ovo je neki rekord, 7 dana
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
macchiato
#28601 Re: Zeničani
je li ovo nestalo grijanje
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#28602 Re: Zeničani
Kod mene griju, jos sam jedan iskljucio bio, pretoplo bilo .
-
macchiato
#28603 Re: Zeničani
ne znam, kod mene prije par sati počelo nešto hučati u radijatora, valjda se puštala voda ali zato su sad mlaki, da ne kažem hladni.
mada kod nas je u zgradi oduvijek užasno grijanje, bacanje para jer je takvo "grijanje" da se moraš nadogrijavati grijalicama i konvektorima čitavu zimu.
vjerujte da nekad ni ne primjetim da je nestalo jer nema nikakve razlike u temperaturi prostorije.
mada kod nas je u zgradi oduvijek užasno grijanje, bacanje para jer je takvo "grijanje" da se moraš nadogrijavati grijalicama i konvektorima čitavu zimu.
vjerujte da nekad ni ne primjetim da je nestalo jer nema nikakve razlike u temperaturi prostorije.
-
c_g
#28604 Re: Zeničani
Kad će uplatit pare za izbore? Pred naredne? 
-
Throttle
#28605 Re: Zeničani
Ko je duzan da zakrpi trotoar nakon sto Vodovod radi nesto? Uposlenici VIKa ili?
Konkretno, ispred zgrade pukla cijev, naravno račun koji je došao je plaćen jer gospoda nije umanjila iako pucanje nije unutar zgrade nego baš na ulici ispred (tročlana porodica, dvoje odraslih i dvogodišnje dijete potrošili 43 kubika vode za mjesec hahah-imam akvarijum doduše, možda su ribice popile
), došli, iskopali i zatrpali pijeskom i kamenjem nekim. Tako stoji već 10-15 dana bar. Već su se neke komšije žalile u VIKu ali očito ih boli patka.
Kome se žaliti?
Konkretno, ispred zgrade pukla cijev, naravno račun koji je došao je plaćen jer gospoda nije umanjila iako pucanje nije unutar zgrade nego baš na ulici ispred (tročlana porodica, dvoje odraslih i dvogodišnje dijete potrošili 43 kubika vode za mjesec hahah-imam akvarijum doduše, možda su ribice popile
Kome se žaliti?
-
kakavdanakneiskustvu
- kamen spoticanja
#28607 Re: Zeničani
gradska komunalna inspekcijaThrottle wrote:Ko je duzan da zakrpi trotoar nakon sto Vodovod radi nesto? Uposlenici VIKa ili?
Konkretno, ispred zgrade pukla cijev, naravno račun koji je došao je plaćen jer gospoda nije umanjila iako pucanje nije unutar zgrade nego baš na ulici ispred (tročlana porodica, dvoje odraslih i dvogodišnje dijete potrošili 43 kubika vode za mjesec hahah-imam akvarijum doduše, možda su ribice popile), došli, iskopali i zatrpali pijeskom i kamenjem nekim. Tako stoji već 10-15 dana bar. Već su se neke komšije žalile u VIKu ali očito ih boli patka.
Kome se žaliti?
mada im je praksa da odmah ne betoniraju nego se ceka recidiv kvara
-
clio_dci120
#28608 Re: Zeničani
Fino cuti iz prve ruke informaciju, u Zenici izuzetno tesko postalo naci radnice na kasama i po trgovinama, pa cak i na skladistima. Pricam sa dvojicom sto imaju trgovine, fakat krse ruke ne mogu radnice naci, i sto nadju, pokradose sve zivo...
Vidjet ce te za dvije godine davat ce se 800 maraka kasirkama! Koja doceka...
Vec odavno sam u toku da je svim zenickim prevoznicima postalo tesko naci vozace, nema ih haman nikako.
Bas me zanima koliko je raje iz Ze otislo po Njemackoj, nazalost izgleda nema nigdje podataka...
Vec odavno sam u toku da je svim zenickim prevoznicima postalo tesko naci vozace, nema ih haman nikako.
Bas me zanima koliko je raje iz Ze otislo po Njemackoj, nazalost izgleda nema nigdje podataka...
-
clio_dci120
#28609 Re: Zeničani
Ja poslom prolazio tuda, bas kada je velika dizalica i par kamiona skidalo most...I raja prica na fb da se organizovano sa mehanizacijom most skidao nekih petnestak danakakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenicablog.com/foto-nevidje ... ara-mosta/
Drug mi kaze da je cak policija obezbjedivala vanredni transport mosta...
- Casual's
#28610 Re: Zeničani
Volio bih da je to baš tačno..clio_dci120 wrote:Fino cuti iz prve ruke informaciju, u Zenici izuzetno tesko postalo naci radnice na kasama i po trgovinama, pa cak i na skladistima. Pricam sa dvojicom sto imaju trgovine, fakat krse ruke ne mogu radnice naci, i sto nadju, pokradose sve zivo...
Ovaj mjesec sam sestri bar 15 aplikacija poslao za trgovca. Na razgovoru se znalo pojaviti po 40 osoba (Astra, Izbor trgovine, Škafa..) a primaju dvije.
Jedini problem ima Hass i Ekor (400KM vs 350 KM).
- Norm
#28611 Re: Zeničani
...ma hebo most...sto ste negativni...a nije ni istina, tog mosta nema ima i par dana...ali eto ima vremenaclio_dci120 wrote:Ja poslom prolazio tuda, bas kada je velika dizalica i par kamiona skidalo most...I raja prica na fb da se organizovano sa mehanizacijom most skidao nekih petnestak danakakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenicablog.com/foto-nevidje ... ara-mosta/![]()
Drug mi kaze da je cak policija obezbjedivala vanredni transport mosta...
-
clio_dci120
#28612 Re: Zeničani
A ne znam, ne bi mi ni ovaj lagao, nema razloga...znam da je dva mjeseca trazio radnicu, doduse placa je 400KM ukupno, mislim da je na crno...kaze mi i da Ekor ima dosta problema sa radnicama, ne moze pronaci vise...Ovu jednu sto je radila kod ovog lika vlasnik Hasa par puta zvao da mu se vrati. Ze Transu je krajem ili pocetkom ove godine par kamiona lezalo bez vozaca...U Kiseljaku nedavno Stanicu isto nekoliko kamiona lezalo bez vozaca.
A sto se Astre tice, tu je tesko uletiti, jedno vrijeme vodao trebu sto je tamo radila, imala je 800KM placu, a ja sa faksom u to vrijeme imao neznatno malko vecu
Da ne bude zabune, ne tvrdim da sam upravu, mozda i grijesim...
A sto se Astre tice, tu je tesko uletiti, jedno vrijeme vodao trebu sto je tamo radila, imala je 800KM placu, a ja sa faksom u to vrijeme imao neznatno malko vecu
- Casual's
#28613 Re: Zeničani
Ma da, to je to. Nije niko budala da radi za 400 KM. Isti problem ima i Robot.clio_dci120 wrote:A ne znam, ne bi mi ni ovaj lagao, nema razloga...znam da je dva mjeseca trazio radnicu, doduse placa je 400KM ukupno, mislim da je na crno...kaze mi i da Ekor ima dosta problema sa radnicama, ne moze pronaci vise...Ovu jednu sto je radila kod ovog lika vlasnik Hasa par puta zvao da mu se vrati. Ze Transu je krajem ili pocetkom ove godine par kamiona lezalo bez vozaca...U Kiseljaku nedavno Stanicu isto nekoliko kamiona lezalo bez vozaca.
Ovo par radnji što daju iznad 700 KM ima uposlenih i djevojaka sa diplomom koje rade na kasama.
Vozača fakat fali, to sam se i sam uvjerio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28614 Re: Zeničani
Nudi 4 stoje na crno i cudi se sto ne moze naci nikoga
I kad nadje to ce biti neko ocajan koji ce gledati da ga zakine na svakom koraku i da se ispali prvom prilikom.
Na nekoj emotivnoj razini mi je zao sto ljudi odlaze, sto nam se drustvo fizicki cjepa, ali na racionalnoj kazem hvala bogu bar kratkorocno. Upravo zbog Ekri i njegovih iteracija.
I kad nadje to ce biti neko ocajan koji ce gledati da ga zakine na svakom koraku i da se ispali prvom prilikom.
Na nekoj emotivnoj razini mi je zao sto ljudi odlaze, sto nam se drustvo fizicki cjepa, ali na racionalnoj kazem hvala bogu bar kratkorocno. Upravo zbog Ekri i njegovih iteracija.
-
clio_dci120
#28615 Re: Zeničani
Pa da, upravo mislim isto..._BataZiv_0809 wrote:Nudi 4 stoje na crno i cudi se sto ne moze naci nikoga![]()
Iskreno, 400 stoje ti je realnost u zenickom prehrambenom sektoru, bilo to cudno tebi ili ne.
-
Nivelacija
#28616 Re: Zeničani
Bingo 550 KM
Konzum 650KM
Da Bog da ti taj jaran zatvorio prodavnicu, proslo je vrijeme feudalizma i robovlasnistva.
Konzum 650KM
Da Bog da ti taj jaran zatvorio prodavnicu, proslo je vrijeme feudalizma i robovlasnistva.
-
Kralj Tvrtko I.
#28617 Re: Zeničani
800 u Astri?
Jbt u jami rudar ima prosječnu platu oko 850-900 ccc
-
Throttle
#28618 Re: Zeničani
Ekro je mislim 500+bon neki 100KM
Tako mi rece cura koja tu radi
Tako mi rece cura koja tu radi
-
clio_dci120
#28619 Re: Zeničani
Jbg, ali tebe da stave u butik, koga bi ti privukao?Kralj Tvrtko I. wrote:800 u Astri?
No hard feelings
Sta bi tek rekao za kasirke iz DM-a?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#28620 Re: Zeničani
OK, jel ima neko preporuku za njemački jezik
? Google svasta nesto izbaci
.
- kamen spoticanja
#28621 Re: Zeničani
kad moderatori idu u njemacku znaci da je sve otislo u.mp3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28622 Re: Zeničani
Mozda pita za jarana
Nego evo gledam svaki drugi kafic u Ze hitno trazi konobara. Rekao bih da je to prva vidljiva refleksija ovih masovnih odlazaka. Dok je za koliko toliko normalan posao i dalje ogromna navala.
Nego evo gledam svaki drugi kafic u Ze hitno trazi konobara. Rekao bih da je to prva vidljiva refleksija ovih masovnih odlazaka. Dok je za koliko toliko normalan posao i dalje ogromna navala.
-
Kralj Tvrtko I.
#28623 Re: Zeničani
Ma neće Bobi nigdje
Znamo se mi virtuelno već dugo godina pa i sa SA-X chata. Tako da Bobi neće nigdje.
Bato, pojedini kafici traze konobara zato što iste ne placaju...Ko ce u IR-u raditi kad je gazda Ramo Isak?
Znamo se mi virtuelno već dugo godina pa i sa SA-X chata. Tako da Bobi neće nigdje.
Bato, pojedini kafici traze konobara zato što iste ne placaju...Ko ce u IR-u raditi kad je gazda Ramo Isak?
-
clio_dci120
#28624 Re: Zeničani
Da, obicno ujutro kad ufatim vremena uletim na ZB, i pri dnu stranice stalno se vrte oglasi pekara, kafica, piljara i sl...On na glasu vise ne pisu ni ime, nego samo kontakt telefon 
-
sale07
#28625 Re: Zeničani
Nije da branim covjeka, al znam djevojku koja je radila kod njega i sve ispostovano 100%, mozda nije bila neka plata, al nije bilo odbijanja od plate za razbijenu casu i sl. kao sto sam cuo da se kod nekih lihvara desava.Kralj Tvrtko I. wrote:Ma neće Bobi nigdje![]()
A na danasnjem vaktu, svaka plata u Zenici ispod 700 maraka je sadaka, a ne plata. I svi oni koji ne mogu radnika prijaviti da ima 700KM neto, treba ih odma zatvoriti!