FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#28701 Re: FC Barcelona
@p206
Ovaj edit koji si napravio objasnjava dosta toga. Dakle nakon prosle sezone gdje su izgubili 7-0 od Bayerna, opravdanje se naslo u bolesti Vilanove i povredi Messija, a kao argument da je sve pod kontrolom uzeli su titulu lige.
- Jedina promjena u odnosu na proslu godinu je Villa- Neymar
- Sviju je strah napraviti rez i poceti novi ciklus. Cak pocinjem da mislim da su izbori rjesenje. Neka promjene pocnu od glave.
Ovaj edit koji si napravio objasnjava dosta toga. Dakle nakon prosle sezone gdje su izgubili 7-0 od Bayerna, opravdanje se naslo u bolesti Vilanove i povredi Messija, a kao argument da je sve pod kontrolom uzeli su titulu lige.
- Jedina promjena u odnosu na proslu godinu je Villa- Neymar
- Sviju je strah napraviti rez i poceti novi ciklus. Cak pocinjem da mislim da su izbori rjesenje. Neka promjene pocnu od glave.
- dinao
#28702 Re: FC Barcelona
Izbori!! 
Laportu za predsjednika!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Laportu za predsjednika!
-
Kurjakk
#28703 Re: FC Barcelona
ovo s neymarom se zestoko otelo kontroli. ko je kriv ili ko nije kriv meni licno vishe nije ni bitno. bitno je da se dolazi do strasne cifre za ovaj transfer, ok mozda je vrijedio 50-60 miliona, ali ovo ode daleko, daleko koliko igracki neymer nikad nece dobacit i pored ocekivanja i price oko njegovog talenta.
istina je da ga nikad nisam posebno cijenio, istina je da isto tako da do sad, mozda i zbog povrede, nije opravdao ocekivanja bar ne ocekivanja teska 100-njak miliona. kad je dosao tvrdio sam da je novi robinjo i jos me nije razuvjerio. ima on povremenih bljeskova i nista vishe od toga!
istina je da ga nikad nisam posebno cijenio, istina je da isto tako da do sad, mozda i zbog povrede, nije opravdao ocekivanja bar ne ocekivanja teska 100-njak miliona. kad je dosao tvrdio sam da je novi robinjo i jos me nije razuvjerio. ima on povremenih bljeskova i nista vishe od toga!
- HB_BHF
#28704 Re: FC Barcelona
Jedina stvar zbog kojeg sam poštovao Rosella je njegova sposobnost za ekonomijom (navodno). Međutim, usrao je sve sa ovim slučajem Neymar... I dešava se ovo što se dešava. Bio on (i uprava) u pravu, ili ne, svakako opet baca mrlju na klub. Ako planiraš dati za njega 90 mil €, i reci da ćeš dati toliko, iako je upitno vrijedi li on te pare.. Nisi ekonomski ekspert ako kažeš da si ga platio 57 mil €, i ovamo kroz neke ugovore još 30. Logično je da će te tužiti svako ko te mrzi, hvala Bogu ima ih puno...
O slučajevima poput Songa i Alexisa neću ni trošiti riječi...
Ne poznajem dobro ostale kandidate, pa ne mogu suditi o njima... Znam samo da je Laporta dva puta vadio tim iz ovakve situacije, pa bi mu možda trebali dati šansu opet. Zadnji put 2008/09 prodali su 9 igrača u vrijednosti od 49,5 mil €, a doveli su 8 novih (88 mil €). Doduše, fulali su na Caceresu, Henriqueu i Hlebu (38,3 mil €), ali stvorili su najbolji tim u historiji zajedno sa Guardiolom.
Takvo nešto treba uraditi opet. Rez se mora napraviti.
Valdes, Alves, Puyol, Pedro, Alexis, Song, Affellay, Cuenca, Xavi, Mascherano OUT.
O slučajevima poput Songa i Alexisa neću ni trošiti riječi...
Ne poznajem dobro ostale kandidate, pa ne mogu suditi o njima... Znam samo da je Laporta dva puta vadio tim iz ovakve situacije, pa bi mu možda trebali dati šansu opet. Zadnji put 2008/09 prodali su 9 igrača u vrijednosti od 49,5 mil €, a doveli su 8 novih (88 mil €). Doduše, fulali su na Caceresu, Henriqueu i Hlebu (38,3 mil €), ali stvorili su najbolji tim u historiji zajedno sa Guardiolom.
Takvo nešto treba uraditi opet. Rez se mora napraviti.
Valdes, Alves, Puyol, Pedro, Alexis, Song, Affellay, Cuenca, Xavi, Mascherano OUT.
- skenderija04
#28705 Re: FC Barcelona
Stani drug, sad ispada da Neymar ne kosta ni 57, ni 86,ni 95 vec 17 miliona
Tako tvrdi sudija i tuzilac
Za Laportu nasam tako siguran A Keirson i Henrique
Chigro
samo njih trojica rupa od 50 miliona.
Za Laportu nasam tako siguran A Keirson i Henrique
- dinao
#28706 Re: FC Barcelona
Svu trojicu nabrojanih je doveo Guardiola, insistirao na njima. Ne Laporta. Dok je Neymara doveo Rosell, ekonomski mag i expert za igrace iz Brazila.
- HB_BHF
#28707 Re: FC Barcelona
Haha, pa vjerovatno je to cifra oko koje je sporan porez. Ne zanima ih ovo ostalo. Ali opet kao što rekoh, ovo klubu nije trebalo, sve i da su u pravu...skenderija04 wrote:Stani drug, sad ispada da Neymar ne kosta ni 57, ni 86,ni 95 vec 17 milionaTako tvrdi sudija i tuzilac
Za Laportu nasam tako siguran A Keirson i HenriqueChigro
A za Laportu ni ja nisam siguran. Ne poznajem ostale kandidate koliko je ko pametan i sa kakvim su namjerama. Govorim prema dosadašnjim zaslugama. Možda je neko treći najbolja opcija, vidjet ćemo... Ko god dođe, morat će se više okrenuti sponzorima. Bayern npr. je sponzorima pokrio sve živo osim imena
- skenderija04
#28708 Re: FC Barcelona
A ko je doveo Maria iz Valladolida?dinao wrote:Svu trojicu nabrojanih je doveo Guardiola, insistirao na njima. Ne Laporta. Dok je Neymara doveo Rosell, ekonomski mag i expert za igrace iz Brazila.
Ko je napravio najveci kosarkaski transfer od 4 miliona za Riki Rubia?
Ko je platio rukometasa Rutenku 1,2 miliona
Znas koja je razlika: Kada je Rosell odlazio i prvi i drugi put, znao je da ima svoj posao i gdje ce otici dan poslije kada se probudi.
Laporta , jos dok je bio u klubu, organizovao je svoj ulazak u politiku. Kad je popusio u politici, hajmo sad malo Barcelona. Ne volim lovce na sanse. ...Pa ciganluk sa Uzbekistancima....
-
LSD
#28709 Re: FC Barcelona
Laporta je bio kao rock star, veliki narcis, populista i rasipnik, covjek koji je zavalio Barcu u stomilionske dugove.
Rosell (koji je suprosnost svemu tome) je covjek koji povukao neke nepopularne poteze, ali poteze koji su vracali te ogromne dugove Barce, covjek koji je zaustavio eroziju....što se tice finansija i ekonomije, on je velemajstor za rockstara.
Rosell (koji je suprosnost svemu tome) je covjek koji povukao neke nepopularne poteze, ali poteze koji su vracali te ogromne dugove Barce, covjek koji je zaustavio eroziju....što se tice finansija i ekonomije, on je velemajstor za rockstara.
- skenderija04
#28710 Re: FC Barcelona
Naravno. Igranka je vrlo jasna i zna se sta je cilj. Prvo te optuzim a onda trazim da financijska inspekcija napravi izvjestaj. Tvrdim da je sve plata i trazim da platis porez, a onda te kaznim Cilj broj jedan je ispunjen, izbio sam ti 20 miliona za pojacanja. Onda prelazimo na cilj broj 2. Kako je sve plata, napravicu ambijent da je Neymar najplaceniji igrac i naravno, Messi mora dobiti povicsicu. Jos 20 miliona godisnje. I treci cilj le unistavanje imidza kluba. Znaci vise nisu drogeri i varalice, sad su utajivaci poreza.HB_BHF wrote:Haha, pa vjerovatno je to cifra oko koje je sporan porez. Ne zanima ih ovo ostalo. Ali opet kao što rekoh, ovo klubu nije trebalo, sve i da su u pravu...skenderija04 wrote:Stani drug, sad ispada da Neymar ne kosta ni 57, ni 86,ni 95 vec 17 milionaTako tvrdi sudija i tuzilac
Za Laportu nasam tako siguran A Keirson i HenriqueChigro
A za Laportu ni ja nisam siguran. Ne poznajem ostale kandidate koliko je ko pametan i sa kakvim su namjerama. Govorim prema dosadašnjim zaslugama. Možda je neko treći najbolja opcija, vidjet ćemo... Ko god dođe, morat će se više okrenuti sponzorima. Bayern npr. je sponzorima pokrio sve živo osim imena
Vidjecemo, za sada opozicija miruje ali ime Victor Font se sve vise spominje...
- HB_BHF
#28711 Re: FC Barcelona
Victor Font? Znaš li nešto više o njemu?
- skenderija04
#28712 Re: FC Barcelona
Zajeban lik, 43 godine, zivi na konju izmedju Barcelone i Dubaija. Vecinski vlasnik/akcionar medijske grupe ARA. Njegova teorija je da je F.C. Barcelona najveci katalonski brend, ali je tek 90-ti po fakturisanju. Moderna verzija Rosella. Za sada se ne izlaze jer svako ko sada bude javno trazio izbore bice oznacen kao kandidat koji je na krilima spanskog suda i to je kontraproduktivno. Ako rezultati budu losi izbori su realnost, ako ne, niko se nece usuditi. Ipak, postavlja se pitanje da li ova uprava ima pravo da provodi referendum oko stadiona, najvaznije odluke u zadnjih 50 godina.HB_BHF wrote:Victor Font? Znaš li nešto više o njemu?
- skenderija04
#28713 Re: FC Barcelona
Gladbach goalkeeper Marc-Andre ter Stegen (21) has passed Barcelona's medical tests. Club doctors travelled to Germany last week. [bild]
- HB_BHF
#28714 Re: FC Barcelona
Prvi cilj - riješen... Još da renoviraju preostalih 5-6 pozicija i mandat uspješanskenderija04 wrote:Gladbach goalkeeper Marc-Andre ter Stegen (21) has passed Barcelona's medical tests. Club doctors travelled to Germany last week. [bild]
- DonVitoN
#28715 Re: FC Barcelona
Zato Rosell ne smije u BrazilLSD wrote:Laporta je bio kao rock star, veliki narcis, populista i rasipnik, covjek koji je zavalio Barcu u stomilionske dugove.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28716 Re: FC Barcelona
Ispasce na kraju Neimar skuplji od Ronalda i Bale zajedno 
- skenderija04
#28717 Re: FC Barcelona
Luis Enrique i Puyol kao pomocnik?
U slucaju da Martino fijukne ( neki kazu cak i da osvoji sva tri takmicenja) ovo bi bila dvojica koje bi trebala da zakotrljaju promjene.
Prema informaciji, ekipa sumnja u trenerske kvalitete Martina. Objasnjavaju to nikakvom reakcijom u toku utakmice kada stvari ne idu kako se ocekuje. Sa druge strane, Martino nije najsretniji u Barceloni, i ne vidi se duzi period u klubu. Ima na stolu vise ponuda. U slucaju neuspjeha u Brazilu, bice selektor Argentine. Sto se tice ljudskog odnosa izmedju Martina i igraca on je odlican.
Posto kupio po to prodajem.
U slucaju da Martino fijukne ( neki kazu cak i da osvoji sva tri takmicenja) ovo bi bila dvojica koje bi trebala da zakotrljaju promjene.
Prema informaciji, ekipa sumnja u trenerske kvalitete Martina. Objasnjavaju to nikakvom reakcijom u toku utakmice kada stvari ne idu kako se ocekuje. Sa druge strane, Martino nije najsretniji u Barceloni, i ne vidi se duzi period u klubu. Ima na stolu vise ponuda. U slucaju neuspjeha u Brazilu, bice selektor Argentine. Sto se tice ljudskog odnosa izmedju Martina i igraca on je odlican.
Posto kupio po to prodajem.
- suncica24
#28718 Re: FC Barcelona
Aleluja!skenderija04 wrote:Gladbach goalkeeper Marc-Andre ter Stegen (21) has passed Barcelona's medical tests. Club doctors travelled to Germany last week. [bild]
- HB_BHF
#28719 Re: FC Barcelona
Kako pišu hrvatski i španski mediji, Zubizarreta i Sanllehi su u Zagrebu. Pregovaraju u vezi Halilovića.
- skenderija04
#28720 Re: FC Barcelona
Vidim. Ako ce se ovako finansirati onda okHB_BHF wrote:Kako pišu hrvatski i španski mediji, Zubizarreta i Sanllehi su u Zagrebu. Pregovaraju u vezi Halilovića.
Liverpool are preparing a 6M bid for Barcelona forward Bojan Krkic (23), who plays on loan at Dutch club Ajax this season. [mirror]
Ideja je jasna, prvo Denis Suarez i sad Halilovic. Ter Stegen je mlad, Deulofeu i Rafinha. Ako je to plan, ja sam za. Pusti 2-3 godine bez rezultata i onda napasti.
- HB_BHF
#28721 Re: FC Barcelona
Nije loše. Kombinacija mladih sa ovim "iskusnim" (Messi, Iniesta, Cesc, Sergio...).
Halilović sigurno ima talenta. S obzirom da ima 17 godina, nije loš igrač uopšte. Pretpostavljam da će cijena biti 8-9 mil € ili 5 mil € sa bonusima koji bi za par godina mogli narasti na 25 mil. Mamić je jako zeznut kad se radi o parama
...
Halilović sigurno ima talenta. S obzirom da ima 17 godina, nije loš igrač uopšte. Pretpostavljam da će cijena biti 8-9 mil € ili 5 mil € sa bonusima koji bi za par godina mogli narasti na 25 mil. Mamić je jako zeznut kad se radi o parama
- skenderija04
#28722 Re: FC Barcelona
Zavisi i sta hoce roditelji. Nije lako trgovati sa takvim ljudima. Vidjecemo, ja sam o tom momku puno vise citao nego sto sam ga gledao. Ko znaHB_BHF wrote:Nije loše. Kombinacija mladih sa ovim "iskusnim" (Messi, Iniesta, Cesc, Sergio...).
Halilović sigurno ima talenta. S obzirom da ima 17 godina, nije loš igrač uopšte. Pretpostavljam da će cijena biti 8-9 mil € ili 5 mil € sa bonusima koji bi za par godina mogli narasti na 25 mil. Mamić je jako zeznut kad se radi o parama...
- HB_BHF
#28723 Re: FC Barcelona
Da je napuhan, jeste. Ali to je zbog toga što dolazi sa ovih prostora, pa nismo navikli na to + ova situacija oko reprezentacije kao dodatni razlog da ga ne simpatišemo. Da dolazi iz Argentine ili neke druge zemlje, drugačije bi gledali na njega
. Na stranu to... Mali u svojoj kategoriji rastura. Zaista, podsjeća na Messija, kao što se i može vidjeti u videu. Već u seniorima to nije toliko bajno, ali nije ni loše s obzirom na godine... a i glupo je očekivati više nego što sad pruža sa 17 godina iako se radi o HNL... Ukoliko dođe do transfera, pretpostavljam da će prvo u Barcu B godinu - dvije.
- skenderija04
#28724 Re: FC Barcelona
Sigurno da je dobar, ali npr. Denis je placen 1M a sa bonusima najvise 10. Mora biti neka mjera. Da je to sada trend je ocigledno. Danas su igrali Barcelona-Arsenal onu juniorsku ligu sampiona i u Arsenalu 4 igraca iz BarceloneHB_BHF wrote:Da je napuhan, jeste. Ali to je zbog toga što dolazi sa ovih prostora, pa nismo navikli na to + ova situacija oko reprezentacije kao dodatni razlog da ga ne simpatišemo. Da dolazi iz Argentine ili neke druge zemlje, drugačije bi gledali na njega. Na stranu to... Mali u svojoj kategoriji rastura. Zaista, podsjeća na Messija, kao što se i može vidjeti u videu. Već u seniorima to nije toliko bajno, ali nije ni loše s obzirom na godine. Ukoliko dođe do transfera, pretpostavljam da će prvo u Barcu B godinu - dvije.
Znam da je vec vise godina tema uprave rekonstrukcija B ekipe koja je izgubila svoj smisao. U drugoj ligi djeca se takmice sa profesionalcima a ne napreduju. Za primere su zeleni. Sad ih posudjuju Ajaxu, Evertonu Celti... Put Barca B - Camp Nou vise ne postoji
- HB_BHF
#28725 Re: FC Barcelona
Podigla se situacija za stepenicu više. Nakon Pepove ere, Sergi Roberto npr. je sasvim prosječan igrač. Dok bi već par godina prije toga bio "jedno od čuda la masije". Jedini način sad je da ih ovako šalju po svijetu i čekaju rezultate. Sumnjam da će im se uskoro ponoviti novi Xavi, Iniesta, Messi...
Moja jedina želja je da vidim Miralema Pjanića u Barci.. Zubizarreta, ako ovo čitaš, zaista te molim ovim putem
. Mislim da bi Mire bio pravi pogodak za playmakera, a uz to i naš je
.
Moja jedina želja je da vidim Miralema Pjanića u Barci.. Zubizarreta, ako ovo čitaš, zaista te molim ovim putem