Sirija

Locked
insomnia78

#28601 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
DuckZz wrote:Koliko samo možete pisat nevjerovatno ... upalim laptop kad ono 10 novih stranica :-) :-)
Spama se da bi se večerašnji ratni zločin upotrebe hemijskog oružja sklonio u drugi plan.

Spin.
De ne paranoisi :D
Uostalom zar ISIL nije vec prije par dana upotrjebio HO na Kobanskom frontu?
sarajevoxxxx

#28602 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

DuckZz wrote:
zrakomlat wrote:Ima li demanta ili potvrde u vezi tog zauzimanja graničnog prijelaza? Ili je i to šuplja, da se ne piše o hemijskom napadu?
I dalje pod kontrolom Sirijske vojske.
Više nije stvar u tome da li ga pobunjenici mogu zauzeti, već da li to žele.
Sumnja se da dolaze prijetnje iz Damaska ... no to će se vidjet u narednih 48sati, više nego dovoljno da ga pobunjeici zauzmu, ako do tada nisu onda se mogu bacat kojekakve teorije .....
Jordan je zaprijetio, ne Damask.
Laprdan

#28603 Re: Sirija

Post by Laprdan »

U Kobane-u su civili izbjegli u Tursku. Dakle, SVI koji su ostali su vojnici. A i po zenevskoj konvenciji - vojnik je legitimna vojna meta. Jasno kao dan.
zrakomlat

#28604 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
DuckZz wrote:
zrakomlat wrote:Ima li demanta ili potvrde u vezi tog zauzimanja graničnog prijelaza? Ili je i to šuplja, da se ne piše o hemijskom napadu?
I dalje pod kontrolom Sirijske vojske.
Više nije stvar u tome da li ga pobunjenici mogu zauzeti, već da li to žele.
Sumnja se da dolaze prijetnje iz Damaska ... no to će se vidjet u narednih 48sati, više nego dovoljno da ga pobunjeici zauzmu, ako do tada nisu onda se mogu bacat kojekakve teorije .....
Jordan je zaprijetio, ne Damask.
Tačnije, mislio sam na ovo ispod, do mene je, nisam napisao konkretno pitanje.
by sarajevoxxxx on 22/10/2014 00:01
IS zauzeo granični prelaz sa Turskom u Kobaneu!!!
insomnia78

#28605 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Laprdan wrote:U Kobane-u su civili izbjegli u Tursku. Dakle, SVI koji su ostali su vojnici. A i po zenevskoj konvenciji - vojnik je legitimna vojna meta. Jasno kao dan.
Nije tacno, ima i djece
Laprdan

#28606 Re: Sirija

Post by Laprdan »

insomnia78 wrote:
Laprdan wrote:U Kobane-u su civili izbjegli u Tursku. Dakle, SVI koji su ostali su vojnici. A i po zenevskoj konvenciji - vojnik je legitimna vojna meta. Jasno kao dan.
Nije tacno, ima i djece
Sa puskama.
insomnia78

#28607 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Male djece
zrakomlat

#28608 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Laprdan wrote:
insomnia78 wrote:
Nije tacno, ima i djece
Sa puskama.
I jesu li legitimni vojni ciljevi?
Laprdan

#28609 Re: Sirija

Post by Laprdan »

insomnia78 wrote:Male djece
Mjesec dana otvorena granica da ta mala djeca budu na sigurnom u Turskoj... :-)
Last edited by Laprdan on 22/10/2014 01:28, edited 1 time in total.
jastuk1

#28610 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote:
Challenger__ wrote:
DuckZz wrote:Koliko samo možete pisat nevjerovatno ... upalim laptop kad ono 10 novih stranica :-) :-)
Spama se da bi se večerašnji ratni zločin upotrebe hemijskog oružja sklonio u drugi plan.

Spin.
De ne paranoisi :D
Uostalom zar ISIL nije vec prije par dana upotrjebio HO na Kobanskom frontu?
Izgleda da je PKK pred porazom u Kobaniju. Moguće da jučerašnja diverzija kada je uništeno skladište oružja PKK-a, već ima reprekusije.

No, dalje od Kobanija, izgleda da se najveći genocidaš današnjice pojačava zločine protiv čovječnosti. Koliko ima da su krenuli udari na IS i druge iz neprihvatljive opozicije i on tek sada shvata da od tada ima otvorene ruke da maksimalno kolje? Kao brine se za Sirijski suverenitet. Nakon što je poklao najmanje 100,000. Najveći monstrum današnjice.

Zbog svega ovoga, Rusija koja ga najviše podupire politički, a i snažno materijalno, će jednog dana dobro da se pozabavi o svom jadu. Me samo da će im oteti i ukrasti Ukrajinu, već će raspišat proruse u Ukrajini. Nakon toga slijedi razjedanje Rusije. Sve su lihvaro-cionisti dobro isplanirali.
dragma
Vozim: Pješe

#28611 Re: Sirija

Post by dragma »

Laprdan wrote:
Po toj logici može se slobodno reći i da su civili iz Aleppa imali tri godine fore da se sklone na sigurno pa opet svakodnevno ginu.
Mani se te priče, djeca su djeca, civili su civili.
Ja sam imao 13 godina kada je pala granata blizu mame i mene dok smo pokušavali iskopati jedan panj u parku na Ciglanama. Mama je poginula a ja sam zijanio nogu.
I šta sad, krivi ona i ja što smo imali godinu dana fore da pobjegnemo a nismo?

Nemoj tako razmišljati prijatelju, ne zbog drugih, već zbog sebe, ovo ti dobronamjerno kažem.
Challenger__

#28612 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dragma wrote:Nemoj tako razmišljati prijatelju, ne zbog drugih, već zbog sebe, ovo ti dobronamjerno kažem.
Da oni i malo razmišljaju ne bi ni podržavali ovu bagru.
Laprdan

#28613 Re: Sirija

Post by Laprdan »

dragma wrote:
Laprdan wrote:
Po toj logici može se slobodno reći i da su civili iz Aleppa imali tri godine fore da se sklone na sigurno pa opet svakodnevno ginu.
Ja sam imao 13 godina kada je pala granata blizu mame i mene dok smo pokušavali iskopati jedan panj u parku na Ciglanama. Mama je poginula a ja sam zijanio nogu.

Nemoj tako razmišljati prijatelju, ne zbog drugih, već zbog sebe, ovo ti dobronamjerno kažem.
Iz opkoljenog Sarajeva niko od nas (tada djece) nije mogao otici na sigurno!

A nas rat je upravo odgovarao Americi (jer smo muslimani) pa ti vidi ko je ko u prici kada vec poredis. Takodjer, dobronamjerno.
dragma

#28614 Re: Sirija

Post by dragma »

Laprdan wrote:
dragma wrote:
Laprdan wrote:

Iz opkoljenog Sarajeva niko od nas (tada djece) nije mogao otici na sigurno!

A nas rat je upravo odgovarao Americi (jer smo muslimani) pa ti vidi ko je ko u prici kada vec poredis. Takodjer, dobronamjerno.
Bilo je vremena, haman prva tri mjeseca se moglo izaći iz grada, ko je želio i imao gdje da ode.
Ništa ja jarane ne poredim i baš zato sam sebe stavio kao primjer, radi takvih i sličnih opaski.
A sa tom pričom o muslimanima, srbima, hrvatima, našim, anamo njihovim, i tako dalje, mene zaobiđi.
Challenger__

#28615 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sad sam se sjebao zbog Dragme... Koliko samo puta prođem Merhemića trgom... Ne daj se drug.

______

Evo još jedna potvrda iz Kobanea i to je to - BREAKING UDPATED: ISIS reportedly use chemical weapons in Kobane

L.N.
sarajevoxxxx

#28616 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

IS gazi po prvi put nakon dva mjeseca i u Deir Zouru.Režimske snage po prvi put u zadnja dva mjeseca prisiljene na povlačenje.Navodno IS je napravio veliki prodor i zauzeo veliku teritoriju u kvartu Es-Sina'ijeh.Neki portali prenose da je više od pola Deir Zoura palo u ruke IS-a

http://www.alquds.co.uk/?p=238252
dragma

#28617 Re: Sirija

Post by dragma »

Challenger__ wrote:Sad sam se sjebao zbog Dragme... Koliko samo puta prođem Merhemića trgom... Ne daj se drug.

______

Evo još jedna potvrda iz Kobanea i to je to - BREAKING UDPATED: ISIS reportedly use chemical weapons in Kobane

L.N.
Nije baš Merhemića već vamo kod austrijske kuće ali nebitno.

Hvala drug moj :thumbup:
Laprdan

#28618 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Image

Slika je starija, sad se broj ubijenih ljudi popeo na DVJESTO HILJADA.
Ovaj krvolok svakodnevno ubija djecu i zene. Pokusajte zamisliti tu brojku, toliko dusa. NEVJEROVATNO!!! A jos nevjerovatnije je da cijeli svijet to podrzava sa ovih par licemjera ovdje.
sarajevoxxxx

#28619 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Al-Quds Al-Arabi:Broj boraca IS-a je veći od 120 000!!!

''I broj je u konstantnom porastu.Koalicija je do sada usmrtila tek 80 boraca IS-a, i brojke sa kojima barataju nisu tačne.Jedan od slijedećih ciljeva IS-a je Saudijska Arabija, gdje IS može računati na 100 000 saudijskih mladića.Trenutno se u IS-u bori 5000 Saudijaca''.

http://www.alquds.co.uk/?p=238011
Laprdan

#28620 Re: Sirija

Post by Laprdan »

dragma wrote: Bilo je vremena, haman prva tri mjeseca se moglo izaći iz grada, ko je želio i imao gdje da ode.
Ništa ja jarane ne poredim i baš zato sam sebe stavio kao primjer, radi takvih i sličnih opaski.
A sa tom pričom o muslimanima, srbima, hrvatima, našim, anamo njihovim, i tako dalje, mene zaobiđi.
Upravu si, mogli su zene i djeca otici na pocetku. Kasnije nije. Iskreno, zao mi je zbog tvoje sudbine. Ali i zbog sudbine mnogih muslimana koji su propatili i izgubili zivot u nasem ratu. Ali mene ipak interesuje i to ko je zasluzan za to sto se desavalo i inace sve lose sto se desava u svijetu (USA i Izrael) i da ta iskustva pravilno projiciram na buduce dogadjaje i da znam koja je strana ona prava.

Ako je Assad ubio 200.000 ljudi, onda je on za mene kao Mladic, Karadzic i Milosevic i jos 10 puta gori.
Last edited by Laprdan on 22/10/2014 02:30, edited 1 time in total.
Jasko78

#28621 Re: Sirija

Post by Jasko78 »

Laprdan wrote:Image

Slika je starija, sad se broj ubijenih ljudi popeo na DVJESTO HILJADA.
Ovaj krvolok svakodnevno ubija djecu i zene. Pokusajte zamisliti tu brojku, toliko dusa. NEVJEROVATNO!!! A jos nevjerovatnije je da cijeli svijet to podrzava sa ovih par licemjera ovdje.
Dosta je samo pogledati te usi i djavolsku glavurdu sa kojom kariakaturisti imaju najmanje posla da se shvati da je rodjen za pizdarija,ne volim kleti ali sto bi nas narod rekao - SJEME MU SE ZATRLO...
mirsek

#28622 Re: Sirija

Post by mirsek »

Laprdan wrote:
dragma wrote: Bilo je vremena, haman prva tri mjeseca se moglo izaći iz grada, ko je želio i imao gdje da ode.
Upravu si, mogli su zene i djeca otici na pocetku. Kasnije nije. Iskreno, zao mi je zbog tvoje sudbine. Ali i zbog sudbine mnogih muslimana koji su propatili i izgubili zivot u nasem ratu. Ali mene ipak interesuje i to ko je zasluzan za to sto se desavalo i inace sve lose sto se desava u svijetu (USA i Izrael) i da ta iskustva pravilno projiciram na buduce dogadjaje i da znam koja je strana ona prava.

Ako je Assad ubio 200.000 ljudi, onda je on za mene kao Mladic, Karadzic i Milosevic i jos 10 puta gori.
Prvo nije ON ubio svih 200 000 ljudi, to su ukupne zrtve rata.
Ne znam da li se tu racunaju vojnici na obje strane.
Drugo, poslije onakvog rusenja gadafija od strane amerike i zapada zacudilo me sto odmah na prve demonstracije nije pogazio svu placenicku rulju i sprijecio cionisticko-vehabijsko-americki plan da se otarase jedinog ruskog saveznika i jedinu zemlju u susjedstvu izrahella koja je imala kapacitet da mu naudi vojno.
Al jbg. , zatucani kozojebi, radikali i osudjenici iz zaljevskih kazamata uz placene fetve podanika zaljevskih rezima kao horde orka nagrnuse na tu zemlju da ponosno ostvare izrahellski cilj pri tome ne ranivsi a kamoli ubivsi i jednog izrahellskog vojnika.
To su ti dobri muslmani kojima je assad kriv za sve zivo i nezivo sto su im USA i izrahell radili zadnjih 70 godina.
PLEMENA u africi su pametnija od pola ovih arapa sto ratuju i tekbiraju a nemaju pojma za koga oni u stvari vode bitke i sta ce im biti na kraju.
Bice tuzno al cu uzivati kad ih poslije krvavog pira po Siriji zapadna ili izrahellska avijacija poravna sa zemljom izmisljajuci razlog sto to rade.
Iskreno, tako glupi nista bolje nisu ni zasluzili.
Gojeni H

#28623 Re: Sirija

Post by Gojeni H »

dragma wrote:
... Ja sam imao 13 godina kada je pala granata blizu mame i mene dok smo pokušavali iskopati jedan panj u parku na Ciglanama. Mama je poginula a ja sam zijanio nogu.
Image
hape

#28624 Re: AW: Sirija

Post by hape »

Laprdan wrote: Iz opkoljenog Sarajeva niko od nas (tada djece) nije mogao otici na sigurno!

Jah, zato su nam Ameri dali oruzje ii bombardovali cetnicke polozaje.

Sljedeci put kad kontas gluposti napisati prvo dobro razmisli.
Laprdan

#28625 Re: Sirija

Post by Laprdan »

mirsek wrote: Prvo nije ON ubio svih 200 000 ljudi, to su ukupne zrtve rata.
Ne znam da li se tu racunaju vojnici na obje strane.
Drugo, poslije onakvog rusenja gadafija od strane amerike i zapada zacudilo me sto odmah na prve demonstracije nije pogazio svu placenicku rulju i sprijecio cionisticko-vehabijsko-americki plan da se otarase jedinog ruskog saveznika i jedinu zemlju u susjedstvu izrahella koja je imala kapacitet da mu naudi vojno.
Al jbg. , zatucani kozojebi, radikali i osudjenici iz zaljevskih kazamata uz placene fetve podanika zaljevskih rezima kao horde orka nagrnuse na tu zemlju da ponosno ostvare izrahellski cilj pri tome ne ranivsi a kamoli ubivsi i jednog izrahellskog vojnika.
To su ti dobri muslmani kojima je assad kriv za sve zivo i nezivo sto su im USA i izrahell radili zadnjih 70 godina.
PLEMENA u africi su pametnija od pola ovih arapa sto ratuju i tekbiraju a nemaju pojma za koga oni u stvari vode bitke i sta ce im biti na kraju.
Bice tuzno al cu uzivati kad ih poslije krvavog pira po Siriji zapadna ili izrahellska avijacija poravna sa zemljom izmisljajuci razlog sto to rade.
Iskreno, tako glupi nista bolje nisu ni zasluzili.
Nije, nego je ubio 199.999 ljudi (akcijska cijena). HALOOOO monstrume licemjerni pokusaj zamisliti ŠESTOZNAMENKASTI BROJ ubijenih ljudi, toliko dusa. Isti si kao on kada ga ovako javno podrzavas i opravdavas njegove masakre.
Locked