Ovaj zadnji se jos i krio od mobilizacije. I to, ni manje ni vise, nego - u dimijama.PM72 wrote:I Radeljaš je bio kadar SDA.Hem fočak.Prijeratni portir a sad doktor nauka.Trenutni stanovnik centralnog zatvora.Kažu da je,nakon preuzimanja diplome o sticanju zvanja VSS,izjavio "da sam znao da je ovako lako završiti fakultet - završio bih i srednju"...
Ništa bolji nije ni Sadik Ahmetović.Diplomirani defektolog??? ili Amir Zukić.U ratu povjerenik za humanitarnu pomoć a živio na Grdonju pod pločom...
SDA-All about
- Dozer
#28676 Re: SDA-All about
-
sarajevo999999
#28677 Re: SDA-All about
Ako isprinta novu diplomu u roku 6 mjeseci stvarno je zasluzio otkaz
-
Innovation
#28678 Re: SDA-All about
Treba napraviti reviziju, svih ratnih i poslijeratnih diploma i sve takve kao on kazniti i dati im otkaz.sarajevo999999 wrote:Ako isprinta novu diplomu u roku 6 mjeseci stvarno je zasluzio otkaz
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28679 Re: SDA-All about
Innovation wrote:Treba napraviti reviziju, svih ratnih i poslijeratnih diploma i sve takve kao on kazniti i dati im otkaz.sarajevo999999 wrote:Ako isprinta novu diplomu u roku 6 mjeseci stvarno je zasluzio otkaz
jel ovo naslov novog filma Monty Pythona...... u kome na zemlju dolazi cunami pravednosti i poštenja
- bersK
#28680 Re: SDA-All about
U ovome se ogleda razlika između zdravog europskog naroda i seljačina to jest nas. Da se ovo kojim slučajem velikim Rumunima (oni su za nas nacija, pa ko god šta mislio), polupali bi pičku svakom redom od vlastelina. Ovdje je to svedeno na kritiku po forumima i fejsbuku.
-
Obi Wan Bosnian
#28681 Re: SDA-All about
Kakvi Rumuni. Pogledaj kako to Sirijci rade a sve je krenulo od protesta
Uvijek me fasciniralo kako neki ljudi žele nevolje i probleme. I to još u zemlji poput BiH. Ovo je po svakoj logici trebala biti nova Palestina ali eto nekim čudom se ne puca već 20 godina. Nekima izgleda to nije drago.
Uvijek me fasciniralo kako neki ljudi žele nevolje i probleme. I to još u zemlji poput BiH. Ovo je po svakoj logici trebala biti nova Palestina ali eto nekim čudom se ne puca već 20 godina. Nekima izgleda to nije drago.
-
Innovation
#28682 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:
jel ovo naslov novog filma Monty Pythona...... u kome na zemlju dolazi cunami pravednosti i poštenja![]()
Last edited by Innovation on 08/02/2017 14:29, edited 1 time in total.
-
aratet
#28683 Re: SDA-All about
Naravno, ovo sto nam ovi rade ni četnici nebi bilo dovoljno kreativni za to.PM72 wrote:Najveće zlo koje je ikad snašlo bošnjački narod su Alija i SDA.Kakav Savojski i Mladić,oni su harali kratko ali ovi ne popuštaju četvrt vijeka.I sve nas više guraju u ambis.
Garantujem da su vise uradili na odlasku mladih Bosnji iz BiH nego četnici devedesetih.
- tranquil
#28684 Re: SDA-All about
Kada je Milošević ukrao zadnje izbore na kojima se pojavio i pogazio volju većine, Srbija je (takva kakva jeste) danima marširala i protestvovala, dok ga nisu skinuli.Obi Wan Bosnian wrote:Kakvi Rumuni. Pogledaj kako to Sirijci rade a sve je krenulo od protesta![]()
Kod nas naši Miloševići kupe izabrane predstavnike, pogaze volju većine, i još nas ubjeđuju da je to demokratska normala. Pošto je u pitanju zloupotreba demokratije, i demokratske mogućnosti za reakciju su potrošene ili onemogućene, ne vidim drugu alternativu. A ne treba nešto posebno ni paliti situaciju: kase presušuju, a socijalni mir je skup.
-
Innovation
#28685 Re: SDA-All about
Stvarno jadno i zalosno.aratet wrote:Naravno, ovo sto nam ovi rade ni četnici nebi bilo dovoljno kreativni za to.PM72 wrote:Najveće zlo koje je ikad snašlo bošnjački narod su Alija i SDA.Kakav Savojski i Mladić,oni su harali kratko ali ovi ne popuštaju četvrt vijeka.I sve nas više guraju u ambis.
Garantujem da su vise uradili na odlasku mladih Bosnji iz BiH nego četnici devedesetih.
-
Novak20
#28686 Re: SDA-All about
U tom predmetu je donesena uslovna osuda, to nije kazna nego jedna mjera. Potvrđena je kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca s tim što se neće izvršiti ako u periodu od jedne godine ne izvrši drugo krivično dijelo. To je jedna opomena. Ta kazna, kako stoji u presudi, po svojoj težini ima opšti odvraćajući karakter od izvršenja krivičnih dijela i predstavlja generalnu prevenciju.
Ne znam zašto ali me ovo konfuzno obrazloženje Suda podsjeća na pjesmu Ede Maajke
...
Kad se iznenada, na lijevoj strani
sam u vidokrugu primjetio neki objekat
nepoznat, koji je bio bljestav
ustvari, mjenjo je boju
ustvari, bio je zut
zelenkaste boje povremeno
.....
Kad, kad mi se taj objekat izgubio
nepoznati, bljesteci, zeleni
ustvari, crveni je bio
taj zelenkasti objekat
kad, kad, kad se izgubio
iz vidokruga
Objekat će se očito izgubiti iz vidokruga bez posljedica.
Ne znam zašto ali me ovo konfuzno obrazloženje Suda podsjeća na pjesmu Ede Maajke
...
Kad se iznenada, na lijevoj strani
sam u vidokrugu primjetio neki objekat
nepoznat, koji je bio bljestav
ustvari, mjenjo je boju
ustvari, bio je zut
zelenkaste boje povremeno
.....
Kad, kad mi se taj objekat izgubio
nepoznati, bljesteci, zeleni
ustvari, crveni je bio
taj zelenkasti objekat
kad, kad, kad se izgubio
iz vidokruga
Objekat će se očito izgubiti iz vidokruga bez posljedica.
- Prpa.ba
#28687 Re: SDA-All about
Srpski politicari Izetbegovic i Dodik u akciji osiromasivanja Bosnjaka:
https://www.klix.ba/biznis/finansije/iz ... /170208075
- sinuhe
#28688 Re: SDA-All about
Strah od inflacije nije nista manji problem od same inflacije.
- ultima_palabra
#28689 Re: SDA-All about
Nista cudno, i njihov uzor Milosevic je to radio...Prpa.ba wrote:Srpski politicari Izetbegovic i Dodik u akciji osiromasivanja Bosnjaka:
-
statixx
#28690 Re: SDA-All about
Zar ne bi trebao prvo konsultovati pojedine "vjerske lidere". 
- Prpa.ba
#28691 Re: SDA-All about
Nezapazeno je prosla i vijest da ce se dostampavati 2.5 milijarde KM. Ove ideje srpskih politicara (Dodik, Izetbegovic i sl.) bi mogle opasno poljuljati povjerenje u konvertibilnu marku, mozda cak i dovesti do plivajuce marke a nakon toga je lako pretpostaviti kuda to sve ide.
- Billy The Pljuc
#28692 Re: SDA-All about
A i ridji je da se uzme cash iz centralne banke pa da se on i haver mu Dodo rastale bezbeli
docim ce se i za ono trece govno naci kakva cifrica.
Ja ludjeg naroda od bosanskog nisam vidio, pa jel moguce da ima bas toliko uhljeba na drzavnoj sisi koji ce cutati ako se ovo desi dok stoka sitnog zuba svakako ne shvata o cemu se radi.
Ja ludjeg naroda od bosanskog nisam vidio, pa jel moguce da ima bas toliko uhljeba na drzavnoj sisi koji ce cutati ako se ovo desi dok stoka sitnog zuba svakako ne shvata o cemu se radi.
-
daddy-kool
#28693 Re: SDA-All about
Nisam ovo vidio, može izvor?Prpa.ba wrote:Nezapazeno je prosla i vijest da ce se dostampavati 2.5 milijarde KM. Ove ideje srpskih politicara (Dodik, Izetbegovic i sl.) bi mogle opasno poljuljati povjerenje u konvertibilnu marku, mozda cak i dovesti do plivajuce marke a nakon toga je lako pretpostaviti kuda to sve ide.
-
daddy-kool
#28694 Re: SDA-All about
Ovo bi bio najopasniji i konačni udar na BiH, od ovog je jedino opasniji rederendum za otcjepljenje RS.Prpa.ba wrote:Srpski politicari Izetbegovic i Dodik u akciji osiromasivanja Bosnjaka:
Ne mogu da vjerujem da se ovakve stvari javno govore.
-
megaman4
#28695 Re: SDA-All about
Ako ovo nece narod istjerati na ulice ne znam sta hoce.daddy-kool wrote:Ovo bi bio najopasniji i konačni udar na BiH, od ovog je jedino opasniji rederendum za otcjepljenje RS.Prpa.ba wrote:Srpski politicari Izetbegovic i Dodik u akciji osiromasivanja Bosnjaka:
Ne mogu da vjerujem da se ovakve stvari javno govore.
Kreteni i jedan i drugi, ugrozavaju ne samo fiskalnu stabilnost i stabilnost BAM-a uopste, nego prijeti opasnost od potpunog kraha cijelog finansijskog sistema i moguceg socijalnog udara i pocetka haosa a oni bi pobjegli iz zemlje kao da se nista nije desilo.
Igraju se sa opasnim stvarima. Jos sam jesenas cuo pricu da je BiH bankrotirala ali vlast suti jer se boje teskih nereda. Vidjet cemo hoce li biti vruceg proljeca i prevruceg ljeta.
- Prpa.ba
#28696 Re: SDA-All about
Bila je tema na podforumu ekonomija, izgleda obrisana. Nadjoh sljedeci link:daddy-kool wrote:Nisam ovo vidio, može izvor?
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... -KM/411735
Navodno, u svrhu osvjezavanja novcane mase. Negdje ranije sam vidio informaciju da ukupno ima oko 15 milijardi maraka odstampano, pa ovo izgleda kao razmjerno veliki procenat samo da bi se osvjezilo ohabane novcanice.
EDIT: ovo je jedna od rijetkih situacija kada bih volio da citiram lazne vijesti, no praksa sa jugo i BH dinarima me uci suprotno..
-
daddy-kool
#28697 Re: SDA-All about
Ovo je zamjena starih novčanica i to je sasvim ok, sve dok funkcioniše currency board sa strancima postojaće i ova država.Prpa.ba wrote:Bila je tema na podforumu ekonomija, izgleda obrisana. Nadjoh sljedeci link:daddy-kool wrote:Nisam ovo vidio, može izvor?
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... -KM/411735
Navodno, u svrhu osvjezavanja novcane mase. Negdje ranije sam vidio informaciju da ukupno ima oko 15 milijardi maraka odstampano, pa ovo izgleda kao razmjerno veliki procenat samo da bi se osvjezilo ohabane novcanice.
EDIT: ovo je jedna od rijetkih situacija kada bih volio da citiram lazne vijesti, no praksa sa jugo i BH dinarima me uci suprotno..
Ali te potpuno razumijem: koga je inflacija opekla, taj i u jogurt puše.
-
daddy-kool
#28698 Re: SDA-All about
Realno ima se još šta prodati i iskoristiti, ima i drugih opcija sada sa novim zakonom o radu da se smanje plate i tako to...megaman4 wrote:
Kreteni i jedan i drugi, ugrozavaju ne samo fiskalnu stabilnost i stabilnost BAM-a uopste, nego prijeti opasnost od potpunog kraha cijelog finansijskog sistema i moguceg socijalnog udara i pocetka haosa a oni bi pobjegli iz zemlje kao da se nista nije desilo.
Igraju se sa opasnim stvarima. Jos sam jesenas cuo pricu da je BiH bankrotirala ali vlast suti jer se boje teskih nereda. Vidjet cemo hoce li biti vruceg proljeca i prevruceg ljeta.
Ono što mene zabrinjava je ovaj pokušaj ubistva države iz nehata. Ne može se reći da ljudi ne poznaju situaciju, što bi moglo da znači da postoje kalkulacije da će doći do urušavanje države na nekom drugom planu, pa se onda ide da se uzme sve što može ...
- Dozer
#28699 Re: SDA-All about
Budimo realni - BAM je, kao valuta, vjestacki "jaka". Vezana je za EUR, i to po fiksnom kursu CB, sto je samo po sebi kontraproduktivno i onemogucava uvid u realno stanje ekonomije. A to stanje je katastrofalno. Onog momenta kada se desi veca fluktuacija, tj. pad EUR-a, a sto ce se vrlo lako desiti vrlo brzo (FR GB, ITA....), tesko da ce se to fiksno stanje odnosa BAM-€ moci odrzati. A onda - nek' nam je bog na pomoci (koji nam, kao i uvijek do sada, nece bas pomoci), Srbijanska hiper inflacija iz 1999. ce biti mala maca za nas...
-
statixx
#28700 Re: SDA-All about
Ekipa iz RS-a je najavila nezapmcenu krizu na drzavnom nivou.