Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
axe22

#28676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by axe22 »

Ima li naznake kada ce biti moguce uzeti neki duo net paket na podrucu Sickog Broda (BHB).

Pozdrav
Telemach

#28677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

axe22 wrote:Ima li naznake kada ce biti moguce uzeti neki duo net paket na podrucu Sickog Broda (BHB).

Pozdrav
Dostavite nam tačne korisničke i adresne podatke u inbox, kako bismo provjerili sve što je potrebno i preciznije odgovorili na Vaš upit.
SerijeSync

#28678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

dajte više pustite sve kanale na dodatnim modulima, ili nas kontaktirajte?
_Alcatraz_

#28679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _Alcatraz_ »

Pozdrav,
Korisnik sam telemachovog trio paketa i interesuje me za sta sluze ona dva ethernet porta na D3 resiveru?

Da li se mogu koristiti za spajanje dodatnog WiFi routera kako bih popravio WiFi signal u udaljenim dijelovima kuće?
afannedim

#28680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

SerijeSync wrote:dajte više pustite sve kanale na dodatnim modulima, ili nas kontaktirajte?

:lol: :lol: :lol: :lol:
didgeridoo

#28681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

kakaljin wrote:
Dzontra_Volta wrote:Evo kako to stoji u obrazloženju rješenja konkurencijskog vijeća (iz službenih novina). Ovo su navodi "United Media" u odgovoru na tužbu.

Image

Znači ispada da su cijene Arenasport paketa veće nego SK paketa (kad se nude u paketu svi kanali).
U službenim novinama stoje ove zvjezdice, jer se vjerovatno radi o poslovnoj tajni, pa se ne može skontati koliko je to para.
Ovdje je po srijedi nesto drugo,
jer telemach u prosirenom paketu ima sve sport klub kanale, dok Moja tv od BHtelecoma u osnovnoj ponudi ima sve arene. Znaci nije u pitanju normalna cijena, vec razlicita cijena za razlicite operatere koje je pocelo sa sport klubom i prenjelo se na arene. Tako da bi svako zastitio sebe trebao da objavi tu ponudu koju je dobio od arena ili sport kluba i da fino crno na bijelo kaze nama su ponudili nemoralnu cijenu koja se vidi iz prilozenog dokumenta. Ovako je sve rekla kazala, a nista konkretno. Dok se imaju samo informacije od suda i konkirencijskog vijeca da se dobijaju kaze, a nista se ne rijesava po tom pitanju.

SK je u paketu 6 kanala skoro duplo skuplji od arene u paketu 4 kanala.
probook

#28682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

afannedim wrote:
SerijeSync wrote:dajte više pustite sve kanale na dodatnim modulima, ili nas kontaktirajte?

:lol: :lol: :lol: :lol:

:-) :-) 8-) 8-) :kiss: :kiss: :gunjastajl: :hajmooo:
crnivrag

#28683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Što se HS, HKB i M&H ponude tiče, tu su Arene bile skuplje jer se plaćala digitalna pretplata od 13,5 KM a u njoj su bile uključene sve Arene u SD i HD rezoluciji (8 kanala).

U Telemach ponudi Prošireni paket košta 10 KM i u njemu dođe 10 Sport Klub kanala (SK1, SK1 HR, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6, SK1 HD, SK2 HD i SK3 HD).
Last edited by crnivrag on 17/03/2016 15:08, edited 3 times in total.
Telemach

#28684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

_Alcatraz_ wrote:Pozdrav,
Korisnik sam telemachovog trio paketa i interesuje me za sta sluze ona dva ethernet porta na D3 resiveru?

Da li se mogu koristiti za spajanje dodatnog WiFi routera kako bih popravio WiFi signal u udaljenim dijelovima kuće?

Zdravo _Alcatraz_,
Prvi ethernet port ima oznaku multi TV i služi za povezivanje dva i više recievera.
Drugi ethernet port na recieveru nije softverski aktivan. U slučaju i da spojite router na portom, nećete proširiti niti pojačati signal WiFi mreže.
SerijeSync

#28685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Kontaktiran sam od strane podrške i rečeno je da iznajmljivanje dodatnih uređaja po novom cjenovniku tj otvaranje naloga ide od iduće sedmice, dakle dobra vijest za sve nas koji imamo module :D
kakaljin

#28686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:Što se HS, HKB i M&H ponude tiče, tu su Arene bile skuplje jer se plaćala digitalna pretplata od 13,5 KM a u njoj su bile uključene sve Arene u SD i HD rezoluciji (8 kanala).

U Telemach ponudi Prošireni paket košta 10 KM i u njemu dođe 10 Sport Klub kanala (SK1, SK1 HR, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6, SK1 HD, SK2 HD i SK3 HD).
Pa evo naprimjer sada je kod HS-a prosireni paket 10 KM, a do sada su korisnici placali 13,50. Pa eto za te 3,50 KM das paket arena. I korisnici nastave placati 13,50 oni koji zele arene.

Ali niko nece da objavi tu famoznu cijenu i jednih i drugih
crnivrag

#28687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Pa evo naprimjer sada je kod HS-a prosireni paket 10 KM, a do sada su korisnici placali 13,50. Pa eto za te 3,50 KM das paket arena. I korisnici nastave placati 13,50 oni koji zele arene.

Ali niko nece da objavi tu famoznu cijenu i jednih i drugih
Kad je Arena bila dio Telemach paketa kod akviziranih kompanija, koliko se sjećam taj paket je koštao 10 KM, međutim čim je istekao ugovor Arene su povučene iz Telemach shema u Zenici, Kiseljaku, Vitezu, Bugojnom.
SerijeSync

#28688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
Kad je Arena bila dio Telemach paketa kod akviziranih kompanija, koliko se sjećam taj paket je koštao 10 KM, međutim čim je istekao ugovor Arene su povučene iz Telemach shema u Zenici, Kiseljaku, Vitezu, Bugojnom.
Priča o arenama je priča o 100 000 radnih mjesta, jebo vas arene više.
kakaljin

#28689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

SerijeSync wrote:
crnivrag wrote:
Zasto da se neprica o arenama i sport klubovima, ja kao korisnik hocu da mi operater ponudi kanale u nekom paketu i da ja onda vidim ako mi odgovara cijena da uzmem taj paket, a ako mi ne odgovara ja taj paket ne uzmem.

Tako bi trebali svi operateri da urade. Pa izvoli proberi sta zelis, a ne da ti brani da nemozes nesto gledati, ako zelis.
SerijeSync

#28690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

kakaljin wrote:
SerijeSync wrote:
crnivrag wrote:
Zasto da se neprica o arenama i sport klubovima, ja kao korisnik hocu da mi operater ponudi kanale u nekom paketu i da ja onda vidim ako mi odgovara cijena da uzmem taj paket, a ako mi ne odgovara ja taj paket ne uzmem.

Tako bi trebali svi operateri da urade. Pa izvoli proberi sta zelis, a ne da ti brani da nemozes nesto gledati, ako zelis.
ta priča se povlači godinama i vazda isto, i jednima i drugima je ta priča potrebna da sakriju lošu programsku šemu i ubacivanje glupih kanala regionalnog karaktera, zar niste ništa naučili od političara i stranaka.
Herr Flick

#28691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

I ko otkupi prava za Premier Ligu Engleske?? Po forumima se Arena spominje da je uzela tza naredne 3 godine :-)
kakaljin

#28692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

SerijeSync wrote:
kakaljin wrote:
SerijeSync wrote: Priča o arenama je priča o 100 000 radnih mjesta, jebo vas arene više.

ta priča se povlači godinama i vazda isto, i jednima i drugima je ta priča potrebna da sakriju lošu programsku šemu i ubacivanje glupih kanala regionalnog karaktera, zar niste ništa naučili od političara i stranaka.
Pa zato se boris, da dobijes nesto sto bez problema se dobije u svakoj normalnoj drzavi i kod normalnog operatera
SerijeSync

#28693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

kakaljin wrote:
Pa zato se boris, da dobijes nesto sto bez problema se dobije u svakoj normalnoj drzavi i kod normalnog operatera
gdje se boriš i kako?
kakaljin

#28694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

SerijeSync wrote:
kakaljin wrote:
gdje se boriš i kako?
Pa jeli se ti boris da dobijes sve kanale na dva modula???
SerijeSync

#28695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

kakaljin wrote:
SerijeSync wrote:
kakaljin wrote:
gdje se boriš i kako?
Pa jeli se ti boris da dobijes sve kanale na dva modula???
nemam se šta borit kada je to zvanično, pitanje je vremena tj iduće sedmice idu nalozi za dodatne module, arene nit ima šta zvanično nit se treba za iste borit.
afannedim

#28696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Pa zato se boris, da dobijes nesto sto bez problema se dobije u svakoj normalnoj drzavi i kod normalnog operatera[/quote]
gdje se boriš i kako?[/quote]

Pa jeli se ti boris da dobijes sve kanale na dva modula???[/quote]
nemam se šta borit kada je to zvanično, pitanje je vremena tj iduće sedmice idu nalozi za dodatne module, arene nit ima šta zvanično nit se treba za iste borit.[/quote]

Koje razmišljanje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :hajmooo: :hajmooo:
kakavdanakneiskustvu

#28697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

soul_assassin wrote:Kako jedna Busovača u kojoj je isto glavni operater Telemach ima HRT2 za vrijeme svih sportskih dešavanja, dok u Zenici npr. nema šanse da se gleda?

Ako već stoji da je službeno objašnjenje 1) na zahtjev HRT-a ne emitujemo signal za sportske sadržaje 2) naši javni emiteri i OBN su zaduženi za prenos na teritoriju BiH, kako se onda selektivno zatamnjuje?

hvala

vec je o tome pisano na temi,u gradovima u kojima se signal HRT moze hvatati zemaljskim putem kabl. opoeratori nisu duzni zatamniti te sadrzaje,tako tvrde u RAK-u,a u busovaci se nekim cudom HRT moze hvatati zemaljskim putem,zanimljivo je da HRT na drugom programu sam ne zatamni te sportske sadrzaje kao sto nekad uradi na četvrtom programu,sve je to vrlo,vrlo cudno
Tiger 033

#28698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakavdanakneiskustvu wrote:u busovaci se nekim cudom HRT moze hvatati zemaljskim putem
Može al' u pimpulima :evil: sve politika drug...znao sam da je politika QURVA ali da je ulična,to nisam.
Last edited by Tiger 033 on 17/03/2016 18:20, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#28699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@Telemach,je li sportske sadrzaje na HRT 2 zatamnite na zahtjev HRT,ako je tako zasto to ne uradite u svim gradovima u kojima imate korisnike?
crnivrag

#28700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:
zanimljivo je da HRT na drugom programu sam ne zatamni te sportske sadrzaje kao sto nekad uradi na četvrtom programu,sve je to vrlo,vrlo cudno
Većina kablovskih i IPTV operatera HRT-ove kanale reemituje sa satelita Eutelsat 16A, a HRT na tom satelitu uplinkuje sva 4 kanala, s tim da su kanali HRT 2 i HRT 3 kompletno kodirani, a kanali HRT 1 i HRT 4 su djelimično kodirani.

Sve kanale kompletno dekodira HRT-ova kartica koja je u opticaju za fizička i pravna lica.

Znači operateri imaju pristup kompletnom sadržaju svih HRT-ovih kanala i onda na osnovu internih HRT-ovih dopisa zatamnjuju sadržaje za koje ne postoje regulisana autorska prava na području BiH.
Last edited by crnivrag on 17/03/2016 18:20, edited 1 time in total.
Locked