Za trojku i moguce jer sam je davno igrao ne sjecam se vise , ali cetvorka ne moze sa RTSS sigurno . to cak i pise u svakom topisu za piratsku verziju igre da se mora ugasiti , a i FH4 ima svoj FPS counter kome treba.aditon wrote:forza 3 se normalno instalira, verzija codex, kod mene nema problema s pokretanjem, radi perfektno uz uključen RSST tj msi afterburner.
kod četvorke je iskomplikovana instalacija, nisam se ni pokušao zamarti da je instaliram, a i neću to je siguno. Trojka je praktično jednako spektakularna kao i četvorka.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- typeOnegative
#28601 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
Elubrylla
#28602 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Instalirao forzu 3 od codexa, ne radi. Nema nikakvih errora nego jednostavno ne pokrece igru. Instalirao cetvorku po uputama isto corakaditon wrote:forza 3 se normalno instalira, verzija codex, kod mene nema problema s pokretanjem, radi perfektno uz uključen RSST tj msi afterburner.
kod četvorke je iskomplikovana instalacija, nisam se ni pokušao zamarti da je instaliram, a i neću to je siguno. Trojka je praktično jednako spektakularna kao i četvorka.
- aditon
#28603 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ono što možeš probati jeste da igru pokreneš kao administratorElubrylla wrote: Instalirao forzu 3 od codexa, ne radi. Nema nikakvih errora nego jednostavno ne pokrece igru. Instalirao cetvorku po uputama isto corak
dalje, vidi da li su ti svi driveri updatovani, kako grafike tako i sistema
ako i ovo ne pomogne, probaj da ugasiš sve pozadinske procese (desni klik na start - run - upiši msconfig - u general dijelu odznači load startup items ili programs tako nekako stoji.
Direkt x i microsoft visual c++ također updateuj kao neka četvrta opcija...ako ništa ne pomogne onda vjerovatno piratsku verziju nikad nečeš i zaigrati...
Kod mene normalno radi RTSS na trojci a mislim da i ona ima fps counter unutar igre koji se može enable po potrebi. Ali to nikog na ovoj igri ne treba da zanima jer jednostavno forza je tako lijepo optimizovana da jednostavno će dobro ići i na ispod prosječnom kompu.typeOnegative wrote: Za trojku i moguce jer sam je davno igrao ne sjecam se vise , ali cetvorka ne moze sa RTSS sigurno . to cak i pise u svakom topisu za piratsku verziju igre da se mora ugasiti , a i FH4 ima svoj FPS counter kome treba.
- typeOnegative
#28604 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tako je i meni isto bilo sa fh3 kad sam pokusavao ljetos je instalirat kad mi je isteko gamepass pa nisam mogao igrat 4, a prije je igrao bez problemaElubrylla wrote:Instalirao forzu 3 od codexa, ne radi. Nema nikakvih errora nego jednostavno ne pokrece igru. Instalirao cetvorku po uputama isto corakaditon wrote:forza 3 se normalno instalira, verzija codex, kod mene nema problema s pokretanjem, radi perfektno uz uključen RSST tj msi afterburner.
Haj im znaj
- ferratilis
#28605 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Forza koristi UWP za aktivaciju, za sto je veoma tesko napravit trajan crack. Ja imam FH4 na Game Passu i ne mogu je ni pokrenut ako nisu svi najnoviji update-i skinuti. Vjerovatno zbog toga imate probleme i sa piratskom verzijom.
- typeOnegative
#28606 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, sve mora bit apdejtano , od sistema do same igre . bas neki dan je bio veliki update FH4 i dok ga nisam manualno pokrenuo i nadogradio iz storea nisam mogao pokrenuti igru . Samo ne znam zasto je nije automatski nadogradilo ovaj put
Nego , jel ti proradila vibra na triggerima ?
Nego , jel ti proradila vibra na triggerima ?
- ferratilis
#28607 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jest, nakon sto sam reinstalirao Windows. To je najbolje rjesenje za sve probleme 
-
febo_acm
#28608 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ferratilis wrote:Jest, nakon sto sam reinstalirao Windows. To je najbolje rjesenje za sve probleme
Uvijek bilo
- House
#28609 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Averus wrote:E ovo me obradovalo jutros![]()
- typeOnegative
#28610 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odlicno jer bas bi bila prava steta da ti ne rade, odlicna stvarferratilis wrote:Jest, nakon sto sam reinstalirao Windows. To je najbolje rjesenje za sve probleme
- House
- BaDa
#28612 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja sad htio da objavim link
https://www.rockstargames.com/newswire/ ... vember-5th jedva cekam ovoooooo

- House
#28613 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kakva bomba iz rockstara
još mjesec dana...
- ferratilis
#28614 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odlicna vijest pred vikend. 
Hocu li razumjeti pricu ako nisam igrao prvu igru? Doduse, igracu je uglavnom radi odlicne atmosfere, ali ne sumnjam da je i prica solidna.
Hocu li razumjeti pricu ako nisam igrao prvu igru? Doduse, igracu je uglavnom radi odlicne atmosfere, ali ne sumnjam da je i prica solidna.
- SanskiBiser
#28615 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ferratilis wrote:Odlicna vijest pred vikend.
Ja sam odigrao na PS4 pro i ne treba ti prvi dio uopste. Igra ima izuzetno jaku linearnu pricu, jako je skriptovana radnja i nemas puno slobode sto se tice price i nekih izbora, jednostavno osjecas na momente kao da si u nekom dobrom interaktivnom western filmu sto se tice same price, ono mozes istrazivati okolo i izivljavati se ali dosadi brzo, atmosfera je odlicna, uglavnom bice gotiva odigrati sa misem i tastaturom ponovo mada mislim da ce igra biti prelaka jer i na konzoli mi je bila prelaka tamo od 50% kad se nabudzis svim i svacim.
Mislim evo ti primjer jedan odem u jednu mocvaru i jednu bandu unistim i njihovo skloniste tj. bazu tokom istrazivanja, nakon toga tokom same price u igri ponovo me dovede na tu lokaciju i ono identicni banditi na identicnim lokacijama a baza ono netaknuta svi zivi i zravi mada sam ih samo par sati prije toga sve potamanio. Ono najbolje je ici pratiti pricu i ne svrljati puno okolo barem do pred sam kraj igre nekako bolji utisak ostavlja.
- arnes_king
#28616 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo boldirano me bas cudi, mozda ti prvi put nije sejvalo? Ja sam svrljao na sve strane i svakom bih savjetovao jer se ima tonu toga za pronaci i dozivjeti sto kroz misije nigdje necete vidjeti. Takodjer sam primjetio da bas djelovanje ostavlja traga, pa ako sam neke odredjene likove pobio koji su tako unikatni za neku situaciju onda se vise nisu ni pojavljivali.SanskiBiser wrote:ferratilis wrote:Odlicna vijest pred vikend.
Ja sam odigrao na PS4 pro i ne treba ti prvi dio uopste. Igra ima izuzetno jaku linearnu pricu, jako je skriptovana radnja i nemas puno slobode sto se tice price i nekih izbora, jednostavno osjecas na momente kao da si u nekom dobrom interaktivnom western filmu sto se tice same price, ono mozes istrazivati okolo i izivljavati se ali dosadi brzo, atmosfera je odlicna, uglavnom bice gotiva odigrati sa misem i tastaturom ponovo mada mislim da ce igra biti prelaka jer i na konzoli mi je bila prelaka tamo od 50% kad se nabudzis svim i svacim.
Mislim evo ti primjer jedan odem u jednu mocvaru i jednu bandu unistim i njihovo skloniste tj. bazu tokom istrazivanja, nakon toga tokom same price u igri ponovo me dovede na tu lokaciju i ono identicni banditi na identicnim lokacijama a baza ono netaknuta svi zivi i zravi mada sam ih samo par sati prije toga sve potamanio. Ono najbolje je ici pratiti pricu i ne svrljati puno okolo barem do pred sam kraj igre nekako bolji utisak ostavlja.
-
Mustang1
#28617 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Rdr2 je prequel. Znaci bolje je odigrati prvo dva pa jedanferratilis wrote:Odlicna vijest pred vikend.
- ferratilis
#28618 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala za info. Gledao sam neki gameplay na yt i krajolici i generalno grafika su da ti vilica padne na pod. Svidja mi se sto je igra prilicno spora i realisticna, ima kamara nekih stvari o kojima moras mislit. Kamp, kupanje, hrana, pice, odrzavanje oruzja, konja itd.
Spremite se za jedno 5 stranica screenshotova kad izadje

Spremite se za jedno 5 stranica screenshotova kad izadje
- REDDEVILS
#28619 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vrjeme je da se uzme RTX 2070 jer dolazi RDR na PC
Igram RDR i na PS4 Pro ali ce mi biti merak da je odigram i na PC-u

Igram RDR i na PS4 Pro ali ce mi biti merak da je odigram i na PC-u

- Averus
#28620 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
House wrote:Averus wrote:E ovo me obradovalo jutros![]()
najjači

350 igara jbt
Origin, Gog, Steam, Uplay, Battle.net, Epic
E k**** ćeš avero išta više kupovati!
- REDDEVILS
#28621 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I ja sam se prijavio za zatvorenu betu ali mi nije nista doslo na emailAverus wrote:House wrote:Averus wrote:E ovo me obradovalo jutros![]()
najjači
350 igara jbt![]()
- SanskiBiser
#28622 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
arnes_king wrote:Ovo boldirano me bas cudi, mozda ti prvi put nije sejvalo? Ja sam svrljao na sve strane i svakom bih savjetovao jer se ima tonu toga za pronaci i dozivjeti sto kroz misije nigdje necete vidjeti. Takodjer sam primjetio da bas djelovanje ostavlja traga, pa ako sam neke odredjene likove pobio koji su tako unikatni za neku situaciju onda se vise nisu ni pojavljivali.SanskiBiser wrote:ferratilis wrote:Odlicna vijest pred vikend.
Ovo me bas iznerviralo i razocaralo, dobro ja sam bas puno svrljao okolo i ostavio pricu po strani isao sam side kvestove raditi, lov i ti fazoni, ovo je ona baza gdje moras ici po viski koliko se sjecam ili je bio barut neki tako nesto kroz glavni kvest u mocvari uglavnom ja sam ih dva puta sve potamanio..A ja naletio okolo istrazujuci na tu bazu i kad sam nasao dobru lokaciju da ih skidam snajperom jednog po jednog da ne navale svi na mene sakrijem se u zbun dobar a iza ledja me napadne aligator i ubije, ono kulturno doplivao iz mocvare izasao na obalu i hop na mene i propadne mi plan i onda skontas zasto sa te strane nisu ostavili puno strazara. Inace lokacija ogromna ona juznjacka vila moze se cak i uci kroz jedan razbijeni prozor ali je objekat prazan skoro potpuno nema ni nekog dobrog loot unutra.
Shady Belle

Last edited by SanskiBiser on 04/10/2019 18:56, edited 1 time in total.
- Averus
#28623 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I ja bgm dugo čekao, sigurno dva mjesecaREDDEVILS wrote:I ja sam se prijavio za zatvorenu betu ali mi nije nista doslo na emailAverus wrote:House wrote:najjači
350 igara jbt![]()
- SanskiBiser
#28624 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
REDDEVILS wrote:Vrjeme je da se uzme RTX 2070 jer dolazi RDR na PC![]()
Igram RDR i na PS4 Pro ali ce mi biti merak da je odigram i na PC-u![]()
Sto bas RTX 2070 ?
-
Raptor44
#28625 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bit će vrhunskih modova.