Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
soul_assassin

#28651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_assassin »

Kako jedna Busovača u kojoj je isto glavni operater Telemach ima HRT2 za vrijeme svih sportskih dešavanja, dok u Zenici npr. nema šanse da se gleda?

Ako već stoji da je službeno objašnjenje 1) na zahtjev HRT-a ne emitujemo signal za sportske sadržaje 2) naši javni emiteri i OBN su zaduženi za prenos na teritoriju BiH, kako se onda selektivno zatamnjuje?

hvala
kakaljin

#28652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

soul_assassin wrote:Kako jedna Busovača u kojoj je isto glavni operater Telemach ima HRT2 za vrijeme svih sportskih dešavanja, dok u Zenici npr. nema šanse da se gleda?

Ako već stoji da je službeno objašnjenje 1) na zahtjev HRT-a ne emitujemo signal za sportske sadržaje 2) naši javni emiteri i OBN su zaduženi za prenos na teritoriju BiH, kako se onda selektivno zatamnjuje?

hvala
Radi ovakvih stvari telemach mora ujednaciti programsku semu u svim gradovima, tako da svi korisnici placaju istu cijenu i da imaju istu uslugu bez ikakvih izuzetaka. A da ne govorimo da ovakmim odnosom nepostuje svoje korisnike.
odmor

#28653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Ja koliko se sjecam, pise da se KKS u Busovaci naplacuje 17KM.. (nisam 100% siguran, ko ima vremena nek provjeri) :-D
pepeljara

#28654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Dragi TelemasHe....

Vas korisnik Kablovske i Interneta jos od marta 2011 godine do juce bio zadovoljan ali sada vec promjenjeno misljenje.

Po prvi put moram reci da vam je usluga ravna = 0 (podrska)
Dostigli ste nivo Telekoma sto znaci da sad mogu da se hladno vratim na telekom kada puste te mega sega ponude (nakon dogovora jel ) moje tv.

A evo i zasto..

29. sam se prijavio za prikljucenje (odjava, prebacivanje na novu adresu, uzimanje novog paketa veceg boljeg ljepseg jel..)

Nejse.. Postovao sam vase od 7-10 dana. Prodje od tad i 20-es bajrama, al babo Atif se ne vrati....

Zovem prvi put 10ti dan, dobijam odgovor bit ce u roku (prva laz)..
Zovem drugi put nakon isteka roka, dobijam odgovor javit ce mi se tehnicka sluzba ( druga laz, niko ne nazva)
Zovem treci put...cetvrti put..obecanja, na upit kad ce biti, bit ce u srijedu 16.03.2016 u 17 h ce teh.sluzba doci ma 100% :D :D.., nazvat ce vas neko, vako nako.. :D :D
Ja odlozim svoje obaveze, cekam ko budala u stanu...... Naravno vama ocigledno ne pada na pamet da nazovete vase korisnike, obavjestite o prologanciji, niti bilo sta ili recimo izvinete se za kasnjenje, nista..
Zovem juce prvi put u 17h, na moje silne upite zasto niko nije dosao po dogovorenom dobijam odgovor nazvat ce me tehnicka sluzba ... naravno jos jedna laz, niko ne zove...
Zovem drugi put juce oko 19h opet dobijam malo siri opis, kako nema informacije od ekipe koje postavljaju (kako je to moguce da nemate).
cak sam i trazio da me se prebaci na nekog ko je odgovorniji od CALL centra, ali nisam uspio :D (znam biti uporan).

Ukratko, to je moje najnovije iskustvo koje dobijam sa uber jakim telemachom koji se ocigledno pri sirenju obima korisnika ne planira i podrskom i ljudstvom siriti kako bi se posao u obecanom roku zavrsili ..

I meni koji je posao od kuce bitan, i cekam da mi se f-kin internet u 21 stoljecu uvede nakon evo jos malo pa mjesec dana.
Uzeh privremeno minternet kod telekoma da bi mogao raditi..

hvala, sretno prijatno.
Last edited by pepeljara on 17/03/2016 08:28, edited 2 times in total.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#28655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

pepeljara wrote: Nejse.. Postovam sam vase od 7-10 dana. Prodje od tad i 20-es bajrama, al babo Atif se ne vrati....
hvala, sretno prijatno.
:pisnuo: :pisnuo:
Telemach

#28656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

The Realist wrote:
SerijeSync wrote: snimat možeš šta hoćeš ako imaš externi HDD, što se VOD tiče odavno su u upotrebi i VOD moduli, tako da nikakvih prepreka nema da se VOD pusti i na modulima.
Mislio sam na 72h unazad, može li to na modulima?
D3cam ne podržava napredne funkcije kao što su Video klub, TV unazad 72h itd.
afannedim

#28657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Telemach

#28658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Liska wrote:@telemach
Prošli četvrtak ste me ubjeđivali da niste na D3GO zacrnili utakmicu Liverpoola i Manchestera. Evo večeras ista stvar sa Bajernom i Juventusom. Restartao sam milijun puta ali ništa, HRT 2 se ne može gledati. Tražim jednostavan odgovor, jeste li blokirali HRT 2 za vrijeme utakmice na D3 GO ili niste?
Sve utakmice na navedenom kanalu kako na analogiji, digitali tako i na D3Go platformi bivaju zatamnjenje.
Vaš upit se odnosio na zatamnjenje prenosa utakmice i na FTV kanalu, na što smo odgovorili i poslali Vam PrtSc da na FTV-u utakmicaa nije bila zatamnjena.
pepeljara

#28659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

@mojakuknjava

Hvala, docice danas u 5pm.
probook

#28660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Opet sega mega oko SK. Citam ovo
Takve opasnosti su očiti svjesni i u „Sport klubu“ pa su se svojski potrudili da ovoga puta „zamažu oči“ Konkurencijskom vijeću: svim kablovskim operaterima formalno su ponudlili emitiranje „Sport kluba“ ali pod tako nepovoljnim uvjetima da ni jedan kablovski operater ne zaključi ugovor, što se na koncu i desilo. Riječ je o više nego očiglednoj igri u kojoj vlasnik „Sport kluba“ nastoji sačuvati monopol Telemacha na emitiranje ovog vrlo gledanog tv kanala.
Evo mene sada zanimaju dvije stvari posto se ovo stalno povlaci kada se tekstovi pisu:

1. Koliko SK naplacuje od TM i Total TV u BiH po korisniku, a koliko su trazili od ostalih operatera?
2. Koliko Arena sport naplacuje od BHT i ostalih kablovskih operatera, a koliko su trazili od Telemach i Total TV?

Da li neko zna odgovore na ova pitanja, posto i moja baba moze napisati da taj i taj trazi vise para bez navodjenja bilo kakvih detalja i dokaza?

Hvala!
Telemach

#28661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara wrote:@mojakuknjava

Hvala Vama na saradnji na ovaj način i još jednom Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog kašnjenja tehničke ekipe.
pepeljara

#28662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Telemach wrote:

Hvala Vama na saradnji na ovaj način i još jednom Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog kašnjenja tehničke ekipe.
Telemach, ok je ako budu danas dosli ako ne.. :twisted: :evil:

elem, zvali su me iz HS-a, a u jednom od proteklih razgovora kolege su mi ponudile da duo net uzmem, kao i HD kanale, vako nako.
A sad ce mi opet spojiti na kid8 od HS-a, pa tek onda da cekam neko od prebacivanja.

Zamolit cu vas samo da tehnickoj sluzbi koja ce danas doci na adresu navedete da donesu CAM modul.
Isti sam vec platio 25 km, tj prebacivanje sa recivera na isti.
Tako da reciver ne zelim, nego CAM modul kako sam i dogovarao kod prijavljivanja usluge.

Hvala

p.s. ako moze potvrda nakon sto dobijete potvrdnu poruku da ce mi donijeti isti :) (i ovo sam vise puta navodio ali nisam dobio povratnu poruku)
kakaljin

#28663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

probook wrote:
Takve opasnosti su očiti svjesni i u „Sport klubu“ pa su se svojski potrudili da ovoga puta „zamažu oči“ Konkurencijskom vijeću: svim kablovskim operaterima formalno su ponudlili emitiranje „Sport kluba“ ali pod tako nepovoljnim uvjetima da ni jedan kablovski operater ne zaključi ugovor, što se na koncu i desilo. Riječ je o više nego očiglednoj igri u kojoj vlasnik „Sport kluba“ nastoji sačuvati monopol Telemacha na emitiranje ovog vrlo gledanog tv kanala.
Evo mene sada zanimaju dvije stvari posto se ovo stalno povlaci kada se tekstovi pisu:

1. Koliko SK naplacuje od TM i Total TV u BiH po korisniku, a koliko su trazili od ostalih operatera?
2. Koliko Arena sport naplacuje od BHT i ostalih kablovskih operatera, a koliko su trazili od Telemach i Total TV?

Da li neko zna odgovore na ova pitanja, posto i moja baba moze napisati da taj i taj trazi vise para bez navodjenja bilo kakvih detalja i dokaza?

Hvala!
Dok ne budu na stranicama sport kluba i arena bili cijenovnici kao kod svake firme evo primjer na stranici telemacha ima cijenovnik, kao i BHtelecoma pa se moze vidjeti tacna cijena usluge, i gdje bi fino pisalo cijena je tolika i tolika, nece ovdje doci dok se jednom ne uradi drasticna kazna i kao sto je ova u najavi. Ali se nadam da ce makar neko ako ima argumente da je upravu objaviti te ponude da se opere pred javnosti i kazu drugi su krivi, a ne mi.
ElRe

#28664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

probook wrote: 1. Koliko SK naplacuje od TM i Total TV u BiH po korisniku, a koliko su trazili od ostalih operatera?
Priblizne.

Onaj ko je pisao saopstenje sa linka poprilicno je izvrnuo pricu.
malwarebyte

#28665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by malwarebyte »

Kako aktivirati ovaj hosting što dođe uz Trio Grande ?
Telemach

#28666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

malwarebyte wrote:Kako aktivirati ovaj hosting što dođe uz Trio Grande ?
Dovoljno je da nas posjetite na našem korisničkom servisu kako bi podnijeli zahtjev za aktivaciju hostinga.
Telemach

#28667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara wrote:
Telemach wrote:

Telemach, ok je ako budu danas dosli ako ne.. :twisted: :evil:

elem, zvali su me iz HS-a, a u jednom od proteklih razgovora kolege su mi ponudile da duo net uzmem, kao i HD kanale, vako nako.
A sad ce mi opet spojiti na kid8 od HS-a, pa tek onda da cekam neko od prebacivanja.

Zamolit cu vas samo da tehnickoj sluzbi koja ce danas doci na adresu navedete da donesu CAM modul.
Isti sam vec platio 25 km, tj prebacivanje sa recivera na isti.
Tako da reciver ne zelim, nego CAM modul kako sam i dogovarao kod prijavljivanja usluge.

Hvala

p.s. ako moze potvrda nakon sto dobijete potvrdnu poruku da ce mi donijeti isti :) (i ovo sam vise puta navodio ali nisam dobio povratnu poruku)
Biće Vam aktivan paket koji ste zahtijevali - Duo Net.
Liska

#28668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

Telemach wrote:
Liska wrote:@telemach
Prošli četvrtak ste me ubjeđivali da niste na D3GO zacrnili utakmicu Liverpoola i Manchestera. Evo večeras ista stvar sa Bajernom i Juventusom. Restartao sam milijun puta ali ništa, HRT 2 se ne može gledati. Tražim jednostavan odgovor, jeste li blokirali HRT 2 za vrijeme utakmice na D3 GO ili niste?
Sve utakmice na navedenom kanalu kako na analogiji, digitali tako i na D3Go platformi bivaju zatamnjenje.
Vaš upit se odnosio na zatamnjenje prenosa utakmice i na FTV kanalu, na što smo odgovorili i poslali Vam PrtSc da na FTV-u utakmicaa nije bila zatamnjena.
Moje prvo pitanje je bilo ovo:
Pitanja za telemach:
Zašto sinoć nisam mogao na D3 pratiti utakmicu Liverpool-M.U. a na TV sam mogao?

Nigdje nisam spomenuo FTV, trebao sam biti određeniji u pitanju, ali kasnije sam izričito pisao da se moje pitanje odnosi na HRT 2, s time da ni HRT 1 u terminu utakmice nisam mogao gledati na D3GO. Jasno mi je sada da zamračujete, iako i dalje ne vidim logiku. Zašto je pušten najmanje jedan produžetak? To nije utakmica ili što? Puštanjem produžetka ste prekršili pravilo i sada bi vas HRT mogao tužiti. Ako zamračivanjem štitite sebe i bojite se kazne, slabo to činite. Jer ako nema kazne za produžetak, nema je ni za utakmicu. Meni se sve više čini da neki u Vašoj firmi pojma nemaju, a takvim ponašanjem vam mogu prouzročiti financijsku štetu. Bilo bi dovoljno da HRT-u napišem mail i kažem kako ste pustili produžetke utakmice koju niste smjeli prenositi. Bilo bi za vas dobro da se malo bolje koordinirate jer izgleda da desna ruka ne zna što radi lijeva.
pepeljara

#28669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Telamach.

:thumbup:

Hvala.
Zao mi je sto mora ici ovako da prozovem pa da dobijem nesto sto je sasvim normalno.
Nadam se da cete poboljsati taj sistem poslovanja.
Sa dogovorenim preko telefona sam prezadovoljan, jos samo da me prikljuce :)

:thumbup: :bih:
Dzontra_Volta

#28670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

probook wrote:

Hvala!
:thumbup:
Ovo pitanje treba postavljati svaki dan, dok neko kompetentan ne odgovori.
probook

#28671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Liska wrote:Nigdje nisam spomenuo FTV, trebao sam biti određeniji u pitanju, ali kasnije sam izričito pisao da se moje pitanje odnosi na HRT 2, s time da ni HRT 1 u terminu utakmice nisam mogao gledati na D3GO. Jasno mi je sada da zamračujete, iako i dalje ne vidim logiku.
Zamracuje se zbog prava prenosa, sto puta prežvakana tema, isto se odnosi i na serije koje nemaju pravo prenosa u BiH.
Liska wrote:Zašto je pušten najmanje jedan produžetak? To nije utakmica ili što? Puštanjem produžetka ste prekršili pravilo i sada bi vas HRT mogao tužiti. Ako zamračivanjem štitite sebe i bojite se kazne, slabo to činite. Jer ako nema kazne za produžetak, nema je ni za utakmicu.
Svi zamracivanje rade po nekom hajde da kazem automatizmu npr od 20:45 - 22:30. Cim po EPG-u kanala utakmica "zavrsi" kanal se odmah otkljucava.

Pozz
Dzontra_Volta

#28672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

Evo kako to stoji u obrazloženju rješenja konkurencijskog vijeća (iz službenih novina). Ovo su navodi "United Media" u odgovoru na tužbu.

Image

Znači ispada da su cijene Arenasport paketa veće nego SK paketa (kad se nude u paketu svi kanali).
U službenim novinama stoje ove zvjezdice, jer se vjerovatno radi o poslovnoj tajni, pa se ne može skontati koliko je to para.
kakaljin

#28673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Dzontra_Volta wrote:Evo kako to stoji u obrazloženju rješenja konkurencijskog vijeća (iz službenih novina). Ovo su navodi "United Media" u odgovoru na tužbu.

Image

Znači ispada da su cijene Arenasport paketa veće nego SK paketa (kad se nude u paketu svi kanali).
U službenim novinama stoje ove zvjezdice, jer se vjerovatno radi o poslovnoj tajni, pa se ne može skontati koliko je to para.
Ovdje je po srijedi nesto drugo,
jer telemach u prosirenom paketu ima sve sport klub kanale, dok Moja tv od BHtelecoma u osnovnoj ponudi ima sve arene. Znaci nije u pitanju normalna cijena, vec razlicita cijena za razlicite operatere koje je pocelo sa sport klubom i prenjelo se na arene. Tako da bi svako zastitio sebe trebao da objavi tu ponudu koju je dobio od arena ili sport kluba i da fino crno na bijelo kaze nama su ponudili nemoralnu cijenu koja se vidi iz prilozenog dokumenta. Ovako je sve rekla kazala, a nista konkretno. Dok se imaju samo informacije od suda i konkirencijskog vijeca da se dobijaju kaze, a nista se ne rijesava po tom pitanju.
Dzontra_Volta

#28674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

To je sad do operatera, da li će te kanale dati u osnovnom ili proširenom paketu.
Na Logosoftu su recimo svi SK kanali bili u osnovnom paketu.
A slažem se da bi cijene trebale biti transparentne, ali da to očigledno krše i HD WIN i United Media.
kakaljin

#28675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Dzontra_Volta wrote:To je sad do operatera, da li će te kanale dati u osnovnom ili proširenom paketu.
Na Logosoftu su recimo svi SK kanali bili u osnovnom paketu.
A slažem se da bi cijene trebale biti transparentne, ali da to očigledno krše i HD WIN i United Media.
trebao bi da postoji javni cijenovnik NPR:

1,5 KM je po korisniku, ali na broj korisnika ide popust od 10% pa navise u zavisnosti od broja. Ali je isto problem sto se prijavljuju manji brojevi korisnika od stavarnog. Zato bi vjerovatno lakse bilo da idu svi u dodatni paket i onda se tacno zna broj korisnika koji i gledaju te kanale.
Locked