SDA-All about

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28626 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:
JoseMujica wrote:
hrasno38 wrote:Bakir laganim i sugurnim koracima prelazi u pusace...

http://usk24.ba/usk/izetbegovic-nije-do ... z-stranke/
daleko je Don Neonko još od toga...nikada ne potcjenjujte Izmetbeye i paramreže koje su decenijama pleli :(
Ma jok staro dokazano zivotno pravilo da te naguze oni koje si stvorio hahahahah

Amin
sargon

#28627 Re: SDA-All about

Post by sargon »

Još je davne '84. Bruce Springsteen pjevao "Born in the S.D.A"
zvucnikk

#28628 Re: SDA-All about

Post by zvucnikk »

Evo aktera sukoba, pogledajte samo cime se bave, kako izgledaju i recite jel ovo normalno ? imate ih na fb.
Nek je na sramotu aliji tabakovicu i sadiku ahmetovicu dokme sadik ahmetovic zagrlio i pricao sa menom alija je iskoristio priliku zvao mirnesa i presao blizu mene i udario ma iz prevare i onda je tek nastala tuca.
Image
Image
Image

a evo ko je zulum ucinio, pogledajte samo ko igra uloge u SDA seriji.
Image
Image
Image

sjeku sumu, đipove i traktore vozaju, skole 2 razreda, SDA, đamija, reis, Zukorlić, pistolji, lovac, teretana, Naser...sto bi rekla Munira, guru, zive kao lordovi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#28629 Re: SDA-All about

Post by hrasno38 »

Koliko god ne volio Baketa ovakve tipove jos manje volim....klasicne papcine novog sistema. Doduse kada bi se tu "rodoslov" izvlacio naslo bi se i Baketovog ucesca u njihovom nastajanju. :D
jazzer

#28630 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

zvucnikk wrote:Evo aktera sukoba, pogledajte samo cime se bave, kako izgledaju i recite jel ovo normalno ? imate ih na fb.
Nek je na sramotu aliji tabakovicu i sadiku ahmetovicu dokme sadik ahmetovic zagrlio i pricao sa menom alija je iskoristio priliku zvao mirnesa i presao blizu mene i udario ma iz prevare i onda je tek nastala tuca.
Image
Bekrija sam celo selo vice, neka vice sta se koga tice.. :)
JoseMujica

#28631 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

šta ba našlo :shock: ovo je 100% izmetbey DNA savršeni produkt feudo-kapitalizma je poslušni papak koji ne zna šta će od bijesa i para
Heller

#28632 Re: SDA-All about

Post by Heller »

JoseMujica wrote:
Načelnik Ilidže se dotakao i Zemaljskog muzeja, jedne od najvećih kuluturno-historijskih i naučne institucije, koja je, podsjetimo, nakon tri godine agonije otvorena 2015. godine.

"Prošle godine 3,5 miliona su mi uzeli nizašta! Uzme malo kanton, pa mi još kažu da im finansiram Muzej na godinu, pa umjesto godinu ispostave fakturu za tri godine zaredom, umjesto 50 uzmu mi 200.000 KM. I kakve veze ja imam sa Muzejom? Nit ću ići, nit ću ga gledat! Svakako je hladan i zatvoren", kazao je načelnik.

Nakon ove izjave, Memić je nagrađen gromoglasnim aplauzom prisutnih.
SDA gigant Seno Memlija i novoizabrane Lokice :( :shock: :( :jbt: :facepalm: :izet: i mrtvo i nerodženo :izet: ćobanani ćobanski
Sta ce u Muzeju koji kurac? Ima Đamija i to je to.
jefff

#28633 Re: SDA-All about

Post by jefff »

FUJ, (S)KAKA: Da se Sarajlijama ogade lignje!

02.02.2017. u 01:37
POLITIKA

Skaka će tako kada bude izabrano novo rukovodstvo Gradskog vijeća, sa pozicije gradskog vijećnika i dogradonačelnika, glasati sam za sebe za gradonačelnika

FOTO: Skaka (SDA)

Abdulah Skaka (SDA) trenutno je vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad, gradski vijećnik u Gradskom vijeću i dogradonačelnik Grada Sarajeva. Izbornim zakonom BiH ovakvo što je nespojivo da jedna osoba istovremeno bude i u zakonodavnoj i u izvršnoj vlasti, piše Patria.

Izbornim zakonom BiH, član 1.8. stav 4. predviđene su izuzetne situacije u kojima se ipak može dogoditi ovakvo što.

Jedno lice može obavljati najviše jednu neposredno izabranu javnu dužnost ili najviše jednu neposredno i jednu posredno izabranu dužnost, osim ako ovim Zakonom nije drugačije regulisano. Nespojivo je istovremeno vršenje ovih funkcija sa vršenjem funkcija u izvršnim organima vlasti, osim u periodu dok se ne konstituiraju izvršni organi vlasti izabrani na redovnim izborima u istom izbornom ciklusu - stoji u Izbornom zakonu BiH.

Iako Skaka igra upravo na ovu kartu, na njega se ne odnosi ovaj član Izbornog zakona. Naime, tu se radi o situaciji gdje je riječ o izvršnim organima vlasti koji su izabrani na redovnim izborima dakle direktno.

Gradonačelnik i dogradonačelnici Grada Sarajeva biraju se indirektno - ne biraju ih građani na redovnim izborima već Gradsko vijeće.

Skaki su naruku išli i članovi Centralne izborne komisije BiH, posebno Branko Petrić, koji je od svojih kolega tražio da se van snage stavi odredba Uputstva kojom se vrši provjera kandidata za gradonačelnike.

Nakon samo dvije godine od usvajanja, a da uopšte nije bila na primjenjivana, ova je odredba adaktirana. Tako je uklonjena i posljednja prepreka da CIK, kada Skaka preda kandidaturu, vrši provjeru na temelju koje bi se ustanovilo da on obavlja nespojive funkcije.

Skaka će tako kada bude izabrano novo rukovodstvo Gradskog vijeća, sa pozicije gradskog vijećnika i dogradonačelnika, glasati sam za sebe za gradonačelnika.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća najavljena je za 6. februar.

(TBT)
Nema šanse da SDA preboli gubitak Starog Grada.
fosna2014

#28634 Re: SDA-All about

Post by fosna2014 »

UŽIVO: Izdat nalog za hapšenje Asima Kambera, trenutno je u bjektsvu
Kako ABC.ba eskluzivno saznaje večeras je izdat nalog za hapšenje federalnog zastupnika i predsjednika SDA Sanski Most - Asim Kambera.
Bosanski_kralj

#28635 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

fosna2014 wrote:
Kako ABC.ba eskluzivno saznaje večeras je izdat nalog za hapšenje federalnog zastupnika i predsjednika SDA Sanski Most - Asim Kambera.
E ovo je već ozbiljno hapšenje. :thumbup: :thumbup:
megaman4

#28636 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

fosna2014 wrote:
Ovakva hapsenja se pocela desavati uz mig s strane. Ko je slijedeci Boga pitaj?

Nasi su nesposobni da ista urade.
kamen spoticanja

#28637 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

megaman4 wrote:
fosna2014 wrote:
Ovakva hapsenja se pocela desavati uz mig s strane. Ko je slijedeci Boga pitaj?

Nasi su nesposobni da ista urade.
Javio se i kamber
smrdim/vijest/kamber-nako ... gao-234360

Btw ova nova cazinska buna mozda i obecava
Innovation

#28638 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

fosna2014 wrote:
Asim Kamber nakon vijesti o hapšenju: Nigdje ja nisam pobjegao
http://www.abc.ba/novost/49969/asim-kam ... m-pobjegao
Bosanski_kralj

#28639 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

Innovation wrote:
fosna2014 wrote:
Asim Kamber nakon vijesti o hapšenju: Nigdje ja nisam pobjegao
http://www.abc.ba/novost/49969/asim-kam ... m-pobjegao
Je li ovo znači da smo se uzalud ponadali?
JoseMujica

#28640 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Tamo gdje su krunisani bosanski kraljevi Tvrtko I Kotromanić 1377. godine i Stjepan Tomaš 1444. godine danas kamioni i traktori voze drva. To ima samo u Bosni. Ima i u Hercegovini. Mjesto Mili kod Visokog kolijevka je bosanske države.
bitno je da je napucana i uređena džamija na Igmanu #svevamjebemseljaćko
VjecitiStudent

#28641 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Kradem Robija K. i malo mijenjam

"Znaš šta ne kužim? Kako to ti Tramp može bit toliki bolesnik, a nije SDAovac?’
JoseMujica

#28642 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Filip Andronik predstavio novi strip iz serijala o superjunaku: Amnezija postaje negativac
učlanite Amneziju u SDA :evil:
Bosanski_kralj

#28643 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

SDA puca po šavovima, ne sjećam se kad su bili u težoj situaciji.

Šuška se da će Mehmed Mahmić predsjednik OO SDA Bos. Krupa i poslanik u Skupštini USK-a biti izbačen iz SDA i da će u toj lokalnoj organizaciji biti uvedeno povjereništvo. To je valjda odlučio KO SDA USK.

Zbog takve odluke vijećnici SDA u Bos. Krupi, njih 8, najavljuju istupanje iz SDA i formiranje nezavisnog kluba.
megaman4

#28644 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Bosanski_kralj wrote:SDA puca po šavovima, ne sjećam se kad su bili u težoj situaciji.

Šuška se da će Mehmed Mahmić predsjednik OO SDA Bos. Krupa i poslanik u Skupštini USK-a biti izbačen iz SDA i da će u toj lokalnoj organizaciji biti uvedeno povjereništvo. To je valjda odlučio KO SDA USK.

Zbog takve odluke vijećnici SDA u Bos. Krupi, njih 8, najavljuju istupanje iz SDA i formiranje nezavisnog kluba.
Pocetak kraja SDA u Bosanskoj Krajini. O ovome se odavno spekulisalo a izgleda da postaje realnost. Tezak i bolan poraz za Bakira koji je izgubio Krajinu svojom greskom i ignorantskom politikom prema tom narodu. Kada sam saznao u subotu koliko je naroda zauvijek napustilo Krajinu, sve mi je postalo jasno zasto SDA nikada vise nece osvojiti Krajinu. Umjesto da radi na lobiranju brze ceste Bihac-Sarajevo kako bi barem malo zaustavio odlazak tog naroda iz drzave i ekonomski ga digao, on se uhvatio puta Sarajevo-Beograd. Sve mu se obija o glavu.
fosna2014

#28645 Re: SDA-All about

Post by fosna2014 »

megaman4 wrote:
Bosanski_kralj wrote:SDA puca po šavovima, ne sjećam se kad su bili u težoj situaciji.

Pocetak kraja SDA u Bosanskoj Krajini. O ovome se odavno spekulisalo a izgleda da postaje realnost. Tezak i bolan poraz za Bakira koji je izgubio Krajinu svojom greskom i ignorantskom politikom prema tom narodu. Kada sam saznao u subotu koliko je naroda zauvijek napustilo Krajinu, sve mi je postalo jasno zasto SDA nikada vise nece osvojiti Krajinu. Umjesto da radi na lobiranju brze ceste Bihac-Sarajevo kako bi barem malo zaustavio odlazak tog naroda iz drzave i ekonomski ga digao, on se uhvatio puta Sarajevo-Beograd. Sve mu se obija o glavu.
Kako stvari stoje kod nas u Krajini ce svaka opcina imati svoju stranku. SDA je svoje zavrsio. Jednostavno nema vise dovoljno mlitavog tkiva tj. osoba koje ce pasti na price SDA javasluka.

I onda se neko cudi zbog cega dosta ljudi razmislja o jednoj "Krajiskoj stranci"?

Mene ne cudi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#28646 Re: SDA-All about

Post by hrasno38 »

Bosanski_kralj

#28647 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

fosna2014 wrote:
Kako stvari stoje kod nas u Krajini ce svaka opcina imati svoju stranku. SDA je svoje zavrsio. Jednostavno nema vise dovoljno mlitavog tkiva tj. osoba koje ce pasti na price SDA javasluka.

I onda se neko cudi zbog cega dosta ljudi razmislja o jednoj "Krajiskoj stranci"?

Mene ne cudi.
ASDA se pokušava nametnuti kao ta neka regionalna stranka, ali sumnjam da će u tome uspjeti.
megaman4 wrote:
SDA je mačka al sa 99 života, nikad ih ne treba otpisati.
JThomas

#28648 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

što je teža situacija, to guzovača relativno vrijedi još više. a oni kontrolišu sve izvore guzovače...
JoseMujica

#28649 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:http://zurnal.info/novost/20283/priznao ... -finansija

Tako to rade demokrate :-)

to je pravi kadar :D snalazi se u svakoj situvaciji...izgledno buduči državni ministar, ambasador, direktor, astronaut sve za svoj narod i državu
iPod

#28650 Re: SDA-All about

Post by iPod »

hrasno38 wrote:http://zurnal.info/novost/20283/priznao ... -finansija

Tako to rade demokrate :-)
Hej pa on je roDŽen u SDA, tako da polaže pravo na tu funkciju bez obzira na sve te nelagodne okolnosti koje su se izdešavale, i tebi se može desiti da izgubiš diplomu na krovu od auta ili na kafi :D
Post Reply