Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

GandalfSivi

#28626 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

todd_smith wrote:Kruz

ili Cruz.

Zar nije taj otisao?
Nije ba, lik demantovao, tu je on...
todd_smith

#28627 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

GandalfSivi wrote:
todd_smith wrote:Kruz

ili Cruz.

Zar nije taj otisao?
Nije ba, lik demantovao, tu je on...
pa koliko se sjecam sam je na IG nesto izbacivao kao hvala navijacima i klubu
s3d4m

#28628 Re: Utakmice.

Post by s3d4m »

Ima li neko neki stream?
Hvala
GandalfSivi

#28629 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Za divno cudo nije nas kostala Evropa, ali jedva. Ekipi treba odmor, imamo snage za poluvrijeme...
R2D2_SA

#28630 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Gledajuci Zrinjski sinoc bojao sam se za veceras pitajuci se koliko smo mi svjezi. Radnik nas nadtrcao, puno svjeziji bili pa sami Bog zna kako smo ovo dobili. Kljucni trenutak odbrana macke Kovacevica. Svaka cast momci, imate karaktera :thumbup:
I Boze dragi povreda, dokle vise :cry:
omega369

#28631 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Ovo je samo posljedica umora, nista drugo. Dobro izgledamo, dobro igramo, dok imamo snage :mrgreen:
GandalfSivi

#28632 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

R2D2_SA wrote:Gledajuci Zrinjski sinoc bojao sam se za veceras pitajuci se koliko smo mi svjezi. Radnik nas nadtrcao, puno svjeziji bili pa sami Bog zna kako smo ovo dobili. Kljucni trenutak odbrana macke Kovacevica. Svaka cast momci, imate karaktera :thumbup:
I Boze dragi povreda, dokle vise :cry:
Kaze da nije povreda, dobro je...
mirza_15

#28633 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Tačno se vidjelo da se loše kreću. I prije gola je Radnik imao dvije, tri situacije, pa kod gola obojica na desnoj strani ostadoše stajati dok im se čovjek šeta iza leđa, pa i kod kontre kad Kovačević odbrani (vrhunska odbrana). Dobro je da i ovakve utakmice dobijamo. Sada opet idu 3 u 7 dana (od toga široki i derbi u 3-4 dana). Da je to sretno privesti kraju, pa se možda neki i vrate poslije pauze. Očekujem Oremuša i Rahmanovića.

Mislio sam da je bilo dovoljno vremena da se osvježe, ali očigledno nije.
Awakened

#28634 Re: Utakmice.

Post by Awakened »

Ne zelim da kritikujem i svaka cast momcima na jos jednoj pobjedi! Medjutim, nauka kaze da su 72 sata poslije utakmice dovoljna da se sve vazne tjelesne funkcije vrate u prvobitno stanje, tako da ovaj silni "umor" bas i ne pije vode. Treba se zapitati sta klub/igraci rade u ta 72 sata. Jos ako im se stalno prica da su ispcrpljeni, onda ih i psiholoski ufurase da je tako.
R2D2_SA

#28635 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Awakened i ti nasao sad konju u zube gledati, da se tako izrazim. Nisu roboti. Koja 72 sata. Sta mislis da je iz Bjelorusije lako doci. Idi bilo gdje avionom, dok iz hotela na aerodrom, cekiranje, mrcvarenje na aerodromu, pa negdje presjedanje pa opet. Gdje ti je tu trenimg redovni, rekuperacija. Gdje je tu psihicki aspekt, treba se svako nekoliko dana previntati na neku drugu utakmicu, treba se i pripremiti za svaku. Dobio udarac ovaj, istegnuo nesto onaj. Tatar pred kraj utakmice u grcu od bolova ali teci nazad. Hajde ti na poslu svaki dan u sedmici da se oderes pa da vidim kakav ces biti za dva mjeseca. A rade jedni te isti, niko da te zamijeni. Previse gledate englesku ligu. Nemaju nasi kriobaricne komore kao Pjanic. Momcima svaka cast. Hvala bogu pa ovakve tekme uzimamo, prije smo redovno kiksali
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#28636 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Pa šta rade, sisaju kurac od shishe, jedu u Pirpi i MCu. Amaterska liga, amaterski igrači, zato ne mogu vani nigdje ni prdnuti. Samo je pravilno usmjerena omladina budućnost. Tek kada u prvih 11 bude naših 5-6 igrača očekivat ću nešto više, do tada je i ovo solidno.
todd_smith

#28637 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Na guzove i nafaku, ali 3 boda pa 3 boda.

Kovacevicu svaka cast za onu odbranu, ali mislim da ce nas kostati bodova kroz sezonu ako nastavi da prosipa odbrne. Radi to svaku utakmicu ove sezone jos od Celtica.
mirza_15

#28638 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Sliver wrote:
Awakened wrote:Ne zelim da kritikujem i svaka cast momcima na jos jednoj pobjedi! Medjutim, nauka kaze da su 72 sata poslije utakmice dovoljna da se sve vazne tjelesne funkcije vrate u prvobitno stanje, tako da ovaj silni "umor" bas i ne pije vode. Treba se zapitati sta klub/igraci rade u ta 72 sata. Jos ako im se stalno prica da su ispcrpljeni, onda ih i psiholoski ufurase da je tako.
E super, obradovo si me. Znaci, trasu se mogu nadati da ce me proci upala svega zivog od discgolfa :thumbup:
Upala mišića je nešto drugo. Jedno je kada si spreman i u trenažnom procesu, a drugo kada tek počneš sa treningom nakon duže pauze. Ne znam, treba vidjeti šta struka kaže. Ja sam se amaterski bavio drugim sportom i 4 dana između dva treninga su bila sasvim dovoljna da se oba odrade u punom intenzitetu. Ovo je opet profesionalni sport koji iziskuje žešće napore, ali s druge strane imaju suplemente, masere, a trebali bi se i ispravno hraniti. Opet kažem, ima struka i za te stvari. Moguće je i da ima malo do glave nakon Evrope.

P.S. Ništa od ovog nije kritika. Čestitke momcima na pobjedi. Treba i ovakve utakmice dobiti. Fali nas puno i vjerujem da će poslije pauze to izgledati puno bolje.
GandalfSivi

#28639 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Realno smo krv propisali na terenu prije cetiri dana, igrali intenzivniju utakmicu i od jedne koju cemo ovdje igrati, i opet je bilo i volje i zalaganja, ali kad tijelo ne moze onda ne moze. U Engleskoj se igraci od jedanaeste godine kao krave uzgajaju, svaki ima persolizovan i trening i program ishrane, jebiga, daleko smo mi od toga...
rocco_siffredi

#28640 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Ja ne znam kako rudar moze otici svaki dan 500m pod zemlju, kopati 8-10 sati, a pritom mu je ishrana pola hljeba, pavlaka i podrigusa. I tako 5-6 dana u sedmici, mjesecima, godinama.
A ovi nasi 4 dana poslije utakmice imaju snage za 1 poluvrijeme :roll:
Nasa spremnost je na nivou amatera, kako misle sezonu izgurati, odatle i ovolike povrede. Ili su na pripremama fuserili igraci ili je do kondicionog trenera.
Pobjeda bukvalno na sreću. Nije htjela protiv Celika, sad usla jer ovi ne znaju da ociste peterax.
Last edited by rocco_siffredi on 19/08/2019 23:20, edited 1 time in total.
90minut

#28641 Re: Utakmice.

Post by 90minut »

A Radnik je stvarno kvalitetna ekipa i svaka im čast na pobjedi pa kakva god da je.
Awakened

#28642 Re: Utakmice.

Post by Awakened »

R2D2_SA wrote:Awakened i ti nasao sad konju u zube gledati, da se tako izrazim. Nisu roboti. Koja 72 sata. Sta mislis da je iz Bjelorusije lako doci. Idi bilo gdje avionom, dok iz hotela na aerodrom, cekiranje, mrcvarenje na aerodromu, pa negdje presjedanje pa opet. Gdje ti je tu trenimg redovni, rekuperacija. Gdje je tu psihicki aspekt, treba se svako nekoliko dana previntati na neku drugu utakmicu, treba se i pripremiti za svaku. Dobio udarac ovaj, istegnuo nesto onaj. Tatar pred kraj utakmice u grcu od bolova ali teci nazad. Hajde ti na poslu svaki dan u sedmici da se oderes pa da vidim kakav ces biti za dva mjeseca. A rade jedni te isti, niko da te zamijeni. Previse gledate englesku ligu. Nemaju nasi kriobaricne komore kao Pjanic. Momcima svaka cast. Hvala bogu pa ovakve tekme uzimamo, prije smo redovno kiksali
Kao sto rekoh u postu, momcima svaka cast na pobjedi i zalaganju u svim utakmicama. Medjutim, ne ide sa svake sedmice u Bjelorusiju, a stalno kukamo da smo umorni...pa cak i kad se ne igra Evropa nego samo Kup. Moja je poenta da se analizira nacin treniga i odmora poslije utakmica. Znam da se nekada radio kondicioni na Betaniji dan-dva poslije utakmice i nadam se da su se te stvari promijenile (a opet su pucali od snage). Pa ni ove silne povrede ne dolaze slucajno. A vjerovatno ima i sisa, piva, cigara, SFF...to je vec do individualaca.
90minut

#28643 Re: Utakmice.

Post by 90minut »

Awakened wrote:
R2D2_SA wrote:Awakened i ti nasao sad konju u zube gledati, da se tako izrazim. Nisu roboti. Koja 72 sata. Sta mislis da je iz Bjelorusije lako doci. Idi bilo gdje avionom, dok iz hotela na aerodrom, cekiranje, mrcvarenje na aerodromu, pa negdje presjedanje pa opet. Gdje ti je tu trenimg redovni, rekuperacija. Gdje je tu psihicki aspekt, treba se svako nekoliko dana previntati na neku drugu utakmicu, treba se i pripremiti za svaku. Dobio udarac ovaj, istegnuo nesto onaj. Tatar pred kraj utakmice u grcu od bolova ali teci nazad. Hajde ti na poslu svaki dan u sedmici da se oderes pa da vidim kakav ces biti za dva mjeseca. A rade jedni te isti, niko da te zamijeni. Previse gledate englesku ligu. Nemaju nasi kriobaricne komore kao Pjanic. Momcima svaka cast. Hvala bogu pa ovakve tekme uzimamo, prije smo redovno kiksali
Kao sto rekoh u postu, momcima svaka cast na pobjedi i zalaganju u svim utakmicama. Medjutim, ne ide sa svake sedmice u Bjelorusiju, a stalno kukamo da smo umorni...pa cak i kad se ne igra Evropa nego samo Kup. Moja je poenta da se analizira nacin treniga i odmora poslije utakmica. Znam da se nekada radio kondicioni na Betaniji dan-dva poslije utakmice i nadam se da su se te stvari promijenile (a opet su pucali od snage). Pa ni ove silne povrede ne dolaze slucajno. A vjerovatno ima i sisa, piva, cigara, SFF...to je vec do individualaca.
Smiješno je pricati koliko nisu slucajne silne povrede.

A Husref k'o Husref uvijek je kukao to me jedino nerviralo oko njega.
north

#28644 Re: Utakmice.

Post by north »

Ne znam za statistiku, ali mislim da je ovo prvi put, ako ne prvi onda jedan od rijetkih :mrgreen: , nakon dugo vremena da za vrijeme ili odmah poslije Evrope ne trpi liga, tj. da nema kikseva..valjda i to nesto govori..ok, daleko od bajne igre ali moraju se uzeti sve ove okolnosti da fakticki igramo sa jednim te istim i da ne mozes mijenjati...treba sacekati povrijedjene malo se isvjeziti i vidjeti mozemo li imati igru od prosle sezone..ako ni tad ne bude, inda je druga stvar u pitanju...do tada sto manje kikseva i biti tu u vrhu..elem, sa bodovnim ucinkom se mora biti zadovoljan...
Logovan

#28645 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Pobjedaaaaaaaa :thumbup: Dobra pobjeda za samopouzdanje. :D Valja sad odraditi ove tri preostale utakmice, valjda klepimo najmanje 5 bodova.

Žižović se opet žali. :facepalm: Samo da mu je nešto srati. A njegovi igrači se izležavaju k'o na plaži jebo te, svako malo neko leži, mrš u tri lijepe.
Logovan

#28646 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

:D :D
Image
The 51st State

#28647 Re: Utakmice.

Post by The 51st State »

GandalfSivi wrote:Realno smo krv propisali na terenu prije cetiri dana, igrali intenzivniju utakmicu i od jedne koju cemo ovdje igrati, i opet je bilo i volje i zalaganja, ali kad tijelo ne moze onda ne moze. U Engleskoj se igraci od jedanaeste godine kao krave uzgajaju, svaki ima persolizovan i trening i program ishrane, jebiga, daleko smo mi od toga...
krvne grupe, mapiranje gena, ovo ono...
Logovan

#28648 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Image
ZonFon

#28649 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Marketing za ovu tekmu na nivou :thumbup: nadam se da kisa nece puno usrati situaciju
Logovan

#28650 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

SVI NA KOSEVO!
Post Reply