Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

muzicar_iz_parka

#28601 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muzicar_iz_parka »

bh.tornjak wrote:Prodjoh prekjuce Vukovarsko-Sremskom i Osijecko baranjskom zupanijom....

Gabos,Markusica,Podrinje,Ada,Laslovo,Korodj,Divos....Ceminac,Branjin Vrh,Knezevo....sve je to prazno,brale....

inace su Gabos, Laslovo,Korodj,Divos stari `rvacki izrazi.... :D
I BiH bi se ispraznila van Sarajeva i Tuzle kada bi neko svima podjelio "putovnice".
bh.tornjak

#28602 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

BHCluster wrote:Image
Grude
Image
Čitluk
Image
Ljubuški

Moze jedan turisticki slogan "Zaobiđi zapadnU HercegovinU".

kolijevke Ojropskih vrijednosti i Ojropskog puta.... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Streptokok

#28603 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

muzicar_iz_parka wrote:
bh.tornjak wrote:Prodjoh prekjuce Vukovarsko-Sremskom i Osijecko baranjskom zupanijom....

Gabos,Markusica,Podrinje,Ada,Laslovo,Korodj,Divos....Ceminac,Branjin Vrh,Knezevo....sve je to prazno,brale....

I BiH bi se ispraznila van Sarajeva i Tuzle kada bi neko svima podjelio "putovnice".
I baba bi bila deda kad bi imala prangiju, ali nema.
muzicar_iz_parka

#28604 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Streptokok wrote:
muzicar_iz_parka wrote:

I baba bi bila deda kad bi imala prangiju, ali nema.
Zar nije onda trandža? :mrgreen:

Ljudi idu jer balkanski mentalitet nije pretežno za šefa, u suštini postoje šanse za normalan život, posebno u HR, ali nema organizacije. Otprilike kao ona "više vrijedi opština centar 10 nego drugih 10", tako u HR osim ZGa i Jadrana nikog nije briga ni za šta.

Slavonija je mogla biti poljoprivredni gigant ali su država i sami seljaci bili prokleti pa naslijedali na prevare tipa malina i slično, te na kraju sve propalo, tako i većina imanja.
Last edited by muzicar_iz_parka on 19/06/2018 18:39, edited 1 time in total.
megaman4

#28605 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

muzicar_iz_parka wrote:

Mislis da se ne prazni? Svaki dan ljudi odlaze, samo sto vlasti sute jer im ne odgovara stvaranje panike.

Mi smo vec pali ispod 3 miliona ljudi a Hrvatska ispod 4 miliona ljudi.
muzicar_iz_parka

#28606 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

megaman4 wrote:
muzicar_iz_parka wrote:

Mislis da se ne prazni? Svaki dan ljudi odlaze, samo sto vlasti sute jer im ne odgovara stvaranje panike.

Mi smo vec pali ispod 3 miliona ljudi a Hrvatska ispod 4 miliona ljudi.
Opet se BiH ne moze tako brzo prazniti i kad bi ljudi htjeli zbog procedure i kapaciteta stranih ambasada koje izdaju vize.
U HR je zvanicna cifra blizu 400 000 iseljenih, realna je dosta veca zbog toga sto puno ljudi ne odjavljuje prebivaliste.
zrakomlat

#28607 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

halo_ba wrote:
mO k3 wrote:I dokle ste stigli :) jeli kupiti bolje kuću negdje u hr i uvući konto u dispo ili kupiti kuću u Kalesiji ???

:mrgreen:
Kalesija je prevelika, ne bi se Hercegovci mogli navici, poslije onolikog otvorenog prostora u Hercegovini.
Bolje je nesto manje.
Dokanj ili Ljubace.
Koji Hercegovci? Konjic, Jablanica, Nevesinje i Gacko ili možda Stolac, Mostar, Čapljina, Trebinje?
zrakomlat

#28608 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Hafis wrote:Jedno ozbiljno pitanje, stvarno.
Primjetio sam da i u nas ovdje na lijevoj obali u Mostaru, doslovce sve trafike imaju orijentalni oblik, gotovo u potpunosti sličan džamiji, samo bez munare.
Koliko vidim i u ovoj perspektivnoj Kalesiji je također isti običaj, s tim što je i ona kladionica na slici (ili je neka prodavnica?) isto tako napravljena.
Stvarno me interesira zašto to rade?
Ispravka netOčnog navoda. Daleko je to od "doslovce sve" Bilo je takvih prije dosta, možda i većina, ali sad su manjina. Uglavnom su to modernije trafike iNovine, Duhanpromet i sl.
Nemoj zajebavat da si tako davno bio na lijevoj obali?
Point.

#28609 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

BHCluster wrote:Image
Grude
Image
Čitluk
Image
Ljubuški

Moze jedan turisticki slogan "Zaobiđi zapadnU HercegovinU".
Krvi ti Isusove, pogledaj ti ovih kasaba. Ovdje mora da su svi neki rod da ga jebeš.
Maraschino

#28610 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Ovo sve iz Z. Hercegovin moze stati u Dubrave. Ostalo bi stotinjak kuca nenaseljeno ali neka radi mijesanja.
BHCluster

#28611 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Point. wrote: Krvi ti Isusove, pogledaj ti ovih kasaba. Ovdje mora da su svi neki rod da ga jebeš.
I onda se pitaju sto odlaze.
512MB

#28612 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
mO k3 wrote:jes bas sam ljubomoran ....

Koji će meni kuća jedinica sam :D i krediti. Ne lupaj. Niti znaš ko sam, niti čime se bavim, već bubaš nebuloze.
A pogotovo da mjesečno ne mogu zaraditi 3000 eura.

Ako ne možeš u Švabiji 3000 zaraditi bolje ti se vrati u B.L. Koji ćeš vani? :D
ZajebaTe plate kod ovih socialnih radnika :mrgreen:
SaraFina

#28613 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

512MB wrote:
SaraFina wrote:
mO k3 wrote:jes bas sam ljubomoran ....

Koji će meni kuća jedinica sam :D i krediti. Ne lupaj. Niti znaš ko sam, niti čime se bavim, već bubaš nebuloze.
A pogotovo da mjesečno ne mogu zaraditi 3000 eura.

Ako ne možeš u Švabiji 3000 zaraditi bolje ti se vrati u B.L. Koji ćeš vani? :D
ZajebaTe plate kod ovih socialnih radnika :mrgreen:

StruĆnjak profulao si Fußball :D
Ja niJesam socijalni radnik :D uzgred, (vrsni telektualaC) ćaća mi te može kupiti kad bi poželjela skupa sa onim zaseokom u krajini i tom imovinom u OÖ. To sam ti već rekla, da nemam ni 2 razreda škole :D
SaraFina

#28614 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Maraschino wrote:Ovo sve iz Z. Hercegovin moze stati u Dubrave. Ostalo bi stotinjak kuca nenaseljeno ali neka radi mijesanja.

:lol:
mO k3

#28615 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Hahhahahha

Hahhahahhajaj

@ 512 šta je to 3-4 plaće uletiti u dispo i kupiti kuću :mrgreen:
SaraFina

#28616 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Maraschino

#28617 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Ti se registrovao da vrijedjas.

Dobro ja znam sta je tu bilo a ovo sam postavio da dokazem mnogima pa i @Hafizu da mi ne zaboravljamo sta je gdje bilo za razliku gradonacelnika Beslica koji je zabranio vjernicima da klanjaju Bajram namaz na mjestu gdje je nekada bila dzamija pa ih salje ni manje ni vise tamo gdje je bio logor.

...i seljak iz Obodnice, druga slika je iz Bihaca. :wink:
Maraschino

#28618 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

.
Maraschino

#28619 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

kavos wrote:
Maraschino wrote:Ti se registrovao da vrijedjas.

Dobro ja znam sta je tu bilo a ovo sam postavio da dokazem mnogima pa i @Hafizu da mi ne zaboravljamo sta je gdje bilo za razliku gradonacelnika Beslica koji je zabranio vjernicima da klanjaju Bajram namaz na mjestu gdje je nekada bila dzamija pa ih salje ni manje ni vise tamo gdje je bio logor.

...i seljak iz Obodnice, druga slika je iz Bihaca. :wink:
nista vi niste bolji ni od hafiza ni hafizovih. Evo ti ocit primjer. Daj mi i jedan valjan razlog, zasto bas tu u blizini gdje se nalazi povelja kulina bana, uklesana na obelisk nema izricito krscanskog zagavlja i kraja povelje. I nemoj mi samo prosipat suplju kako je to "izvod", dobro se zna kada se nesto izvodi i kada je izvod potreban. Ukupno nedostaju jos dvije veoma kratke recenice, i ne postoji logika po kojoj se moze reci da je u takvoj situaciji "izvod" potreban. Te dvije tri recenice ne skrecu paznju sa bitnih stvari navedenih u povelji a bitne su kao i ostatak povelje jer dodatno opisuju i daju kontekst povelji.

Tako isto je vjerovatno i gradonacelnik Mostara napravio "izvod" izmedu javnih i privatnih vjerskih povrsina :)
Pusti se povelje.

Je li bila dzamija na mjestu gdje su vjernici htjeli klanjati? Jeste. Ima li je sada? Nema Zasto?

Je li bila Rimokatolicka crkva na nekadasnjem parkingu? Jeste. Ima li je danas nakon urusavanja i raznih namjena? Ima.

Vidis li ti razliku u ova dva slucaju( bez obzira na razloge)ili da ti crtam.
Lopez1981

#28620 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lopez1981 »

zrakomlat wrote: Koji Hercegovci? Konjic, Jablanica, Nevesinje i Gacko ili možda Stolac, Mostar, Čapljina, Trebinje?
:thumbup:
Maraschino

#28621 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

kavos wrote:

Pusti se ti suplje, to mozes nekome drugom lafinu prosipat i skretat na neke druge diskusije u nedostatku valjanih argumenata.
Ali evo da ti udovljim, reci ti meni koliko dogo je bilo potrebno da crkva dobije sve moguce saglasnosti da se pocne izgradnja, a onda to usporedi sa izgradnjom bilo koje dzamije na prostoru Tuzle. Naravno totalno ce mo zanemarit cinjenicu sto to nije crkva, vec kulturni centar, al nema veze, jel tako, sve je to tebi isto. Dalje koliko dugo je bilo potrebno da se dobije saglasnost za onu crkvu u Sarajevu kod stadiona Grbavica, a koliko za bilo koju novu dzamiju u Sarajevu. Necu ja reci da to neko slucajno u tim multikulti sredinama namjerno otezava ili gluho bilo opstruira. To moze svako za sebe da uporedi podatke pa donese sud.

Ukratko u oba gore navedena slucaja je postojala pravna procedura, tako da niko nista nije tek tako na lijepe oci, bez pravnog uporista bez procedure dao. Niti je gradonacelnik u Tuzli niti je u Sarajevu na svoju ruku takvo nesto ikada odobrio. Tako da ne razumijem dvolicnost zasto takvo nesto onda traziti od Mostarskog.

Za klanjanje u Mostaru, vazi isto. Za sve postoji pravna procedura, ako ima pravnog osnova neka se fino pozovu na zakon koji im to dozvoljava i prate pravni postupak.
Kao da osjetim iz ovog pisanja da su katolici u TK ugrozeni i diskriminisani.
vatrogasac

#28622 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

Maraschino wrote:
Kao da osjetim iz ovog pisanja da su katolici u TK ugrozeni i diskriminisani.
Ima tu i malo istine. Pošalju djecu u Zagreb da studiraju, ali kvalitet asfalta u Tuzli, Lukavcu ili Kalesiji nije iste kvalitete kao zagrebački i tamo ostanu, a ovi zakukaju kako su ugroženi iako su malim brojem izuzetno dobro raspoređeni u svetom trojstvu ove države.
mO k3

#28623 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

512MB wrote:Ah cuj kila dole kila gore :D
mislis na 189cm se podijeli??
ovo_malo_duse

#28624 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

Dobro je ba Moke sta si se upalio ko kvaran zub. Nije ovo tema o Sari imas bez cenzure otvori pa opleti...

Kad zavres nekad ko tele, nes priznat da si u krivu kad bi sve propalo( vidi temu od Dzeksonu).

Nego sta se prica okolo jel ovaj papir sa prijedlogom samo nastavak onog dogovora iz "Ambasade" . Stranke koje se inace poklase do krvi, odjednom dolaze sa usaglasenim prijedlogom ko da ce u koaliciji zajedno na izbore.
Sta mislite ko je napisao taj prijedlog Ameri ili Svabe.... Dali i ima li ikakve veze posjeta gospodina "savjetnika" Zagrebu i upuceni prijedlog u proceduru. Da li ce Mama morat pritegnut Choa da zakon prodje ili?
Kako ce (G)uznici regovat..

Ovo su stvari koje se tabire ovdje a ne moze li Sara kupit kucu u Slavoniji za 3 place ili ne. ( Kad smo kod toga ja bi mogao kupit 10-15 komada sutra. Imao sam prosle ssedmice razgovor sa bankom o kupovini nekretnina u EU i van EU ( Turska) u vrijednosti kredita 250K eura sa kamatom 1,5%-2% na 20-30 godina . Da kupim pola ulice u Vinkovcima i da ne osjetim na plati :lol: :lol: :lol: S druge strane koji ce mi k..., volim platit i provest dan u Bosanskim planinama nego da mi daju dzaba godinu u Slavoniji)
halo_ba

#28625 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by halo_ba »

kavos wrote:
@Maraschino de ziv bio napisi, sta imas od skole, i iz koje si vukojebine dospio u Tuzlu.

Da ne trosim puno rijeci, tacno je da u vremenu kada si ti svoju vukojebinu napustao, i selio se za Tuzlu, to mjesto gdje sada grade crkvu je i bio parking, ali ono sto ti ocito ne znas, jeste, da je prije samog parkinga tu bila crkva koja je srusena.
Image

a to "Cak se i kolo igra na parkingu" tko zna da li je taj parking javan ili privatan i zasto se kolo igra.
@kahvos de ziv bio napisi, ko je i zasto srusio tu crkvu. Jesu li Turci ili zle komunjare, iz obijesti ili od radosti?
Post Reply