SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

karanana wrote:jucer revizori uhvatili trebu bez karte i 20 minuta zastoj tramvaja bio jer nije htjela da izadje. policija dosla. kuja se derala i psovala i reve i putnike.

gdje je onaj sto tvrdi da su reve osamarile trebu bez karte i bez bilo kakvog drugog razloga?
pa recimo ovu kuju od jucer treba sa zemljom sastavit.
tvoj desetogodišnji rad na forumu govori da mrziš žene i da te sigurno svaka cura napucala prije nego si zavirio u gaćice

ukratko idi liječi se :D :D :D :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Truba

#28677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

zateznistub wrote:"Prava" su nas i dovela dokle su nas dovela...nju niko nema pravo da dira, ali zato ona ima pravo da jebe zivce svim putnicima 20 minuta. To što neko neće stići na vrijeme i nije toliko bitno...

trebalo je u čelenku nježnikom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
karanana

#28678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

Black swan wrote:
karanana wrote:jucer revizori uhvatili trebu bez karte i 20 minuta zastoj tramvaja bio jer nije htjela da izadje. policija dosla. kuja se derala i psovala i reve i putnike.

gdje je onaj sto tvrdi da su reve osamarile trebu bez karte i bez bilo kakvog drugog razloga?
tvoj desetogodišnji rad na forumu govori da mrziš žene i da te sigurno svaka cura napucala prije nego si zavirio u gaćice

aha. znaci dvojica nas je.
zateznistub

#28679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Black swan wrote:
zateznistub wrote:"Prava" su nas i dovela dokle su nas dovela...nju niko nema pravo da dira, ali zato ona ima pravo da jebe zivce svim putnicima 20 minuta. To što neko neće stići na vrijeme i nije toliko bitno...

trebalo je u čelenku nježnikom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
nekoliko puta :thumbup:
Truba

#28680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ranger wrote:na osnovu cega da se svadjas i raspravljas ako u startu nisi u pravu?!
popuštaju joj u srednjoj, u obitelji, na poslu u vezama i brakovima...

i dodje neki čikica da radi svoj posao a hamša nema kartu

i sve ono životno iskustvo podilaženja dođe na naplatu i krene kanonada jedna za drugom znate kad se žene raspucaju

mi muški se ili pokunjimo ili pobijemo... posljednji put sam se pokunjio u februaru 2009. i od tada imam kartu
MAN-lion's coach

#28681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MAN-lion's coach »

hrasno38 wrote:
MAN-lion's coach wrote:
hrasno38 wrote:
E to je ta sistemska greska koja je napravljena a u kojoj revizori zavode red. Pogresno. Oni trebaju da te pitaju imas li kartu ili ne, ako nemas da ti naplate kaznu ili da te ljubazno zamole da platis kartu, ako i na to bude odgovor ne, da momentalno pozovu policiju i zadrze putnika do dolaska policije. To je njihov posao. Nemaju oni sta da koga istjeruju iz vozila jer vozila nisu njihova nego gradska.
Gledao sam to na Zapadu svojim ocima kad u podzemnu zeljeznicu udjose revizori i uhvatise jednog bez karte. Bez ikakvog uzbudjivanja samo okrenuse mobilnim policiju i vec na sljedecoj stanici putnik bez karte se morao objasnjavati sa policijom.
Ti to ozbiljno?

http://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba/ ... 037-14.pdf

ČLAN 5 stav 7

Nije ni njeno vozilo da ometa ljude koji su platili kartu. Osim toga po Zakonu nema pravo na to. Pročitaj ga. I manje kopiraj praksu sa Zapada jer ista ovdje u ovom sistemu niti vrijedi niti je sistem uredjen kao na Zapadu.
Cuj ja to ozbiljno pa bolan nebio zna se ko sprovodi zakon u svakoj zemlji. Gdje to imas na zemaljskoj kugli da je dozvoljeno revizorima da sprovode silu nad gradjanima koji nemaju kartu! I drugi put kad nesto postavis prije toga procitaj to sto si postavio....

Clan 4.
(Obaveze kontrolora)

4) Prilikom ophodjenja sa licima koje koriste usluge prijevoza ili to namjeravaju kontrolor je duzan postovati ljudsko dostojanstvo, ljudska i gradjanska prava i slobode svakog lica ne ugrozavajuci njihov licni i fizicki integritet.

Clan 5.
(Kontrola voznih karata)

(8) Ukoliko putnik odbije da kontroloru pokaze identifikacione dokumente iz stava (2) i stava (5) ovog clana, te ukoliko putnik bude odbijao da napusti vozilo iz stava (7) ovog clana, kontrolor ce pozvati nadleznu upravu Ministarstva unutrasnjih poslova da ovlastene sluzbene osobe preuzmu podatke putnika za daljnju obradu.

Nema potrebe da se praviš Francuz.
Forumaš je prenio događaj iz tramvaja koji je publikovan na Spotted stranici FB nekad juče (a vrlo vjerovatno da je riječ o istom događaju ) i nema nikakve veze sa gore navedenim tvojim citatom iz Zakona.
Dotična je čak neku putnicu nazvala i kurvom za šta ima i poseban zakon koji to tretira.
Osim toga tramvaj je JAVNO MJESTO i postoje pravila ponašanja na istom , a svako kršenje je kažnjivo.

Osim toga , moj ogovor tebi se odnosio na boldirano , tj. tvoju konstataciju da nemaju pravo nikoga da izbacuju iz vozila jer vozila nisu njihova nego gradska.
To je tako smiješna konstatacija. Kontrolori su zaposlenici preduzeća koji je operator sa tim vozilima po unaprijed određenim pravilima.
Pa je zato član 5 stav 7 rekao slijedeće:
"U slu~aju kada putnik odbija kupiti voznu kartu i nakon
uru~ene opomene iz stava (3) ovog ~lana, du`an je udaljiti se iz
vozila na prvom slijede}em stajali{tu."

Naravno ti odgovaraš meni članovima koji ne tretiraju navedenu situaciju.
Ispada da su kontrolori nekulturni što su je umoljavali da izađe i ne pravi nered u vozilu? Narušavanje integriteta putnika je izbaciti ga bez karte?
Ne , narušavanje integriteta je dozvoliti da se ona vozi bez karte i tražiti i izmišljati rupe u Zakonu da se toleriše njen postupak pored ostatka vozila koji je kupio ili se barem uljudno ponaša za vrijeme vožnje.

Ima još jedan Zakon kojeg ti ne poznaješ , a govori o tome u članu 31 detaljnije o tome kako se putnici trebaju ponašati , odnosno kako ne trebaju. Pa ima i stav 5b "Putnicima je zabranjeno ometati vozaĉa ili odgovornu osobu u obavljanju službe".
pa 5f "Putnicima je zabranjeno uznemiravati putnike pjevanjem sviranjem, vikom nepristojnim dobacivanjem ili drugim sliĉnim
postupcima".
"Ĉlan 32.
(Kontrola ispravnosti voznih karata)
(1) Putnik za vrijeme vožnje mora imati odgovarajuću voznu kartu, koju je dužan pokazati na zahtjev
kontrolora.
(2) Kontrolor je ovlašten za održavanje reda u vozilu, kontrolu voznih karata kod putnika i naplatu doplatne
karte ukoliko putnik nema odgovarajuću voznu kartu.
(3) U sluĉaju da putnik bez odgovarajuće vozne karte odbije platiti doplatnu kartu, kontrolor može ostvariti
uvid u liĉna dokumenta putnika radi utvrĊivanja identiteta i putem ovlaštenog lica pokrenuti prekršajni postupak
u cilju naknade štete zbog neposjedovanja vozne karte."

Znači zakonom propisane obaveze kontrolora su spovođenje sile nad građanima. :lol:

Image
Last edited by MAN-lion's coach on 08/03/2016 13:20, edited 1 time in total.
Nepass

#28682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

dezurni_ucenik wrote:Ako se ima para za cigara, kladionice i kafe, ima se onda i 12 maraka za mjesecnu kartu.
Vozim se trolom i na drveniji ulazi gospodja oko 50 god, u kostimu, sa posla. Pita revizor za kartu a ona mu kao ko si ti da mi trazis kartu.
Nako gledas majke mi pravo treba metak u celo da ne trosi zrak.
Truba

#28683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

te ženturače su najgore

evo sad jedna polunana oće ući džaba u tramvaj

a reva joj ne može nano puna si džezvi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stajao je tramvaj sva sreća jer mi je to trebalo da ga stignem
:lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#28684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

@MAN-lion's coach Jos kad bi ti skonto ono sto sam ja napisao mozda bi dalje i mogli polemisati a ovako dzaba....nema smisla!!!
dezurni_ucenik

#28685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:38, edited 1 time in total.
kloniran

#28686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

supercali

#28687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Black swan wrote:

Jbt pa ti sebe opisa u dvije recenice
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Sta ovo roknu
nargila.ba

#28689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nargila.ba »

_BataZiv_0809 wrote:Sta ovo roknu
Nisam čuo kad je roknulo, ali sirene sviraju već 4-5 minuta po gradu..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

nargila.ba wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sta ovo roknu
Nisam čuo kad je roknulo, ali sirene sviraju već 4-5 minuta po gradu..
Nesto ko petarda/vatromet. Cesto se to cuje.
Banksy

#28691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

''kuja'', ''hamša'', ''ženturača'', ''gospoja'' ... umjesto čestitke za 8 mart.
O'zone
Globalni moderator

#28693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Izgleda mi kao da je neko izgurao taxi sa ceste pa ovaj bubno u banderu...
Truba

#28694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

pjesaci se stvarno ne cuvaju
evo danas zena kod predsjednistva
pretrcava pored tramvaja koji stoji...dakle zaklonjen joj je pogled na drugu i trecu traku
i naravno dijagonalno pretrcava
trube ljudi i koce
kloniran

#28695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

Ih cega se ja svako jutro nagledam sa pjesacima :-)
Meni su veci problem vozaci, jer ti si u autu i nista ti nece biti kad ga klepis.
I strasno me nervira kad majmuni bilo muski ili zenski na silu prolaze kroz kolonu pjesaka dok je istima zeleno :twisted:
O'zone
Globalni moderator

#28696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Yapi Yapo

#28697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Yapi Yapo »

kloniran wrote:Ih cega se ja svako jutro nagledam sa pjesacima :-)
Meni su veci problem vozaci, jer ti si u autu i nista ti nece biti kad ga klepis.
I strasno me nervira kad majmuni bilo muski ili zenski na silu prolaze kroz kolonu pjesaka dok je istima zeleno :twisted:
kako neće? kriv budeš čak i kad nisi
smijesni_ste

#28698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

Danas na Socijalnom 'dama' hladno nije usporila na zeleno na raskrsnici iako je masa pješaka krenula prelaziti ulicu.

Da je udarila nekog (nije puno nedostajalo), bila bi valjda opet krivica pješaka. :roll:
kloniran

#28699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

Yapi Yapo wrote:
kloniran wrote:Ih cega se ja svako jutro nagledam sa pjesacima :-)
kako neće? kriv budeš čak i kad nisi
mislio sam fizicki ne zakonski
Niemand

#28700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

smijesni_ste wrote:Danas na Socijalnom 'dama' hladno nije usporila na zeleno na raskrsnici iako je masa pješaka krenula prelaziti ulicu.

Da je udarila nekog (nije puno nedostajalo), bila bi valjda opet krivica pješaka. :roll:
Al osmi je mart..
Locked