SDP

FOČANSKI PROPISI

#28576 Re: SDP

Post by FOČANSKI PROPISI »

JoseMujica wrote:fulate vi ljudi smisao i poentu života...da nije sav narod licemjeran na taj koncert ne bi došlo više od 50 ljudi, organizatori bi dobili po ušima i džepu i bankrotirali i nikad nikom ne bi više palo na pamet da dovodi trubače ala Aca.

Ovako, sa 15.000 posjetilaca, koncert je sa stanovišta organizatora pun pogodak (i dobra zarada), a vi trubite po forumu do sutra. A Sutra će vam Ceca napuniti Koševo, ko što bi napunila i Maksimir, i to voljom istih naroda u čije ime vi morališete.

Da je ulaz bio besplatan i ja bih s vama napadao i pljuvao po organizatoru, a pošto se radi o komercijalnom programu nemate nikakve osnove. Zapravo, isti ste ko oni što su se bunili protiv Merlina u Beogradu.
Ja ovdje postavljam pitanje: Nisu li i SDA -ovska djeca bila na koncertu?
(Osjećam da se to na ovoj temi namjerno potura SDP-u)
Propast i katastrofa

#28577 Re: SDP

Post by Propast i katastrofa »

publika je "tabula raza" i tu nekog posebnog smisla i definiranog afiniteta i nema. Problem je u tome sto je omladina ISPRAZNA, vecinom bez ideje i bez cilja. Jednim djelom ne svojom krivicom.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#28578 Re: SDP

Post by dr.gog »

Zašto me današnji bh SDP neodoljivo, sve više i više podsjeća na socijaldemokrate tridesetih godina prošlog vijeka?

Ugodni razgovori i najnovije demokratske ideje, dok se rađaju i rastu Fuehreri.

Od SDP-a u tom smislu je "ugodniji i demokratskiji" jedino skup građana po imenu NS.

Želim vjerovati da su oni ipak ostatak nečeg koliko toliko zdravog u tkivu ove zemlje..ali...

Dokle, majkuvambožiju? :oops:
julisiz es grant

#28579 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

dr.gog wrote:Zašto me današnji bh SDP neodoljivo, sve više i više podsjeća na socijaldemokrate tridesetih godina prošlog vijeka?

Od SDP-a u tom smislu je "ugodniji i demokratskiji" jedino skup građana po imenu NS.

Želim vjerovati da su oni ipak ostatak nečeg koliko toliko zdravog u tkivu ove zemlje..ali...

Ti socijaldemokrati bar nisu ulazlili u koalicije sa nacistima, i ostali su principijelni do svog žalosnog kraja...ma kako nesposobni bili.
dr.gog

#28580 Re: SDP

Post by dr.gog »

JoseMujica wrote: Udar na nevladin sektor je daleko je perfidna igra koja se odvija iza scene i kada dođemo do 2014 neće imati ko pisnuti trenutnoj vlasti
Nevladin sektor je, prijatelju, stara iluzija. Sasvim te dobro razumijem, to glede "preuzimanja".

Možda bi te interesiralo da saznaš da je u pitanju krasna zarada i sasvim prizemni motivi. Lično sam imao ponudu da radim na jednom sasvim udobnom nivou, provodeći "monitoring obuke mladih kadrova NGO na polju nadzora nad institucijama vlasti". Listajući projekat, vidjeh to kao veoma stručno sastavljeno ubleharenje. Vrhunska birokratska terminologija koju koriste činovnici EU, specifična za -posebno- njemačke birokrate iz Brisela, umjetnike šuplje priče.

Veoma rado ti pošaljem kopiju e-maila 8) ...Ponuda sasvim konkretna, u smislu "prvo malo" a zatim "veoma pristojno plaćeno" kada se "projekat uhoda".

I tako, lično sam pratio odvijanje i razvoj trakavice, znajući i autore i glavne arhitekte ubleharenja. Djeca dobiše malo iluzije "rada". Projektanti? :D Jedan me je pitao , samo da zadovolji radoznalost: "Koliko su tebe platili da kontriraš?".

Sasvim dovoljno da shvatim koliko su ti plitki likovi zapravo loši u poslu koji rade..ali im se još "može"...i isplati se.
dr.gog

#28581 Re: SDP

Post by dr.gog »

julisiz es grant wrote:
dr.gog wrote:Zašto me današnji bh SDP neodoljivo, sve više i više podsjeća na socijaldemokrate tridesetih godina prošlog vijeka?

Ti socijaldemokrati bar nisu ulazlili u koalicije sa nacistima, i ostali su principijelni do svog žalosnog kraja...ma kako nesposobni bili.
Nažalost, priča je mnogo tužnija. Velika većina je postala sluganerska unutar NSDAP mašinerije. Aktivisti, mladi socijalisti, ulični borci- su završili u Goeringovim kazamatima još prije rata, dok su "Lagumdžije i Bećirevići" navukli crne odore, zbog radi "političke realnosti i napretka Njemačke".

Ogroman broj intelektualaca tzv. ljevice je prešao na stranu nacista.
julisiz es grant

#28582 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

Ostaje činjenica da njihovi poslanici jedini nisu glasali za Akt o punomoćstvu 21.03.1933, ali o tome možemo na istoriji, odosmo u off.
pink floydd

#28583 Re: SDP

Post by pink floydd »

julisiz es grant wrote:Ostaje činjenica da njihovi poslanici jedini nisu glasali za Akt o punomoćstvu 21.03.1933, ali o tome možemo na istoriji, odosmo u off.
U off se otislo vec sa ukljucivanjem Aleksandra Lukasa u temu. Vjerovatno ce moderacija postupiti profesionalno i "ocistiti" temu.
VjecitiStudent

#28584 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:ma to što mlada zarađuje na budalama nema veze sa politikom....niko stoku ne ćera da idu na Lukasov koncert...nije đaba već ko hoće plati kartu.

Udar na nevladin sektor je daleko je perfidna igra koja se odvija iza scene i kada dođemo do 2014 neće imati ko pisnuti trenutnoj vlasti
Nazalost, cijela igranka nije od juce, "Dosta" je bio prvi, itekako uspjesan pokusaj SDP-a, da razvali nevladin sektor.
FOČANSKI PROPISI

#28585 Re: SDP

dr.gog wrote:
JoseMujica wrote: Udar na nevladin sektor je daleko je perfidna igra koja se odvija iza scene i kada dođemo do 2014 neće imati ko pisnuti trenutnoj vlasti
Nevladin sektor je, prijatelju, stara iluzija. Sasvim te dobro razumijem, to glede "preuzimanja".

Možda bi te interesiralo da saznaš da je u pitanju krasna zarada i sasvim prizemni motivi. Lično sam imao ponudu da radim na jednom sasvim udobnom nivou, provodeći "monitoring obuke mladih kadrova NGO na polju nadzora nad institucijama vlasti". Listajući projekat, vidjeh to kao veoma stručno sastavljeno ubleharenje. Vrhunska birokratska terminologija koju koriste činovnici EU, specifična za -posebno- njemačke birokrate iz Brisela, umjetnike šuplje priče.

Veoma rado ti pošaljem kopiju e-maila 8) ...Ponuda sasvim konkretna, u smislu "prvo malo" a zatim "veoma pristojno plaćeno" kada se "projekat uhoda".

I tako, lično sam pratio odvijanje i razvoj trakavice, znajući i autore i glavne arhitekte ubleharenja. Djeca dobiše malo iluzije "rada". Projektanti? :D Jedan me je pitao , samo da zadovolji radoznalost: "Koliko su tebe platili da kontriraš?".

Sasvim dovoljno da shvatim koliko su ti plitki likovi zapravo loši u poslu koji rade..ali im se još "može"...i isplati se.
Ako su nevladin sektor silna boračka udruženja,a jesu,kako mislite, da će ih SDP ili ne daj bože SBB,preoteti od SDA?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28586 Re: SDP

Post by JoseMujica »

SDA ima svoje (RVI itd) SBiH pokušala parirati sa JOB-ovima, SDP je tražio svoje uporište u ovom "liberalnom" dijelu..
danas sam se potpuno šokirao saznanjem iz povjerljivih izvora da je SDP pokrenuo snažnu ofenzivu prema civilnom društvu s ciljem preuzimanja ključnih nevladinih organizacija :shock: Trenutno je u toku udar na jednu od ključnih organizacija u BiH s ciljem preuzimanja resursnog centra NGO sektora Centra za promociju civilnog društva (CPCD).

Prije nekih godinu ili godinu i pol dana je uspješno izvršeno preuzimanje ACIPS-a, preko tadašnjeg ministra Suljagića i mladih stranačkih jastrebova. Kada su mi tada ljudi govorili da je SDP krenuo u široku ofenzivu s ciljem poklapanja civilinog društva do 2014. te da je ACIPS samo početak i nisam im vjerovao, smatrajući to tek igrom mladih junoša osokoljenih izbornom pobjedom.

Međutim, da se nisu i da se neće zaustaviti na ACIPS-u pokazuje trenutni udar na CPCD koji izvode mahom članstvo OO SDP Centar, a glavni operativci su Fadil Šero (nekada SDP, pa NS a sada :? opet SDP)i Kenan Rešo(direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje). Jedina pretpostavka je da se se pokušavaju zauzeti sve eksponiranije organizacije kako bi se putem eksternih, "nezavisnih" objekata usmjeravalo i oblikovalo javno mijenje u narednoj predizbornoj utrci. CPCD, osim što ima široku bazu članova-organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, radi niz "politički" zanimljivih projekata poput: “Monitoring lokalnih usluga: OCD, građani i lokalne vlasti zajedno do boljih usluga ”, “Jačanje odgovornosti u budžetskom procesu” itd. kroz koje se može direktno voditi kampanja protiv političkih protivnika.

Šero i Rešo su išli dotle da su organizovali protupravnu, paralelnu skupštinu ove organizacije, smjenjujući nepodobne i postavljajući svoje kadrove na ključne rukovodne pozicije. Isti onaj oprobani pučistički recept koji je Radovan primjenjivao 1992 naspram legalnih vlasti RBiH danas SDP-ovi jurišnici Šero i Rešo primjenjuju unutar nevladinog sektora stvarajući partijski podobne SAO-e unutar civilnog društva.

sada da li se tu radi o stranačkom strateškom jurišu na NVO sektor (prije godinu ACIPS, danas CPCD) ili tek "slučajnim" i odvojenim događajima u kojem je ovaj današnji tek prosti juriš na nekretnine?
Corto Maltese

#28587 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

FOČANSKI PROPISI wrote: Ako su nevladin sektor silna boračka udruženja,a jesu,kako mislite, da će ih SDP ili ne daj bože SBB,preoteti od SDA?
Sposobnost Bosanskog čovjeka da ne primjeti kako se svijet mijenja je zaista fascinantna. Nikad nisi gledao kako Željko Komšić, isključivo kao "privatno" lice, ali uvijek u radno vrijeme, posjećuje boračke proteste? Nikad nisi čuo za Dževada Rađu? SDP se počeo uvlačiti u boračka udruženja odmah nakon pada "Alijanse za promjene", a Fahro je, još prije nego je osnovao svoju političku partiju, preuzeo gotovo sve boračke kadrove od BPS-a, AKA "Stranka Boraca".
FOČANSKI PROPISI

#28588 Re: SDP

Corto Maltese wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Ako su nevladin sektor silna boračka udruženja,a jesu,kako mislite, da će ih SDP ili ne daj bože SBB,preoteti od SDA?
Sposobnost Bosanskog čovjeka da ne primjeti kako se svijet mijenja je zaista fascinantna. Nikad nisi gledao kako Željko Komšić, isključivo kao "privatno" lice, ali uvijek u radno vrijeme, posjećuje boračke proteste? Nikad nisi čuo za Dževada Rađu? SDP se počeo uvlačiti u boračka udruženja odmah nakon pada "Alijanse za promjene", a Fahro je, još prije nego je osnovao svoju političku partiju, preuzeo gotovo sve boračke kadrove od BPS-a, AKA "Stranka Boraca".
To su samo pokušaji,na jedan mig oni se vraćaju matici (SDA).Korupcija je čudo ,neviđeno!
jon_jovi

#28589 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Nije ovo naše ni politički ni nikoji drugi problem već čisto stvar karaktera.
mg

#28590 Re: SDP

Post by mg »

Code: Select all

To je baš Naša stranka, priča se u SDA

Nakon što je SDA uspjela pod svoje kute staviti čelne ljude Naše stranke da im služe za ostvarenje viših ciljeva, potonji su se u potpunosti transformirali, bukvalno preko noći, u satelite partnerskog dvojca SDA-SDU i time razočarali sve one koji su ih smatrali dijelom alternative onome što nas destruira prethodnih 15-20 godina iz kuhinje SDA.

Nakon što je SDA uspjela pod svoje kute staviti čelne ljude Naše stranke da im služe za ostvarenje viših ciljeva, potonji su se u potpunosti transformirali, bukvalno preko noći, u satelite partnerskog dvojca SDA-SDU i time razočarali sve one koji su ih smatrali dijelom alternative onome što nas destruira prethodnih 15-20 godina iz kuhinje SDA. S toga nas ne čudi što ovu stranku u SDA krugovima nazivaju "Baš Naša stranka".

Najnoviji test za ove tzv. promicatelje demokratskih vrijednosti je jutrošnja vijest da nam se izgleda vraća Arzija Mahmutović, svima dobro poznata mrziteljica Djeda Mraza i ostalih nepodopština koje su smetnja SDA-om konceptu „suživota“ u Sarajevu! Baš nas zanima kako će sada ljudi iz Naše stranke i njihovog bliskog okruženja reagirati na ovaj potez njihovog koalicionog partnera. Ne tako davno, Naša stranka je bar formalno podržala SDP u odbrani demokratskih vrijednosti i ljudskog dostojanstva, prvenstveno roditelja i djece u vrtićima od strane gđe. Mahmutović i njenih političkih i vjerskih mentora zajedno sa svim progresivnim snagama u Sarajevu i BiH. Sada vidimo da su u pregovorima sa SDA vodili računa isključivo o pojedinačnim interesima svojih pregovarača, a da su totalno odustali od svojih principa koji su, kako se ispostavilo, za njih mnogo manje važni od onoga što im je pojedinačno obećano.

Današnja vijest o povratku Arzije Mahmutović predstavlja potvrdu informacije da je Naša stranka, odnosno njeni pregovarači, pristala čak i na „manje agresivno prisustvo Djeda Mraza u Sarajevu".

Potvrđuje se fakat da se sva principijelnost Naše stranke na kraju svela na ispunjavanje ličnih interesa nekolicine individualaca iz ove stranke koji trguju glasovima dobijenim na lokalnim izborima, tražeći za uzvrat usluge usmjerene isključivo prema sebi, čak ne ni prema stranci, a da opšte dobro i ne spominjemo. Ovo govore činjenice koje se pokrijepljuju svakim danom, dešavanjima u općinskim vijećima Grada Sarajeva i u Kantonu Sarajevo!

Još jednom ponavljamo da glasači Naše stranke sigurno nisu očekivali da će, glasajući za one koji su obećavali borbu protiv nacionalizna i kriminala, uistinu svoj glas dati SDA-u i njihovoj destruktivnoj politici!!

(KO SDP BiH Sarajevo) 

Jao saopstenja, vidi se avazovstina s kilometar. Garant im je Faruk Vele pisao saopstenje. Ili je Risto Djogo uskrsno. Nema trece.

Sudska presuda proglasava se popustanjem NS, bez obzira sto je Arzija po prvostepenoj nezakonito i smjenjena!

Gade mi se ovi iz SDP sve vise svaki dan.
heckler

#28591 Re: SDP

Post by heckler »

mg wrote:
To je baš Naša stranka, priča se u SDA

Nakon što je SDA uspjela pod svoje kute staviti čelne ljude Naše stranke da im služe za ostvarenje viših ciljeva, potonji su se u potpunosti transformirali, bukvalno preko noći, u satelite partnerskog dvojca SDA-SDU i time razočarali sve one koji su ih smatrali dijelom alternative onome što nas destruira prethodnih 15-20 godina iz kuhinje SDA.

Nakon što je SDA uspjela pod svoje kute staviti čelne ljude Naše stranke da im služe za ostvarenje viših ciljeva, potonji su se u potpunosti transformirali, bukvalno preko noći, u satelite partnerskog dvojca SDA-SDU i time razočarali sve one koji su ih smatrali dijelom alternative onome što nas destruira prethodnih 15-20 godina iz kuhinje SDA. S toga nas ne čudi što ovu stranku u SDA krugovima nazivaju "Baš Naša stranka".

Najnoviji test za ove tzv. promicatelje demokratskih vrijednosti je jutrošnja vijest da nam se izgleda vraća Arzija Mahmutović, svima dobro poznata mrziteljica Djeda Mraza i ostalih nepodopština koje su smetnja SDA-om konceptu „suživota“ u Sarajevu! Baš nas zanima kako će sada ljudi iz Naše stranke i njihovog bliskog okruženja reagirati na ovaj potez njihovog koalicionog partnera. Ne tako davno, Naša stranka je bar formalno podržala SDP u odbrani demokratskih vrijednosti i ljudskog dostojanstva, prvenstveno roditelja i djece u vrtićima od strane gđe. Mahmutović i njenih političkih i vjerskih mentora zajedno sa svim progresivnim snagama u Sarajevu i BiH. Sada vidimo da su u pregovorima sa SDA vodili računa isključivo o pojedinačnim interesima svojih pregovarača, a da su totalno odustali od svojih principa koji su, kako se ispostavilo, za njih mnogo manje važni od onoga što im je pojedinačno obećano.

Današnja vijest o povratku Arzije Mahmutović predstavlja potvrdu informacije da je Naša stranka, odnosno njeni pregovarači, pristala čak i na „manje agresivno prisustvo Djeda Mraza u Sarajevu".

Potvrđuje se fakat da se sva principijelnost Naše stranke na kraju svela na ispunjavanje ličnih interesa nekolicine individualaca iz ove stranke koji trguju glasovima dobijenim na lokalnim izborima, tražeći za uzvrat usluge usmjerene isključivo prema sebi, čak ne ni prema stranci, a da opšte dobro i ne spominjemo. Ovo govore činjenice koje se pokrijepljuju svakim danom, dešavanjima u općinskim vijećima Grada Sarajeva i u Kantonu Sarajevo!

Još jednom ponavljamo da glasači Naše stranke sigurno nisu očekivali da će, glasajući za one koji su obećavali borbu protiv nacionalizna i kriminala, uistinu svoj glas dati SDA-u i njihovoj destruktivnoj politici!!

(KO SDP BiH Sarajevo)

Jao saopstenja, vidi se avazovstina s kilometar. Garant im je Faruk Vele pisao saopstenje. Ili je Risto Djogo uskrsno. Nema trece.

Sudska presuda proglasava se popustanjem NS, bez obzira sto je Arzija po prvostepenoj nezakonito i smjenjena!

Gade mi se ovi iz SDP sve vise svaki dan.

Ne znam sta mi je danas bizarnije bilo. Novost o novoj lutki Barbika koja se poradja i krvari ili ova SDPova ludost.

Ne vezano za SDP psihopate, ne znam sta se u ovoj jebenoj drzavi treba desiti a da javni sluzebnik stvarno dobije otkaz. Svakog ludjaka do sada su vratili. Nekidan onu seljacinu u muzicku skolu, a juce ovu spodobu u vrtic.
drug_profi

#28592 Re: SDP

Post by drug_profi »

Da ti kazem nesto: mene kad bi nabili nogom sa posla zakonito ili ne, ne bi me ni bog vratio, jos bi mozda i batine dobio. ALi da sam kakav umrezeni supak, ee jos bi mi odstetu za dusevnu bol isplatili, i unaprijedili me.
heckler

#28593 Re: SDP

Post by heckler »

drugi profil wrote:Da ti kazem nesto: mene kad bi nabili nogom sa posla zakonito ili ne, ne bi me ni bog vratio, jos bi mozda i batine dobio. ALi da sam kakav umrezeni supak, ee jos bi mi odstetu za dusevnu bol isplatili, i unaprijedili me.
Da to nekako i ja kontam, ako me otjeraju jednom, koji cu kurac tamo vise?

Ali ovo je zabrinjavajuce kako sud vraca ove budale na posao. To je cisti rep komunizma kad nikad nikom nizasta otkaz nisi mogao dati. Ja to ne mogu drugacije da objasnim. Duska, Bakir, Arzija, smrad iz muzicke, onaj lik iz BHTV milion je primjera.
Lakat Jebić

#28594 Re: SDP

Post by Lakat Jebić »

heckler wrote:
drugi profil wrote:Da ti kazem nesto: mene kad bi nabili nogom sa posla zakonito ili ne, ne bi me ni bog vratio, jos bi mozda i batine dobio. ALi da sam kakav umrezeni supak, ee jos bi mi odstetu za dusevnu bol isplatili, i unaprijedili me.

Ali ovo je zabrinjavajuce kako sud vraca ove budale na posao. To je cisti rep komunizma kad nikad nikom nizasta otkaz nisi mogao dati. Ja to ne mogu drugacije da objasnim. Duska, Bakir, Arzija, smrad iz muzicke, onaj lik iz BHTV milion je primjera.
ma prije da je bahatost pri davanju otkaza i nepostivanje procedure
heckler

#28595 Re: SDP

Post by heckler »

Lakat Jebić wrote:
heckler wrote:

ma prije da je bahatost pri davanju otkaza i nepostivanje procedure

Ja sam ovu temu vec jednom ranije pokusao prezvakati. Meni nije jasna jedna stvar, a to je kako sud moze narediti vracanje na posao. Razumijem ako je procedura prekrsena da sud dodijeli neku stetu i sta ja znam, ali kako moze NAREDITI vracanje na posao. Ako te poslodavac ne zeli, odjebi vise. Ako je preksen zakon, evo ti monetarna zadovoljstina ali kako poslodavcu nametati radnika kojeg ne zeli?
drug_profi

#28596 Re: SDP

Post by drug_profi »

naravno. Ako poslodavac ne zeli tog radnika, on uvijek moze raskinuti ugovor na zakonski nacin, sa otpremninom i sl.
E sad, sto to ne ide tako, nego protivzakonito, ne bih znao, ali sumnjam da je samo radi predstave.
mg

#28597 Re: SDP

Post by mg »

Ne moze to takp, ako si nelegalno dobio otkaz imas odredjena prava.

Postovanje procedura je osnova demokratije i vladavine zakona. Provodjenje samovolje ( kao sto sad Niksic radi) treba suzbiti i sankcionisati sto je vise moguce.

A gradjani posredno biraju i direktore ustanova, agencija i direkcija na izborima.
novi.dan.nova.nafaka

#28598 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

heckler wrote:Ja sam ovu temu vec jednom ranije pokusao prezvakati. Meni nije jasna jedna stvar, a to je kako sud moze narediti vracanje na posao. Razumijem ako je procedura prekrsena da sud dodijeli neku stetu i sta ja znam, ali kako moze NAREDITI vracanje na posao. Ako te poslodavac ne zeli, odjebi vise. Ako je preksen zakon, evo ti monetarna zadovoljstina ali kako poslodavcu nametati radnika kojeg ne zeli?
Ček' bre, o kojem mi poslodavcu ovdje pričamo - pa radi se o najobičnijim crvenim potrčkalima koji sve POLITIČKI nepodobne smjenjuju bez obzira na rezultat. A sa druge strane, zapošljavaju svoju braću, muževe, očeve na mjesta (izvršnih) direktora, za koje se ispostavi da su katastrofalno loši menadžeri. Dakle, više je nego očigledno da se radi o politički montiranim smjenama, a ne o bilo kakvim regularnim otkazima "poslodavaca"...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#28599 Re: SDP

Post by antimobbing »

mg wrote: A gradjani posredno biraju i direktore ustanova, agencija i direkcija na izborima.
Da li je itko u ovoj državi od onih koji se trenutno nalaze na važnim rukovodećim pozicijama, radio psiho test, test inteligencije i test provjere općeg znanja, prije nego što je postavljen na neku važnu i odgovornu funkciju?

Nije.

Dakle, sve je izgubilo smisao jer sve je na prodaju kao na stočnoj pijaci.

Ukoliko imaš novac možeš sve, ukoliko nemaš onda umireš.

Bogataši sve kupuju za novac, pozicije direktora, ispite, diplome, zaposlenja - sve, a sirotinja i fukara uči, hrmpači, radi od jutra do mraka za robovlasnike i umire.
heckler

#28600 Re: SDP

Post by heckler »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
heckler wrote:Ja sam ovu temu vec jednom ranije pokusao prezvakati. Meni nije jasna jedna stvar, a to je kako sud moze narediti vracanje na posao. Razumijem ako je procedura prekrsena da sud dodijeli neku stetu i sta ja znam, ali kako moze NAREDITI vracanje na posao. Ako te poslodavac ne zeli, odjebi vise. Ako je preksen zakon, evo ti monetarna zadovoljstina ali kako poslodavcu nametati radnika kojeg ne zeli?
Ček' bre, o kojem mi poslodavcu ovdje pričamo - pa radi se o najobičnijim crvenim potrčkalima koji sve POLITIČKI nepodobne smjenjuju bez obzira na rezultat. A sa druge strane, zapošljavaju svoju braću, muževe, očeve na mjesta (izvršnih) direktora, za koje se ispostavi da su katastrofalno loši menadžeri. Dakle, više je nego očigledno da se radi o politički montiranim smjenama, a ne o bilo kakvim regularnim otkazima "poslodavaca"...
U privatnom sektoru poslodavac te moze odjebati kako god hoce i kad god mu se prahne. Ja jos nevidjeh da je sud igdje vratio trudnicu koju je privatnik otjerao. Ali zato redovno vraca na posao ove krpelje u javnom sektoru. Dakle ili jednaka prava za sve ili dosta vise ovih pizdarija. Ako trudnice mogu da ostaju bez posla zbog toga sto su se usudile da zatrudne, onda mogu vala stokakvi gmazovi poput razboraznih Bakira, Duska i Arzija.
Post Reply