Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Casual's

#28626 Re: Zeničani

Post by Casual's »

sale07 wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Ma neće Bobi nigdje :mrgreen:
Znamo se mi virtuelno već dugo godina pa i sa SA-X chata. Tako da Bobi neće nigdje.

Bato, pojedini kafici traze konobara zato što iste ne placaju...Ko ce u IR-u raditi kad je gazda Ramo Isak?
Nije da branim covjeka, al znam djevojku koja je radila kod njega i sve ispostovano 100%, mozda nije bila neka plata, al nije bilo odbijanja od plate za razbijenu casu i sl. kao sto sam cuo da se kod nekih lihvara desava.

A na danasnjem vaktu, svaka plata u Zenici ispod 700 maraka je sadaka, a ne plata. I svi oni koji ne mogu radnika prijaviti da ima 700KM neto, treba ih odma zatvoriti!
Kažu da je najgore stanje u Ekranu. :D
Throttle

#28627 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ovdje redovno paljba na Ramu Isaka, ne znam čemu ta odbojnost :mrgreen:
Ja sam surađivao s njim, sve po dogovoru ispoštovano
Restoran Centar u shopping centru trazi konobare stalno, svi odoše, ne znam što li :lol:
Iskoriste to koji mjesec dok ne nadju bolje, uslovi su katastrofa
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28628 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ja sam opet cuo da su u CD najbolji uslovi za konobare. Ne znam da li je istina, mada sam sumnjicav, ali vidim da su vrlo malo kadrovskih promjena pretrpili :-D
kakavdanakneiskustvu

#28629 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:
sale07 wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Ma neće Bobi nigdje :mrgreen:
Znamo se mi virtuelno već dugo godina pa i sa SA-X chata. Tako da Bobi neće nigdje.

Bato, pojedini kafici traze konobara zato što iste ne placaju...Ko ce u IR-u raditi kad je gazda Ramo Isak?
Nije da branim covjeka, al znam djevojku koja je radila kod njega i sve ispostovano 100%, mozda nije bila neka plata, al nije bilo odbijanja od plate za razbijenu casu i sl. kao sto sam cuo da se kod nekih lihvara desava.

A na danasnjem vaktu, svaka plata u Zenici ispod 700 maraka je sadaka, a ne plata. I svi oni koji ne mogu radnika prijaviti da ima 700KM neto, treba ih odma zatvoriti!
Kažu da je najgore stanje u Ekranu. :D

ja od momka koji je konobar u ekranu nedavno cuo 500 km plata
Norm

#28630 Re: Zeničani

Post by Norm »

Bobi wrote:OK, jel ima neko preporuku za njemački jezik :D ? Google svasta nesto izbaci :D .
Duolingo za kod kuce, kurs za ozbilje... ;-) idealna kombinacija...od tebe, ozbiljnosti i vremena koje imas, zavisi brzina savladavanja...
clio_dci120

#28631 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Norm wrote:
Bobi wrote:OK, jel ima neko preporuku za njemački jezik :D ? Google svasta nesto izbaci :D .
Duolingo za kod kuce, kurs za ozbilje... ;-) idealna kombinacija...od tebe, ozbiljnosti i vremena koje imas, zavisi brzina savladavanja...

Nisi valjda da si ozbiljan kada kazes da nam i ti ides kod tetke Merkel?

Nadam se da CES ostati na forumu i pisAti kako ti je gore tesko i da jedva cekas da se vratis da osjetdis zeljezarin miris dima :D :D
Norm

#28632 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ja sam mislio kod Kurtza :D ...danas pricam sa jednim likom i slozili smo se u jednom, da mi je makar 10 god. provest u zivotu ko insan pa makar radio ko konj kao i ovdje...ovdje JA necu sigurno, i sto sam imao patriotizma i sto sam imao entuzijazma, vjerovao u bolje sutra...sad bi bio zadovoljan sa makar jos deset godina zivota ali kao covjek...
A da cu se zaliti na nesto? na sto? pa lakse je biti stranac kod frau Merkel nego u svome rodnom gradu...
pa svrsavamo na klupe koje su sad bagatela svugdje osim 'unas'...svrsavamo na cvijece u plasticnim saksijama na mostu? a cuka, govana, smeca i hrakotina u izobilju...o skolstvu i zdravstvu necu...
Samo Boze kakvog poslica gore i auf wiedersehen lijepa, ponosna i prkosna Bosno... :lol: :lol: :lol:
clio_dci120

#28633 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nista, sretno. I ja sam blizu odluke, uz regularni posao vodim jednu NVO, pa haman da ce biti prilike da preko nje i odem vani...
Sutra bi otisao da mozemo ici u Irsku ili Englesku bez imalo dvojbe, nekako mi Njemacka i njemacki odbojni, samo me to sputava... :D
sale07

#28634 Re: Zeničani

Post by sale07 »

clio_dci120 wrote:Nista, sretno. I ja sam blizu odluke, uz regularni posao vodim jednu NVO, pa haman da ce biti prilike da preko nje i odem vani...
Sutra bi otisao da mozemo ici u Irsku ili Englesku bez imalo dvojbe, nekako mi Njemacka i njemacki odbojni, samo me to sputava... :D
Irska ti je losa radi vremenskih uslova, u citavoj godini 15 suncanih dana, ja kad bi birao, to bi bila spanija ili portugal :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28635 Re: Zeničani

Post by Bobi »

sale07 wrote:
clio_dci120 wrote:Nista, sretno. I ja sam blizu odluke, uz regularni posao vodim jednu NVO, pa haman da ce biti prilike da preko nje i odem vani...
Irska ti je losa radi vremenskih uslova, u citavoj godini 15 suncanih dana, ja kad bi birao, to bi bila spanija ili portugal :D
A je i ja bih da igram dobro nogomet :lol: .
Bobi
Forum administrator

#28636 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Image
sale07

#28637 Re: Zeničani

Post by sale07 »

Bobi wrote:
sale07 wrote:
A je i ja bih da igram dobro nogomet :lol: .
Nije ba sve u parama, pa ovi spanci duplo manje rade od svaba a plate im nisu duplo manje :D
clio_dci120

#28638 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma ja sam zaljubljenik zesci u UK. Svi imali rodibnu po Njemackoj,jedini ja u UK, pa tamo uvijek isao..Spreman sam na kisu :)
U Irskoj i UK placa je na sedmicnom nivou. A kazu da ce Irska u naredne dvije godine po standardu prestici UK.

Mada nekako me i Norveska privlaci, velika zelja mi je cim imadnem priliku posjetiti Bergen, prelijep na slikama.

A Protugal je fin, barem tako kazu, prelijepa drzava sa lijepom klimom i gadnim jezikom :)

Evo gledam na posao.ba cak traze bh pravnika u Holandiji, krenuli i nas pravnike izvoziti :lol: :lol:

A zamislite fol, ode predsjedavajuci skupstine u Njemacku da zivi , hahah :D
Atego

#28639 Re: Zeničani

Post by Atego »

Throttle wrote:Ekro je mislim 500+bon neki 100KM
Tako mi rece cura koja tu radi
početna.kasirke izlaze na 600-650 + roba do 100 KM. uglavnom,najviše radnika i traže te gurbetske firme i kao što jedan forumaš reče,ove kulturnije firme slabo i gube radnike. ekor,džananović,hass - danas predaš molbu,sutra te zovu na razgovor :D
Casual's

#28640 Re: Zeničani

Post by Casual's »

https://www.zenit.ba/poceli-radovi-na-o ... -u-zenici/
Nakon provedene javne nabavke Grad Zenica izabrao je najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na osvjetljenju pješačkih mostova LED rasvjetom. Ugovorena vrijednost radova je 164.123,43 KM, a posao je povjeren konzorciju “Arcade” d.o.o. Tuzla i “Elektrotim” d.o.o. Banjaluka.
Prolazim mostom - tu se nalaze obične led cijevi povezane vezicama (čekaju budalu sa čakijom) koje se mogu nabaviti za 300 KM (100 metara). Neka na svakom mostu postavke po 5 cijevi to je 4500. :izet:

Image
phillie

#28641 Re: Zeničani

Post by phillie »

A znas li ti staviti te vezice kako treba, e? Tu je ta razlika u tvojoj i gradskoj cijeni.
Norm

#28642 Re: Zeničani

Post by Norm »

...a boja vezica je najskuplja stavka...eee drug moj crne su skuplje duplo od bjelih a ako su jos u crvenoj ili plavoj boji...vezice mislim, ne led, ode cijena u nebo...al ima jos vremena... :D
Norm

#28643 Re: Zeničani

Post by Norm »

...mene vise nista ne sputava, cak ni trazenje posla, znaci doslo mi dotle da uopste ne trazim posao u svojoj struci (20 godina iskustva, puj)...bilo sta za pocetak, kombi, utovaraj- istovaraj, zanat, svasta sam radio i ovdje...a danas, nakon svega nema odbojnijeg dunjaluka za zivit nego ovdje...bahatost, bezobrazluk, ogranicenost, sta jeeeee, sta mi ko moRe, yebo mu ti mater...samo Boze zdravlja i da upali, a ako ne yebi ga prerezacu sebi vene...
Pa dosli smo dotle da je danas ponos i dika naglas reci da si 100% BaBinjac...majice se printaju... :bih: :bih: :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28644 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sanjat ces ti Babinjce kad krenes utovarat gajbe sa Filipincima, Bangladesanima i Afganistancima,
belfy

#28645 Re: Zeničani

Post by belfy »

nece.
Nivelacija

#28646 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

hoce.
Bobi
Forum administrator

#28647 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Neće.
kamen spoticanja

#28648 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

ma nece
kakve je srece imat ce dva babinca na istovaru zajedno s hindusima :mrgreen:
belfy

#28649 Re: Zeničani

Post by belfy »

nek je i Nivelacija napisao nesto pozitivno na "Zenicanima" makar bilo "hoce."

a Babinca ce se cesce sresti u Sarajevu, nego u Njemackoj. razlog je jednostavan (bas kao i u Zenici) - rodbinske veze i budzet.

ja jos uvijek nisam u De sreo niti jednog Filipinca, Bangladezana ili Afganistanca. mozda je neko pomijesao temu sa kruzerima... doduse, mozda se ne krecem u tim krugovima...
Norm

#28650 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:Sanjat ces ti Babinjce kad krenes utovarat gajbe sa Filipincima, Bangladesanima i Afganistancima,
pa po tebi 'gore' nema normalnih ljudi?...a nesto kontam, istrpit, pa i godinu sve nabrojane, je puno manje nego nastavit trpit do kraja zivota ove nase 'mehleme'...
Post Reply