Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:jucer revizori uhvatili trebu bez karte i 20 minuta zastoj tramvaja bio jer nije htjela da izadje. policija dosla. kuja se derala i psovala i reve i putnike.
gdje je onaj sto tvrdi da su reve osamarile trebu bez karte i bez bilo kakvog drugog razloga?
pa recimo ovu kuju od jucer treba sa zemljom sastavit.
Nema je niko pravo udariti bez obzira na sve
pa to hocu i da kazem. 20 minuta zastoja i reve je nisu ni dotakle, a prica se prica od neki dan da je reva osamario neku trebu.
mada ovu od jucer rospiju treba dobro izudarat.
Pa nisu ni sv3 reve iste
Vjerovatno je taj od neki dan dobio kakvu suspenziju ili sl pa ovi juce nisu smjeli osamariti
Ima kromanjonaca medju revama ne brini a i.medju ostalom rajom samo sto ne smiju ispoljavati to zbog posljedica
Zato nama pomaze samo kazna i to ogromna pa se kurci ako imas platiti
"Prava" su nas i dovela dokle su nas dovela...nju niko nema pravo da dira, ali zato ona ima pravo da jebe zivce svim putnicima 20 minuta. To što neko neće stići na vrijeme i nije toliko bitno...
karanana wrote:jucer revizori uhvatili trebu bez karte i 20 minuta zastoj tramvaja bio jer nije htjela da izadje. policija dosla. kuja se derala i psovala i reve i putnike.
gdje je onaj sto tvrdi da su reve osamarile trebu bez karte i bez bilo kakvog drugog razloga?
E to je ta sistemska greska koja je napravljena a u kojoj revizori zavode red. Pogresno. Oni trebaju da te pitaju imas li kartu ili ne, ako nemas da ti naplate kaznu ili da te ljubazno zamole da platis kartu, ako i na to bude odgovor ne, da momentalno pozovu policiju i zadrze putnika do dolaska policije. To je njihov posao. Nemaju oni sta da koga istjeruju iz vozila jer vozila nisu njihova nego gradska.
Gledao sam to na Zapadu svojim ocima kad u podzemnu zeljeznicu udjose revizori i uhvatise jednog bez karte. Bez ikakvog uzbudjivanja samo okrenuse mobilnim policiju i vec na sljedecoj stanici putnik bez karte se morao objasnjavati sa policijom.
Nema je niko pravo udariti bez obzira na sve
pa to hocu i da kazem. 20 minuta zastoja i reve je nisu ni dotakle, a prica se prica od neki dan da je reva osamario neku trebu.
mada ovu od jucer rospiju treba dobro izudarat.
zateznistub wrote:"Prava" su nas i dovela dokle su nas dovela...nju niko nema pravo da dira, ali zato ona ima pravo da jebe zivce svim putnicima 20 minuta. To što neko neće stići na vrijeme i nije toliko bitno...
Kakve veze imaju prava i gdje su dovela
Ako papak u uniformi ne zna drugacije postupiti osim udaranjem onda ne zasluzuje uniformu
hrasno38 wrote:
E to je ta sistemska greska koja je napravljena a u kojoj revizori zavode red. Pogresno. Oni trebaju da te pitaju imas li kartu ili ne, ako nemas da ti naplate kaznu ili da te ljubazno zamole da platis kartu, ako i na to bude odgovor ne, da momentalno pozovu policiju i zadrze putnika do dolaska policije. To je njihov posao. Nemaju oni sta da koga istjeruju iz vozila jer vozila nisu njihova nego gradska.
Gledao sam to na Zapadu svojim ocima kad u podzemnu zeljeznicu udjose revizori i uhvatise jednog bez karte. Bez ikakvog uzbudjivanja samo okrenuse mobilnim policiju i vec na sljedecoj stanici putnik bez karte se morao objasnjavati sa policijom.
Nije ni njeno vozilo da ometa ljude koji su platili kartu. Osim toga po Zakonu nema pravo na to. Pročitaj ga. I manje kopiraj praksu sa Zapada jer ista ovdje u ovom sistemu niti vrijedi niti je sistem uredjen kao na Zapadu.
Može da izađe iz vozila i lagano odšeta. Oni nemaju pravo da ga zadržavaju (jasno se to vidi iz pravilnika), već samo da zovnu policiju, pa ako ga stigne-stigne.
zateznistub wrote:"Prava" su nas i dovela dokle su nas dovela...nju niko nema pravo da dira, ali zato ona ima pravo da jebe zivce svim putnicima 20 minuta. To što neko neće stići na vrijeme i nije toliko bitno...
Ako papak u uniformi ne zna drugacije postupiti osim udaranjem onda ne zasluzuje uniformu
Prvenstveni PAPAK je ona bez karte, jer koristi nesto sto ne plaća i zadržava one koji su ureno platili...potonji samo rade svoj posao (kako koji)
ja kad nemam kartu i kad mi reva kaze izadji, ja mu se zahvalim i izadjem.
a ona se pravi karina i sjedi i ne izlazi.
sta hoce da postigne? to po meni nije ganjanje pravde neko prostakluk, seljakluk i krkanluk, slika i prilika velikog broja ljudi koji danas ovdje zive. kultura kuce, ulice i ne znam ni ja cega jos.
karanana wrote:ja kad nemam kartu i kad mi reva kaze izadji, ja mu se zahvalim i izadjem.
sta hoce da postigne? to po meni nije ganjanje pravde neko prostakluk, seljakluk i krkanluk, slika i prilika velikog broja ljudi koji danas ovdje zive. kultura kuce, ulice i ne znam ni ja cega jos.
over and out.
sve dalje situacije jest je udario nije je udario su magla, sto znaci mozda je bilo tako mozda i nije.
cijele studije smo se svercali, imas li kartu, nemam, ako prodje dobro i jes, ako kaze izadji izadji i vozdra.
na osnovu cega da se svadjas i raspravljas ako u startu nisi u pravu?!
karanana wrote:ja kad nemam kartu i kad mi reva kaze izadji, ja mu se zahvalim i izadjem.
over and out.
sve dalje situacije jest je udario nije je udario su magla, sto znaci mozda je bilo tako mozda i nije.
cijele studije smo se svercali, imas li kartu, nemam, ako prodje dobro i jes, ako kaze izadji izadji i vozdra. na osnovu cega da se svadjas i raspravljas ako u startu nisi u pravu?!
Na osnovu papanskog seljačkog rezonovanja da je neko nesto narapvio i da ta persona to moze koristiti onako kako ona smatra ispravnim i da to naravno ne plati jer je to, jel'te, tu radi njih...
Nikad u životu nisam imao problema sa revizorima GRAS-a. Jesam sa njihovim kašnjenjem i preskakanjem vožnji, ali sa revama nikad, a čitav život sam tu i koristim GRAS.
Neki dan njih desetorica na stanici, na svakim vratima po dvojica, kontrolisu karte sad na ulazu. Fino priđem ljudima i pitam jarane mogu li dvije stanice do Čeke, kaže čovjek hajde. Kad nemam kartu izađem ili ako ću duže od dvije - tri stanice kupim kartu i svi mirni.
Prvenstveni PAPAK je ona bez karte, jer koristi nesto sto ne plaća i zadržava one koji su ureno platili...potonji samo rade svoj posao (kako koji)
Pa to niko ne dovodi u pitanje
Uglavnom moze se i drugacije djelovati bez da se pale samari i sl
hrasno38 wrote:
Nije ni njeno vozilo da ometa ljude koji su platili kartu. Osim toga po Zakonu nema pravo na to. Pročitaj ga. I manje kopiraj praksu sa Zapada jer ista ovdje u ovom sistemu niti vrijedi niti je sistem uredjen kao na Zapadu.
Cuj ja to ozbiljno pa bolan nebio zna se ko sprovodi zakon u svakoj zemlji. Gdje to imas na zemaljskoj kugli da je dozvoljeno revizorima da sprovode silu nad gradjanima koji nemaju kartu! I drugi put kad nesto postavis prije toga procitaj to sto si postavio....
Clan 4.
(Obaveze kontrolora)
4) Prilikom ophodjenja sa licima koje koriste usluge prijevoza ili to namjeravaju kontrolor je duzan postovati ljudsko dostojanstvo, ljudska i gradjanska prava i slobode svakog lica ne ugrozavajuci njihov licni i fizicki integritet.
Clan 5.
(Kontrola voznih karata)
(8) Ukoliko putnik odbije da kontroloru pokaze identifikacione dokumente iz stava (2) i stava (5) ovog clana, te ukoliko putnik bude odbijao da napusti vozilo iz stava (7) ovog clana, kontrolor ce pozvati nadleznu upravu Ministarstva unutrasnjih poslova da ovlastene sluzbene osobe preuzmu podatke putnika za daljnju obradu.
Tako je ali za takve slucajeve postoji policija koja ce je sigurno izvesti jer im zakon dozvoljava da upotrebe sva sredstva da to izvrse.
Samo sto je odgojena nova generacija koja ne zna za to.
Ljetos, vako festivalsko vrijeme, krenuo u grad i haj reko tramvajem cu jer je vec bio tu. Rega kupim kartu, ponistim, kad djecacic (cca 9-10 godina) materi govori: "vidi ima ljudi koji kupuju kartu"
_BataZiv_0809 wrote:Plati pa se klati, vazda bilo.
Samo sto je odgojena nova generacija koja ne zna za to.
Ljetos, vako festivalsko vrijeme, krenuo u grad i haj reko tramvajem cu jer je vec bio tu. Rega kupim kartu, ponistim, kad djecacic (cca 9-10 godina) materi govori: "vidi ima ljudi koji kupuju kartu"
ultima_palabra wrote:A prije se kao plaćalo, pa nemojte na rende kora... jalijaši umirali od smijeha kad vide da neko kupuje kartu, kao ono "bolje daj meni marku"
Normalno...nisu nadrealisti izmislili skeč sa nindža revizorima zato što je svijet uredno kupovao karte i ljubazno se odnosio prema kontrolorima.
ultima_palabra wrote:A prije se kao plaćalo, pa nemojte na rende kora... jalijaši umirali od smijeha kad vide da neko kupuje kartu, kao ono "bolje daj meni marku"
To uopšte nije tema emisije! Znam ja vrlo dobro i ko je plaćao i ko nije i koliko...tema je kad se pocne kurciti i kociti citav saobrracaj kad reve ulete...
To uopšte nije tema emisije! Znam ja vrlo dobro i ko je plaćao i ko nije i koliko...tema je kad se pocne kurciti i kociti citav saobrracaj kad reve ulete...
Pa Batin post i tvoje odobravanje sugeriše da je neplaćanje neki novi fenomen.
Pa Batin post i tvoje odobravanje sugeriše da je neplaćanje neki novi fenomen.
... a sve u duhu doticne persone (iz kartananinog posta) zbog koje je 20 minuta ljudi cekali da se "dama" smiluje i ili izađe ili plati jebenu kartu..!