Narod i Pravda (Konakovic)

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28601 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Šef Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je kako je vizija vijećnika njegove stranke u Općini Centar da se pravi većina sa Strankom za BiH ili SDA-om.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo (NiP) kategorično je demantovao Konakovića.

- Apsolutno to nije tačno. Ako pogledate potpise za inicijativu za opoziv načelnika Srđana Mandića, tamo nećete naći nijednog SDA-ovog vijećnika, ako vidite na jučerašnjoj sjednici glasanje za opoziv načelnika SDA-ovi vijećnici su bili suzdržani. Znači, nema s ovim SDA ništa.

SDA je na sve odluke bila suzdržana. Sa Klubom SDA nemamo ništa. Ovdje je u pitanju 16 nezadovoljnih vijećnika, ranije je bilo 18. Nema nikakve nove većine u Centru. Kao Klub ostajemo privrženi "Trojci". "Trojka" je naša jedina alternativa i opcija – kaže Đozo.

Pojasnio je kako SBiH nije učestvovala na izborima 2020. godine i oni ne mogu biti parlamentarna stranka u Općini Centar. Neki vijećnici su nakon izlaska iz partija gdje su ranije bili pristupili u SBiH, njih troje, ali su u OV Centar Klub samostalnih vijećnika.
a u sferi dešavanja u centru. nipovci su počeli dinu indirektno nazivati lažovom.

dino na tvsa jasno naglasio da je komunicirao sa vijećnicima u centru i da su mu rekli da postoji opcija koalicije nipa sa sda i sbih, a oni sada to demantiraju.

@A_A_AKCIJA neka dino čeka referendum...
mirza_15

#28602 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 14/08/2023 07:53
mirza_15 wrote: 14/08/2023 01:00

:thumbup:
I šta ćemo sad?

Čekati Dodikom biološki kraj da uradimo izmjene i promjene? Promjena koja se desila (SDA no more na nekim nivoima) bi trebala isto tako i da donese, naravno ne u kratkom roku, i neke stvarne promjene, inače smo u suštini ostali na istom.

Kada će doći vrijeme stvarnih promjena?
Ti znaš kako se na državnom nivou donose odluke. Ja bih samo da se zadržimo u domenu realnog i mogućeg. Možda nekada bude moguća ova konkretna stvar. Trenutno bi pokretanje neke inicijative u tom smislu bilo ravno inicijativi za ukidanje entiteta - čisti populizam. Tebi je valjda jasno da se ovakve stvari mogu mijenjati nekim ogromnim pritiskom vanjskih faktora na manji BH entitet, silom, trgovinom sa nečim drugim ili ucjenom ako si u takvoj poziciji. Naravno, postoji teoretska mogućnost da u RS-u dođe neka druga (normalna - proeuropska) garnitura političara, ali taj film u skoroj budućnosti nećemo gledati. Trenutno, za promjenu su potrebne ruke iz RS. Imaš li ti neku ideju kako ih obezbijediti?
Bloo
Globalna šefica

#28603 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 14/08/2023 09:05 Ti znaš kako se na državnom nivou donose odluke. Ja bih samo da se zadržimo u domenu realnog i mogućeg. Možda nekada bude moguća ova konkretna stvar. Trenutno bi pokretanje neke inicijative u tom smislu bilo ravno inicijativi za ukidanje entiteta - čisti populizam. Tebi je valjda jasno da se ovakve stvari mogu mijenjati nekim ogromnim pritiskom vanjskih faktora na manji BH entitet, silom, trgovinom sa nečim drugim ili ucjenom ako si u takvoj poziciji. Naravno, postoji teoretska mogućnost da u RS-u dođe neka druga (normalna - proeuropska) garnitura političara, ali taj film u skoroj budućnosti nećemo gledati. Trenutno, za promjenu su potrebne ruke iz RS. Imaš li ti neku ideju kako ih obezbijediti?
U suštini rahat patnja za naših života. Možda naša djeca će vijdeti neke stvarne promjene.
Kao što sam i napisala, ne u kratkom roku, što znači NE SADA jer bi to bilo, kao što si i napisao, populizam.
Već 30 godina čekamo neki ogromni pritisak, mada možda su vanjski faktori izabrali drugi pristup, manji pritisak duže vremena, pa će neko da popusti.

U ovom slučaju (MVP i ambasadori) - jer o tome se priča - nikakve suštinske promjene i nije bilo barem što se tiče kontrole ambasadora i njihovih mentalnih proljeva.

Da li MVP ima IKAKVE mehanizme da barem donekle kontroliše (ili pak kažnjava) - ambasadore i zaposlenike u ambasadama, a da se ne potežu VNI momenti?

U domenu realnog i mogućeg.
Prpa.ba

#28604 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

malakh wrote: 14/08/2023 08:41 a u sferi dešavanja u centru. nipovci su počeli dinu indirektno nazivati lažovom.

dino na tvsa jasno naglasio da je komunicirao sa vijećnicima u centru i da su mu rekli da postoji opcija koalicije nipa sa sda i sbih, a oni sada to demantiraju.

Ma ne lazovom, mozda se covjek samo zbunio od niza obaveza koje ima.

Lako se to pomijesa, Stari grad, Centar, Novo Sarajevo, Beograd, Brisel, tesko je liderisati tolikim procesima. :mrgreen:
Pryda

#28605 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Pryda »

HelaS wrote: 14/08/2023 08:03
Pryda wrote: 14/08/2023 06:51

Moj lični dojam od zadnjih izbora je da manje države nije nikad bilo.

Tu je više faktora, Dodik i svita su pobjesnili i to je sigurno otežavajuća okolnost, ali zar nismo upravo trojku birali s nadom da će stati tome u kraj? Ovo za sad izgleda samo gore i gore.

Svakim danom.
U čemu je bitna razlika između "onda" i "sada", na osnovu čega si ti stekao dojam da je od zadnjih izbora do danas najmanje države? U čemu se to da vidjeti? Šta je produkt te "malo države", stvarni, onaj "od kojeg se živi"?
Bitna razlika koja je vidljiva golim okom je upravo ovo divljanje. Možda starije generacije jesu, ali evo (opet kažem ja lično) ovo nisam jos doživio. Osjeća se ta nelagoda u zraku, donose neke zakone kao što je ovaj o kleveti, koji pogađaju običnog čovjeka. Svjedoci smo da neki hodža biva uhapšen i procesuiran radi pogrešne riječi a Bošnjacima se svakodnevno prijeti ubistivma, novim genocidom i sl.

U tom svemu trojka je nekakva impotentna, trče da se izvinjavaju, da izražavaju saučešća a toga s druge strane nema, već te kamenom u glavu svaki put.

Onda sjede dok čovjek psuje genocid i nastave tako na sastanku sjedit, pa evo ja kao njihov glasač sam ponižen tim činom. Najmanje što su mogli je ustati i otići..

Kao pozitivnu promjenu bi izdvojio Denisa u predsjedništvu.
512MB

#28606 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

Da li Kifla ima mehanizme da se pozicionira i odgovori na Milanovićevo i Radmanovo javno uplitanje u rad BH pravosuđa?

:mrgreen:
mirza_15

#28607 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 14/08/2023 09:14
mirza_15 wrote: 14/08/2023 09:05 Ti znaš kako se na državnom nivou donose odluke. Ja bih samo da se zadržimo u domenu realnog i mogućeg. Možda nekada bude moguća ova konkretna stvar. Trenutno bi pokretanje neke inicijative u tom smislu bilo ravno inicijativi za ukidanje entiteta - čisti populizam. Tebi je valjda jasno da se ovakve stvari mogu mijenjati nekim ogromnim pritiskom vanjskih faktora na manji BH entitet, silom, trgovinom sa nečim drugim ili ucjenom ako si u takvoj poziciji. Naravno, postoji teoretska mogućnost da u RS-u dođe neka druga (normalna - proeuropska) garnitura političara, ali taj film u skoroj budućnosti nećemo gledati. Trenutno, za promjenu su potrebne ruke iz RS. Imaš li ti neku ideju kako ih obezbijediti?
U suštini rahat patnja za naših života. Možda naša djeca će vijdeti neke stvarne promjene.
Kao što sam i napisala, ne u kratkom roku, što znači NE SADA jer bi to bilo, kao što si i napisao, populizam.
Već 30 godina čekamo neki ogromni pritisak, mada možda su vanjski faktori izabrali drugi pristup, manji pritisak duže vremena, pa će neko da popusti.

U ovom slučaju (MVP i ambasadori) - jer o tome se priča - nikakve suštinske promjene i nije bilo barem što se tiče kontrole ambasadora i njihovih mentalnih proljeva.

Da li MVP ima IKAKVE mehanizme da barem donekle kontroliše (ili pak kažnjava) - ambasadore i zaposlenike u ambasadama, a da se ne potežu VNI momenti?

U domenu realnog i mogućeg.
Sudeći po dosadašnjoj praksi i onome što se vrtilo u javnom prostoru vjerovatno nema, ali da se ne pravim pametan nisam čitao zakon i pravilnike pa ne mogu ništa tvrditi. Znam da je nacrt zakona o vanjskim poslovima prošao VM. Šta u njemu tačno stoji ne znam, a da li će i u kojoj formi proći parlamentarnu proceduru ostaje da se vidi.
Last edited by mirza_15 on 14/08/2023 09:49, edited 1 time in total.
Point.

#28608 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

512MB wrote: 14/08/2023 09:40 Da li Kifla ima mehanizme da se pozicionira i odgovori na Milanovićevo i Radmanovo javno uplitanje u rad BH pravosuđa?

E taj grm zec ne smije komentarisati ni u nj zalaziti.
PM72

#28609 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

512MB wrote: 14/08/2023 09:40 Da li Kifla ima mehanizme da se pozicionira i odgovori na Milanovićevo i Radmanovo javno uplitanje u rad BH pravosuđa?

Nad mrtvim vukom i zec qrac šilji...
A_A_AKCIJA

#28610 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Bloo wrote: 14/08/2023 00:01 2 člana Predsjedništva mogu opozvati ambasadora
Ма само је битно да је 2:1 за наше у председништву.

:D
mnjonja

#28611 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mnjonja »

malakh wrote: 14/08/2023 08:41
Šef Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je kako je vizija vijećnika njegove stranke u Općini Centar da se pravi većina sa Strankom za BiH ili SDA-om.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo (NiP) kategorično je demantovao Konakovića.

- Apsolutno to nije tačno. Ako pogledate potpise za inicijativu za opoziv načelnika Srđana Mandića, tamo nećete naći nijednog SDA-ovog vijećnika, ako vidite na jučerašnjoj sjednici glasanje za opoziv načelnika SDA-ovi vijećnici su bili suzdržani. Znači, nema s ovim SDA ništa.

SDA je na sve odluke bila suzdržana. Sa Klubom SDA nemamo ništa. Ovdje je u pitanju 16 nezadovoljnih vijećnika, ranije je bilo 18. Nema nikakve nove većine u Centru. Kao Klub ostajemo privrženi "Trojci". "Trojka" je naša jedina alternativa i opcija – kaže Đozo.

Pojasnio je kako SBiH nije učestvovala na izborima 2020. godine i oni ne mogu biti parlamentarna stranka u Općini Centar. Neki vijećnici su nakon izlaska iz partija gdje su ranije bili pristupili u SBiH, njih troje, ali su u OV Centar Klub samostalnih vijećnika.
a u sferi dešavanja u centru. nipovci su počeli dinu indirektno nazivati lažovom.

Pomalo podsjeca na situaciju kad se Efendic i Campara htio odvojit od SDA, pa krenuli lagano sa kritikovanjem stranke..
Za mjesec su i napustili.
Nip bi i napredovao da ga ovakvi likovi napuste.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28612 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

najbitnije je da nam Kifla prodaje bajke :evil:
512MB

#28613 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

Kolko se da vidjeti, nije se ništa promjenilo, ustvari je postalo sve gore nego pod SDF.

Al boli Kiflu kurko što je lagao, MVP je MVP.

Btw: Kolko ima još tih žaba? Naguta se trojka bome žaba ko niko do sad :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#28614 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Trebao bi mozda jos jednom potegnuti u Miletov vinski podrum
Zoooka

#28615 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Zoooka »

Kakva je ovo lažovčina i nešto najgore što je iznjedrila SDA.
JoseMujica

#28616 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Još jednom poručujem da mi je izuzetno drago da nismo isti i da smo svojim primjerom pokazali kakvi smo ljudi mi, a i narod kojem pripadam i kojeg predstavljam. Očekujem da će Vlada FBiH donijeti istu odluku i da ćemo Dan žalosti imati na prostoru države Bosne i Hercegovine - izjavio je Konaković.
ovaj lik ne da je samo politički nepismen, već je glup.
drug_profi

#28617 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 14/08/2023 15:08
Još jednom poručujem da mi je izuzetno drago da nismo isti i da smo svojim primjerom pokazali kakvi smo ljudi mi, a i narod kojem pripadam i kojeg predstavljam. Očekujem da će Vlada FBiH donijeti istu odluku i da ćemo Dan žalosti imati na prostoru države Bosne i Hercegovine - izjavio je Konaković.
Ne znam šta je ovdje netačno rekao?

16.08. je proglašen dan žalosti u RS u vezi sa Gradačačkim zločinom.
Ako Federacija uradi isto, imaćemo dan žalosti u cijeloj državi.
JoseMujica

#28618 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 14/08/2023 15:19
JoseMujica wrote: 14/08/2023 15:08

bravo majstore!

svet i političke ideje koje promovira Milorad Dodik su ti postale sasvim normalne i prihvatljive. Upravo si pri punoj svjesti rekao ono što bi Guardian odmah potpisao...koji će nam kurac država kada entiteti super funkcionišu odvojeno!?
drug_profi

#28619 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 14/08/2023 15:23

bravo majstore!

svet i političke ideje koje promovira Milorad Dodik su ti postale sasvim normalne i prihvatljive. Upravo si pri punoj svjesti rekao ono što bi Guardian odmah potpisao...koji će nam kurac država kada entiteti super funkcionišu odvojeno!?
Ja ne bih na ovim stvarima šiljio kurac. Pokušalo se na nivou države. Jel tako?
Nisu dali četnici.
Sad šta bi mi trebali uraditi? Eto mi sad nećemo nikako?!
joint union

#28620 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

Uzas je koliko se ova tragedija iskoristava u politicke svrhe.
Ako se dan zalosti proglasi separatno, da li to obavezuje ambasade BiH u svijetu na postovanje dana zalosti (zastave na pola koplja)?
Taj nalog bi trebao dati ministar inostranih poslova, no ovako to nije u njegovoj nadleznosti?
Ne bi me cudilo da sljedeci potez, ukoliko FBiH ne proglasi dan zalosti, bude zastave na pola koplja u ambasadama gdje su ambasadori potpisnici pisma podrske Dodiku.
JoseMujica

#28621 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 14/08/2023 15:26

bravo majstore!

Nisu dali četnici.
drugačije se izgleda ne može...evo probali su fino, meko...znači glasa nisu digli zadnjih pola godine ni na jedno četničko i ustaško orgijanje i usput im dali sve što su tražili.

Sada sve blokirati treba dok se ovo ne očisti ili neko ne pocrka od gladi..... od danas samo podržavam radikale!
Last edited by JoseMujica on 14/08/2023 15:37, edited 1 time in total.
HelaS

#28622 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

bravo majstore!

Po tebi, nije bitna stvarna žalost, nije bitno obilježavanje, bitni su principi :?
drug_profi

#28623 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 14/08/2023 15:35
drug_profi wrote: 14/08/2023 15:26

Nisu dali četnici.
drugačije se izgleda ne može...evo probali su fino, meko...znači glasa nisu digli zadnjih pola godine ni na jedno četničko i ustaško orgijanje i usput im dali sve što su tražili.

Sade sve blokirati treba dok se ovo ne očisti ili neko ne pocrka od gladi.
Pa blokira se sve što njima ide u korist sada. Ovo nije ta stvar.
A_A_AKCIJA

#28624 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

JoseMujica wrote: 14/08/2023 15:35 meko...znači glasa nisu digli zadnjih pola godine ni na jedno četničko i ustaško orgijanje i usput im dali sve što su tražili.
Jose, i od tebe je previše.

Haj, šta im se dalo i na šta nije bilo reakcije?

Odradio sam do sada ovaj protokol sto puta, pa mogu i sa tobom.

Haj, jedno po jedno.
JoseMujica

#28625 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

HelaS wrote: 14/08/2023 15:36

bravo majstore!

Po tebi, nije bitna stvarna žalost, nije bitno obilježavanje, bitni su principi :?
u životu su uvijek bitni principi...bez njih nema ni iskrene žalosti ni iskrene radosti

jel to hoćeš da kažeš da je Vlada RS iskreno proglasila Dan žalosti? :facepalm:

ovo je najodvratnija politička igranka u kojoj su četnici brutalno iscipelarili trojkaše, državu i narod
Last edited by JoseMujica on 14/08/2023 15:40, edited 1 time in total.
Post Reply