Telemach BH
Moderator: Benq
-
hipija
#28701 Re: Telemach BH
@Telemach
Čovjek na Eon Sat platformi ima Arena 1-7 srbijanske i Arena Premium 1-5 bosanske, dakle izmiješano. On želi sve srbijanske ili bosanske ako je moguće a ne mix srbijanskih i bosanskih Arena.
Čovjek na Eon Sat platformi ima Arena 1-7 srbijanske i Arena Premium 1-5 bosanske, dakle izmiješano. On želi sve srbijanske ili bosanske ako je moguće a ne mix srbijanskih i bosanskih Arena.
-
starboy018
- mirzic1
#28703 Re: Telemach BH
Kakva vam je ovo logika?LeonardoAC wrote: ↑05/04/2026 22:20Kako mislis - nije do telemacha ? Je li od Arene kupujes paket internet + tv ili od Telemacha ? Dobro zvuci ovo “uzmi ili ostavi” - ako se moze ostaviti bez peripetija dodatnih, ujutro “ostavljam”![]()
Ako ja narucim nesto iz restorana preko Korpe, hoces reci da korpa treba da kontrolise kvalitet hrane, koliko ima mesa, je li dobro peceno i sl? Korpa vrsi prenos, a zalbu upucujes inspekcijskim organima ako restoran ne djeluje.
Da li imas zakljucen ugovor sa telemachom da ces imati "te i te" kanale u ponudi?LeonardoAC wrote: ↑05/04/2026 23:31 Naravno - ako imam vremenski zakljucen ugovor sa Bingom da mora imati jagode kada ja kupijem i ako sam taj ugovor zakljucio velikim jumbo plakatom “najbolje jagode u Bingu”
- drug_profi
#28704 Re: Telemach BH
@Telemach
Zašto mi je mjesečna pretplata veća za 3 KM?
Zašto mi je mjesečna pretplata veća za 3 KM?
- Telemach
#28705 Re: Telemach BH
Zdravo @drug_profi,
Hvala na obraćanju. Pisali smo Vam pp sa više informacija.
-
BadBoy
#28706 Re: Telemach BH
@Telemach
Koliko mjeseci prije isteka ugovora se može pregovarati o novim uslovima?
Koliko mjeseci prije isteka ugovora se može pregovarati o novim uslovima?
- nepass1
#28707 Re: Telemach BH
@Telemach
Da li kod vas postoji umanjenje racuna ako je internet ko stantno spor. Sinoc na wi-fi je brzina neta bila 0.9mb/s
Mjerio sam i na ps5, imao sam brzinu citavih 2,4mb/s
Ja mislim da ovo za 2006 izgleda smijesno a kamo li za 2026
Da li kod vas postoji umanjenje racuna ako je internet ko stantno spor. Sinoc na wi-fi je brzina neta bila 0.9mb/s
Mjerio sam i na ps5, imao sam brzinu citavih 2,4mb/s
Ja mislim da ovo za 2006 izgleda smijesno a kamo li za 2026
- odmor
#28708 Re: Telemach BH
Kad vec koristis poredjenje "korpa"... zamisli da korpa za bh trziste dostavlja robu u dvije vrecice. U plavoj pecivo i ostalo, a u crvenoj meso - za bh trziste. A korpa za srpsko trziste dostavlja u plavoj mesom a u crvenoj pecivo i ostalo. I sad zamisli dostavlja ti korpa plavu vrecicu za bh trziste (sa sadrzajem peciva i ostalo) i crvenu vrecicu za srpsko trziste (opet pecivo i ostalo). Dakle nigdje mesa a ovo mu se duplira!?mirzic1 wrote: ↑06/04/2026 13:55Kakva vam je ovo logika?LeonardoAC wrote: ↑05/04/2026 22:20Kako mislis - nije do telemacha ? Je li od Arene kupujes paket internet + tv ili od Telemacha ? Dobro zvuci ovo “uzmi ili ostavi” - ako se moze ostaviti bez peripetija dodatnih, ujutro “ostavljam”![]()
Ako ja narucim nesto iz restorana preko Korpe, hoces reci da korpa treba da kontrolise kvalitet hrane, koliko ima mesa, je li dobro peceno i sl? Korpa vrsi prenos, a zalbu upucujes inspekcijskim organima ako restoran ne djeluje.
Da li imas zakljucen ugovor sa telemachom da ces imati "te i te" kanale u ponudi?LeonardoAC wrote: ↑05/04/2026 23:31 Naravno - ako imam vremenski zakljucen ugovor sa Bingom da mora imati jagode kada ja kupijem i ako sam taj ugovor zakljucio velikim jumbo plakatom “najbolje jagode u Bingu”
Tako je i kod njeg za Arene, neke utakmice ima mogucnost gledat i na Premiumu i na obicnim arenama, a neke dogadjaje nema nikako.
- mirzic1
#28709 Re: Telemach BH
Ako ti prodavnica da plavu kesu za jedne, crvene za drugu, rozu za trece, obrati se nadleznoj inspekciji i upitaj da li je u skladu sa Zakonom. Ako jeste sve ok, ako nije djelovanje.
- Telemach
#28710 Re: Telemach BH
Zdravo @BadBoy,
Hvala na upitu. Kolege kontaktiraju korisnike nekoliko mjeseci prije isteka ugovorne obaveze, kako bi pravovremeno predstavili dostupne ponude i uslove za obnovu ugovora. Budite slobodni da nam u inbox potvrdite Vaše korisničke podatke, rado ćemo provjeriti šta možemo učiniti za Vas i Vaš ugovor. Stojimo na raspolaganju.
- Telemach
#28711 Re: Telemach BH
Zdravo @nepass1,
Hvala na obraćanju. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke, kako bi kolege iz tehničkog odjela mogle izvršiti detaljne provjere i poduzeti potrebne korake kako biste mogli koristiti punu brzinu paketa na koji ste pretplaćeni. Uvijek smo Vam na raspolaganju.
- nepass1
#28712 Re: Telemach BH
Vise ja razgovaram snjima telefonom nego sa zenomTelemach wrote: ↑06/04/2026 17:54Zdravo @nepass1,
Hvala na obraćanju. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke, kako bi kolege iz tehničkog odjela mogle izvršiti detaljne provjere i poduzeti potrebne korake kako biste mogli koristiti punu brzinu paketa na koji ste pretplaćeni. Uvijek smo Vam na raspolaganju.
Odgovor na konkretno pitanje vezano za umanjenje racuna me zanima
- Emojti
#28713 Re: Telemach BH
@Telemach
Imam eon box V3, da li je moguca nadogradnja na V4 ako imate u ponudi
Imam eon box V3, da li je moguca nadogradnja na V4 ako imate u ponudi
- studeni76
#28714 Re: Telemach BH
Pa da malo bolje čitaš a ne praviš se pametan vidio bi da se dvije priče uporedo vode. Ovo na sta starboy ukazuje je jasno, nema se tu šta pričati.
Druga priča je da se pojedinci žale što sport koji su pratili na SK sada ne mogu gledati jer ide na Premiumu. E tu im se pokusava objasnit da plaćanje tog paketa trazi Arena i da je ponuda korektna.
Jasnije?
-
toska
#28715 Re: Telemach BH
Zašto ne postoji opcija, paket samo sa free kanalima, znači one koje Telemach ne plaća?
Risiver, u domaćinstvu od troje, nije upaljen godinama, radi samo jedan Tv od tri u stanu i to kao dio ambijenta, a on je na koaksijalnom kablu direktno. Dijete od 12 godina nikada, ali baš nikada, nije upalilo Tv, doživljava ga kao dio namještaja.
20 i kusur godina plaćam nešto što ne koristim, nema rješenja?
Risiver, u domaćinstvu od troje, nije upaljen godinama, radi samo jedan Tv od tri u stanu i to kao dio ambijenta, a on je na koaksijalnom kablu direktno. Dijete od 12 godina nikada, ali baš nikada, nije upalilo Tv, doživljava ga kao dio namještaja.
20 i kusur godina plaćam nešto što ne koristim, nema rješenja?
- BarbaDue
#28716 Re: Telemach BH
Pozdrav,
Ima li neko od vas viška EON račun za podjeliti. Ako je neko zainteresovan neka se javi porukom.

Ima li neko od vas viška EON račun za podjeliti. Ako je neko zainteresovan neka se javi porukom.
- semirsar
#28717 Re: Telemach BH
Ne zamjeri, ali, sevap bi bilo da t-mach svima skroz ukine wi fi, pa bi puno manje problema bilo. A kome treba wi fi taj bi se ili sam snasao ili trazio pravi odgovor na pravom mjestu.
- Telemach
#28718 Re: Telemach BH
@Nepass.
Kako bismo mogli izvršiti detaljnu provjeru i utvrditi uzrok poteškoća, neophodno je da nam dostavite rezultate mjerenja brzine putem LAN konekcije. Nakon toga ćemo sa naše strane izvršiti dodatne provjere. Naš primarni cilj je da usluge budu u skladu sa definisanim standardima te da naši korisnici imaju stabilnu i očekivanu brzinu interneta.
- Telemach
#28719 Re: Telemach BH
Zdravo @Emojti,
Hvala na upitu. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke, kako bismo mogli izvršiti detaljnu provjeru Vaše opreme i pružiti Vam tačne informacije o dostupnim opcijama. Stojimo na raspolaganju.
-
hipija
#28720 Re: Telemach BH
Momak ništa tebi nije jasno, jer da ti je bilo jasno ne bi ulazio u rasprave sa nekoliko forumaša pišući notorne gluposti a na što ti je i kolega @starboy, čiji ti je slučaj "jasan" skrenuo pažnju, aludirajući da nisi skontao bit njegovog problema. Ovako su ti se upisi sveli da glumiš nekog nadobudnog Telemach advokata i generala poslije bitke pa bi ti nakon što si se prepoznao u postu, sad kao dijelio lekcije drugima. Je li tebi sada jasnije?studeni76 wrote: ↑06/04/2026 20:11Pa da malo bolje čitaš a ne praviš se pametan vidio bi da se dvije priče uporedo vode. Ovo na sta starboy ukazuje je jasno, nema se tu šta pričati.
Druga priča je da se pojedinci žale što sport koji su pratili na SK sada ne mogu gledati jer ide na Premiumu. E tu im se pokusava objasnit da plaćanje tog paketa trazi Arena i da je ponuda korektna.
Jasnije?
A ovi što se prepoznaju i relativiziraju poskupljenja ma koliko ona bila visoka i što sve konvertuju u kafe i cigarete su posebna sorta ljudi koji na najbolji način ilustruju podanički mentalitet našeg naroda čija je glavna deviza “šuti neka ne puca”.
To su oni što nakon svakog poskupljenja ulijeću sa postovima tipa-ma hajde jedna kafa manje , ma hajde jedna kafa drugi put, ma hajde jedna kafa n-ti put i svaki put isto kad god ide cijena gore. A nakupilo se kafa godinama i jedna te ista usluga došla skoro na duplo. Je li se neko požali poklopi ga i popljuj što prije .Nije skupo ni 5 KM za Arena Premium ali kvaka je u tome da one kako je neko već napisao, ne koštaju 5 KM već 11 KM, jer se plaća jedna te ista stvar dva puta po istom osnovu jer nakon što su izašle iz ponude Telemacha, cijena se nije korigirala na dole a u međuvremenu je Telemach barem 3 puta podizao cijenu do povratka Arena.
- studeni76
#28721 Re: Telemach BH
Jao sto smo pametni.
Odjaviš uslugu i odeš kod konkurencije, prosto. Ili organizuj proteste pred upravo Telmacha
Odjaviš uslugu i odeš kod konkurencije, prosto. Ili organizuj proteste pred upravo Telmacha
-
hipija
#28722 Re: Telemach BH
To je moj problem šta ću i kako ću, ti si se prvi zalijepio za mene, nisam ja tebe citirao. Pišem općenito, pohvalim dobre stvari ako ima loših treba i njih spomenuti. Ne znači da svaka kritika treba da rezultira selidbom kod konkurencije.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#28723 Re: Telemach BH
-
muki92
#28724 Re: Telemach BH
Svaka im čast, svaki kanal koji išta valja hoće dodatno da naplate. Na pretplatu moraš dodavati 5 dodatnih paketa da bi imao šta gledati, dođe ti račun ko za grijanje na kraju, ali ima i drugih operatera, a ugovor uskoro ističe. Još malo će i onaj svoj Info kanal da naplate dodatno. Mislim da je malo da Arene Premium naplatite kao jedan dodatni paket, ja bih to kanal po kanal naplaćivao...
- Telemach
#28725 Re: Telemach BH
Zdravo @anex,
Ljubazno molimo da nam dostavite putem privatne poruke broj ugovora na koji se odnosi upit, odmah ćemo provjeriti. Stojimo Vam na raspolaganju.