Moderator: Benq
Kakav ti je ostatak hardvera? Kuciste?lonely_wolf wrote: ↑20/03/2024 20:52 Pozdrav računarskom dijelu foruma![]()
Zamolio bih ako neko može da mi preporući grafičku, a koristila bi se isključivo za rendanje fotografija snimljenih dronom i izradu 3D modela terena.
Što se tiće novca fakat ne znam koliko se kreću cijene za ovo što meni treba ali recimo okvirno između 1500-2000 bi bilo prihvatljivo, a ne bi mi bilo mrsko ako može i jeftinije![]()
![]()
![]()
Unaprijed se zahvaljujem.
Biohazard
Ostatak je sasvim solidan,
Valja li šta to kućište?
ako staje rtx 3070 stace i ostale.lonely_wolf wrote: ↑24/03/2024 15:17Ostatak je sasvim solidan,
MB: AMD X370 Asus CROSSHAIR VI Hero
CPU: AMD Ryzen9 5950x
GPU: Gigabyte Aurus RTX 3070 8GB (ovo sam juće dobio od prijatelja dok se ja ne snađem)
RAM: DDR4 Corsair Vengeance LPX 4x16GB 3200
Kućište: Endorfy Arx700
vidi da ti nije ostao stari Nvidia driver, uradi DDU ako vec nisi, ne znam šta drugo bi ovo prouzrokovalozippoo87 wrote: ↑25/03/2024 23:37 Ekipa treba mi pomoc.
Imam neku cudnu situaciju na novom racunaru...pojavljuje mi se odredjeno treperenje ili flickering svako malo na sistemu.
Nemam pojma sta je problem ali pretpostavljam da ima veze sa grafikom ili cime vec. Postaviti cu video,pa pogledajte na 35. sekundi kako se pojave ikonice ispod videa.
Uglavnom,monitor je povezan sa grafickom preko DP-a a graficka je rtx 3060 ti.
I kada to trepne,onda mi ne rade kontrole playera preko tastature...recimo gledam youtube u full screenu i kada to trepne,onda ne mogu vise ubrzavati video,pritisnuti esc da izadje...kao da selektuje nesto drugo a ne yt.
I ovo treperenje se desava svaku minutu otprilike.
Da li je neko imao slicnu situaciju ili zna sta je problem i kako da to rijesim ?
Sistem je frisko instaliran prije 15ak dana...na starom racunari se ovo nije desavalo...bio je povezan sa hdmi a sada mi je sa hdmi povezan TV.
video link i pogledati na 0:35 sekundi videa
Koristim Edge a probao sam i sa Chrome,isto sve.ferratilis wrote: ↑26/03/2024 10:59 Ako koristi Edge ili Chrome za gledanje tog videa, odavno postoji problem sa hardware acceleration na nvidia karticama, i ja imam isti problem. Imas dvije opcije: ili iskljuci hardware accel u postavkama browsera ili instaliraj Firefox, koji nema taj problem.
probaj drugi DP port na grafizippoo87 wrote: ↑26/03/2024 12:51Koristim Edge a probao sam i sa Chrome,isto sve.ferratilis wrote: ↑26/03/2024 10:59 Ako koristi Edge ili Chrome za gledanje tog videa, odavno postoji problem sa hardware acceleration na nvidia karticama, i ja imam isti problem. Imas dvije opcije: ili iskljuci hardware accel u postavkama browsera ili instaliraj Firefox, koji nema taj problem.
Ali ne desava se samo kada gledam video,blinkne ovako i na desktopu.
Ali pokusati cu i sa iskljucivanjem hdw accel.
A kolega iznad napisa da nije do kabla,mislim da imam jos jedan DP pq cu probati ali da prekida kablo,cijeli ekran bi izgubio sliku a ne ovako na nivou operativnog sistema.
Definitivno jeste nesto vezano za graficku i/ili kablo i konektore
Na staroj konfi sa AMD grafom,nikakvih problema nije bilo...doduse bio je povezan sa hdmi,pa cu i to testirati...ali hdmi izlaz na grafi mi treba da povezem tv
Prvo ih pitaj za cijenu - ja od ovih "šopova" nikada nisam dobio istu cijenu kao što je oglašena...dzeko1 wrote: ↑26/03/2024 21:27 Jesu li pouzdani slijedeci olx trgovci:
-https://olx.ba/shops/GamingShopBN/aktivni
-https://olx.ba/shops/TargetTech/aktivni ... d=1&page=6
Mislio uzeti Logitech z906 zvucni sistem, vidim da su oni najpovoljniji.