Desavanja u Hrvatskoj

dječak sa šibicama

#28676 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

Ganjaju ga desnicari, on pise sto mu na srcu lezi, a uglavnom je u ratu sa nacionalistima i desnicom. Pisao je nesto o za dom spremni i tim temama.

Ljevica ga voli i podrzava, osim u rodnom gradu.
kakavdanakneiskustvu

#28677 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ima tome mozda i desetak godina. U prilogu subotnjeg Jutarnjeg lista Jergovic je objavio cak dvadesetak kartica iz knjige koja je bila pred objavljivanjem “Sarajevo, plan grada.” I tu procitam njegovu visegodisnju, standardnu zalopojku o tome kako Sarajevo vise nije “onaj grad”, ilustrujuci to navodom da poslije opsade u njemu nije mogla prezivjeti ni ulica Danijela Ozme, te zakljucujuci da u njemu, eto, ne samo da vise nema mjesta za Srbe i Hrvate, nego ni za Jevreje. Bilo mi je cudno da nisam cuo i ne znam da je promijenjeno ime ulice kojom cesto prolazim, pa sam nazvao mog Kebu, cija je to adresa, da provjerim. Pitao sam ga kako se sada zove njegova ulica, kroz mobitel sam mogao da vidim njegovo lice zacudjeno mojim pitanjem. Objasnio sam mu zasto ga to pitam nakon sto mi je rekao da se zove Danijela Ozme. Dakle, Jergovic je slagao, izmislio je jos jednu tesku objedu na racun Sarajeva, jednu od mnogih koju godinama sipa na racun svog nekadasnjeg grada. Znam da je bio upozoren nakon objave ove lazi da je ime Ozmine ulice nepromijenjeno, ali u Jutarnjem listu nije bilo ispravke, niti izvinjenja. Nekoliko sedmica kasnije u knjizari u Titovoj uzmem u ruke “Sarajevo, plan grada” i ne bude mi lijeno da provjerim da li je istu laz zadrzao u knjizi: ustanovim da nije i sa prezirom vratim knjigu na policu. Dakle, Jergovic je smisljeno, zlobno objavio laz o Sarajevu u Jutarnjem ( cije je subotnje izdanje tada imalo tiraz od preko 100.000 primjeraka), da bi tu istu laz, bez izvinjena, izostavio u knjizi koja se prodaje u tirazu od nekoliko hiljada primjeraka.
Nazalost, Miljenko Jergovic je tek jedan od mnogih poznatih bivsih Sarajlija, hodajucih spomenika, koji se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da Sarajevo i dalje postoji unatoc tome sto oni vise ne zive tu; da je Sarajevo, kakvo god bilo i kakvo je danas, puno vise njima dalo nego oni njemu; da se grad, unatoc svim promjenama nakon opsade i epskog zlocina nad njim i dalje drzi toliko dobro da je dalje nedostizno u onome za cime oni pate i u odnosu i na Beograd i na Zagreb. Da, i sam cesto imam stotinu razloga zbog kojih sam kivan i bijesan na poslijeratno i danasnje Sarajevo. Ali, kad vidim i procitam lazi i vjesto upakovanu mrznju koju godinama prema njemu sire mnogi jergovici, nekadasnje ugledne Sarajlije, istog trenutka imam barem stotinu i jedan razlog za tvrdnju i osjecaj da je Sarajevo velicanstven grad, jedinstven posebno u svom blizem okruzenju, unatoc bijednicima poput Jergovica kojima je Sarajevo omogucilo da postanu slavni. Lukavo upakovana mrznja i pakost prema njihovom nekadasnjem gradu potice iz uvjerenja da bi se Sarajevo trebalo svakog dana javno klanjati ne samo njihovom djelu nego i njima, pa cak i zbog toga sto su ga napustili u najtezim trenutcima njegove istorije, uoci i tokom cetvorogodisnje opsade grada.
Ukratko, svi jergovici se ne mogu pomiriti sa stavom sjajnog Aleksandra Hemona:”Sarajevo nikome nista ne duguje.”

FB Senad Pećanin
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28678 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/08/2025 15:36 Ima tome mozda i desetak godina. U prilogu subotnjeg Jutarnjeg lista Jergovic je objavio cak dvadesetak kartica iz knjige koja je bila pred objavljivanjem “Sarajevo, plan grada.” I tu procitam njegovu visegodisnju, standardnu zalopojku o tome kako Sarajevo vise nije “onaj grad”, ilustrujuci to navodom da poslije opsade u njemu nije mogla prezivjeti ni ulica Danijela Ozme, te zakljucujuci da u njemu, eto, ne samo da vise nema mjesta za Srbe i Hrvate, nego ni za Jevreje. Bilo mi je cudno da nisam cuo i ne znam da je promijenjeno ime ulice kojom cesto prolazim, pa sam nazvao mog Kebu, cija je to adresa, da provjerim. Pitao sam ga kako se sada zove njegova ulica, kroz mobitel sam mogao da vidim njegovo lice zacudjeno mojim pitanjem. Objasnio sam mu zasto ga to pitam nakon sto mi je rekao da se zove Danijela Ozme. Dakle, Jergovic je slagao, izmislio je jos jednu tesku objedu na racun Sarajeva, jednu od mnogih koju godinama sipa na racun svog nekadasnjeg grada. Znam da je bio upozoren nakon objave ove lazi da je ime Ozmine ulice nepromijenjeno, ali u Jutarnjem listu nije bilo ispravke, niti izvinjenja. Nekoliko sedmica kasnije u knjizari u Titovoj uzmem u ruke “Sarajevo, plan grada” i ne bude mi lijeno da provjerim da li je istu laz zadrzao u knjizi: ustanovim da nije i sa prezirom vratim knjigu na policu. Dakle, Jergovic je smisljeno, zlobno objavio laz o Sarajevu u Jutarnjem ( cije je subotnje izdanje tada imalo tiraz od preko 100.000 primjeraka), da bi tu istu laz, bez izvinjena, izostavio u knjizi koja se prodaje u tirazu od nekoliko hiljada primjeraka.
Nazalost, Miljenko Jergovic je tek jedan od mnogih poznatih bivsih Sarajlija, hodajucih spomenika, koji se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da Sarajevo i dalje postoji unatoc tome sto oni vise ne zive tu; da je Sarajevo, kakvo god bilo i kakvo je danas, puno vise njima dalo nego oni njemu; da se grad, unatoc svim promjenama nakon opsade i epskog zlocina nad njim i dalje drzi toliko dobro da je dalje nedostizno u onome za cime oni pate i u odnosu i na Beograd i na Zagreb. Da, i sam cesto imam stotinu razloga zbog kojih sam kivan i bijesan na poslijeratno i danasnje Sarajevo. Ali, kad vidim i procitam lazi i vjesto upakovanu mrznju koju godinama prema njemu sire mnogi jergovici, nekadasnje ugledne Sarajlije, istog trenutka imam barem stotinu i jedan razlog za tvrdnju i osjecaj da je Sarajevo velicanstven grad, jedinstven posebno u svom blizem okruzenju, unatoc bijednicima poput Jergovica kojima je Sarajevo omogucilo da postanu slavni. Lukavo upakovana mrznja i pakost prema njihovom nekadasnjem gradu potice iz uvjerenja da bi se Sarajevo trebalo svakog dana javno klanjati ne samo njihovom djelu nego i njima, pa cak i zbog toga sto su ga napustili u najtezim trenutcima njegove istorije, uoci i tokom cetvorogodisnje opsade grada.
Ukratko, svi jergovici se ne mogu pomiriti sa stavom sjajnog Aleksandra Hemona:”Sarajevo nikome nista ne duguje.”

FB Senad Pećanin
:thumbup:

dječak sa šibicama

#28679 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Pecanin je moralista za primjer, prije 20 godina najveci kriticar bosnjackog nacionalizma, danas istaknuti nacionalist :bih:

Sejfo Tokic Avdo Avdic prelivoda
kakavdanakneiskustvu

#28680 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Potpuno je nebitno ko je ovo napisao, Pećanin ili Kebo npr. Valjda bi trebalo biti bitno to što Jergović laže.

Evo i FB objava advokata Senada Bilića

Tridesetak godina je od kako je Miljenko Jergović otišao iz Sarajeva i postao "Sarajlija sa zagrebačkom adresom". Talentirani i uspješni pisac nastavio je da piše i objavljuje knjige, romane, kolumne i članke u gotovo svim regionalnim novinama, časopisima i portalima. Naslonjen na izdašnu sisu rahmetli Hanžekovića i njegovog Europa press holdinga, živio je i lagodno živi taj Sarajlija sa "zagrebačkom adresom" eto već više od trideset godina u hrvatskoj prijestonici.
Iako na "zagrebačkoj adresi" živi već duže nego na "sarajevskoj adresi" na kojoj se rodio, ipak česta tema njegovih knjiga, romana, kolumni i članaka je i dalje Sarajevo i Bosna i Hercegovina. Čitajući njegove literarne uratke, vraćam se u Sarajevo osamdesetih godina, u kafiće kao što su Šefkin "Bugatti", Neđin "Stari sat", Ilijasovu "Navu, Žilin "Muppet".
Pitam se - zar "vrli pisac neki" nema nekih tema vezanih za "zagrebačku adresu"? Zar u Zagrebu nema nekih Šefke,Neđe, Ilijasa ?
Istina, Miljenko piše i o poslijeratnom Sarajevu i to uglavnom negativno, što je "narativ" (kako se to sada kaže) za sve one koji su se "ispalili" iz rodnog grada, i naivno i velevažno smatraju da upravo zbog njihovog "ispaljenja" iz Sarajeva taj grad nije "više ono što je nekada bio"??? Neće se Miljenko, kao "Sarajlija sa zagrebačkom adresom", zapitati - pa možda Sarajevo nije više to što je nekada bilo jer je u njemu za vrijeme agresije i srednjovijekovne opsade ubijeno 10.000 njegovih stanovnika?
Ne, to Sarajlijama sa zagrebačkim, beogradskim, ljubljanskim, bečkim i inim drugim bjelosvjetskim adresama nije važno. Jer po njima upravo i samo zbog njihovog odlaska - bijega iz Sarajeva taj grad "nije više ono što je nekada bio"... A pisati i govoriti da Bosna i Sarajevo "nije više ono što je nekada bilo" vole gazde iz "Europa press holdinga", "Informera", HRT-a, RTS-a.... Pisati nešto negativno o zemlji i gradu u kojoj si trenutno i u kojoj si Sarajlija sa tom i tom adresom , nije baš poželjno i poslodavci to baš i ne vole, jer - šta ti kao došljak, Sarajlija i Bosanac sa privremenom adresom u našoj zemlji i gradu imaš da pišeš o našoj zemlji i gradu? Piši o Sarajevu i o Bosni, odakle si i došao i mi te primili, i to piši po mogućnosti što negativnije (čast izuzecima poput Andreja Nikolaidisa) .... Nedavno je, možda jedini put za više od tri decenije života u Zagrebu, naš Sarajlija sa "zagrebačkom adresom" napisao kritički tekst o evidentnoj toleranciji od strane vlasti na gotovo otvorenu i legalnu pojavu ustašluka u javnom prostoru u Hrvatskoj. Odmah po objavi toga članka, našeg Sarajliju sa "zagrebačkom adresom " otmjena gospođa u centru Zagreba je nazvala jasno i glasno - GOVNO.. Dakle, gospodo Sarajlije sa inim adresama, da u očima domicilnog stanovništva ne biste bili "GOVNA", znate šta i o čemu možete i smijete pisati i o čemu možete i smijete "imati sud", što bi rekao Zagrepčanin sa adresom u Utrechtu, Johnny Štulić....
trocadero

#28681 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by trocadero »

Al ga je udrobio ovaj advokat, svaka mu čast.
Ima li neko da je predplačen na Jutarnji list da malo pogleda arhivu septembar-listopad 2015 kad je izašla spomenuta Miljenkova knjiga.Neće biti teško pronaći ,da vidimo ko je u pravu. :D
pici

#28682 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/08/2025 18:27 Potpuno je nebitno ko je ovo napisao, Pećanin ili Kebo npr. Valjda bi trebalo biti bitno to što Jergović laže.

Evo i FB objava advokata Senada Bilića

Tridesetak godina je od kako je Miljenko Jergović otišao iz Sarajeva i postao "Sarajlija sa zagrebačkom adresom". Talentirani i uspješni pisac nastavio je da piše i objavljuje knjige, romane, kolumne i članke u gotovo svim regionalnim novinama, časopisima i portalima. Naslonjen na izdašnu sisu rahmetli Hanžekovića i njegovog Europa press holdinga, živio je i lagodno živi taj Sarajlija sa "zagrebačkom adresom" eto već više od trideset godina u hrvatskoj prijestonici.
Iako na "zagrebačkoj adresi" živi već duže nego na "sarajevskoj adresi" na kojoj se rodio, ipak česta tema njegovih knjiga, romana, kolumni i članaka je i dalje Sarajevo i Bosna i Hercegovina. Čitajući njegove literarne uratke, vraćam se u Sarajevo osamdesetih godina, u kafiće kao što su Šefkin "Bugatti", Neđin "Stari sat", Ilijasovu "Navu, Žilin "Muppet".
Pitam se - zar "vrli pisac neki" nema nekih tema vezanih za "zagrebačku adresu"? Zar u Zagrebu nema nekih Šefke,Neđe, Ilijasa ?
Istina, Miljenko piše i o poslijeratnom Sarajevu i to uglavnom negativno, što je "narativ" (kako se to sada kaže) za sve one koji su se "ispalili" iz rodnog grada, i naivno i velevažno smatraju da upravo zbog njihovog "ispaljenja" iz Sarajeva taj grad nije "više ono što je nekada bio"??? Neće se Miljenko, kao "Sarajlija sa zagrebačkom adresom", zapitati - pa možda Sarajevo nije više to što je nekada bilo jer je u njemu za vrijeme agresije i srednjovijekovne opsade ubijeno 10.000 njegovih stanovnika?
Ne, to Sarajlijama sa zagrebačkim, beogradskim, ljubljanskim, bečkim i inim drugim bjelosvjetskim adresama nije važno. Jer po njima upravo i samo zbog njihovog odlaska - bijega iz Sarajeva taj grad "nije više ono što je nekada bio"... A pisati i govoriti da Bosna i Sarajevo "nije više ono što je nekada bilo" vole gazde iz "Europa press holdinga", "Informera", HRT-a, RTS-a.... Pisati nešto negativno o zemlji i gradu u kojoj si trenutno i u kojoj si Sarajlija sa tom i tom adresom , nije baš poželjno i poslodavci to baš i ne vole, jer - šta ti kao došljak, Sarajlija i Bosanac sa privremenom adresom u našoj zemlji i gradu imaš da pišeš o našoj zemlji i gradu? Piši o Sarajevu i o Bosni, odakle si i došao i mi te primili, i to piši po mogućnosti što negativnije (čast izuzecima poput Andreja Nikolaidisa) .... Nedavno je, možda jedini put za više od tri decenije života u Zagrebu, naš Sarajlija sa "zagrebačkom adresom" napisao kritički tekst o evidentnoj toleranciji od strane vlasti na gotovo otvorenu i legalnu pojavu ustašluka u javnom prostoru u Hrvatskoj. Odmah po objavi toga članka, našeg Sarajliju sa "zagrebačkom adresom " otmjena gospođa u centru Zagreba je nazvala jasno i glasno - GOVNO.. Dakle, gospodo Sarajlije sa inim adresama, da u očima domicilnog stanovništva ne biste bili "GOVNA", znate šta i o čemu možete i smijete pisati i o čemu možete i smijete "imati sud", što bi rekao Zagrepčanin sa adresom u Utrechtu, Johnny Štulić....
pici

#28683 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Inače bila je opsesija istočnih i zapdnih suseda da uzmu pod svoje okrilje popularne umjetnike i da ih hine da sto vise blate svoju zemlju i svoj grad. Inace zaboli me qurac za te jergovice, jankovice, kusturice itd itd. Samo znam a sada sam i ubjedjen da sarajevo njihovim odlaskom nije nista izgubilo, samo se oslobodilo govana.

Kad pocnu hinje pisat o svojoj novostecenoj domovini, dobiju po nosu, rascerece ih prijetecim psovkama i grafitima i izopace sa budjeta sigurnosnih slizbi. Pokakim se ja na njihov zivot gdje moras biti poslusno kerće.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#28684 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by PreWiBa »

Ne znam, misljenja sam da je svako od javnih ličnosti ko je Sarajevo 1992. napustio, a poslije se nije vratio, odabrao stranu, uz rijetke iznimke.
Neko ko je otisao u Zagreb ili Beograd je izabrao neku drugu stranu, ili mislio da je tako najpametnije, a neko je otišao u neku trecu zemlju nije zelio da odabere jednu od tri strane.
trocadero

#28685 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by trocadero »

Pisalo se o Istri Divno,krasno,priroda,more,gostoljubivost,kulturni ljudi, vjerovatno i načitani.Jergović je u Puli na Sajmu knjiga dobio prvu nagradu. I to nagradu posjetitelja sajma i baš za knjigu "Sarajevo, plan grada". :D
Ne znam kakav nam je Istra-hr na polju književnosti , onako iz prve ruke nešto korisno priopćiti. :)
tramvajtrojka

#28686 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tramvajtrojka »

trocadero wrote: 29/08/2025 22:27 Al ga je udrobio ovaj advokat, svaka mu čast.
Ima li neko da je predplačen na Jutarnji list da malo pogleda arhivu septembar-listopad 2015 kad je izašla spomenuta Miljenkova knjiga.Neće biti teško pronaći ,da vidimo ko je u pravu. :D
pecanin iako je prodana dusa svaka mu je kao iz citaba jebiga Sarajevo nikada nije podnosilo dvije osobine supke i ratne zlocince stas moze nam se, dovoljno imamo morala da jedne i druge prozovemo otvoreno i sa obrazom :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28687 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

trocadero wrote: 30/08/2025 01:28 Pisalo se o Istri Divno,krasno,priroda,more,gostoljubivost,kulturni ljudi, vjerovatno i načitani.Jergović je u Puli na Sajmu knjiga dobio prvu nagradu. I to nagradu posjetitelja sajma i baš za knjigu "Sarajevo, plan grada". :D
Ne znam kakav nam je Istra-hr na polju književnosti , onako iz prve ruke nešto korisno priopćiti. :)
i u banja luci se minirala džamija, pa evo te, pišeš po forumu.
KraljicaIzJajca

#28688 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KraljicaIzJajca »

Bodkin wrote: 28/08/2025 11:28
KraljicaIzJajca wrote: 23/08/2025 20:22
dječak sa šibicama wrote: 23/08/2025 19:42 Najljepsa je obala u Dalmaciji, otoka tisucu, Istra je nesto drugacija. Istra takodje njeguje tradiciju mitskih pricica i legendi, legende o zmajevima ili mozda najinteresantnija legenda o divovima. Takodje kao i sve slavenske zemlje, njeguje price o vjesticama, vampirima, babarogama, vukodlacima i vilama.

Istra i Korzika su poznate po narodnim pricama o babarogama, obje su siromasne vodom i kako nije bilo vode narod je bio u strahu jer nema vode, pa su uz vatru pricane price o paranormalnim bicima koja kradu vodu i nocu izlaze iz sume.

Price o divovima su zasnovane na iskopanim fosilima, skeletima, ljudi koji su bili visoki do 4 metra. U Istri su takodje nadjeni i fosili dinosaura, pa se pretpostavlja da je otud i prica o zmajevima.
Mitska bica Istre su Veli Joze najpoznatiji istarski div iz Motovuna "koji i dalje zivi u sumama", vise vrsta vukodlaka, Orko koji na raskrizjima ljude salje u pogresnom pravcu, istarski gnomi ili mali patuljci, i jos manji patuljci zvani šigimigije, toliko su mali da ih mozes vidjeti samo krajickom oka. Macmolić je malo dlakavo stvorenje sa macjim kandzama.
Dobro, kool info, hvala :thumbup:

Ali... Istra je odlična za življenje tokom cijele godine, a obala i plaže su bogate šumom. :-D
istra je najljepsi i najbolji dio hrvatske. svijetla tacka balkana :D
Jeste :-D
mayab

#28689 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

dječak sa šibicama

#28690 Re: Desavanja u Hrvatskoj

E cuj zaspo za kormilom
trocadero

#28691 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by trocadero »

Nadam se da nije brodica od ....Istra javi se.
trocadero

#28692 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by trocadero »

Chmoljo wrote: 30/08/2025 02:26
trocadero wrote: 30/08/2025 01:28 Pisalo se o Istri Divno,krasno,priroda,more,gostoljubivost,kulturni ljudi, vjerovatno i načitani.Jergović je u Puli na Sajmu knjiga dobio prvu nagradu. I to nagradu posjetitelja sajma i baš za knjigu "Sarajevo, plan grada". :D
:?
dječak sa šibicama

#28693 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Kako rekoh, ljevica u Hrvatskoj ga postuje, pise ono kako oni vole razmisljati, isto kao i Dezulovic. To je taj progresivni "ja sam antinacionalist" stav, i slobodna umjetnicka misao gdje se kritikuje sve i nikako i nikada selektivno.

U Sarajevu ta ljubav obajati brzo, pa Jergovica i Dezulovica postuju dok rafalaju po neprijatelju, kad napisu nesto protiv npr mudzahedina, Alije, Sarajeva, onda su i oni neprijatelji drzave. Prosto ko pasulj, rekli bi vi Srbi.
Bodkin

#28694 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sehohari wrote: 29/08/2025 23:35 Ne znam, misljenja sam da je svako od javnih ličnosti ko je Sarajevo 1992. napustio, a poslije se nije vratio, odabrao stranu, uz rijetke iznimke.
Neko ko je otisao u Zagreb ili Beograd je izabrao neku drugu stranu, ili mislio da je tako najpametnije, a neko je otišao u neku trecu zemlju nije zelio da odabere jednu od tri strane.
sto javne samo?
zar nije ko god da je napustio bosnu, skupa sa njegovim roditeljima.
a oni sto su otisli prije 92 pa se nisu vratili da brane
Bodkin

#28695 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

trocadero wrote: 30/08/2025 10:24
chmoljo nekadasnji teski ljevicar, kozmopolita i multinacionalac a danas nacionalista. otprilike put svakoga iz mladosti u starost u bosni :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28696 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

glasistre.hr/kolumna/2025/08/28/thompsonova-revolucija-ide-svome-kraju-1019090?utm_source=Linker.hr&utm_medium=widget&utm_campaign=razmjena%2bprometa

al dokle više:

Jedino pitanje koje ovdje nije do kraja razriješeno jest ono zbog čega se to uopće i dogodilo. Zašto je Thompsonu dozvoljeno da organizirati koncert s 500.000 ljudi? Toliki broj ljudi na jednom mjestu, što god da rade, jest izvjesna ugroza zbog niza razloga. Ali mu se dopustilo. Već prošlih godina su na njegovim koncertima bili viđeniji ministri.

mogu misliti kako boli :D 508 000 :evil:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28697 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 30/08/2025 12:36

chmoljo nekadasnji teski ljevicar, kozmopolita i multinacionalac a danas nacionalista. otprilike put svakoga iz mladosti u starost u bosni :D
Koristim njegovu nakaradnu logiku prozetu podjebavanjem i podsmjehom. I onda ja nacionalista.

U cemu je problem?

A bilo bi lijepo i vidjeti sta sam to pisao prije 15 godina i sta sad. Ne bih rekao da ima neke razlike :zoka:
Bodkin

#28698 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 30/08/2025 13:22
Bodkin wrote: 30/08/2025 12:36
Koristim njegovu nakaradnu logiku prozetu podjebavanjem i podsmjehom. I onda ja nacionalista.

U cemu je problem?

A bilo bi lijepo i vidjeti sta sam to pisao prije 15 godina i sta sad. Ne bih rekao da ima neke razlike :zoka:
Malo zajebancije :D
trocadero

#28699 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by trocadero »

dječak sa šibicama wrote: 29/08/2025 15:18 Ganjaju ga desnicari, on pise sto mu na srcu lezi, a uglavnom je u ratu sa nacionalistima i desnicom. Pisao je nesto o za dom spremni i tim temama.

Ljevica ga voli i podrzava, osim u rodnom gradu.
Tanka ti ga je više ta linija desnica-ljevica.
Godinama je on sa njima u ratu, vlasti, ustašluku, fašizmu, nacizmu...More kritičkih tekstova, izjava, nema šta im se nije nagovorio.
A onda valjda ugledni advokat koji bi da pametuje i ispadne nešto relevantan, izvali:

Nedavno je, možda jedini put za više od tri decenije života u Zagrebu, naš Sarajlija sa "zagrebačkom adresom" napisao kritički tekst o evidentnoj toleranciji od strane vlasti na gotovo otvorenu i legalnu pojavu ustašluka u javnom prostoru u Hrvatskoj.
Vrijedi li nešto tu objašnjavati? Možda ti možeš ,imaš živaca.Ja ću samo reagovati sa podsmjehom, u nadi da se neko neće naći uvrjeđen. :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28700 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Post Reply