Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
SerijeSync

#28626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

probook wrote:
SerijeSync wrote:kakve veze ima velik broj zahtjeva sa puštanjem svih kanala onima koji već imaju 2 ili 3 modula, nego ide VOD usluga koja se može koristit samo na resiverima, sad kada ste vidjeli da masovno traže module okrećete priču i vodu na svoj mlin :D
Treba sa svakim potpisati anex ugovora za kartice.
Već sam isti potpisao u ponedeljak, pa ništa!!
quoter

#28627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by quoter »

Telemach wrote:
quoter wrote:Telemaše kad prelazih na vase usluge rekoste mi da imam popust prva tri mjeseca evo gledam moj telemaše vi mi zaracunali punu cijenu. Moj crni Telemaše

Zdravo quoter,
molimo Vas da nam se javite u inbox i dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo provjerili i odgovorili na adekvatan način.
Mogli ste se udostojiti pa na email odgovoriti, ili možda email sa prigovorima ide odmah u Junk folder. Zvao sam korisnički centar, potpisao ugovor na 12 mjeseci u sistemu stoji 24 mjeseca, takođe piše da imam popust vi meni pucate puni račun. Prvi mjesec za duo net 39,90 meni obračunavate više od 40 KM. Sramota! Zovem da raskinem ugovor ostalo 10 mjeseci 400 KM "kazne". Zbog čega kazna ? Što sam nezadovoljan? Veeeelika greška potisivanje ugovora sa vama.
Telemach

#28628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

quoter wrote:
Telemach wrote:
quoter wrote:Telemaše kad prelazih na vase usluge rekoste mi da imam popust prva tri mjeseca evo gledam moj telemaše vi mi zaracunali punu cijenu. Moj crni Telemaše

Zdravo quoter,
molimo Vas da nam se javite u inbox i dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo provjerili i odgovorili na adekvatan način.
Mogli ste se udostojiti pa na email odgovoriti, ili možda email sa prigovorima ide odmah u Junk folder. Zvao sam korisnički centar, potpisao ugovor na 12 mjeseci u sistemu stoji 24 mjeseca, takođe piše da imam popust vi meni pucate puni račun. Prvi mjesec za duo net 39,90 meni obračunavate više od 40 KM. Sramota! Zovem da raskinem ugovor ostalo 10 mjeseci 400 KM "kazne". Zbog čega kazna ? Što sam nezadovoljan? Veeeelika greška potisivanje ugovora sa vama.
Molimo Vas dostavite nam e-mail adresu s koje ste poslali upit, kolege će provjeriti i odgovoriti u najkraćem roku.
pepeljara

#28629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Telemach.

J sa druge srtrane osoba koja je ujedno i iza 1360?
The Realist

#28630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

SerijeSync wrote:kakve veze ima velik broj zahtjeva sa puštanjem svih kanala onima koji već imaju 2 ili 3 modula, nego ide VOD usluga koja se može koristit samo na resiverima, sad kada ste vidjeli da masovno traže module okrećete priču i vodu na svoj mlin :D
I meni nikako da puste promotivnu brzinu. Ne znam šta ima treba 7 dana za to, pa sumnjam da je više od par klikova.

I stvarno, šta će sa VOD i snimalicom, ako ide samo na recievere (meni je svejedno doduše, ali informativo me zanima).
supercali

#28631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Benq wrote:Kao sto kaze SerijeSync , Modul sluzi samo za dekodiranje programa , on kao on nema nikakvih opcija za bilo sta , sve se podesava iskljucivo u meniju tv-a , a ako je resiver u pitanju , onda u meniju od resivera.
zakljucavanje kanala i onaj rejting koliko godina namjesta se u modulu tj meniju od modula
Benq

#28632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

supercali wrote:
Benq wrote:Kao sto kaze SerijeSync , Modul sluzi samo za dekodiranje programa , on kao on nema nikakvih opcija za bilo sta , sve se podesava iskljucivo u meniju tv-a , a ako je resiver u pitanju , onda u meniju od resivera.
zakljucavanje kanala i onaj rejting koliko godina namjesta se u modulu tj meniju od modula
To da , i to je jedina opcija koju moze setovat u postavkama modula.
SerijeSync

#28633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

The Realist wrote:
I meni nikako da puste promotivnu brzinu. Ne znam šta ima treba 7 dana za to, pa sumnjam da je više od par klikova.

I stvarno, šta će sa VOD i snimalicom, ako ide samo na recievere (meni je svejedno doduše, ali informativo me zanima).
snimat možeš šta hoćeš ako imaš externi HDD, što se VOD tiče odavno su u upotrebi i VOD moduli, tako da nikakvih prepreka nema da se VOD pusti i na modulima.
The Realist

#28634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

SerijeSync wrote: snimat možeš šta hoćeš ako imaš externi HDD, što se VOD tiče odavno su u upotrebi i VOD moduli, tako da nikakvih prepreka nema da se VOD pusti i na modulima.
Mislio sam na 72h unazad, može li to na modulima?
SerijeSync

#28635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

The Realist wrote:
SerijeSync wrote: snimat možeš šta hoćeš ako imaš externi HDD, što se VOD tiče odavno su u upotrebi i VOD moduli, tako da nikakvih prepreka nema da se VOD pusti i na modulima.
mislim da može
crnivrag

#28636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Logički gledano trebalo bi da može, jer se i VOD i sadržaji usluge 72 sata unazad nalaze u video formi na serveru, odakle se vrši streaming sadržaja nakon odabira.
SerijeSync

#28637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

jel još neko ima problema sa otvaranjem telemah stranice http://www.telemach.ba/Telemach/1/Naslovna.shtml
SerijeSync

#28638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

ovaj pad brzine koji se dešava redovno od 19-21 meni miriše na Layer 7 DDoS attacks
Benq

#28639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

SerijeSync wrote:jel još neko ima problema sa otvaranjem telemah stranice http://www.telemach.ba/Telemach/1/Naslovna.shtml
Da , ne moze se otvorit ni iz HS mreze , dok ping uredno prolazi.
Liska

#28640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

@telemach
Prošli četvrtak ste me ubjeđivali da niste na D3GO zacrnili utakmicu Liverpoola i Manchestera. Evo večeras ista stvar sa Bajernom i Juventusom. Restartao sam milijun puta ali ništa, HRT 2 se ne može gledati. Tražim jednostavan odgovor, jeste li blokirali HRT 2 za vrijeme utakmice na D3 GO ili niste?
SerijeSync

#28641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Liska wrote:@telemach
Prošli četvrtak ste me ubjeđivali da niste na D3GO zacrnili utakmicu Liverpoola i Manchestera. Evo večeras ista stvar sa Bajernom i Juventusom. Restartao sam milijun puta ali ništa, HRT 2 se ne može gledati. Tražim jednostavan odgovor, jeste li blokirali HRT 2 za vrijeme utakmice na D3 GO ili niste?
imaš obavještenje da je na zahtjev HRT zatamnjena utakmica, kada nazoveš 1360 odmah ti to saopšte :D
SerijeSync

#28642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

SerijeSync wrote:ovaj pad brzine koji se dešava redovno od 19-21 meni miriše na Layer 7 DDoS attacks
pametni ja :D

http://www.telemach.ba/OBAVIJESTI/3072/ ... PADU.shtml
immortalwmostar

#28643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

SerijeSync wrote:
SerijeSync wrote:ovaj pad brzine koji se dešava redovno od 19-21 meni miriše na Layer 7 DDoS attacks

Meni je interesatnije kako se to desava po cesto u zadnje vrijeme, pa nekako pocinjem vjerovat da to nije sluzbeno opravdanje mozda zbog tehnicke nemogucnosti s njihove strane.
SerijeSync

#28644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

immortalwmostar wrote:
SerijeSync wrote:

Meni je interesatnije kako se to desava po cesto u zadnje vrijeme, pa nekako pocinjem vjerovat da to nije sluzbeno opravdanje mozda zbog tehnicke nemogucnosti s njihove strane.
Layer 7 DDoS attacks mogu izvesti samo nekoliko službi, ako se radi o Layer 7 DDoS attacks http://ddosattackprotection.org/blog/la ... os-attack/
Officer Crabtree

#28645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

Koja ste vi đubrad ukinete Arene a onda 4 mjeseca "uvodite nove brzine"... da čovjek ne može normalno gledat Ligu šampiona kad mu je ćejf...

Da vam hoće sutra u apoteci reć "blagovremeno ćemo vas obavijestiti" volio bih neg gledat sad ovu utakmicu... fuj.
SerijeSync

#28646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

halo telemah GIGANTI zar nemate DDOS zaštitu, anti-hakerski cyber tim, dajte nekome pare da vas zaštiti na propisan način.modem se resetuje u mene ko lud :lol: a najveća je fora kada pokrenem avast antivirus i kada skenira mrežu odmah nestane interneta :lol:
Liska

#28647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

SerijeSync wrote:
Liska wrote:@telemach
imaš obavještenje da je na zahtjev HRT zatamnjena utakmica, kada nazoveš 1360 odmah ti to saopšte :D
Govorim o D3GO usluzi i tome da su mi u četvrtak pisali kako nisu zamračivali utakmicu Liverpoola i M.U. Večeras ista priča pa čekam koju će mi bajku sada ispričati. Ne pišem o zamračivanju na digitalnoj TV. Srećom utakmica se može gledati preko HRTi usluge besplatno.
The Realist

#28648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Liska wrote: Govorim o D3GO usluzi i tome da su mi u četvrtak pisali kako nisu zamračivali utakmicu Liverpoola i M.U. Večeras ista priča pa čekam koju će mi bajku sada ispričati. Ne pišem o zamračivanju na digitalnoj TV. Srećom utakmica se može gledati preko HRTi usluge besplatno.
Hvala :thumbup:
south

#28649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Liska wrote: Srećom utakmica se može gledati preko HRTi usluge besplatno.
:thumbup: :thumbup:
Liska

#28650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

Može se gledati produžetak i na digitalnoj platformi sada. Gdje je tu logika? Ili se zamračuje čitava utakmica ili se ne zamračuje nikako.
Locked