A postoje predstave u koje uključe i publiku...kmirsad wrote:Koji pesimizam u tebe furli...cccccc...de ba optimizma malo... nije ovo kraj predstave... čak ni polovina prvog čina... a ima ih tri... najmanje... s pjevanjem i pucanjem na kraju...još ćemo mi zviždat ili pljeskat glumcima na sceni za svoje pare...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Hakiz
#28676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
furlan
#28677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma Kmirsaga, ja sam ti sto kazu optimista sa iskustvom.
Nije nikakav pesimizam, defektizam nazovi ga kako god hoces. Jednostavno vidim jednu ekipu mladih ljudi koja bi htjela nesto da uradi, pokusava i trudi se. Jos dok je bio Bajic citao sam neke njegove tekstove koji su mi se cinili vrlo realnim i jedinim mogucim za ovakvo drustvo, pa kontam zasto im ne dati priliku. Ako dobace dalje od kantonalnog nivoa dobro je, a ako ne, pa Boze moj, znaci da nemaju podrsku. Narod zna.
Nije nikakav pesimizam, defektizam nazovi ga kako god hoces. Jednostavno vidim jednu ekipu mladih ljudi koja bi htjela nesto da uradi, pokusava i trudi se. Jos dok je bio Bajic citao sam neke njegove tekstove koji su mi se cinili vrlo realnim i jedinim mogucim za ovakvo drustvo, pa kontam zasto im ne dati priliku. Ako dobace dalje od kantonalnog nivoa dobro je, a ako ne, pa Boze moj, znaci da nemaju podrsku. Narod zna.
-
kluz franjo
#28678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja ne znam kako se izjava "ISKLJUČIVO sa strankama SDP i DF" još može tumačiti. Meni izgleda poprilično jasna i nedvosmislena.sabina1 wrote:Super , onda neće imati nikakav problem da javno ponovi , cisto zbog glasaca:kluz franjo wrote:Zvaničan stav Naše stranke po pitanju post-izbornih koalicija je prije samo osam dana JAVNO saopštio predsjednik te stranke.http://tv1.ba/video/predrag-kojovic-za- ... onakovica/ (min 4:25 - 4:30)Izvršnu vlast nakon ovih izbora Naša stranka će pokušati formirati ISKLJUČIVO sa strankama SDP i DF.
Ja nemam razloga da sumnjam u principijelnost ove odluke.
Naravno, svako može za sebe da interpretira šta ga/ju je volja.
- NEĆEMO KOALIRATI SA SBB - OBEĆAVAMO
- NEĆEMO KOALIRATI SA KONAKOVIĆEM U BILO KOM OBLIKU I FORMI jer glasati protiv Konakoviceve SDA vlade ne znaci da ces glasati protiv neke nove Konakoviceve vlade , prije ili poslije izbora - svejedno je.
- I DALJE NEĆEMO KOALIRATI SA SDA
Ja njihovim obecanjima zaista vjerujem ali prva dva jos nisam cula.
Takođe mi se čini da je poprilično jasno da NS ima cilj da u KS i TK pokuša ostvariti rezultat, koji bi uz odgovarajuće dobar rezultat SDP/DF, mogao biti dovoljan da se izvršna vlast u ovim kantonima formira bez SDA+sateliti (uklj. i SBB).
Sa jedne strane tzv. "građanski blok" i sa druge strane SDA orbita.
A smatram da je svakom ko zdravorazumno posmatra stvari jasno da su šepići, kasumovići, konakovići i ini i dalje čvrsto u gravitacijskom polju "matične zvijezde".
Na taj način posmatram i izjavu Kojovića u istom intervjuu (min 5:37):
i (min 8:34 - 8:40)Ovdje se radi o unutarstranačkom sukobu...
Hoćemo li mi podržati gospodina Konakovića? Nećemo!
-
putokaz1
#28679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Treba biti REALAN
NS+SDP+GS+DF nigdje neće moći samo da bi imali većinu moraju imati i ''nezavisne'' uza sebe
NS+SDP+GS+DF nigdje neće moći samo da bi imali većinu moraju imati i ''nezavisne'' uza sebe
-
kluz franjo
#28680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
REALNO su u KS bliži tom rezultatu nego u TK.
A kako ono kažu: "Budimo realni, zahtjevajmo nemoguće!"
A kako ono kažu: "Budimo realni, zahtjevajmo nemoguće!"
- kmirsad
#28681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da mogu u i u TK... ali je potreban mnogo jači i konkretniji nastup...biti više na ulici,pokazati se, pojašnjavati... kad mušterija uđe u radnju, nema izač dok šta ne kupi... kandidatske liste su čini mi se najvažnija tema...
...a možda bi trebalo malo prečešljati i te gradske odbore... imam neku email komunikaciju s GO u svom gradu... čini mi se, malo potanki...nako...ko Rotaraktsko/ klupski... s malo straha od močnog Ratarijanskog kluba SDP-a... prva linija Minhen, rezervni položaj ... Štokholm...
Jaso je jeben igrač, sujetan, osvetoljubiv, a močan... malo ko od ovih smije s njim u duel, sem na privatnim sijelima,a i tu s rezervom... samo umotano u oblandama.
...a možda bi trebalo malo prečešljati i te gradske odbore... imam neku email komunikaciju s GO u svom gradu... čini mi se, malo potanki...nako...ko Rotaraktsko/ klupski... s malo straha od močnog Ratarijanskog kluba SDP-a... prva linija Minhen, rezervni položaj ... Štokholm...
Jaso je jeben igrač, sujetan, osvetoljubiv, a močan... malo ko od ovih smije s njim u duel, sem na privatnim sijelima,a i tu s rezervom... samo umotano u oblandama.
Last edited by kmirsad on 24/02/2018 16:02, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#28682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prošli izbori
KS Ljevica 14
TK ljevica 10
Ako Ponove isto opet trebaju 4 Ruke u KS a 8 na TK
KS Ljevica 14
TK ljevica 10
Ako Ponove isto opet trebaju 4 Ruke u KS a 8 na TK
- kmirsad
#28683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad u TK imaju Selima... a to je velika moč...mnogo veča od prošlog puta.
-
putokaz1
#28684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije Selim više IN
Teško će NS dobiti 1/2 Zastupnika na TK
Npru Lukavcu NS postoji dugo a nemože prag da prođe
- kmirsad
#28685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Selim će i poslije smrti biti IN. Neče nikada biti zaboravljen. Treba ga češće prezentirati i podsječati na njegove poteze.putokaz1 wrote:Nije Selim više IN
Nikada neču zaboraviti njegovu konverzaciju s Pračerom...
... posebno pamtim kad je za 24 sata većč u začetku,zaustavio pljačke prodavnica nakon povratka smjena sa linija.
Jebem im mater,ne može tako, radnje moraju ostat otvorene... ne uzimaju brašno,to bi možda i pustio... uzimaju alkohol...
digo na noge zajedno vojnu i civilnu policiju u patrole i dao ovlaštenja... uveo policijski sat...kad je na ulazu u Tuzlu razoružavao jedinice...
Gomila srba, hrvata,roma, ostalih u Prvoj Tuzlanskoj i policijskoj Prvoj manevarskoj, tri brigade dobrovoljaca, bez mobilizacije...uključio 108-u HVO brigadu u Drugi korpus bez razoružavanja i sukoba...
Ni jedno ubistvo na nacionalnoj osnovi... Istučena jedna srpkinja, zlatarka... iz koristoljublja, pljačka...
S ekipom Mešom Bajričem,Ilijom Jurišičem, Jasminom Imamovićem, Đuranovićem Zdravkom,Ekremom Šehovićem, Refikom Ahmedinovičem,Bahrijom Tanovičem, Knezom i Šadičem...odbranio grad i sačuvao multikulti...
Lukavac je idealna sredina za pobjedu Naše stranke.
Vjerovatno im ne valja Gradski odbor.
Po svoj prilici se zavukli u mišije rupe i tamo tavore i tresu se u strahu od Arapčića...
-
jefff
#28686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta ima NS biti u sukobu sa SDA. HDZ. SnSD.
Oni se laktaju sa stvarnom konkurencijom.SDP i DF
Oni se laktaju sa stvarnom konkurencijom.SDP i DF
-
putokaz1
#28687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS u Lukavcu vode tri osobe Dino,Venturini i još jedan,ima još mislim da je Nataša rodom iz Lukavca
Imaju svoj portal
Ali Na prošlim izborima 2016 nije se prošao prag ali očekivalo se,loša rasprostranjenost na selima,u Gradu(Lukavac Grad i Lukavac Mjesto) NS je Stranka koja ne zaostaje mnogo za većim strankama ali na selima sa 5 ili 10 glasova je minorna,i sada se neočekuje neki veliki rezultat s obzirom na Rast SDP
Selim koliko može privući,vjerovatno može kao što uradi Mirnes Ajanović za BOSS,ali BOSS kupi parama,a NS ne koristi temetode kupovine
NS osim Gradskog dijela Lukavca bi mogla nešto uraditi u Puračiću ili Dobošnici ali Dosta su Tanki
Dino Kritikuje aktuelnog načelnika i odvlači ljevičare od NS ali dovlači one koje bi načelnik razočarao
Načelno podržavaju načelnika ali ga i kritikuju Tako da neočekujem neki poseban rezultat NS na Općini Lukavac
Imaju svoj portal
Ali Na prošlim izborima 2016 nije se prošao prag ali očekivalo se,loša rasprostranjenost na selima,u Gradu(Lukavac Grad i Lukavac Mjesto) NS je Stranka koja ne zaostaje mnogo za većim strankama ali na selima sa 5 ili 10 glasova je minorna,i sada se neočekuje neki veliki rezultat s obzirom na Rast SDP
Selim koliko može privući,vjerovatno može kao što uradi Mirnes Ajanović za BOSS,ali BOSS kupi parama,a NS ne koristi temetode kupovine
NS osim Gradskog dijela Lukavca bi mogla nešto uraditi u Puračiću ili Dobošnici ali Dosta su Tanki
Dino Kritikuje aktuelnog načelnika i odvlači ljevičare od NS ali dovlači one koje bi načelnik razočarao
Načelno podržavaju načelnika ali ga i kritikuju Tako da neočekujem neki poseban rezultat NS na Općini Lukavac
- kmirsad
#28688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svi se laktaju,to je politička arena... svi obečavaju gotovo isto... naše je da ocjenimo ko nas laže a ko ne...
Večinu smo imali priliku provjeriti--- mene je večina njih slagala, znam to i bez detektora laži...
Našu stranku još nismo, pa ne znamo...
Sami donosimo svoje odluke.
Ja sam odlučio da im vjerujem.
Večinu smo imali priliku provjeriti--- mene je večina njih slagala, znam to i bez detektora laži...
Našu stranku još nismo, pa ne znamo...
Sami donosimo svoje odluke.
Ja sam odlučio da im vjerujem.
- kmirsad
- kmirsad
#28690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znači, slabo se čita taj portal na selima...treba onda otić na noge... vole ljudi kad im se jasno, u oči objasni... a seljaci su pametni ljudi, najbolje znaju procjeniti šta je za njih dobro, život ih naučio...pogotovu u ratu, vazda seljak plati največu cijenu...a Naša im može... recimo obečati da rata neče biti... Peđa objasni ocu i smirio ga...putokaz1 wrote:NS u Lukavcu vode tri osobe Dino,Venturini i još jedan,ima još mislim da je Nataša rodom iz Lukavca
Imaju svoj portal
A porediti Mirnesa sa Selimom... ma hajde...
-
putokaz1
#28691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poredim na način kao Jedna Ličnost koja najviše Pridonisi stranci i Nosilac Liste na taj način
Ne na osnovu kvaliteta Mirnes je kriminalac Selim nije
NPR BPS u svakom selu ima svojih 20 tak glasova i prođe prag a to NS ne može da napravi,previše se NS uzda u Popularnost malo na Infrastrukturu
Ne na osnovu kvaliteta Mirnes je kriminalac Selim nije
NPR BPS u svakom selu ima svojih 20 tak glasova i prođe prag a to NS ne može da napravi,previše se NS uzda u Popularnost malo na Infrastrukturu
- kmirsad
#28692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Skonto sam te...
Kupovina glasova je moguča zato što ljudi nemaju za koga glasati, ne vjeruju nikome od ovih što se nude... od svog glasa nemaju ništa, sve im bude isto... zato odluče da bar uzmu kakve hasne , makar i 10 km... ko da više...
Zato mislim da aktivisti moraju biti aktivniji na terenu, ubijediti glasača je njegov glas dat Našoj Stranci važan za njega i za njegovu porodicu, a ne za stranku...
Kad to uspiju, slabo ko će svoj glas prodati za bilo koje pare...kad skonta da ga može investirati bolje i profitabilnije, sa dugoročnom dividendom... mnogo večom od usranih 10 km...
Otiči seljaku na njivu, radniku u fabriku, otiči mu na noge i reči mu... ja ti ne dam 10 km... ne dam ti ni 1 marku za taj tvoj glas... daj mi ga đaba, ja ću tebi i tvojoj djeci dati budučnost...
Kupovina glasova je moguča zato što ljudi nemaju za koga glasati, ne vjeruju nikome od ovih što se nude... od svog glasa nemaju ništa, sve im bude isto... zato odluče da bar uzmu kakve hasne , makar i 10 km... ko da više...
Zato mislim da aktivisti moraju biti aktivniji na terenu, ubijediti glasača je njegov glas dat Našoj Stranci važan za njega i za njegovu porodicu, a ne za stranku...
Kad to uspiju, slabo ko će svoj glas prodati za bilo koje pare...kad skonta da ga može investirati bolje i profitabilnije, sa dugoročnom dividendom... mnogo večom od usranih 10 km...
Otiči seljaku na njivu, radniku u fabriku, otiči mu na noge i reči mu... ja ti ne dam 10 km... ne dam ti ni 1 marku za taj tvoj glas... daj mi ga đaba, ja ću tebi i tvojoj djeci dati budučnost...
-
putokaz1
#28693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A Seljak odgovara
''Dijete već ima budućnost u Klinici u Minhenu,daj ti meni sad koju marku''
Nema Budućnosti,samo sadašnjost za one koji su ovdje ostali
''Dijete već ima budućnost u Klinici u Minhenu,daj ti meni sad koju marku''
Nema Budućnosti,samo sadašnjost za one koji su ovdje ostali
- kmirsad
#28694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
:|Jebi ga , jeftino prodo svoju djecu... jer su mu djecu iz doma i domovine istjerali oni što im je prodo glas za 10 km...
Neče mu se nikad ni vratiti ako nastavi da ga prodaje... a unuci će mu govoriti švapski...a on švapski sigurno ne zna...
Neče mu se nikad ni vratiti ako nastavi da ga prodaje... a unuci će mu govoriti švapski...a on švapski sigurno ne zna...
- kmirsad
#28695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
furlan wrote:Sega mi prozivanje za Frankestajn koaliciju.![]()
Koalicije SDA-HDZ sa satelitima koji su se izlegli iz njihovog gnijezda su valjda prirodne, pozeljne, napredne, konstutivne i konstruktivne.![]()
Kako god, jedini kojima bih dao glas je ova ekipa kakva god bila, ne moze biti gora od ostalih, a sto Kmirso kaze, karabitusa, jebaji je, ni prva ni posljednja.
-
putokaz1
#28696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad odakle si-okvirno
- kmirsad
#28697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Okvirnu...od Tuzle,,, 
-
putokaz1
#28698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakvo je stanej u Tuzli
Da li NS može dobiti 3-5%
Opet će SDP pobjediti pojedinačno?
Da li NS može dobiti 3-5%
Opet će SDP pobjediti pojedinačno?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#28699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
....otkad je sveta i veka i nas, najveće protuve prigrabe vlastkluz franjo wrote:[
Ja ne znam kako se izjava "ISKLJUČIVO sa strankama SDP i DF" još može tumačiti. Meni izgleda poprilično jasna i nedvosmislena.
Takođe mi se čini da je poprilično jasno da NS ima cilj da u KS i TK pokuša ostvariti rezultat, koji bi uz odgovarajuće dobar rezultat SDP/DF, mogao biti dovoljan da se izvršna vlast u ovim kantonima formira bez SDA+sateliti (uklj. i SBB).
Sa jedne strane tzv. "građanski blok" i sa druge strane SDA orbita.
A smatram da je svakom ko zdravorazumno posmatra stvari jasno da su šepići, kasumovići, konakovići i ini i dalje čvrsto u gravitacijskom polju "matične zvijezde".
Na taj način posmatram i izjavu Kojovića u istom intervjuu (min 5:37):i (min 8:34 - 8:40)Ovdje se radi o unutarstranačkom sukobu...Hoćemo li mi podržati gospodina Konakovića? Nećemo!
rasturi svatove pijani svat, bratija proglasi grabež za Krstaški rat.....
nedavno je ovo Balašević objavio....
Lijep pozdrav.
-
putokaz1
#28700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sabina ne napuštaj NS