Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#28626 Re: Sirija vol. 2
Južna okolina Haleba: Opozicija napreduje prema selima Hilsa (još uvijek je u rukama režima) i Al Vediha. 87 režimskih vojnika i pripadnika milicija poginulo. Kod skladišta Han Tuman cijele grupe vojnika zarobljene.
-
sarajevoxxxx
#28627 Re: Sirija vol. 2
Haleb: Video snimak desetina režimskih vojnika i raznih milicija koje su danas pale u ruke boraca opozicije:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9413878049
Trenutno opozicija žestoko granatira sela Hilsa i El Kal'adžijeh u južnoj okolini Haleba.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9413878049
Trenutno opozicija žestoko granatira sela Hilsa i El Kal'adžijeh u južnoj okolini Haleba.
- Kikibombona
#28628 Re: Sirija vol. 2
SAA
I poslije ce ovo sto su izgubili za dva sata od dzihadista naoruzanih lakim oruzjem vracati mjesec dana uz podrsku aviona, helikoptera, stotina artiljerijskih cijevi...
Lakrdija, teska!
Rusi ubijaju, satiru, 10 puta intenzivnije nego Amerikanci i opet nista!
Ne mogu oni pobijediti dzihadiste da im se sve avijecije svijeta, ukljucujuci i americku, stave na raspolaganje!
A kako im svi ovako lako zarobljavaju desetine, stotine, hiljade vojnika... to mi nikada nece biti jasno.

I poslije ce ovo sto su izgubili za dva sata od dzihadista naoruzanih lakim oruzjem vracati mjesec dana uz podrsku aviona, helikoptera, stotina artiljerijskih cijevi...
Lakrdija, teska!
Ne mogu oni pobijediti dzihadiste da im se sve avijecije svijeta, ukljucujuci i americku, stave na raspolaganje!
A kako im svi ovako lako zarobljavaju desetine, stotine, hiljade vojnika... to mi nikada nece biti jasno.
- ioannes
#28629 Re: Sirija vol. 2
protivnička strana nema zarobljenih vojnika?Kikibombona wrote:SAA![]()
![]()
![]()
![]()
Lakrdija, teska!
A kako im svi ovako lako zarobljavaju desetine, stotine, hiljade vojnika... to mi nikada nece biti jasno.![]()
![]()
![]()
ili ih SAA ne eksponira po Twitteru?
ne pumpaju se džaba oni milioni dolara u PR
- Co0l
#28630 Re: Sirija vol. 2
Neukusno se smijati ovoj tragediji.
Da,radi se o rezimskim vojnicima,dakle vojnicima strane koja je ubjedljivo najvise zlocina pocinila u Siriji, ali mnogi od njih se nisu pitali nista i mnogi od njih nisu cinili zlocine.Takvi obicno prvi i ginu i budu zarobljeni i iza njih ostaju ozaloscene porodice i prijatelji tako da tu nema nicega smjesnog.
Da,radi se o rezimskim vojnicima,dakle vojnicima strane koja je ubjedljivo najvise zlocina pocinila u Siriji, ali mnogi od njih se nisu pitali nista i mnogi od njih nisu cinili zlocine.Takvi obicno prvi i ginu i budu zarobljeni i iza njih ostaju ozaloscene porodice i prijatelji tako da tu nema nicega smjesnog.
- Mlohavi
-
sumirprimus
#28632 Re: Sirija vol. 2
Tuga.topovsko meso.sto bi stranci rekli mitgrajnder...Kikibombona wrote:SAA![]()
![]()
![]()
![]()
Lakrdija, teska!
A kako im svi ovako lako zarobljavaju desetine, stotine, hiljade vojnika... to mi nikada nece biti jasno.![]()
![]()
![]()
Americka koalicija je jaca i mnogobrojnija.ubitacnija i ima vise zivog trening
a od rusa... Otud i primjetniji uspejh kurda
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28633 Re: Sirija vol. 2
zar nisu kurdi ruski igrači ... ili je obratno, zbunjen sam
-
sumirprimus
#28634 Re: Sirija vol. 2
Rojava rohava rozava je americko cedo ...japin_mutapi wrote:zar nisu kurdi ruski igrači ... ili je obratno, zbunjen sam
-
dječak sa šibicama
#28635 Re: Sirija vol. 2
Opet koordinacija al Qaide i ISIS-a, cim je SAA krenula prema Raqqi i Tabqi, krece napad Al Qaide kod Aleppa.
Bradata koalicija.
Bradata koalicija.
-
sumirprimus
#28636 Re: Sirija vol. 2
Takticki razvlace jedni druge do iznemoglosti.
I opet pat poz.
I opet pat poz.
- DuckZz
#28637 Re: Sirija vol. 2
Cim SAA krene sa 60 vojnika prema jednom brdu, odmah pobunjenici u roku od 45 minuta smisle plan, koordinaciju, nadzor, vojnice, opremu.... za šta je inace potrebno mjesec dana pripreme.
Eh da su imali tih 60 vojnika, sve bi bilo drugacije.
Još sad ako napadnu negdje na jugu, Daraa.
Eh da su imali tih 60 vojnika, sve bi bilo drugacije.
Još sad ako napadnu negdje na jugu, Daraa.
-
dječak sa šibicama
#28638 Re: Sirija vol. 2
SAA dobro goni kozojebe prema Tabqi, nastavi li se ofenziva, eto FSA/Al Qaida ublehe opet u napad na Khanasir.
-
sumirprimus
#28639 Re: Sirija vol. 2
Ovi pezorativi su ti bezvezr..jos pogotov koze.plemenite zivtonjie.bar nadji drugu zivotinjlu za gonit.dječak sa šibicama wrote:SAA dobro goni kozojebe prema Tabqi, nastavi li se ofenziva, eto FSA/Al Qaida ublehe opet u napad na Khanasir.
- japin_mutapi
#28640 Re: Sirija vol. 2
što, baš je mangup
-
dječak sa šibicama
#28641 Re: Sirija vol. 2
Ako legalni vojnici Sirije mogu biti "assadisti, shabihe i zlocinci", onda i ovi mogu biti kozojebi.
Nisam primjetio da ti ovo prvo smeta.
Nisam primjetio da ti ovo prvo smeta.
-
sumirprimus
#28642 Re: Sirija vol. 2
Ako ti sam ne vidis razliku tvoj problem...
Doduse to ionako neme neke velike veze sa sirijim zar ne?
Doduse to ionako neme neke velike veze sa sirijim zar ne?
-
dječak sa šibicama
#28643 Re: Sirija vol. 2
Jok, ima veze sa Belgijom.
Fakat, ima
Fakat, ima
- madner
#28644 Re: Sirija vol. 2
SAA nema dovoljno vojnika i prvoklasnih formacija. NDF je rak rana.
Kurdi bez USAF nisu jos selo posteno osvojili.
Kurdi bez USAF nisu jos selo posteno osvojili.
-
sumirprimus
#28645 Re: Sirija vol. 2
Naravno da ima..dječak sa šibicama wrote:Jok, ima veze sa Belgijom.
Fakat, ima
Islamisti pobunjenici teroristi.fundamentalisti.zlocinci.asadisti.sabihe.
Revolucionari.
Neka regularna i ustaljena spika...skoro svih svjetslih medija...
-
dječak sa šibicama
#28646 Re: Sirija vol. 2
Kurdi su bez USAF bili stjerani na 2-3 kvadratna kilometra uz granicni prijelaz u Kobaniju.
I to zene nosile oruzje, ovi ostali zbrisali u Tursku. ISIS im je bio i na ulazu u Hasaku.
Ali dobro, ako kikija raduje prica o Kurdima nadljudima, neka je se drzi.
Istina je da danas napreduju, ali ne sami, sa njima su i Arapi iz SDF-a a iza ledja americka avijacija i cijela medjunarodna zajednica.
I to zene nosile oruzje, ovi ostali zbrisali u Tursku. ISIS im je bio i na ulazu u Hasaku.
Istina je da danas napreduju, ali ne sami, sa njima su i Arapi iz SDF-a a iza ledja americka avijacija i cijela medjunarodna zajednica.
- Kikibombona
#28647 Re: Sirija vol. 2
Kobani je mala enklava, pusto ostrvo, okruzeno sa svih strana. I ta enklava je pokazala junacko srce, izginulo ih preko hiljadu protiv visestruko brojnijeg protivnika, 100 puta bolje naoruzanog itd. I Kobani se odbranio!dječak sa šibicama wrote:Kurdi su bez USAF bili stjerani na 2-3 kvadratna kilometra uz granicni prijelaz u Kobaniju.
U Hasaci ISIL je mogao samo oglabati Kurdima. Nikad nista nisu napravili u Hasaci. Osvojili su ISKLJUCIVO arapski teritorij od nesposobne SAA. Tamo gdje su Kurdi vecina nos nisu pomolili.
USAF!??
Ako je avijacija do te mjere presudna, kako onda jebeni Rusi ne mogu pogurati nesposobnu SAA, iako udaraju ko ludaci, 10 puta jace od Amera!???
Na to nemate odgovora!??
Imate li odgovor na to kako nesposobna SAA ne moze poraziti dzihadiste iako imaju SVEEEE. Dobrovoljce iz Irana, Afganistana, Pakistana, Libanona... imaju veliku podrsku dvije sile, Rusije i Irana. Imaju daleko najvise oruzja, oklopa, artiljerijskih cijevi, druge tehnike, municije... SVEGA IMAJU NAJVISE I OPET SU KARINA. Kako to? Moze li neki genijalac objasniti?
- insomnia78
#28648 Re: Sirija vol. 2
Ih, pa to je lako
Vojska meleka je sa njima
Vojska meleka je sa njima
-
sumirprimus
#28649 Re: Sirija vol. 2
U tom sto je i kvantitet i kvalitet n strani amera.
Znam da ti je to tesko shvait.al bar probaj majka mu stara.
Znam da ti je to tesko shvait.al bar probaj majka mu stara.
- japin_mutapi
#28650 Re: Sirija vol. 2
ne vjerujem sam sebi, ali slažem se sa kasandrom