SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

nemoj to

#28651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nemoj to »

julisiz es grant wrote:
nemoj to wrote:
smijesni_ste wrote:Ako me sjećanje dobro služi, dvojica bi trebalo da su na slobodi u ovom trenutku :(

Trebao bi i treci što je dobio 15, a dobio je 15 samo sto je bio punoljetan u tom momentu dobro se sjecam..

Uglavnom ima to moraš cijelu mada ne vjerujem da je u ovom slucaju to u pitanju..

Pa i ovaj treci sto je 15 dobio i on bi trebao biti na vikendima vec sad mozda i od 2016..
Uglavnom reko mozda neko zna nekog što ih zna mahala je ovo
Svi osuđeni imaju mogućnost da traže uslovni otpust, samo je razlika što oni osuđeni na "običnu" kaznu zatvora to mogu nakon pola odslužene kazne, a oni osuđeni na kaznu dugotrajnog zatvora nakon 2/3. Naravno, to ne znači da će to i dobiti, kao i činjenica da su stekli određene privilegije ne znači da ih mogu i koristiti. Ništa ne ide po automatizmu, već se gleda svaki slučaj zasebno.

:thumbup:

Da naravno ubistvo je ubistvo rijetki su saucesnici i direktni egzekutori koji su dobili te vikende, možda i griješimo znaš kakva nam je država.. :-)

Uglavnom doosta su oni vremena odradili vjerujem da su svi do jednog drugi likovi danas djeciji klošarkluk je djeciji, al' Denis je platio životom..
drug_profi

#28652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Zlo si posijao na zemlji. Nema tu oprosta niti popravke.
Zelim im sve najgore do kraja njihovih bijednih zivota.
N.N.

#28653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by N.N. »

Uskoro izlazi ovaj celavi, Lelovic jel? Decko ce da bude jos retardaniji, nije dobar u glavu nikako. Mada je nedavno fasovao u KPZ, ali generalno ne jebe zivu silu.
Ostala dvojica su vani koliko ja znam.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Čuj ti moralnih vertikala, Ejubović dobio puno :roll:
Šta, koliko su drugi....šta me briga koliko su drugi, možda nisu dobili dovoljno velike kazne?
Malo je i tih 15 godina, malo za one koji su izgubili svoju djecu.
tempuser

#28655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Za svako djelo se propisuje kazna "od - do" u zavinosti od motiva i pod kakvim okolnostima je djelo pocinjeno. Cinjenice da je ranije krsio saobr. propise, da je bez vazece vozacke dozvole vozio nereg. auto na koje je postavio divlje tablice ulaze u okolnosti, a ne samo insert da je prekoracio brzinu i pokusao napraviti nemoguc manevar.
smijesni_ste

#28656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

N.N. wrote:Uskoro izlazi ovaj celavi, Lelovic jel? Decko ce da bude jos retardaniji, nije dobar u glavu nikako. Mada je nedavno fasovao u KPZ, ali generalno ne jebe zivu silu.
Da, vazda je bio blentav, tako ga ja barem pamtim. Može izaći samo još gori :roll:
BadBoy

#28657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

smijesni_ste wrote:
N.N. wrote:Uskoro izlazi ovaj celavi, Lelovic jel? Decko ce da bude jos retardaniji, nije dobar u glavu nikako. Mada je nedavno fasovao u KPZ, ali generalno ne jebe zivu silu.
Da, vazda je bio blentav, tako ga ja barem pamtim. Može izaći samo još gori :roll:
Jesul njega zvali "Zis"?
smijesni_ste

#28658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Ne sjećam se iskreno, ali kako rekoh ja ga pamtim samo iz djetinjstva, poslije je odselio iz naselja.
Thorgerson

#28659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Tomahawk11 wrote:Čuj ti moralnih vertikala, Ejubović dobio puno :roll:
Šta, koliko su drugi....šta me briga koliko su drugi, možda nisu dobili dovoljno velike kazne?
Druze, meni je fkt zao te djece. Ali ja ne mogu u isti koš staviti te djevojke, te djevojku koja je mirno stajala, cekala tramvaj i lik je hladno zgazio i ubio. Zenu majku sedmero djece koja je prelazila ulicu i lik je zgazio i ubio. Dvije studenice, koje su prelazile ulicu, bavile se svojim poslom ni krive ni duzne budu zgazene ko kakve mačke ili pseta. I jos lik pobjegne van drzave. Zajebaje porodice i dobije opet manje od Ejubovica.

Digli se svi da se ovaj kretencic Ejubovic objesi, jer eto ispade da je suvozac i pjesak - isto. Za mene nije. Pjesaci nemaju nikakve sanse u kontaktu sa automobilom. Ovi u autu opet imaju.

Ja se slazem u tome. Ovi ostali su malo dobili. I to je sva poenta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Thorgerson wrote:
Tomahawk11 wrote:Čuj ti moralnih vertikala, Ejubović dobio puno :roll:
Druze, meni je fkt zao te djece. Ali ja ne mogu u isti koš staviti te djevojke, te djevojku koja je mirno stajala, cekala tramvaj i lik je hladno zgazio i ubio. Zenu majku sedmero djece koja je prelazila ulicu i lik je zgazio i ubio. Dvije studenice, koje su prelazile ulicu, bavile se svojim poslom ni krive ni duzne budu zgazene ko kakve mačke ili pseta. I jos lik pobjegne van drzave. Zajebaje porodice i dobije opet manje od Ejubovica.

Digli se svi da se ovaj kretencic Ejubovic objesi, jer eto ispade da je suvozac i pjesak - isto. Za mene nije. Pjesaci nemaju nikakve sanse u kontaktu sa automobilom. Ovi u autu opet imaju.

Ja se slazem u tome. Ovi ostali su malo dobili. I to je sva poenta.
Pa i nemoj, ni ne treba ih u isti koš.
To ne mijenja činjenicu da je on dobio, recimo, dovoljnu kaznu, a ovi premalo.
Ne treba nikako da mu bude alibi to što je neko dobio 7 godina, a zgazio pješaka.

Ne bih se složio da suvozači imaju šanse pri brzini od 150+ kad se zalijepiš u banderu. Po pravilu, češće stradaju od vozača.
Naravno, pješak je svakako u podređenom položaju u odnosu na vozilo i to bi svakako trebalo da bude teži prekršaj.

Očito je da on nema dovoljno jaku zaleđinu, pa je na njemu istjerana pravda, dok se kod ovih otimalo i nogama i rukama, pa dobili manje.
To i dalje ne mijenja činjenicu da je on dobio dovoljno, a oni premalo.
drug_profi

#28661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

I putnici u vozilu i pješaci su nevine žrtve suludog vozača.
Potpuno ista stvar.
Ni jedni ni drugi nisu htjeli ginuti, nisu htjeli uopšte biti u situaciji da su ugroženi, nisu učinili ništa zbog čega bi trebali više krivi za svoje stradanje od drugih. Htjeli su samo preći put od A do B na onaj način koji im je na raspolaganju.
Ako ove nisu trebale sjesti sa komšijom ludakom u onu kantu od bmw-a, jer su navodno trebale znati da će im život biti ugrožen, kako onda pješaci nisu pretpostavili da bi ih neko mogao zgaziti pa dok prelaze ulicu gledali ima li ludaka koji idu kroz crveno, ili dok stoje na stanici, zasto nisu stali iza cvrste prepreke?

Pretpostavke da bi neko nesto trebao previdjeti? Biti oprezniji? pa hajmo onda reci da su vozaci samo 50% krivi, jer su i ostali morali da paze, procjenjuju i gataju.
U tom slucaju cemo ulicu i cestu smatrati ratnom zonom, pa ko - koga...
Edin H.

#28662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Pucnjava u Hrasnom - jedna osoba preminula
made_in_sarajevo

#28663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Ubijena jedna osoba nakon pucnjave u sarajevskom naselju Hrasno
http://www.klix.ba/clanak/181224111

Nije odavno...
Logovan

#28664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Šta je ovo u Hrasnom, ko je koga roknuo? :skoljka: :roll:
Nivelacija

#28665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nivelacija »

Favela Sarajpaolo :skoljka:
Logovan

#28667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Jasmin Čatak
Haris Dževlan
:?

Ko su ovi, jesu li od ranije poznati policiji?
noviclan

#28668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Prvi da oko sezdesetak godinica a ovaj drugi nezz
pirpa

#28669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

nesretnici koliko sam ja upratio...posvadjali se zbog auta :-?
DaysleepeR

#28670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

joa jedan slucaj gdje su građani prinuđeni sami da istjeruju pravdu jer je policija slijegala ramenima
zdruzdjo

#28671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

DaysleepeR wrote:joa jedan slucaj gdje su građani prinuđeni sami da istjeruju pravdu jer je policija slijegala ramenima
Pa kolege im ubijeni a oni ni mukajet.
OInih prvih dana nema kakvih izjava nije bilo: naci cemo, u misiju rupu, pohvatacemo, izvrnucemo svaki kamen.....
sad prodju dani prije nego se ista I spomene.
Onog nahvatali I drze ga u zatvoru samo na osnovu sumnje. sve mi to mirise da ce frajer biti ko ljubo seferovic u slucaju memic, a onda "pojeo vuk magarca".
Tuzla111

#28672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tuzla111 »

DaysleepeR wrote:joa jedan slucaj gdje su građani prinuđeni sami da istjeruju pravdu jer je policija slijegala ramenima
Tuzilastvo.
uglavnomja

#28673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

a sta policija moze uraditi u slucaju prevare?

da uhapsi muju zato sto je suljo rekao da mu duguje pare?
da provali muji u kucu i uzme mu auto ili tv, sporet i ves masinu ... mobitele, kompjuter itd?

ili da ide po redu, prijava, dokazi, ugovor, uplata, dug, svjedoci ... itd
pa sud nalozi sulji da da pare ili vrati auto

pa onda ide pljenidba

mada najvjerovatnije se radi o dogovoru, na povjerenje :roll: ... jedan izradio ... drugi ostao bez para i jos ispao naivan, da ne kazem pravu rijec ... i pukao :( dupla tragedija
L u c i f e r

#28674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by L u c i f e r »

Balkanska reklamacija.
noviclan

#28675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /181224117

ja policije i govana ko da je bio teroristicki akt stavi max 4 sluzbenika da osiguravaju mjesto a ne pun kuvac mogu i na pljesku kod zmaja ili beska na filete
Post Reply