+1Novak20 wrote:Laprdanje = pričanje gluposti, laprdan = čovjek koji priča gluposti.Laprdan wrote:Islamska drzava zarobila 34 vojnika, 6 tenkova, 14 hamera i jos 4 vozila u mjestu Amiriyah blizu Faludze, nakon sto su Iracke snage pobjegle.
Idi ba laprdat' na vijestima ummeta.
Sirija
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#28651 Re: Sirija
-
atg51
#28652 Re: Sirija
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-29720384
BBC o zracnim napadima Sirijske avijacije. Ono sto je bitno, u cijelom tekstu se ne spominje "regime" kao ranije, vec "syrian air force" i "syrian military".
Inace, ovaj dio mi nije bas jasan: "The Local Co-ordination Committees, an opposition activist network based in Jordan, said government planes had dropped explosives-laden canisters on Nassib."
Kako sam ja shvatio, organizacija sa sjedistem u Jordanu, prenosi vijesti iz Sirije, SOHR-u u Londonu koji to proslijedi medijskom gigantu BBC-u koji to na kraju objavi! Zar ne postoji neki jednostavniji nacin dolaska do informacija sa terena? BBC nema mogucnost da posalje svog reportera ili ekipu u Siriju?
BBC o zracnim napadima Sirijske avijacije. Ono sto je bitno, u cijelom tekstu se ne spominje "regime" kao ranije, vec "syrian air force" i "syrian military".
Inace, ovaj dio mi nije bas jasan: "The Local Co-ordination Committees, an opposition activist network based in Jordan, said government planes had dropped explosives-laden canisters on Nassib."
Kako sam ja shvatio, organizacija sa sjedistem u Jordanu, prenosi vijesti iz Sirije, SOHR-u u Londonu koji to proslijedi medijskom gigantu BBC-u koji to na kraju objavi! Zar ne postoji neki jednostavniji nacin dolaska do informacija sa terena? BBC nema mogucnost da posalje svog reportera ili ekipu u Siriju?
- hape
#28653 Re: AW: Sirija
Ukratko, sto bi oni rjesavali probleme u Jugoslaviji? Nisu imali nikakvih interesa u BiH.Laprdan wrote: Ukratko, amerikanci su mogli zasutaviti rat vec 92. ali NISU. Zaustavili su ga kada smo mi vec bili nadomak Banja Luke i dali nam usrani Deyton. Malo zdrave logike nije na odmet.
A sto se tice UN i oruzja, to su pokazali najbolje u Srebrenici gdje su narodu uzeli oruzje da bi pripremili teren Srbima da pocine genocid.
A mi smo upravo zahvaljujuci americkom oruzju stigli do BL. Premlad si ocigledno pa rat poznajes samo sa stranice vijesti ummeta. Rekoh ti vec, razmisli prije nego sto pises.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#28654 Re: Sirija
Nije dopušteno da ne bi prošla neispeglana vijest koja ne odgovara USA i UK tutankamonima.atg51 wrote:http://www.bbc.com/news/world-middle-east-29720384
-
Laprdan
#28655 Re: AW: Sirija
Covjek ti je maloprije objavio americki dokument. Vrati se, procitaj, pa razmisljaj do mile volje.hape wrote:Ukratko, sto bi oni rjesavali probleme u Jugoslaviji? Nisu imali nikakvih interesa u BiH.Laprdan wrote: Ukratko, amerikanci su mogli zasutaviti rat vec 92. ali NISU. Zaustavili su ga kada smo mi vec bili nadomak Banja Luke i dali nam usrani Deyton. Malo zdrave logike nije na odmet.
A sto se tice UN i oruzja, to su pokazali najbolje u Srebrenici gdje su narodu uzeli oruzje da bi pripremili teren Srbima da pocine genocid.
A mi smo upravo zahvaljujuci americkom oruzju stigli do BL. Premlad si ocigledno pa rat poznajes samo sa stranice vijesti ummeta. Rekoh ti vec, razmisli prije nego sto pises.
-
sarajevoxxxx
#28656 Re: Sirija
Erdogan zestoko kritikovao americko bacanje oruzja Kurdima!
-
Laprdan
#28657 Re: Sirija

Covjek koji je masakrirao 200000 DUSA. Strahota je vidjeti da ima ljudi koji ga podrzavaju, pa gdje ode ovaj svijet.
- Lincoln-Burrows
#28658 Re: Sirija
Razumijem donekle da netko mrzi Assada, nije on nevinašce
ali da otvoreno podržava ISIL to mi je neshvatljivo.
-
Novak20
#28659 Re: Sirija
Novak20 wrote:carlicaplin wrote:kad četnik maše bosanskom zastavom![]()
![]()
Ovo je moja zastava a koja je tvoja?
- Kikibombona
#28660 Re: Sirija
Ne podrzava niko otvoreno. Makar ja nisam primjetio. Al na hinjaka podrzavaju mnogi. To sto su uhinjeni jasno pokazuje da su svjesni o kakvom se zlu rade, ali su opet uz zlo.Lincoln-Burrows wrote:Razumijem donekle da netko mrzi Assada, nije on nevinašce
Ovdje vec godinama prosipaju suplju kako su na strani umjerenih pobunjenika, mada je od pocetka jasno da su isti ti na strani ekstemnih vjerskih fanatika, samo sto to nece otvoreno reci. Fantomski 'umjereni pobunjenici' su samo maska.
Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da su muslimani u redovima YPG religiozniji nego su u nasem ratu bili muslimani u redovima ABiH. To naravno ne cini jedne vise vrijednim u odnosu na druge, naprotiv. Pisem ovo iskljucivo radi vjerskih fanatika na temi. Borci YPG su po svojim religijskim uvjerenjima mnogo blizi nama nego ovi 'umjereni pobunjenici', a o ISILu da ne govorimo. I kako je moguce onda da religijska pripadnost utice na naklonost pobunjenicima, kada je ocigledno da su nam Kurdi ideoloski/religijski neuporedivo blizi?
Odgovor je jasan. ISIL spodobe na bilo koji nacin mogu podrzavati jedino vjerski fanatici. Sto je opcija radikalnija, to su im drazi. 'Umjerena opozicija' koju lafo podrzavaju se u Kobaniju bori zajedno sa YPG. I jedni i drugi su na teritoriju cijele Sirije objavili rat ISILu. I? Zasto izostaje osuda ISILa koji zabija noz u ledja vasim favoritima? Ma znamooo seeee, sve je jasno, nije niko toliko glup da provali seoske sheme.
Vecina bosanskih muslimana osjeca gadjenje kada vidi i cuje ove odvratne njuske. Ja sam ateista, ali sam okruzen muslimanima. Jos nijednog nisam cuo da podrzava ISIL, naprotiv, svakom prilikom ostro osudjuju ovu monstruozno-zlocinacku organizaciju.
A sad nastavite prikrivati ushicenje svaki put kada prenesete vijest o 'uspjesima' ISILa, ovaj islamskog hilafeta, ovaj muslimana. Nemojte niposto pisati da su gamad, tj. govoriti istinu o njima.
-
Laprdan
#28661 Re: Sirija
Jasno se vidi da jesi.Kikibombona wrote: Ja sam ateista,
- Lincoln-Burrows
#28662 Re: Sirija
Ako nekog zarobi vojnik ISIL-a jeli bolje reći da si kršćanin ili da si ateista?Laprdan wrote:Jasno se vidi da jesi.Kikibombona wrote: Ja sam ateista,
- Kikibombona
#28663 Re: Sirija
Nije dobro reci nista, ali bi se krscanin vjerovatno 'bolje' proveo.Lincoln-Burrows wrote: Ako nekog zarobi vojnik ISIL-a jeli bolje reći da si kršćanin ili da si ateista?
Od mog ateizma glava nikoga nije zaboljela, pocevsi od meni najblizih, ukljucujuci i moju majku koja je vjernica.
Vjerski fanatici su zatucani do te mjere da ne trpe razlicitosti.
- Challenger__
#28664 Re: Sirija
- Osnovno obilježje "religije" ove koljačke stoke je mizatropija. To nije vjerski ekstremizam nego ekstremna mržnja prema čovjeku i čovječanstvu. U tom smislu se takozvana "Islamska država" ne razlikuje ni milisekunde od mizantropije cionista ili opskurnih kultova po SAD ili Evropi. Mržnja je njihova "vjera". Zato su oni jedan "ummet" sa cionistima i opskurnim kultovima.
ISIL - mizantropski kult.
ISIL - mizantropski kult.
-
Laprdan
#28665 Re: Sirija
Ne znam kako bih ti ja to mogao pouzdano reci. Znam samo da je u islamu muskarcu dozvoljeno da ozeni krscanku, ali nije bezboskinju (ateistkinju), pa se mozda iz toga moze projicirati odgovor. Morat ces procijeniti sam.Lincoln-Burrows wrote:Ako nekog zarobi vojnik ISIL-a jeli bolje reći da si kršćanin ili da si ateista?Laprdan wrote:Jasno se vidi da jesi.Kikibombona wrote: Ja sam ateista,
-
jastuk1
#28667 Re: Sirija
Kikibombona wrote:
Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da su muslimani u redovima YPG religiozniji nego su u nasem ratu bili muslimani u redovima ABiH.
PKK i njihov vojni ogranak YPG su marionete Izraela od samog osnivanja. Prave video zapise u kojima se ismijavaju i izruguju načinu obavljanja molitve, izrugujući se učenjima ajeta iz Kurana, sada već otvoreno ubijaju članove vjerskih društava u samoj Turskoj, vežu zastave sa Izraelskim, napadaju Muslimane po Njemačkoj i oni religiozni. Jesu ali u svojoj mržnji religiozni, i to vrlo fanatično religiozni.
-
Laprdan
#28668 Re: Sirija
Djevojke na putu u Medresu u Islamskoj drzavi. Islamska drzava pokazuje da je obrazovanje zena prioritet.

- Challenger__
#28669 Re: Sirija
Veze ti blage nemaš. To bi tako trebalo biti da se drže prakse prvih muslimana. Ali, ne drže se, nego iza sebe ostavljaju pustoš: prognane ljude i srušene bogomolje.carlicaplin wrote:pretpostavljam kršćanin, kršćani imaju sva zagarantovana prava kao zimmije, pod uslovom da ne ustaju protiv Islamske države. ako pak ustaju, prema njima će se odnositi kao prema ratnim zarobljenicima, pravedno suditi, ako su počinili zločine vjerovatno će biti likvidirani, ako su pak bili primorani i prisilno regrutovani, vjerovatno će biti pušteni.
Mraka a ne islamska država.
- Lincoln-Burrows
#28670 Re: Sirija
Kako će u toj državi da se žena izbori za svoja prava?Laprdan wrote:Djevojke na putu u Medresu u Islamskoj drzavi. Islamska drzava pokazuje da je obrazovanje zena prioritet.
- luminator
#28671 Re: Sirija
Ne bih rekao da se ta gamad drži šerijata ni u kom segmentu.carlicaplin wrote:
pretpostavljam kršćanin, kršćani imaju sva zagarantovana prava kao zimmije, pod uslovom da ne ustaju protiv Islamske države. ako pak ustaju, prema njima će se odnositi kao prema ratnim zarobljenicima, pravedno suditi, ako su počinili zločine vjerovatno će biti likvidirani, ako su pak bili primorani i prisilno regrutovani, vjerovatno će biti pušteni.
Kao prvo, trebamo znati da su ISIL-ovci tekfirije, žešće kategorije. Prema njihovim definicijama, skoro niko nije musliman, a onaj ko nije, kriv je za nešto sigurno, a ako nije kriv, mogao bi biti. Jedva čekaju da te proglase krivim za bilo šta, traži se makar najmanji povod za likvidaciju. Fetve se donose kao od šale, tek da se zadovolji forma i da se na zaglupljene sljedbenike ostavi dojam ozbiljnosti.
Drugo, masovne egzekucije pred kamerama je njihov metod širenja straha i panike. Time žele pokazati koliko su ozbiljni, strogi i dosljedni u pridržavanju nekih, samo njima znanih, propisa.
U njihovim postupanjima ne vidim nikakvih dodirnih tačaka sa islamom. Konačno, o njihovoj interpretaciji islama izjasnili su se mnogobrojni islamski autoriteti. Nije zabilježena podrška ni sa jedne strane koja je vrijedna pažnje.
- ioannes
#28672 Re: Sirija
Laprdan wrote:Djevojke na putu u Medresu u Islamskoj drzavi. Islamska drzava pokazuje da je obrazovanje zena prioritet.
idi se lijecit
-
Laprdan
#28673 Re: Sirija

Erdogan kritikovao Ameriku za bacanje oruzja Kurdima
Izvor: http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... hters.html
- Kikibombona
#28674 Re: Sirija
Ta tri-cetri debila su kao neko mjerilo za Kurde?jastuk1 wrote:Kikibombona wrote:
Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da su muslimani u redovima YPG religiozniji nego su u nasem ratu bili muslimani u redovima ABiH.![]()
![]()
PKK i njihov vojni ogranak YPG su marionete Izraela od samog osnivanja. Prave video zapise u kojima se ismijavaju i izruguju načinu obavljanja molitve, izrugujući se učenjima ajeta iz Kurana, sada već otvoreno ubijaju članove vjerskih društava u samoj Turskoj, vežu zastave sa Izraelskim, napadaju Muslimane po Njemačkoj i oni religiozni. Jesu ali u svojoj mržnji religiozni, i to vrlo fanatično religiozni.
Da poznajes imalo Kurde znao bi da su dosta religiozniji od nas. Znam provjereno za Kurde iz Turske, a ne znam zasto bi ovi u Siriji bili drugaciji.
Ima jedan klip od selefijskog sejha u kojem govori da su Bosnjaci nikakvi muslimani i da su zasluzili zlocine koji su im se desili. Sto se tice vjere, mi smo im gori 10 puta. I zbog toga mi je cudno da gajite naklonost prema tim spodobama. I nasi ljudi koji su se nakacili na tu uvrnutu ideologiju su poceli mrziti vlastiti narod, vlastitu rodbinu, kao sto i kurdski vjerski fanatici mrze svoj narod jer nisu muslimani po mjeri bradatih nakaza. Znas ti sve ovo vrlo dobro.
-
Laprdan
#28675 Re: Sirija
Jedan ateist ocjenjuje ko je vise religiozan...