FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#28651 Re: FC Barcelona
HUEHUEHUEHUEHUEHUE
- Logovan
#28652 Re: FC Barcelona
Šta je ovo ba, čuj 3:1.
Još su mogli utrpati i četvrti, ona stativa negdje na kraju utakmice.
Pobijedili City nedavno a sad primiše tricu od Sociedada.
Kao što ovaj gore reče, sreća pa je Barca uhvatila City u najgorem trenutku, inače Englezi bi ih rastavili na komade.
Kao što ovaj gore reče, sreća pa je Barca uhvatila City u najgorem trenutku, inače Englezi bi ih rastavili na komade.
- HB_BHF
#28653 Re: FC Barcelona
Zašto je Martino izišao na tribinu? Da li je moguće da je nastala svađa u svlačionici... Nije mi jasno nikako zbog čega bi sudija isključio kondicionog trenera
O utakmici nema se šta ni komentarisati... Sociedadu svaka čast.
O utakmici nema se šta ni komentarisati... Sociedadu svaka čast.
-
Crvena Tifoza
#28654 Re: FC Barcelona
Nije mogla teža utakmica u gore vrijeme doći. R. Sociedad odigrao maestralno. Valjda će se iščupati Barça iz ove krize.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Crvena Tifoza
#28655 Re: FC Barcelona
Komentator kaže da je sudija isključio Martina zbog prigovora četvrtom sudiji. Ne znam ovo za svlačionicu.
- HB_BHF
#28656 Re: FC Barcelona
Ok Martina što je isključio, ali zašto bi i onog kondicionog?Crvena Tifoza wrote:Komentator kaže da je sudija isključio Martina zbog prigovora četvrtom sudiji. Ne znam ovo za svlačionicu.
Last edited by HB_BHF on 22/02/2014 22:01, edited 1 time in total.
-
LSD
#28657 Re: FC Barcelona
jao rezonaalmir1977 wrote:Sreća vaša pa ste uhvatili City u najgorem trenutku u sezoni za njih. 3 dana poslije Chelsea, Aguero povrijeđen, Nasri spreman za pola sata, Džeko i Negredo van forme.
Da ne zabi Alves onaj drugi, sa spremnim Aguerom ja bih i dalje City smatrao favoritima i da je Barcelona 1:0 pobijedila. Ovako ste vjerovatno prošli ali ne zna se nikad..
pa što City nije ufatio Barcu u najgorem momentu, jer su ovi u katastrofalnoj formi (kiksevi i porazi od Levantea, Valencije i Sociedada)...i to još na svom terenu igrali
-
almir1977
#28658 Re: FC Barcelona
Barcelona nije ništa posebno cijelu sezonu, City je igrao maestralno do heftu dana prije te utakmice.
- SaNsEo
#28659 Re: FC Barcelona
ovo veceras je jos jedan od odkaza da je Pelegrini totalno pogresno pristupiio CL tekmi i pokopao i sebe i MC...
sto se tice Barse ovo je raspad sistema, hajde svak moze izgubiti ali ja veceras nisam mogao da vidim nikakav sistem u igri... nije bilo vizije ...
svak za sebe igrao i ko zna i ko nezna malo malo puca za 20-25 metara a lopte po 10-15 m od gola frcaju
sto se tice Barse ovo je raspad sistema, hajde svak moze izgubiti ali ja veceras nisam mogao da vidim nikakav sistem u igri... nije bilo vizije ...
- omega369
#28660 Re: FC Barcelona
Barceloni treba bolji trener. i dalje imaju odlican tim, malo popraviti odbranu i to je to. tata jednostavno ne zna. nije ovo ni blizu ona barcelona koju gledamo od 2005/6 godine. ovaj ziheraski pristup, ala murinjo, spusta barcu na nivo 'obicnih' timova a ona to nije
tata, odstupi
tata, odstupi
- skenderija04
#28661 Re: FC Barcelona
Razbijanje.
Neka su vidjeli da ako nema zalaganja ispadaju smijesni. Martino je usrao sa timom. Nakon utakmice je to i priznao. Sta da se radi, sedam dana hladjenja i sljedeca utakmica. Vremena imaju, sve je u njihovim rukama, i ne zavise ni od koga. Ako treba da se gubi neka ih razvale pa da se pogledaju u ogledalo i da se ne prica o losoj sreci, sudijama itd.... Odnos je bio kritican, pojediacno je glupo i ocjenjivati, Svi su bili tanki.
Real Sociedad majstorski, svaka im cast
Neka su vidjeli da ako nema zalaganja ispadaju smijesni. Martino je usrao sa timom. Nakon utakmice je to i priznao. Sta da se radi, sedam dana hladjenja i sljedeca utakmica. Vremena imaju, sve je u njihovim rukama, i ne zavise ni od koga. Ako treba da se gubi neka ih razvale pa da se pogledaju u ogledalo i da se ne prica o losoj sreci, sudijama itd.... Odnos je bio kritican, pojediacno je glupo i ocjenjivati, Svi su bili tanki.
-
LSD
#28662 Re: FC Barcelona
Izvini brate, to nije prava pricaskenderija04 wrote:Razbijanje.
Prvo je bio Levante, pa onda Valencija i sad Sociedad...sve u mjesec dana....tri tekme su sasvim dovoljan uzorak da i oni sami vide to nije prava prica...a i svi mi koji pratimo Barcu.
Ovdje je u pitanju nedostatak trenera, nedostatak cvrste ruke, autoriteta, usljed toga se igraci ponašaju komforno i labavo na terenu...Martino je obicni vatrogasac kojeg su nafatali nakon bolesti Vilanove.
jer kako ce se zalagati i trcati i pristupati ozbiljno, kad ih nema ko natjerati
pa normalno da ce se ponašati nonšalantno kao Pique, kad mu njegovu haveri vode svlacionicu
- skenderija04
#28663 Re: FC Barcelona
U redu, ali kako je prije tri dana bio odlican... Ne sudim ga po jednoj ili dvije utakmice. Na kraju, ako trazimo detalje, od kada se vratio Messi odletilo je osam bodova
Nema ovdje bicevanja koje ima svrhu. Ako se nije bicevalo prije dvije godine sad je kasno. Jedino sto mozemo ocekivati je da ih stampa propusti kroz ruke. Ostalo ne pije vode. Minuli rad je cudo. Igraci su bogovi i nema trenera koji ih moze dovesti u red. Ili prodaja pet sest igraca ili cekati da se probude. Ja ne znam sta je realnije, nema ni predsjednika...
Nema ovdje bicevanja koje ima svrhu. Ako se nije bicevalo prije dvije godine sad je kasno. Jedino sto mozemo ocekivati je da ih stampa propusti kroz ruke. Ostalo ne pije vode. Minuli rad je cudo. Igraci su bogovi i nema trenera koji ih moze dovesti u red. Ili prodaja pet sest igraca ili cekati da se probude. Ja ne znam sta je realnije, nema ni predsjednika...
-
LSD
#28664 Re: FC Barcelona
Ništa on nije bio prje tri dana odlican, vec je Pellegrini bio preloš sa svojom taktikom, a i City kao tim sa svojom izvedbom.
Remont se treba desitit još poslije potopa od Bayerna, ali Barca nema muda za to....zapravo, sad nema ni predsjednika, a ni trenera autoriteta (Martino možda nije loš covjek i trener, ali je jasno da je samo ikebana ovim igracima koji svakako vode neku svoju politiku).
Remont se treba desitit još poslije potopa od Bayerna, ali Barca nema muda za to....zapravo, sad nema ni predsjednika, a ni trenera autoriteta (Martino možda nije loš covjek i trener, ali je jasno da je samo ikebana ovim igracima koji svakako vode neku svoju politiku).
- skenderija04
#28665 Re: FC Barcelona
@LSDLSD wrote:Ništa on nije bio prje tri dana odlican, vec je Pellegrini bio preloš sa svojom taktikom, a i City kao tim sa svojom izvedbom.
Ako hoces novog trenera ok. Ali i taj covjek mora imati podrsku uprave. Svako ko bi dosao prvo bi trazio ciscenje. Niko normalan nece pristati da trenira Barcelonu sa ovim rosterom. Ali prije trenera mora se znati da li je Bartomeu predsjednik do 2016 ili ce biti izbori. U Barceloni (gradu) svi su cekali utakmicu sa Cityjem . Ocekivao se poraz i ispadanje pa da pocne frontalni napad. Sad je on odgodjen za 15 dana. I dosta igraca je u dilemi sta ce biti sa njima. Novi predsjednik je ujedno i novi trener. Novi trener vjerovatno znaci da ce mnogi morati traziti novi klub. Situacija je dobro jebena.
- HB_BHF
#28666 Re: FC Barcelona
Ma bila je ovo najviše stvar motivacije. Protiv Citya su odigrali smireno i pametno kontajući na to da uvijek ima uzvratna utakmica. U Ligi je to druga stvar. Tri tima su imala isti broj bodova i jedino je pobjeda dolazila u obzir protiv protivnika koji je u kratkom vremenu odigrao 3-4 utakmice protiv njih.
Martina ne možemo kriviti jer taj čovjek je došao u veoma teškoj situaciji kada je klub ostao bez trenera bukvalno pred početak sezone. Po meni, najvažnija stvar ili temelj dobre sezone su predsezonske pripreme gdje trener ima najbolju priliku prezentirati ekipi kako će stvari funkcionirati. Bez toga je jako jako teško. Martino nije imao priliku za to i opet je doveo tim do dobre pozicije u LP, a i u ligi. Mada, daleko smo mi od kraja sezone. Nije još ništa gotovo.
Isto tako treba reći da je cijeli klub u teškoj situaciji zbog ovih optužbi koje im neko podmeće već duže vrijeme, ali nadam se da će iz toga izaći još jači.
Što se tiče same utakmice, pogriješio je što jest jest, jer koristio je formaciju koju inače koristi kada ima prednost a igra se zadnjih 10 minuta (Song + Busquets). Rješenje je možda bilo odmah staviti Cesca od početka, ali gotovo je sad. Imaju 7 dana da se oporave, analiziraju greške i da stanu na noge ponovo.
Najzad, Sociedad je uvijek bio težak protivnik...

Martina ne možemo kriviti jer taj čovjek je došao u veoma teškoj situaciji kada je klub ostao bez trenera bukvalno pred početak sezone. Po meni, najvažnija stvar ili temelj dobre sezone su predsezonske pripreme gdje trener ima najbolju priliku prezentirati ekipi kako će stvari funkcionirati. Bez toga je jako jako teško. Martino nije imao priliku za to i opet je doveo tim do dobre pozicije u LP, a i u ligi. Mada, daleko smo mi od kraja sezone. Nije još ništa gotovo.
Isto tako treba reći da je cijeli klub u teškoj situaciji zbog ovih optužbi koje im neko podmeće već duže vrijeme, ali nadam se da će iz toga izaći još jači.
Što se tiče same utakmice, pogriješio je što jest jest, jer koristio je formaciju koju inače koristi kada ima prednost a igra se zadnjih 10 minuta (Song + Busquets). Rješenje je možda bilo odmah staviti Cesca od početka, ali gotovo je sad. Imaju 7 dana da se oporave, analiziraju greške i da stanu na noge ponovo.
Najzad, Sociedad je uvijek bio težak protivnik...

-
LSD
#28667 Re: FC Barcelona
mogu oni ostaviti i Martina (nije loš trener uopšte) ali da mu daju 100% punu podršku, autoritet i odriješene ruke da može rastjerati pola timaskenderija04 wrote:@LSDLSD wrote:Ništa on nije bio prje tri dana odlican, vec je Pellegrini bio preloš sa svojom taktikom, a i City kao tim sa svojom izvedbom.
Ako hoces novog trenera ok. Ali i taj covjek mora imati podrsku uprave. Svako ko bi dosao prvo bi trazio ciscenje. Niko normalan nece pristati da trenira Barcelonu sa ovim rosterom. Ali prije trenera mora se znati da li je Bartomeu predsjednik do 2016 ili ce biti izbori. U Barceloni (gradu) svi su cekali utakmicu sa Cityjem . Ocekivao se poraz i ispadanje pa da pocne frontalni napad. Sad je on odgodjen za 15 dana. I dosta igraca je u dilemi sta ce biti sa njima. Novi predsjednik je ujedno i novi trener. Novi trener vjerovatno znaci da ce mnogi morati traziti novi klub. Situacija je dobro jebena.
- skenderija04
#28668 Re: FC Barcelona
Tako nekako. Tata je usro od postavke, pa do izmjena i jos dobije crveni
Nema veze, ja kada se izgubi ne gledam samo rezultat, Ovaj put je bilo grdno i izgubilo se. Mene interesuje reakcija nakon poraza. Ima vremena , sve je u igri. Sa te strane sve je pod kontrolom. Zanima me odgovor na pitanje : Sta je bolje?
1- Popucati po savovima do kraja marta, zavrsiti sezonu po starom dobrom klupskom obicaju:paljenje i rusenje do temelja, izbori i podvuci crtu
2- Odigrati koliko se moze i da nesto osvoje. Mozda bi sljedeca sezona billa ista kao i ova.
Nema veze, ja kada se izgubi ne gledam samo rezultat, Ovaj put je bilo grdno i izgubilo se. Mene interesuje reakcija nakon poraza. Ima vremena , sve je u igri. Sa te strane sve je pod kontrolom. Zanima me odgovor na pitanje : Sta je bolje?
1- Popucati po savovima do kraja marta, zavrsiti sezonu po starom dobrom klupskom obicaju:paljenje i rusenje do temelja, izbori i podvuci crtu
2- Odigrati koliko se moze i da nesto osvoje. Mozda bi sljedeca sezona billa ista kao i ova.
- skenderija04
#28669 Re: FC Barcelona
@ lsd
Ko da ga ostavi? Niko ne garantuje da na ljeto nece biti izbori. Dvije kandidature vec zagrijavaju motore, samo se ceka poraz
Veceras je otvoren i pokoji sampanjac u Barceloni
Ko da ga ostavi? Niko ne garantuje da na ljeto nece biti izbori. Dvije kandidature vec zagrijavaju motore, samo se ceka poraz
Veceras je otvoren i pokoji sampanjac u Barceloni
- SaNsEo
#28670 Re: FC Barcelona
i meni se cini da on nema potpuno odrijesene odrijesene ruke i pravo da radi i sastavlja tim kako zeli , nego da mora da radi neke kompromise... a to je najopasnije .. jer se onda i sam pocne da gubi i nema vise cistu viziju
- HB_BHF
#28671 Re: FC Barcelona
Sam si sebi odgovorio... Vidim da vučeš na prvu opciju i to oštroskenderija04 wrote:Tako nekako. Tata je usro od postavke, pa do izmjena i jos dobije crveni![]()
To je trebao Rosell uraditi. Ako je mogao otjerati Guardiolu, mogao je onda uraditi i neke drastične promjene u timu.
- skenderija04
#28672 Re: FC Barcelona
Ne, nikada nisam niti bi mogao navijati protiv radi -"viseg cilja"
To za Guardiolu je mit koji je stvoren. Pep je trazio cetvoricu vani: Pique,Alves, Cesc zbog ambijenta i Villa iz sportskih razloga.Rosell mu je rekao da ne dolazi u obzir da se proda Cesc jer bi Pep opet zavalio klub kao sa Ibrom. Sad hocu, a nakon godinu dana prodaj. Ipak imao je pravo.
Pep je odlucio da ide prije utakmice sa Madridom 1-2, Tada je nastao definitivni lom u relaciji sa igracima. Zbog toga i kazem da je situacija gadna. Kad Pep nije mogao ko ce? Da bi to napravio moras biti nacisto ko je predsjednik sto sad nije slucaj. Moras dovesti trenera koji ima stav, znanje i muda. Nema kao sada i trener i predsjednik se kriju iza Messija i zavise od njega. Svi bi se karali ali da ne udje. Svi znaju da je ovaj ciklus gotov ali niko nema muda da ugasi svijetlo i podvuce crtu.
Kada se to shvati, moze se poceti razmisljati o svemu.
Vidi, situacija je manje vise sljedeca:
1.Bartomeu tvrdi da po statutu ima pravo da bude predsjednik do juna 2016 jer se prema njemu glasalo za kandidaturu a ne za Rosella. Zna da je njegova situacija klimava nakon optuzbe za utaju poreza jer on je potpisivao dokumente a optuzen je klub. Po statutu, optuzeni ne moze biti predsjednik
2.Opozicija suti, kalkulise i vaga. Tvrde da je na listicu bilo samo Sandrovo ime tako da Barto nema legitimitet. Hoce izbore a nemaju muda javno da ih traze. Prvo sto je opasno jer bi bili optuzeni da su prodali klub Madridu radi izbora.Otislo se predaleko tako da se svaki pogresan korak skupo placa Nece da se izlazu dok je sezona u punom jeku. Navijaju za poraze. Najvise bi voljeli da finale kupa bude zadnja vazna utakmica ove sezobe
3. Martino: Sto bi rekao@LSD, ne talasa. Radi najbolje sto moze, ali zna da je njegova buducnost u klubu neizvjesna. Uzeo je pare, popravio C.V. tako da bude sta bude posla mu nece nedostajati
4. Igraci: Egoisti koji znaju da je mundijal za vecinu kljuc. U slucaju da budu izbori i dodje novi trener, mnogi ce napustiti klub. Mundial im je izlog.Situacija u kojoj se nalaze je neizvjesna i gledaju svoju guzicu.Vecina zna da kod raje imaju kredit ali i da je vrijeme za ugovor zivota na drugoom mjestu. Mjerkaju situaciju i idu linijom manjeg otpora.Igraju kao da su na budzetu, korektno u vecini slucajeva ali bez strasti. Mislim da ce se pokusati koncentrisati na velike utakmice. Vecinu zaboli za Levante,Getafe i Almeriu
To za Guardiolu je mit koji je stvoren. Pep je trazio cetvoricu vani: Pique,Alves, Cesc zbog ambijenta i Villa iz sportskih razloga.Rosell mu je rekao da ne dolazi u obzir da se proda Cesc jer bi Pep opet zavalio klub kao sa Ibrom. Sad hocu, a nakon godinu dana prodaj. Ipak imao je pravo.
Pep je odlucio da ide prije utakmice sa Madridom 1-2, Tada je nastao definitivni lom u relaciji sa igracima. Zbog toga i kazem da je situacija gadna. Kad Pep nije mogao ko ce? Da bi to napravio moras biti nacisto ko je predsjednik sto sad nije slucaj. Moras dovesti trenera koji ima stav, znanje i muda. Nema kao sada i trener i predsjednik se kriju iza Messija i zavise od njega. Svi bi se karali ali da ne udje. Svi znaju da je ovaj ciklus gotov ali niko nema muda da ugasi svijetlo i podvuce crtu.
Kada se to shvati, moze se poceti razmisljati o svemu.
Vidi, situacija je manje vise sljedeca:
1.Bartomeu tvrdi da po statutu ima pravo da bude predsjednik do juna 2016 jer se prema njemu glasalo za kandidaturu a ne za Rosella. Zna da je njegova situacija klimava nakon optuzbe za utaju poreza jer on je potpisivao dokumente a optuzen je klub. Po statutu, optuzeni ne moze biti predsjednik
2.Opozicija suti, kalkulise i vaga. Tvrde da je na listicu bilo samo Sandrovo ime tako da Barto nema legitimitet. Hoce izbore a nemaju muda javno da ih traze. Prvo sto je opasno jer bi bili optuzeni da su prodali klub Madridu radi izbora.Otislo se predaleko tako da se svaki pogresan korak skupo placa Nece da se izlazu dok je sezona u punom jeku. Navijaju za poraze. Najvise bi voljeli da finale kupa bude zadnja vazna utakmica ove sezobe
3. Martino: Sto bi rekao@LSD, ne talasa. Radi najbolje sto moze, ali zna da je njegova buducnost u klubu neizvjesna. Uzeo je pare, popravio C.V. tako da bude sta bude posla mu nece nedostajati
4. Igraci: Egoisti koji znaju da je mundijal za vecinu kljuc. U slucaju da budu izbori i dodje novi trener, mnogi ce napustiti klub. Mundial im je izlog.Situacija u kojoj se nalaze je neizvjesna i gledaju svoju guzicu.Vecina zna da kod raje imaju kredit ali i da je vrijeme za ugovor zivota na drugoom mjestu. Mjerkaju situaciju i idu linijom manjeg otpora.Igraju kao da su na budzetu, korektno u vecini slucajeva ali bez strasti. Mislim da ce se pokusati koncentrisati na velike utakmice. Vecinu zaboli za Levante,Getafe i Almeriu
- skenderija04
#28673 Re: FC Barcelona
Vidi, radi forum
Barcelona sutra polaze 9,1 milion radi prihvatanja tuzbe.
Barcelona sutra polaze 9,1 milion radi prihvatanja tuzbe.
- HB_BHF
#28674 Re: FC Barcelona
Thank you, Osasuna
.
@skenderija
kako napreduju stvari u sudu?
@skenderija
kako napreduju stvari u sudu?
-
stup metropola
#28675 Re: FC Barcelona
oprostite igracima. nisu mogli igrat jer su im misli bile preokupirane sudom