Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
jefff

#28601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

kmirsad wrote::lol: Ja... evo naš Kuka i Guta bili ko... Momo i Uzeir... u guzice se ljubili...
Juče Kuka jeba, bez trena zadrške brata Gutu... :izet:
Sto ti je rijet politika.
kmirsad

#28602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

jefff wrote:
kmirsad wrote::lol: Ja... evo naš Kuka i Guta bili ko... Momo i Uzeir... u guzice se ljubili...
Juče Kuka jeba, bez trena zadrške brata Gutu... :izet:
Sto ti je rijet politika.
:lol: Drugo ime za našu bošnjačkosrpskohrvatsku političku arenu je... Jebi me... do te nisam jebo. :izet:
zippoo87

#28603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

u TK neki pokusaji zajednickog nastupa ili nesto na tom fonu

Danas je u prostorijama KO SDPBiH Tuzla odrzan zajednički sastanak predstavnika Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše stranke (NS) sa ciljem daljeg trasiranja zajedničkog djelovanja građanskih stranaka.
Razgovarali su predsjednici Kantonalnih odbora Enver Bijedić i Mirsad Čamdzic sa svojim saradnicima. Slični razgovori vode se između četiri građanske stranke (SDP, Demokratska fronta, NS i Tuzlanska alternativa) na potpuno ravnopravnim osnovama.
Građanska opcija u Tuzlanskom kantonu danas predstavlja ključni politički korpus za društvene promjene u bosanskohercegovačkom društvu.

"Svjesni značaja izbora 2018. godine koji će biti svojevrstan referndum o opstanku Bosne i Hercegovine ili daljem padu u ponor i sukobljavanja, odlučni smo uložiti maksimalne napore da za dobrobit građana zajednički nastupamo. Dok se aktuelna vlast cijepa i dijeli oko ličnih interesa, mi trazimo rješenje u programskom jedinstvu", navodi se u saopćenju.
izvor: Klix.ba
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

zippoo87 wrote:u TK neki pokusaji zajednickog nastupa ili nesto na tom fonu

Danas je u prostorijama KO SDPBiH Tuzla odrzan zajednički sastanak predstavnika Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše stranke (NS) sa ciljem daljeg trasiranja zajedničkog djelovanja građanskih stranaka.
Razgovarali su predsjednici Kantonalnih odbora Enver Bijedić i Mirsad Čamdzic sa svojim saradnicima. Slični razgovori vode se između četiri građanske stranke (SDP, Demokratska fronta, NS i Tuzlanska alternativa) na potpuno ravnopravnim osnovama.
Građanska opcija u Tuzlanskom kantonu danas predstavlja ključni politički korpus za društvene promjene u bosanskohercegovačkom društvu.

"Svjesni značaja izbora 2018. godine koji će biti svojevrstan referndum o opstanku Bosne i Hercegovine ili daljem padu u ponor i sukobljavanja, odlučni smo uložiti maksimalne napore da za dobrobit građana zajednički nastupamo. Dok se aktuelna vlast cijepa i dijeli oko ličnih interesa, mi trazimo rješenje u programskom jedinstvu", navodi se u saopćenju.
izvor: Klix.ba
A kakvo programsko jedinstvo je u pitanju...?

Doduše , NS u ovom društvu samo može da profitira jer je SDP u TK jači barem stotinu puta...
zippoo87

#28605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

nemam pojma...ovo su sada neka grupisanja,previranja...valjda ce kasnije biti konkretnije...kada se pojave programi
a NS u TK kao sto kazes moze samo dobiti...pa i jedan u skupstini TK je bolje nego niti jedan,kao do sada
kmirsad

#28606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Mislim da bi to bilo veoma pogrešno i štetno za Našu Stranku.
Prihačanje učlanjenja nekih ljudi iz SDP koji imaju veliki lični ugled je prihvatljivo, ostale treba prihvatati, nakon dobrih provjera namjera i razloga za prelaskom.
Mali su i na ovim izborima će ostati mali, sa ili bez SDP-a... mada će, korak po korak, sigurno značajno veči nego na prošlim izborima...
Možda samo šta dobiju lokalni karijeristi,...kakav poslanički status, dobro uhljebljenje, UO, NO, direktorsku fotelju... al sitno je to, za neke velike ciljeve...
Ne more prije zore svanut...
Male pojedu veliki, kad tad...
Našu Stranku ljudi cijene zbog lijevog opredjeljenja, ali prije svega...poštenja, principjelnosti, odanosti ličnim uvjerenjima i idelama, ne prodavanja ni guzice ni obraza... cijene ih zbog istupa i poteza, prije svega, Peđe i nekolicine istaknutih članova...sada i zbog Selimovog dolaska u N. stranku... o Marjanoviću i Paviću slabo šta znam, vidim ovdje na forumu da ih večina fali i ne nalaze im velike mane...
Koalicijom sa SDP-m, DF, Nezavisnim blokom,.. Naša samo gubi, a ništa ne dobija.
baxul

#28607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

ma mislim da je ovo nekakav dogovor o tome da će se dogovorit ( :D ) oko djelovanja poslije izbora, i generalno nekakav pakt o nenapadanju.
NS-u problem u ovako razuđenim geografijama kao što je TK je jako bitno ko im broji glasove da se ne bi desilo kao u Tuzli 2016 kad im je haman za 3-4 glasa izmakao prag.
jefff

#28608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Kako je bilo kod SDA? Jel bila makar gotiv? :mrgreen:
kmirsad

#28609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nemam pojma... Znam samo da će se sada mnogi iz SDA razviti u strelce i tražiti uhljebljenje đe bilo... već čujem da ih SBB prima u grupama... puste deset, pa zatvore vrata, pa opet deset... :D
A ne završi za Našu,... ima u Tuzli mnogo lijevih birača, što su bili nezadovoljni SDP-om i njihovim načinom rada... NS im došla ko kec na desetku... ako se udruže... depresija... :| Mislim na birače, ne na članove stranke...
kiligonzales

#28610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

zippoo87 wrote:nemam pojma...ovo su sada neka grupisanja,previranja...valjda ce kasnije biti konkretnije...kada se pojave programi
a NS u TK kao sto kazes moze samo dobiti...pa i jedan u skupstini TK je bolje nego niti jedan,kao do sada
Sa Selimom ce morati dobiti koji glas vise ... Selim bijeli srecu dijeli :thumbup:
kmirsad

#28611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Sa Selimom... i nastavkom principjelne politike Peđe i ostalih u vrhu stranke...će dobiti taj koji glas više... I još Selima...
Sječam se nakada SKJ... morao si dobro da se potrudiš i dokažeš... da te kadrovska komisija... primi u stranku...
A onda da radiš, radiš, radiš, dokazuješ se... pa da te, ta ista kadrovska komisija... ili neka, na malo višem nivou... naravno, ako si stručan i kvalifikovan, stavi na listu članova komisije za, recimo npr.... dodjelu nagrade "Sportista godine grada Banovići"...
...sad bi odmah svaka šuša za narodnog poslanika, ministra ili premijera... i... jebo te ljeljak... :shock: prihvataju se kandidature... :shock:
mala digresija...
Ko je stvorio KP... Tito i ostali dokazani mu španski suborci što preživješe Franka... s kim su stvorili NOV i partizane... sa Tihim, Prletom i SKOJ-evcima...tek kad se dokažu, mogli su bit primljeni u partizane...S kim je stvorio Jugoslaviju... s onim prvim, drugim i trečim... koji su se u NOR-u dokazali...
Da se razumijemo... nije ovo promotivna priča o komunistima... nego Promocija principa rada...
putokaz1

#28612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ja sam ZA KOALICIJU SDP NS DF TA+
ALI
-Da se jasno zna CILJ koalicije
-Da se zna Program
-DA se smanji tzv rasipanje glasova
-Da se pobjeidi SDA
-Da se pripreme izmejene Zakona i Pravilnika koji su pogrešni
-Da se ima plan brzog razvoja Kantona
-Da se sredi stanje u Upravi
-Da se razgovara s Radnicima koji su oštećeni
-...
Koalicija ove 4 stranke radi FOTELJA je nedopustiva
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

putokaz1 wrote: -...
Koalicija ove 4 stranke radi FOTELJA je nedopustiva
A vrlo je izvjesna upravo radi gore citiranog......
putokaz1

#28614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Teško samostalno mogu nastupiti
DF
NS
TA
na TK jer su razbacani
Dr Arsla

#28615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Da probamo malo prognozirati rezultat ljevice na Tk. Po meni od 35 Poslanika koliko ima Skupština Tk od lijevih stranaka Sdp će dobiti 8-9, Df 1-2 i Ns 1.
Ukupno između 10 i 12. Poređenja radi poslije izbora 2014-te sdp je imao 6 a df 4.
Stime da 1 ili 2 Poslanika koje dobije df u roku godine dana će napustiti df i priključiti se nekome drugom :mrgreen:
Roccohljup

#28616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Dr Arsla wrote:Da probamo malo prognozirati rezultat ljevice na Tk. Po meni od 35 Poslanika koliko ima Skupština Tk od lijevih stranaka Sdp će dobiti 8-9, Df 1-2 i Ns 1.
Ukupno između 10 i 12. Poređenja radi poslije izbora 2014-te sdp je imao 6 a df 4.
Stime da 1 ili 2 Poslanika koje dobije df u roku godine dana će napustiti df i priključiti se nekome drugom :mrgreen:
nije nekom drugom nego onom ko bude na vlasti :)

Ja mislim (i iskreno se nadam) da bi ljevica mogla i bolje od toga (možda čak i GS sa 1 mjestom) samo ako budu pametni i iskoriste ovu situaciju sa SDA u TeKa :-)
putokaz1

#28617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Po rezultatima iz 2016 ljevica može dobiti i do 12 mandata
SDP oko 10
DF oko 1
Ujuidnjeni ostali oko 1
Blagi rast je SDP naročito u Lukavcu,a nastavlaj se padDF,NS blagi rast,SDU ne postoji,SUND konstanta,LDS ne bi trebao postojati
Ako bi Rasipanje glasova bilo minimalno SDP može pobjediti u
-Tuzli
-Gradačcu
-Gračanici
-Lukavcu
-Živinicama
i Samim time dobiti više od SDA(SDA+kUKIĆ)
rASIPANJE GLASOVA NA df I ns I KO ZNA KOGA
je štetno ako te manje stranke ne prođu prag
NS maksimum može 2 mandata jer je pravilo 3% dva mandata,ali taj Maksimum je dalek,mnogo dalek
Dr Arsla

#28618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Pa Gs-a više nema u Tz, Dejan je to utopio u Ns. Ako misliš na Bajrovićev Gs nisu uopšte aktivni na Tk i ne znam da li i u jednoj općini imaju kancelariju ?
putokaz1

#28619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Mislim da nemaju Bajrovićevi
Teško je prag pšroći bez Sela
Sela moraš uzet s dobrim kandidatima,s rodbinom,ili parama
Roccohljup

#28620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Dr Arsla wrote:Pa Gs-a više nema u Tz, Dejan je to utopio u Ns. Ako misliš na Bajrovićev Gs nisu uopšte aktivni na Tk i ne znam da li i u jednoj općini imaju kancelariju ?
Nisam znao, mislio sam da imaju u Tuzli "filijalu" :D
kiligonzales

#28621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:Mislim da bi to bilo veoma pogrešno i štetno za Našu Stranku.
Prihačanje učlanjenja nekih ljudi iz SDP koji imaju veliki lični ugled je prihvatljivo, ostale treba prihvatati, nakon dobrih provjera namjera i razloga za prelaskom.
Mali su i na ovim izborima će ostati mali, sa ili bez SDP-a... mada će, korak po korak, sigurno značajno veči nego na prošlim izborima...
Možda samo šta dobiju lokalni karijeristi,...kakav poslanički status, dobro uhljebljenje, UO, NO, direktorsku fotelju... al sitno je to, za neke velike ciljeve...
Ne more prije zore svanut...
Male pojedu veliki, kad tad...
Našu Stranku ljudi cijene zbog lijevog opredjeljenja, ali prije svega...poštenja, principjelnosti, odanosti ličnim uvjerenjima i idelama, ne prodavanja ni guzice ni obraza... cijene ih zbog istupa i poteza, prije svega, Peđe i nekolicine istaknutih članova...sada i zbog Selimovog dolaska u N. stranku... o Marjanoviću i Paviću slabo šta znam, vidim ovdje na forumu da ih večina fali i ne nalaze im velike mane...
Koalicijom sa SDP-m, DF, Nezavisnim blokom,.. Naša samo gubi, a ništa ne dobija.

NS je pasivna stranka, godinama imaju istu pricu, a djelovanje im je lokalno, pomalo izgleda kao da idu linijom tankog otpora, kao da ce incijativama pomjeranja trafike ili sta se zbilo s navijacem pored zeljinog stadiona koji je dat sikjuritiu, pomjeriti drzavu ka boljem. Zaista se aktivnije trebaju ukljuciti u sire procese u BiH i teziti za vecim komadom vlasti, imati istaknutiju politicku kampanju i osvajati povjerenje ljudi jer imaju pozitivnu pricu i kadar, mogu biti veci, ali isto kao da jednostavno ne zele biti takvima.

Postujem pojedince u toj stranci, zaista nemam lose nijedne protiv onih koje licno poznajem, ljudi o sebi i pri sebi, ali bas radi toga sto su takvi, oni bi trebali biti ti koji bi trebali probuditi nadu ljudima i vjerovanje u bolje, ali to nece postici gore pomenutim incijativama.

Svi mi znamo stanje drzave u kojem zivimo i kritiku njene stvarnosti slusamo non stop, znamo da nije dobro, ljudi odlaze jer im niko ovdje ne nudi nadu, niti alternativu, zato od NS, a bome i od drugih stranaka trazimo dajte nam inicijative i prijedloge zakona koji ce olaksati ljudima put do zaposlenja, dati stimulacije i olaksice do lakseg otvaranja sopstvene firme, pomoci privatnom sektoru da odahne od hiljadu dadzbina i poreza, nepotrebnih taksi, gdje ce se ici na manje stope poreza i veci broj prijavljenih radnika, te incijative i zakone kojim cemo stati u kraj glupim ogranicenjima po kojim se prije otvaranje firme poslodavac igrati sa more inspekcija, gdje ce se stati u kraj zaposljavanju podobnih, a istaci struka i td.
zippoo87

#28622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

kiligonzales wrote:
NS je pasivna stranka, godinama imaju istu pricu, a djelovanje im je lokalno, pomalo izgleda kao da idu linijom tankog otpora, kao da ce incijativama pomjeranja trafike ili sta se zbilo s navijacem pored zeljinog stadiona koji je dat sikjuritiu, pomjeriti drzavu ka boljem. Zaista se aktivnije trebaju ukljuciti u sire procese u BiH i teziti za vecim komadom vlasti, imati istaknutiju politicku kampanju i osvajati povjerenje ljudi jer imaju pozitivnu pricu i kadar, mogu biti veci, ali isto kao da jednostavno ne zele biti takvima.

Postujem pojedince u toj stranci, zaista nemam lose nijedne protiv onih koje licno poznajem, ljudi o sebi i pri sebi, ali bas radi toga sto su takvi, oni bi trebali biti ti koji bi trebali probuditi nadu ljudima i vjerovanje u bolje, ali to nece postici gore pomenutim incijativama.

Svi mi znamo stanje drzave u kojem zivimo i kritiku njene stvarnosti slusamo non stop, znamo da nije dobro, ljudi odlaze jer im niko ovdje ne nudi nadu, niti alternativu, zato od NS, a bome i od drugih stranaka trazimo dajte nam inicijative i prijedloge zakona koji ce olaksati ljudima put do zaposlenja, dati stimulacije i olaksice do lakseg otvaranja sopstvene firme, pomoci privatnom sektoru da odahne od hiljadu dadzbina i poreza, nepotrebnih taksi, gdje ce se ici na manje stope poreza i veci broj prijavljenih radnika, te incijative i zakone kojim cemo stati u kraj glupim ogranicenjima po kojim se prije otvaranje firme poslodavac igrati sa more inspekcija, gdje ce se stati u kraj zaposljavanju podobnih, a istaci struka i td.
donekle si u pravu da NS djeluje lokalno ali ovdje je i mala zaskoljica...djeluju lokalno jer su izabrani u Opstinska Vijeca...tako da oni djeluju u skladu sa svojim ovlastima
nece valjda vijecnici pricati o uredjenju drzave ?

oni koji su u visim tijelima,djeluju sire...a to su Forto,Nasiha,Pedja
u Palmanetu FBiH,Denis Gratz...koji je evo najaktivniji poslanik u ovom mandatu,klix jucer pisao o tome
on i Aner Zuljevic uz SDPa
Pedja je stalno u javnosti i komentarise svakodneve dogadjaje i situacije...tako da je sve pokriveno i ovdje pada u vodu prica da je NS lokalna stranka...ljudi samo znaju kome je sta nadleznost i u tome i djeluju

sto se tice izbora i programa,NS je od svojih prvih izbora uvijek imala odlicne programe i rjesenja problema ali dzaba sve ako nisi u vlasti da to i mijenjas...a narod ne zanimaju programi i narpedak,ne zanima ekonomija...nego glasaju po vjeri,navici,po kriminalcima i tako to
zato se i kaze da je vlast onakva kakvu i zelimo...vecina zeli

ja mislim da ce za ove izbore biti ponudjeni odlicni programi i ako NS prodje u vlast,da ce sigurno te programe i usvajati i praviti politike oko tih programa
Qler

#28623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Qler »

Ja glasam za njih gdje god ih ima...
kiligonzales

#28624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

zippoo87 wrote:
kiligonzales wrote:

donekle si u pravu da NS djeluje lokalno ali ovdje je i mala zaskoljica...djeluju lokalno jer su izabrani u Opstinska Vijeca...tako da oni djeluju u skladu sa svojim ovlastima
nece valjda vijecnici pricati o uredjenju drzave ?

oni koji su u visim tijelima,djeluju sire...a to su Forto,Nasiha,Pedja
u Palmanetu FBiH,Denis Gratz...koji je evo najaktivniji poslanik u ovom mandatu,klix jucer pisao o tome
on i Aner Zuljevic uz SDPa
Pedja je stalno u javnosti i komentarise svakodneve dogadjaje i situacije...tako da je sve pokriveno i ovdje pada u vodu prica da je NS lokalna stranka...ljudi samo znaju kome je sta nadleznost i u tome i djeluju

sto se tice izbora i programa,NS je od svojih prvih izbora uvijek imala odlicne programe i rjesenja problema ali dzaba sve ako nisi u vlasti da to i mijenjas...a narod ne zanimaju programi i narpedak,ne zanima ekonomija...nego glasaju po vjeri,navici,po kriminalcima i tako to
zato se i kaze da je vlast onakva kakvu i zelimo...vecina zeli

ja mislim da ce za ove izbore biti ponudjeni odlicni programi i ako NS prodje u vlast,da ce sigurno te programe i usvajati i praviti politike oko tih programa
Ono sto sam rekao konkretni rezultati stranke i sva stranacka prica bez obzira na broj pojedinaca na odredjenom nivou vlasti, najvise im se manifestuje lokalno. Konkretno van KS dosezi stranke nisu veliki bez obzira na pojedince koji su se na mala vrata ugurali na razlicite nivoe vlasti i to prvenstveno glasovima sarajevske raje.

Eto spomenuo si dvojicu najaktivnijih poslanika u ovome mandatu, de navedi njihove incijative, cisto da se uputimo malo mi neupuceni...

Koji su to programi i rjesenja koja pominjes, a koji su se nudili kao alternativna rjesenja onim zakonima koji su se donjeli ili predlozili? Nemojmo na narod svaljivati krivicu, narod vjeruje u ono sto cuje i vidi u kampanja, istina jeste takva da se vladaju emocijama i vjeruju u one koji im ulijevaju nadu makar i lazna bila. Zato se nekome lakse okliznuti na neciju pricu o 100 hiljada radnih mjesta, umjesto na neciju istinu kojom nece neko mnogo obecati jer zna koliko malo može toga uraditi i promjeniti. Mi neracunamo da je na zadnjim opcim izborima u FBiH izaslo 53% glasaca, sto znaci da su drugi demotivisani da glasaju jer upravo nevjeruju da ce icim doprinjeti stvaranju bolje atmosfere u BiH jer su im i oni u poziciji i opoziciji izmakli nadu i postali su im jednakima.

Vecina u FBiH nevjeruje nikome. Znaci postoji vakum od 47% potencijalnih glasaca kojima niko ne ulijeva povjerenje. Sto je najgore sada i glasaci i neglasaci su izgubili nadu da ce biti bolje, pa je alternativa ovome odlazak iz BiH.

Spomenuh porazavajuci podatak od 150 hiljada ljudi koji su napustili BiH u zadnje 4 godine, to su Mostar i Siroki zajedno.

Ako cemo pricati realno, ciji je program ponudio alternativu ovome cjelokupnom sranju i na koji nacin?
zippoo87

#28625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

kiligonzales wrote:
Ono sto sam rekao konkretni rezultati stranke i sva stranacka prica bez obzira na broj pojedinaca na odredjenom nivou vlasti, najvise im se manifestuje lokalno. Konkretno van KS dosezi stranke nisu veliki bez obzira na pojedince koji su se na mala vrata ugurali na razlicite nivoe vlasti i to prvenstveno glasovima sarajevske raje.

Eto spomenuo si dvojicu najaktivnijih poslanika u ovome mandatu, de navedi njihove incijative, cisto da se uputimo malo mi neupuceni...

Koji su to programi i rjesenja koja pominjes, a koji su se nudili kao alternativna rjesenja onim zakonima koji su se donjeli ili predlozili? Nemojmo na narod svaljivati krivicu, narod vjeruje u ono sto cuje i vidi u kampanja, istina jeste takva da se vladaju emocijama i vjeruju u one koji im ulijevaju nadu makar i lazna bila. Zato se nekome lakse okliznuti na neciju pricu o 100 hiljada radnih mjesta, umjesto na neciju istinu kojom nece neko mnogo obecati jer zna koliko malo može toga uraditi i promjeniti. Mi neracunamo da je na zadnjim opcim izborima u FBiH izaslo 53% glasaca, sto znaci da su drugi demotivisani da glasaju jer upravo nevjeruju da ce icim doprinjeti stvaranju bolje atmosfere u BiH jer su im i oni u poziciji i opoziciji izmakli nadu i postali su im jednakima.

Vecina u FBiH nevjeruje nikome. Znaci postoji vakum od 47% potencijalnih glasaca kojima niko ne ulijeva povjerenje. Sto je najgore sada i glasaci i neglasaci su izgubili nadu da ce biti bolje, pa je alternativa ovome odlazak iz BiH.

Spomenuh porazavajuci podatak od 150 hiljada ljudi koji su napustili BiH u zadnje 4 godine, to su Mostar i Siroki zajedno.

Ako cemo pricati realno, ciji je program ponudio alternativu ovome cjelokupnom sranju i na koji nacin?
pa ovo sto ti u prvom dijelu posta pises je uzrocno posljedicno...izabrani zvanicnici NSa djeluju i vise nego dobro tamo gdje su izabrani...ne znam kako ce djelovati negdje gdje ih i nema
kako bude rasla stranka i dobijala vise mandata,onda ce i njihov ucinak biti vidljiviji u siroj slici,na koju ti potenciras

ovo drugo za Gratza...pa to je malo opsirno ali nista sto i sam ne mozes istraziti malo guglajuci,necu ti ja sada taksativno nabrajati ali evo ti link sa klixa pa procitaj
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dennis- ... /180220068

sto se programa tice,NS napravi programe koji su skoro pa kao i zakon,koji nude odmah i rjesenja ali konkretnije o programima ce biti u toko kampanje...ja sao znam da se izrada programa u NSu radi vec sigurno godinu dana i da ce to biti ozbiljni materijali a ako se udje u vlast,nesto od toga ce biti i primjenjeno...ali kako ja ne volim nagadjati ni unaprijed nesto pisati,necu ni o tome kako ce ko proci na izborima
Locked