Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
SerijeSync

#28601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

mixone1995 wrote:
Ne znam bas, da je do toga onda bi stalno bila losa konekcija i slicno, a ne samo u vecernjim satima.
bez optike ovaj problem će biti non stop prisutan
shandrprcSA

#28602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Image

ovo Vam je bezveze, povecajte na 3 puta :oops:
emmir1

#28603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emmir1 »

Benq wrote:
emmir1 wrote:Nemam tona na HBO kanalima ??
U podesavanjima nadji postavke zvuka , za prvi jezik zvuka postavi Srpski a za drugi Hrvatski i proradit ce.
Nađem podešavanje zvuka i daje mi neke opcije standard, nogometni način....

Nigdje to srpski ili hrvatski
SerijeSync

#28604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

emmir1 wrote:
Benq wrote:
emmir1 wrote:Nemam tona na HBO kanalima ??
U podesavanjima nadji postavke zvuka , za prvi jezik zvuka postavi Srpski a za drugi Hrvatski i proradit ce.
Nađem podešavanje zvuka i daje mi neke opcije standard, nogometni način....

Nigdje to srpski ili hrvatski
to je slika, a ne zvuk, koji je tv u pitanju?

Pardon My Bad, ideš na opciju/opće/opšte i ovako izgleda

Image
emmir1

#28605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emmir1 »

E hvala ti.

Pokušat ću, tv je Sony, tek sam ga uzeo pa još ne kontam sve opcije i kako šta.

Napisat ću da li je uspjelo
SerijeSync

#28606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

emmir1 wrote:E hvala ti.

slika je od LG Tv, tako da nemam pojma gdje je ta opcija na Sony Tv
Telemach

#28607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

foton wrote:
Blago tebi!! Otkako imam taj famozni novi signal, usluga je katastrofalna. Totalno se promijenila shema kanala i nisam zadovoljan izborom u odnosu na prijasnje HS, a o internetu... da ne govorim. Steka nekad po sat vremena. Hej, sjedim kod kuce a na 3G prikljucen... Zvuka na TV kanalima nestane, slika se zaledi... Dodje zvuk, prosla utakmica.

Druga stvar je sto nisam ni obavijesten o promjeni usluge za koju sam potpisao ugovor sa HSom... Telemach zivi od monopola i prva mjera pored znacajno losije usluge je i povecanje cijena... Uglavnom, vrlo sam nezadovoljan Telemachom, njihovom podrskom i uslugom i narocito nebulozama tipa "svuda u svijetu rastu cijene usluga telekomunikacija, pa eto sad i ovdje..." A HS za 8 godina nije nista mijenjao, cak nisu slali racune kad sam jednom bio par mjeseci na putu... Nisam znao da ce doci do toga da zalim za HSom...
Zdravo foton,
ljubazno Vas molimo da nam dostavite korisničke i adresne podatke kako bismo provjerili usluge koje koristite.
SerijeSync

#28608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach kada se može očekivati da pustite sve kanale na dodatne module i šta povodom toga trebamo uradit?
probook

#28609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

SerijeSync wrote:@Telemach kada se može očekivati da pustite sve kanale na dodatne module i šta povodom toga trebamo uradit?
Evo:
Telemach wrote:@all
Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da je implementacija usluge rente dodatnog uređaja stupila na snagu od 13.03. kako je i navedeno u cjenovniku. Zbog velikog broja zahtjeva, period realizacije će biti duži stoga Vas molimo za strpljenje.
Sugerišemo svim novim ili postojećim korisnicima zainteresiranim za uslugu rente dodatnog uređaja, koji su prisutni ovdje na temi, da nam svoje korisničke podatke i zahtjev dostave ovdje u inbox.
SerijeSync

#28610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

probook wrote:
SerijeSync wrote:@Telemach kada se može očekivati da pustite sve kanale na dodatne module i šta povodom toga trebamo uradit?
Evo:
Telemach wrote:@all
Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da je implementacija usluge rente dodatnog uređaja stupila na snagu od 13.03. kako je i navedeno u cjenovniku. Zbog velikog broja zahtjeva, period realizacije će biti duži stoga Vas molimo za strpljenje.
Sugerišemo svim novim ili postojećim korisnicima zainteresiranim za uslugu rente dodatnog uređaja, koji su prisutni ovdje na temi, da nam svoje korisničke podatke i zahtjev dostave ovdje u inbox.
Nisi u toku!!
semirsar

#28611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Ne muci se badava, tv postavis na koji god ho's jezik, svejedno, nisi naveo sto koristis od opreme,D3cam modul ili receiver, naime, njih moras stimati na primarni i dodatni jezik.
Benq

#28612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote:

Ne muci se badava, tv postavis na koji god ho's jezik, svejedno, nisi naveo sto koristis od opreme,D3cam modul ili receiver, naime, njih moras stimati na primarni i dodatni jezik.
Pa valjda se podrazumijeva da treba to nastimat na uredjaju preko kojeg gleda program , ako je resiver u pitanju onda sva podesavanja idu preko njega , a ako je modul , onda postavke u tv-u. Zaista se nadam da nije drugacije shvatio :)
semirsar

#28613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote:

Pa valjda se podrazumijeva da treba to nastimat na uredjaju preko kojeg gleda program , ako je resiver u pitanju onda sva podesavanja idu preko njega , a ako je modul , onda postavke u tv-u. Zaista se nadam da nije drugacije shvatio :)
Izgleda je bukvalno shvatio, pa otisao u postavke tv, koliko znam, kad utaknes cam modul dobijes u tv novi podmeni za postavke istog, ocito ga je previdio.
Nego, kad sam vec ovdje da priupitam korisnike koji su dobili D3cam modul, moze li se isti podici u poslovnici T-macha nakon potpisa aneksa ugovora i vlastorucno utakarit u tv... ili je bas neophodno da neki njiov monter to odradi?
Mislim, ucerivo sam ja i iscerivo dovoljno puta da znam kako to oda, pa ne treba sad drugi men uceravat, ha ja. :mrgreen:
SerijeSync

#28614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

semirsar wrote: Izgleda je bukvalno shvatio, pa otisao u postavke tv, koliko znam, kad utaknes cam modul dobijes u tv novi podmeni za postavke istog, ocito ga je previdio.
Nego, kad sam vec ovdje da priupitam korisnike koji su dobili D3cam modul, moze li se isti podici u poslovnici T-macha nakon potpisa aneksa ugovora i vlastorucno utakarit u tv... ili je bas neophodno da neki njiov monter to odradi?
Mislim, ucerivo sam ja i iscerivo dovoljno puta da znam kako to oda, pa ne treba sad drugi men uceravat, ha ja. :mrgreen:
Cam modul ne namještaš nikako, otkud ti to, modul se ubaci, tv ga registruje, onda ideš na tv postavke traženje kanala, subtitl, audio, sve se namješta u Tv postavkama modul postavke ne diraš, niti u njima ima šta za namjestit.
SerijeSync

#28615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Prva slika vidiš CI Modul info, tu se ništa ne namješta

Image

Druga slika modul opcije to se ne dira

Image
SerijeSync

#28616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Treća slika modul settings language tu nema ništa, sve se namješta na tv.

Image
Benq

#28617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Kao sto kaze SerijeSync , Modul sluzi samo za dekodiranje programa , on kao on nema nikakvih opcija za bilo sta , sve se podesava iskljucivo u meniju tv-a , a ako je resiver u pitanju , onda u meniju od resivera.
semirsar

#28618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Zbog bukvalnog prijevoda i dodje do nesporazuma, sve sto sam napisao stoji, sve sto si napisao stoji, stvar je u tome sto momak nejma na HBO ton. Znas li zasto? Postavke se mjenjaju na tv, modul je u tv, dje se rade postavke? Treca slika, settings modul, tako je kod tebe, kako je kod njega? Mjenja na tv, ne mjenja na modulu, ima nejma settings... odoh ja na pos'o... jebo ovo, niko mi ne odgovori na ono... ni T-mach, ocito vise him nijesam u VIP sekciji :lol: :lol: bye :run:
SerijeSync

#28619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach može odgovor, zna li se više jasno šta je sa modulima, hoćemo li dobit sve kanale i kada, trebamo li ići vama na noge opet?Jel novi cjenovnik protokolisan od strane nadležnog sektora ili se trebamo još strpit?
SerijeSync

#28620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

semirsar wrote:Zbog bukvalnog prijevoda i dodje do nesporazuma, sve sto sam napisao stoji, sve sto si napisao stoji, stvar je u tome sto momak nejma na HBO ton. Znas li zasto? Postavke se mjenjaju na tv, modul je u tv, dje se rade postavke? Treca slika, settings modul, tako je kod tebe, kako je kod njega? Mjenja na tv, ne mjenja na modulu, ima nejma settings... odoh ja na pos'o... jebo ovo, niko mi ne odgovori na ono... ni T-mach, ocito vise him nijesam u VIP sekciji :lol: :lol: bye :run:
Audio namještaš ili na resiveru ili na tv, modul nema ništa s time.
Telemach

#28621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote:Zbog bukvalnog prijevoda i dodje do nesporazuma, sve sto sam napisao stoji, sve sto si napisao stoji, stvar je u tome sto momak nejma na HBO ton. Znas li zasto? Postavke se mjenjaju na tv, modul je u tv, dje se rade postavke? Treca slika, settings modul, tako je kod tebe, kako je kod njega? Mjenja na tv, ne mjenja na modulu, ima nejma settings... odoh ja na pos'o... jebo ovo, niko mi ne odgovori na ono... ni T-mach, ocito vise him nijesam u VIP sekciji :lol: :lol: bye :run:
Odgovor Vas čeka u inboxu ;)
Telemach

#28622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

SerijeSync wrote:@Telemach može odgovor, zna li se više jasno šta je sa modulima, hoćemo li dobit sve kanale i kada, trebamo li ići vama na noge opet?Jel novi cjenovnik protokolisan od strane nadležnog sektora ili se trebamo još strpit?

@all
Poštovani korisnici,
SerijeSync

#28623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

kakve veze ima velik broj zahtjeva sa puštanjem svih kanala onima koji već imaju 2 ili 3 modula, nego ide VOD usluga koja se može koristit samo na resiverima, sad kada ste vidjeli da masovno traže module okrećete priču i vodu na svoj mlin :D
probook

#28624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

SerijeSync wrote:kakve veze ima velik broj zahtjeva sa puštanjem svih kanala onima koji već imaju 2 ili 3 modula, nego ide VOD usluga koja se može koristit samo na resiverima, sad kada ste vidjeli da masovno traže module okrećete priču i vodu na svoj mlin :D
Treba sa svakim potpisati anex ugovora za kartice.
Officer Crabtree

#28625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

Danas i sutra puštaju Lukavac. Za nadati se da ce nakon toga ubrzo i ostale. :thumbup:
Locked