Naravno da ima. A ima i stoke za koju je nasa hor Beckih djecaka. Mislim tebi sretno u svakom slucaju i da se ne razocarasNorm wrote:pa po tebi 'gore' nema normalnih ljudi?...a nesto kontam, istrpit, pa i godinu sve nabrojane, je puno manje nego nastavit trpit do kraja zivota ove nase 'mehleme'..._BataZiv_0809 wrote:Sanjat ces ti Babinjce kad krenes utovarat gajbe sa Filipincima, Bangladesanima i Afganistancima,
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28651 Re: Zeničani
-
clio_dci120
#28652 Re: Zeničani
Dobro, jedno je otici turisticki, a drugo zivjeti negdje dvije tri godine...Sad druga stvar ako si zivio gore pa mozes to reci. Ja barem nigdje necu za te filipince po Njemackoj i za Banglades, ali opet kazem nisam zivio gore pa ne mogu svoje iskustvo vezano za Njemacku temeljeti na dva tri dana posjete kad odem po auto gore._BataZiv_0809 wrote:Naravno da ima. A ima i stoke za koju je nasa hor Beckih djecaka. Mislim tebi sretno u svakom slucaju i da se ne razocarasNorm wrote:pa po tebi 'gore' nema normalnih ljudi?...a nesto kontam, istrpit, pa i godinu sve nabrojane, je puno manje nego nastavit trpit do kraja zivota ove nase 'mehleme'..._BataZiv_0809 wrote:Sanjat ces ti Babinjce kad krenes utovarat gajbe sa Filipincima, Bangladesanima i Afganistancima,
Razumijem da si patriota, ali sam primjetio da uvijek prenaglaseno osudujes one koje odlaze, a branis ovamo ostanak u BiH, stvarno da nekad steknem osjecaj da si SDA jugen (a nisi 100%), jer oni sada furaju tu pricu kako grijese oni sto idu, cak ih i luzerima nazivaju, te i tu pricu kako nema zemlje do Bosne.
Imam tako druga u Ze radi ovdje sa neku crkavicu, a muka ga ufati kad ovi na ljeto dodju sa autima, pa samo ide i govori kako su rentana auta ili govori *ebo auto kad guzice peru.BTW, a svi auta ni ne rentaju niti svi guzice peru...Svako zna svoje razloge odlaska, i nema razloga osudjivati ove sto odu, kao i ovi sto odu nemaju razloga osudjivati ove sto ostaju na budzetu u BiH. Svakome njegovo...
-
sale07
#28653 Re: Zeničani
Ja i ovdje odlicno zivim i imam dobra primanja za nase uslove, al opet zavidim ovima sto idu gore iz dva razloga.clio_dci120 wrote: Dobro, jedno je otici turisticki, a drugo zivjeti negdje dvije tri godine...Sad druga stvar ako si zivio gore pa mozes to reci. Ja barem nigdje necu za te filipince po Njemackoj i za Banglades, ali opet kazem nisam zivio gore pa ne mogu svoje iskustvo vezano za Njemacku temeljeti na dva tri dana posjete kad odem po auto gore.
Razumijem da si patriota, ali sam primjetio da uvijek prenaglaseno osudujes one koje odlaze, a branis ovamo ostanak u BiH, stvarno da nekad steknem osjecaj da si SDA jugen (a nisi 100%), jer oni sada furaju tu pricu kako grijese oni sto idu, cak ih i luzerima nazivaju, te i tu pricu kako nema zemlje do Bosne.
Imam tako druga u Ze radi ovdje sa neku crkavicu, a muka ga ufati kad ovi na ljeto dodju sa autima, pa samo ide i govori kako su rentana auta ili govori *ebo auto kad guzice peru.BTW, a svi auta ni ne rentaju niti svi guzice peru...Svako zna svoje razloge odlaska, i nema razloga osudjivati ove sto odu, kao i ovi sto odu nemaju razloga osudjivati ove sto ostaju na budzetu u BiH. Svakome njegovo...
1. Jer ce zivjeti u poprilicno uredenoj zemlji
2. Jer ce kad zarade penzije i vrate se ovamo biti gospoda, a ja cu vrlo vjerovatno sastavljati kraj s krajem
- Norm
#28654 Re: Zeničani
...bio u par navrata nakratko, i yebemu nikad nisam naisao na budalu...a ako nekoga nesto priupitam svi odgovaraju i pomognu koliko mogu...dok se vratim ovdje, makar jedna budala me ceka i vrati me u stvarnost...non stop pogled preko ramena...aaa, jbg vidjecemo sta ce biti..._BataZiv_0809 wrote:Naravno da ima. A ima i stoke za koju je nasa hor Beckih djecaka. Mislim tebi sretno u svakom slucaju i da se ne razocarasNorm wrote:pa po tebi 'gore' nema normalnih ljudi?...a nesto kontam, istrpit, pa i godinu sve nabrojane, je puno manje nego nastavit trpit do kraja zivota ove nase 'mehleme'..._BataZiv_0809 wrote:Sanjat ces ti Babinjce kad krenes utovarat gajbe sa Filipincima, Bangladesanima i Afganistancima,
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28655 Re: Zeničani
Slazem se 100%. Samo jedna ispravka. Ne osudjujem odlazak nego pricanje bajki o inostranstvu.clio_dci120 wrote:
Dobro, jedno je otici turisticki, a drugo zivjeti negdje dvije tri godine...Sad druga stvar ako si zivio gore pa mozes to reci. Ja barem nigdje necu za te filipince po Njemackoj i za Banglades, ali opet kazem nisam zivio gore pa ne mogu svoje iskustvo vezano za Njemacku temeljeti na dva tri dana posjete kad odem po auto gore.
- Norm
#28656 Re: Zeničani
@Bata nije svima dobro ovdje...tako da vecini dijaspora dodje bas kao bajka...
-
Throttle
#28657 Re: Zeničani
Na suđenju Vesni Švancer svjedokinja otkrila kako se odlučivalo o isplati novca iz budžeta FBiH
http://www.klix.ba/clanak/181025115
Grohnula 100 na sat
http://www.klix.ba/clanak/181025115
Grohnula 100 na sat
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28658 Re: Zeničani
Jebo majku kad zine guzica za parama. Malo ti plata koju nikad u zivotu ne bi zaradila u realnom sektoru. Malo ti scer uhljebljena u Posti, pa de jos uzimaj kajmak na donacijama...
Samo sto je ovo modus operandi vecine NVO sa kojima sam imao doticaj kroz posao. Cast izuzecima. Vecina ih funkcionise na principu dobices pare za projekat, ali pola vracas u koverti frajeru.
Klio dizelas sigurno zna o cemu pricam.
Samo sto je ovo modus operandi vecine NVO sa kojima sam imao doticaj kroz posao. Cast izuzecima. Vecina ih funkcionise na principu dobices pare za projekat, ali pola vracas u koverti frajeru.
Klio dizelas sigurno zna o cemu pricam.
-
clio_dci120
#28659 Re: Zeničani
Da, nazalost tako je. 95% nas ekonomskih odrzivih je uvijek jednim dijelom na razne načine u sivoj zoni...Ostalih 5% su sa blokiranim racunima
S tim da pod sivom zonom u nekim slučajevima ne podrazumjevam nista lose, ali da bi se održala fin. Stabilnost org. Ili projekta koji se sprovodi, nekada je potrebno drugacije preraspodjeliti sredstva, sto je opet cesto u suprotnosti sa smjernicama donatora (ali se zaobilaze bez namjere sticanja protupravne imovinske koristi).
Pretpostavljam da ti radis u nekome računovodstvenim servisu ili konsultantskoj agenciji, jer vidim da si upućen.
Ovo je cisti kriminal u ovome slučaju, mada ja sam nedavno dobio sredstva za projekat od 15 milja (donator jedno drhavno ministarstvo) i nisu me nikada ucjenjivali davanjem mita. Vjerovatno se sada vise boje, pa ja nisam imao tih problema.
Mada za ove selucajeva sse saznalo,a vecina savjetnika ministara ima nevladine organizacije i godinama izvlace novac, a o tome se ne govori. Ti sigurno znas kako se legalizuju te radnje. Zato svi nadležni i sute o reorganizaciji cijelog sektora u kojem se velike pare vrte, sa jako malom dozom transparentnosti. Ja se zato zalazem za javno objavljivanje Bilansa od strane svih NVO organizacija.
Pretpostavljam da ti radis u nekome računovodstvenim servisu ili konsultantskoj agenciji, jer vidim da si upućen.
Ovo je cisti kriminal u ovome slučaju, mada ja sam nedavno dobio sredstva za projekat od 15 milja (donator jedno drhavno ministarstvo) i nisu me nikada ucjenjivali davanjem mita. Vjerovatno se sada vise boje, pa ja nisam imao tih problema.
Mada za ove selucajeva sse saznalo,a vecina savjetnika ministara ima nevladine organizacije i godinama izvlace novac, a o tome se ne govori. Ti sigurno znas kako se legalizuju te radnje. Zato svi nadležni i sute o reorganizaciji cijelog sektora u kojem se velike pare vrte, sa jako malom dozom transparentnosti. Ja se zato zalazem za javno objavljivanje Bilansa od strane svih NVO organizacija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28660 Re: Zeničani
Ma znam i vise nego bih zelio znati.
Volonitrao sam dugo vremena u NVO-ima i nagledao se svega. Zivot mi se zgadio. I zato djelomicno teškam na priče o poštenim i vrijednim zapadnjacima. Najveći lopovi i kolovođe mutnih radnji su mahom bili stranci. Naši ljudi su naravno bili njihove uhode i za 100 maraka bi rodjenu mater prodali
Osjecao sam se kao akter Andricevih romana ponekad 
Da ne bude bas sve crno, postiglo se puno korisnih ciljeva radom tih NVO, ne mogu reci da nije, a i meni je posluzilo dobro jer sam upoznao ljude i vidio svijeta. Preko tih veza nasao jedan, pa drugi, pa treci posao.
Volonitrao sam dugo vremena u NVO-ima i nagledao se svega. Zivot mi se zgadio. I zato djelomicno teškam na priče o poštenim i vrijednim zapadnjacima. Najveći lopovi i kolovođe mutnih radnji su mahom bili stranci. Naši ljudi su naravno bili njihove uhode i za 100 maraka bi rodjenu mater prodali
Da ne bude bas sve crno, postiglo se puno korisnih ciljeva radom tih NVO, ne mogu reci da nije, a i meni je posluzilo dobro jer sam upoznao ljude i vidio svijeta. Preko tih veza nasao jedan, pa drugi, pa treci posao.
-
Throttle
#28661 Re: Zeničani
Ja kontao da joj je ono sestra a ne kcerka 
- Norm
#28662 Re: Zeničani
E o tome ja pricam...a marifetluka ima svugdje gdje postoji volja za iste..._BataZiv_0809 wrote: Naši ljudi su naravno bili njihove uhode i za 100 maraka bi rodjenu mater prodali.
-
clio_dci120
#28663 Re: Zeničani
Uh kako je sinoc bilo fino prosetati, u 12 navece sa drugom iz srenjeskolskih dana, hem toplo kao da je pocetak maja, hem se rascistilo od Mitala, kod Kamenog i ispred pijace nije bilo onih pijacara, odavno mi grad nije izgledao ljepsi...
Kako nam grad bude pust vec u 22h, sinoc je bilo fino vidjeti raju i u 12 navece kako sjede na klupama i setaju.
- kamen spoticanja
#28664 Re: Zeničani
dakle treba nam samo dobra jugovina poslije 22h
i zivimo sretno
mada se slazem sinoc je bilo zaista lijepo
i zivimo sretno
mada se slazem sinoc je bilo zaista lijepo
- apsidejzi
#28665 Re: Zeničani
Nakon ovog sranja u Sarajevu (ubistvo dva policajca) pojavila se informacija o 15.000 ukradenih vozila od rata naovamo. Vecina ih je naravno organizovano ukradena a kradljivci su seljaci iz okoline Pala. Ja nesto nisam upucen u statistiku kad je Zenica u pitanju pa ako neko ima da zna koliko se auta godisnje ukrade u Zenici. Cisto da vidim ima li razlike i ako ima zasto je to tako. Jel zaista ima vise kontrola u Zenici?
-
clio_dci120
#28666 Re: Zeničani
Ne znam za statistiku, ali je sigurno taj broj daleko manji, uostalom kao i u svim drugim gradovima. Sarajevo je specificno zbog blizine granice. Hocu reci, mislim da ne radi toliko dobro nasa policija, koliko je u Zenici komplikovanije se baviti tim stvarima.
Zenica je svakako mnogo mirnija od Sarajeva, i uvijek cu biti misljenja da nije Mitala i da je drugih vise firmi koje bi narod uposljavale, da bi bila najbolji grad za zivot u BiH.
Zenica je svakako mnogo mirnija od Sarajeva, i uvijek cu biti misljenja da nije Mitala i da je drugih vise firmi koje bi narod uposljavale, da bi bila najbolji grad za zivot u BiH.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28667 Re: Zeničani
Slazem se. Fali jos par jakih vecih firmi sa dobrim platama i bilo bi taman. Samo narod je bas bas ubijen u pojam i nisam siguran koliko se to moze promijeniticlio_dci120 wrote:Ne znam za statistiku, ali je sigurno taj broj daleko manji, uostalom kao i u svim drugim gradovima. Sarajevo je specificno zbog blizine granice. Hocu reci, mislim da ne radi toliko dobro nasa policija, koliko je u Zenici komplikovanije se baviti tim stvarima.
- kamen spoticanja
#28668 Re: Zeničani
mene zanima ima li jos negdje u drzavi ovih svercera duhanskim proizvodima?
meni muka kad ih vidim
meni muka kad ih vidim
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#28669 Re: Zeničani
Ja danas na pijacu do svog "dilera"...nigdje nikog...aaaaaaa
, jel ih to opet ganjalo
?
-
sale07
#28670 Re: Zeničani
Imas u sarajevukamen spoticanja wrote:mene zanima ima li jos negdje u drzavi ovih svercera duhanskim proizvodima?
meni muka kad ih vidim
- kamen spoticanja
#28671 Re: Zeničani
pa koja kar'na stoji iza cijelog cirkusasale07 wrote:Imas u sarajevukamen spoticanja wrote:mene zanima ima li jos negdje u drzavi ovih svercera duhanskim proizvodima?
meni muka kad ih vidim
ono ne moze bez golemog glavonje iza
-
sale07
#28672 Re: Zeničani
Ne znam, al trebalo bi pitati nekog iz FDS-a jer koliko sam upratio najvise se udara taj royalkamen spoticanja wrote:pa koja kar'na stoji iza cijelog cirkusasale07 wrote:Imas u sarajevukamen spoticanja wrote:mene zanima ima li jos negdje u drzavi ovih svercera duhanskim proizvodima?
meni muka kad ih vidim
ono ne moze bez golemog glavonje iza
- Atego
#28673 Re: Zeničani
Zubar u Zenici da radi do 7-8 h navecer ?
- lethalthreat
#28674 Re: Zeničani
Probaj kod Topčića, nisam siguran do koliko tačno sati radi ali viđao sam ga često da baš pokasno izlazi iz ordinacije.