nažalost vrijeme obnove s Normalnom Vlašću koje nemamo niti se nazire je 20-30 godina a Mi to vrijeme nemamo,Nažalost SDA je uništila sve Živo u BH
Hakiz

#28717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

putokaz1 wrote:Šta će biti bolje ako SDA ode
Da li će nova vlast
-Spriječiti odlazak mladih
-Preko Noću Spasiti Grass,Ditu,Konjuh ...
-Preko noći vodu uvesti
-Pravnu državu da stvari iz neba
itd
Ja i dalje neću raditi,neću imati put,imati ću hipoteku zbog zastarjelog duga,vlast mi neće platiti što duguje,ići ću na Bunar po Vodu,a dijete slat u Minhem
Nažalost previše smo zaglibili da nas ni TITO nemože izvući a pogotov koalicija SDP+DF+NS+GS+ASDA+BOSS+BPS+BHNL+NZBLOK+SBB+SBIH+HDZ90+LBH+LBH(2)+KUKIN SDA+MOST21+ Jesam li koga zaboravio ..a da Radeljaša...
Priviše stranaka različitog cilje od ultralijevih do ultra desnih od foteljaških do idealističkih i Poslije SDA opet SDA
Nažalost vrijeme obnove s Normalnom Vlašću koje nemamo niti se nazire je 20-30 godina a Mi to vrijeme nemamo,Nažalost SDA je uništila sve Živo u BH
Zakoni protiv pušenja se nisu donosili da spasu postojeće pušače. Nego za budućnost. Tako i glasanje protiv SDA neće spasiti već uništeno. Nego pokušaj da se ne zajebe još i više budućnost.

Doduše, kako ja djecu nemem, niti ću ih imati, a više nisam ni mlad, što li se brinem...
putokaz1

#28718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Hahahah a Budućnost nemamo Dijete čim se ordi već zna
Klinika Minhen
Nažalost Dugo smo pod SDA a i Zakoni su neumoljivi
Poreska(Totalno neorganizovan Upravni Organ),Kamate totalno na šretu pojedinca,Nema PRAVNE DRŽAVE,nema Investicija,nema Sigurnosti,nema OPOZICIJE,Uništena Privreda
Raspas svakog sistema,potrebna je RADIKALNA promjena Zakona i Pravilnika i Ustava(djelimice) Brzi Razvoj Velika strana ulaganja a ko će uložiti u Ovo što imamo tako brzo
Od nas bježi i Erdoan i Šeici i Merkelova čak ni Trampu nismo zanimljivi
Da sam Predsjednik s TOTALNIM ovlaštenjima,promjenio bi sve od o Zakona o Obligacija,Zakone o porezima,zakone o komunalnim taksama,Zakone o plaćama Parlamentaraca,Zakone o bijelom hljebu,Zakone o Sudstvu ,Upravi..
SVE JE NAOPAKO
starisalko

#28719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote:Sad tek pročitah post starogsalke i njegov kraj, poruku P.K.-u
Cijenim demokratiju, i pravo na izražavanje svog mišljenja... često se i sam koristim ružnim riječnikom, psovkama... ali starisalko, jebi ga, glasaj za koga hočeš, nemoj za koga nečeš... ali ovo je po meni klasična uvreda s ogromnom dozom mržnje, vjerovatno lične... ne valja to...
Ako si ovu poruku htio poslati predsjedniku NS-a ...Peđi kojovoću, a ne forumašu Peđi Kojoviću, trebao si mu je poslati mejlom ili dopisom, na stranku, a ne na forumu...
Od 2008 glasam za koga hocu,al rade neke stvari da mi nedaju 2018 da glasam za koga hocu.
Kakva uvreda,to je najkraci moguci opis covjeka koji ljudima koji su ga postavili za predsjednika zabije noz u ledja. Znas da mrznja ubija,tako da kod mene toga nema.Poslano dopisnicom da i postar moze procitat
kmirsad

#28720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
malakh wrote:
Hakiz wrote:

Glasači od kraja rata do danas biraju one koje biraju. I žive kako žive. Dakle, dobro im je sa strankama koje biraju. Ne možeš rulji zabraniti da budu mazohisti.

Sa druge strane, ako se pojaviš na platformi da nisi kao drugi, onda 16 godina opozicije je cijena koju bi trebao rado platiti. I čekati da mazohisti dođu sebi.

Jer, alternativa je šta? Pljunuti sebi u lice. Postati oni protiv kojih si se pojavio.

Meni se čini da bi NS mogao lako postati BiH verzija hrvatskog Mosta. Samo je stvar u tome da glasači u BiH još nisu sazrjeli koliko su u Hrvatskoj da probaju sa nečim novim, kao što su u Hrvatskoj pokušali sa Mostom. Rezultat je bio kakav je bio, ali pokušali su. To je napredak. Mi smo još daleko od tog stanja svijesti birača.
Slažem se,,, sačuvati i obraz i dupe... čuvanjem obraza čuvaš dupe,,,
Mislim da neče proči 16 godina,,, najviše četri...nije to puno za ovoliko izaprane mozgove...
kmirsad

#28721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote:Sad tek pročitah post starogsalke i njegov kraj, poruku P.K.-u
Od 2008 glasam za koga hocu,al rade neke stvari da mi nedaju 2018 da glasam za koga hocu.
Kakva uvreda,to je najkraci moguci opis covjeka koji ljudima koji su ga postavili za predsjednika zabije noz u ledja. Znas da mrznja ubija,tako da kod mene toga nema.Poslano dopisnicom da i postar moze procitat
Ovo je već mnogo bolje... :-D :thumbup:
E još kad bi nam rekao razloge svoje ljutine, pa da i o tome porazgovaramo,prodiskutujemo, možda me uvjeriš, možda ja twebe razuvjerim...
Ima stvari na koje sam i ja ljut, bio osnivač granskog odbora u Tuzli... potoisao neki akt...pola ih uteklo kad su vidjeli da se treba potpisati i dati podatke... nije bilo ni članskih knjižica, ni kancelarija, slali mi pozive, a onda revizija članstva imaju me,u kompu al ne znaju od kad, hoče da se ponovo potpisujem, može, ali da stoji od kad sam,ne zanima me, nađite... nako da se pušešem pred dušmanima koji sad ulaze i meni pametuju da i ja uđem :lol: ... nema ljutnje... razgovor, diskusija, može i žučna, ne bježim... ali i dalje ostajem vjeran ideji koju stranka širi, i dalje vjerujem u nju... ne moram biti ni član, ali... ostajem glasač, jer je to po meni javni, pa samim tim i moj lični interes.
malakh

#28722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Hakiz wrote:

16 godina opozicije u bosni i hercegovini znači i gašenje stranke. naši ljudi nemaju toliko strpljenja niti volje, niti razumijevanja da čekaju dugih 16 godina da se neko smiluje i preuzme odgovornost.

ako porediš našu stranku sa mostom, onda spomeni da je most jednim dijelom i projekat hdz-a, koji su u to vrijeme bili opozicija karamarku i njegovom načinu vođenja hdza. dobro su prošli na izborima i jedva dočekali da uđu u vlast. most se pojavio nekoliko mjeseci pred izbore u hrvatskoj, nešto kao i šepićeva stranka, i dobro su prošli na platformi da su drugačiji, ali su netom poslije izbora ušli u vlast sa onima koji vladaju 25 godina hrvatskom.

znači li to da je i naša stranka nečiji projekat i da će, u slučaju dobrog rezultata uči u vlast sa sda ili nekom drugom velikom strankom?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

malakh wrote:glasači naše stranke, istoj neće moći oprostiti niti jednu jedinu grešku, dok sa sda, sdpom i dfom (koji je poslije egzibicije sa sda, ponovo bila druga stranka u kantonu sarajevo na lokalnim izborima) nije isti slučaj.
Osnujte malakh vi i vas Komsic trecu stranku po redu pa poput SDP-a i DF-a , koalirajte i s crnim đavolom ako zelite.

Nasa stranka i njeni glasaci ne smiju biti sredstvo ostvarenja kartkorocnih karijeristickih ciljeva a pogotovo ne smiju nasjesti na kljucnu gresku - uci u vlast radi vlasti a ne radi promjena , u suprotnom ce nestati.

Dugo se Nasa stranka i strpljivo gradila (na celu sa Pedjom) da bi se sad prosula poput case rize.
Nema Nasa stranka tajkunske milione na racunima da moze da jednostavno kupi ono sto je bila i sto treba da ostane.

Ima
1. ljude
2. vjerne glasace

Tiha voda bregove valja.
baxul

#28725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

sabina1 wrote:
Dugo se Nasa stranka i strpljivo gradila (na celu sa Pedjom) da bi se sad prosula poput case rize.
Nema Nasa stranka tajkunske milione na racunima da moze da jednostavno kupi ono sto je bila i sto treba da ostane.

Ima
1. ljude
2. vjerne glasace

Tiha voda bregove valja.
:thumbup:

dijelim tvoje strahove. rast i pojačana relevantnost sa sobom donose hrpu opasnosti. u KS je to već etablirana priča i zna se cca manje više sve i mislim da su u KS zreli za učešće u vlasti. U drugim sredinama gdje se osjeti nagli rast bojim se velikih očekivanja i neprovjerenih kandidata. U svakom slučaju se nadam učešću u vlasti u KS, do 7% u TK (djelovanje iz opozicije), prag u ZDK (djelovanje iz opozicije) i uspostavljanje stabilnih regionalnih organizacija u krajini i heregovini kako bi se radilo na "obrazovanju" ekipa za lokalne izbore.
mislim da se može uzeti mandat na državnoj razini i osnovati klub zastupnika u federalnom paralamentu.
Locked