IRAN
- HakanSukur
#28576 Re: IRAN
Salik, mogu li te zamoliti da opet ispričaš onu priču kako je Homeini dovom pobijedio američke borbene avione i izbezumio njihove generale, da više nikada nisu krenuli na Iran. Pošto i Trumpovi cionistički špijuni čitaju Klix forum, i to kad' vide, gotovo, ukidaju se sankcije, plaća se odšteta u trilionima dolara, Iran postaje lider slobodarskog svijeta i svima donosi blagodati liberalnog šerijata!
- salik79
#28577 Re: IRAN
Pa rekoh li "po mogucnosti". A, priznaj, bilo bi ti jos draze da nema ni Bosnjaka u njoj?MorningStar wrote: ↑18/01/2020 23:12Za bosnu u kojoj je islam zajedno sa ostalim religijama u drugom planu, tebi je naprimjer vazniji umet kaba kerbala sta vec , ja vise volim nas stecak nego kabu sa svim munarama okolo
to se odnosi i na aka sofiju jeruzalem patrijarhe i ostale religije
- MorningStar
#28578 Re: IRAN
Sta fali bosnjacima - jel bosnjaci moraju biti muslimani ili ? Ne kontam taj koncept ?salik79 wrote: ↑18/01/2020 23:15Pa rekoh li "po mogucnosti". A, priznaj, bilo bi ti jos draze da nema ni Bosnjaka u njoj?MorningStar wrote: ↑18/01/2020 23:12Za bosnu u kojoj je islam zajedno sa ostalim religijama u drugom planu, tebi je naprimjer vazniji umet kaba kerbala sta vec , ja vise volim nas stecak nego kabu sa svim munarama okolo
Ti bi kao da volis bosnu a blizi ti neki iranski general nego komsija .. ti bi za jedinstvo umeta zajedno sa arpima i irancima ja bi jedinstvo bosne i naroda u njoj. Za arape irance hazare i koga vec me mnogo zaboli nesto.
- Idemedosumom
#28579 Re: IRAN
Zanima me, jesu li botovi i ovdje širili svoju propagandu, navodni šiitski intelektualac, Ensar el-Sadr, samokritično pljuje po šiijama?
Po fejsu se ova copy-paste poruka širi k'o rak
Po fejsu se ova copy-paste poruka širi k'o rak
- MaksprotivMarksa
#28580 Re: IRAN
Ko je rekao da ja nisam za jedinstvo ? Ja sam samo rekao da je nemoguce jer se radi o verzijama islama koje jedna drugu iskljucuju.salik79 wrote: ↑18/01/2020 23:09Kao, ono, mi sada do sada nismo zapazili tvoje upise o Islamu, muslimanima, Bosnjacima... Mi, kao, blecci, sta li?MaksprotivMarksa wrote: ↑18/01/2020 23:02 Islamofob je musliman, svi ste neciji i pod necijim uticajem, to je dobri dedo nama uradio, ja sam ukazao na cinjenice uz islamskog svijeta, ako je to islamofobija onda ok, pomirenje je nemoguce jer su to verzije koje jedna drugu iskljucuju, a kada nekoga oklevetas da je islamofob, a ti ne znas ni ko sam, onda si dobrano zagrizo na teren koji moze biti opasan za tvoj hal, izgleda i da sije tekfire, na hajr![]()
Ko god je ovdje po nekakvom zadatku, pod necijim uticajem, dao dragi Bog da mu se to obije o glavu. Na ovaj, ili onaj nacin. Moze li ovako.
A mi, koji smo za jedinstvo ummeta mozemo biti jedino tebi i slicnim tebi trn u oku.
Reci istinu je duznost muslimana, izvini sto ti ne pogadjam emociju i racionalno pisem o narodu ciji sam pripadnik.
Nema teme koja eklatantnije dokazuje moje teze o pogubnosti bosnjacke politike danas od ove, svi ste patriote, svi ste za jedinstvo ummeta, ali oci jedni drugom vadite.
Moze, cuvaj glavu, ti si pod uticajima proiranske struje koja je jaka u BiH, i druge patriote bi zbog toga trebale cuvati glavu koju im je neko drugi isprao, ne peru ih samo Iranci, a glava bosnjacka je pogodno tlo za ispiranje
Imam i jedni anegdoticu, jednom prilikom mi je jedan prijatelj donio propagandni materijal o imamu Homeiniju da se informisem, pogledao sam to sa zadovoljstvom i vratio mu filmove, slusao sam price kako je imam ehli bejt, kako je velikan, a onda je doslo do zatezanja izmedju Turske i Irana, isti taj prijatelj mi je nakon 6 godina rekao da se sija treba cuvati, a da su sije najveci munafici. Svi vi imate jednu osobinu, a to je da jako malo znate, dobri ste ljudi i vjerujete svemu sto vam neko kaze ako vam to grije srce.
Selam
- salik79
#28581 Re: IRAN
Mrsko mi pisati, posto je to sve lijepo opisao veliki SUNIJSKI alim, sejh Ahmed Didat r.a., a taj snimak sam, svojevremeno, postavljao. Nazalost youtube ga je uklonio, iz njima poznatih razloga.HakanSukur wrote: ↑18/01/2020 23:14 Salik, mogu li te zamoliti da opet ispričaš onu priču kako je Homeini dovom pobijedio američke borbene avione i izbezumio njihove generale, da više nikada nisu krenuli na Iran. Pošto i Trumpovi cionistički špijuni čitaju Klix forum, i to kad' vide, gotovo, ukidaju se sankcije, plaća se odšteta u trilionima dolara, Iran postaje lider slobodarskog svijeta i svima donosi blagodati liberalnog šerijata!
- salik79
#28582 Re: IRAN
Nista, samo mi onako zapalo za oko kako uvijek iznova ismijavas i dovodis u pitanje Bosnjake i kao termin, a kamoli sta drugo.MorningStar wrote: ↑18/01/2020 23:16Sta fali bosnjacima - jel bosnjaci moraju biti muslimani ili ? Ne kontam taj koncept ?salik79 wrote: ↑18/01/2020 23:15Pa rekoh li "po mogucnosti". A, priznaj, bilo bi ti jos draze da nema ni Bosnjaka u njoj?MorningStar wrote: ↑18/01/2020 23:12
Za bosnu u kojoj je islam zajedno sa ostalim religijama u drugom planu, tebi je naprimjer vazniji umet kaba kerbala sta vec , ja vise volim nas stecak nego kabu sa svim munarama okolo
Ti bi kao da volis bosnu a blizi ti neki iranski general nego komsija .. ti bi za jedinstvo umeta zajedno sa arpima i irancima ja bi jedinstvo bosne i naroda u njoj. Za arape irance hazare i koga vec me mnogo zaboli nesto.
- Idemedosumom
#28583 Re: IRAN
@MaksprotivMarksa
Pravi vjernik je imun na "tukju"
Pravi vjernik je imun na "tukju"
- Bloo
- Globalna šefica
#28584 Re: IRAN
Tema Iran
Vaz o Bosnjacima na drugu temu.
Danke.
Vaz o Bosnjacima na drugu temu.
Danke.
- Idemedosumom
#28585 Re: IRAN
Draga Bloojo, kako si mi 
- HakanSukur
#28586 Re: IRAN
I ti stvarno, kao čovjek u ozbiljnim godinama, vjeruješ da neko kaže hokus pokus i riješi se borbenih aviona? Nevezano za šije, sunije, ove ili one, samo zdrav razum da koristiš. Zašto sad ovaj novi Ali Baba ne uništi Ameriku dovom, Homeini je očito potrošio želju u prazno, bolje da ih je manevrisao na Pentagon da sami sebe unište.
Mislim, stvarno, ako nemaš para od neke organizacije, onda imaš ozbiljnih perceptivno-kognitivnih problema, ne vrijeđam te, samo ti kažem otiđi nekom stručnom da ti objasni detaljno procese indoktrinacije koja rezultira ozbiljnim otuđenjem od realnosti, da ti pomogne da razlučiš moguće od nemogućeg, realno od nerealnog...
Plačeš tu zbog nekog lika kojeg si vidio na slikama, doživljavaš traumatična iskustva vezana za događaje koji nemaju nikakve veze s tobom, osim ako nisi plaćenik, onda jbg, razumijem, živiš od propagande, ima i gorih načina za egzistenciju.
Mislim, stvarno, ako nemaš para od neke organizacije, onda imaš ozbiljnih perceptivno-kognitivnih problema, ne vrijeđam te, samo ti kažem otiđi nekom stručnom da ti objasni detaljno procese indoktrinacije koja rezultira ozbiljnim otuđenjem od realnosti, da ti pomogne da razlučiš moguće od nemogućeg, realno od nerealnog...
Plačeš tu zbog nekog lika kojeg si vidio na slikama, doživljavaš traumatična iskustva vezana za događaje koji nemaju nikakve veze s tobom, osim ako nisi plaćenik, onda jbg, razumijem, živiš od propagande, ima i gorih načina za egzistenciju.
- salik79
#28587 Re: IRAN
Vise suplje na jednom mjestu dugo nisam procitao. Onako, usput, salik79 je bosanski musliman, sunit, zaljubljenik tesavvufa i tekije, koji svakog muslimana, koji ne tekfiri druge muslimane, smatra svojim bratom muslimanom. Oduvijek sam bio okruzen takvim muslimanima, dok nisu stigli novokomponovani "puritanci".MaksprotivMarksa wrote: ↑18/01/2020 23:22Ko je rekao da ja nisam za jedinstvo ? Ja sam samo rekao da je nemoguce jer se radi o verzijama islama koje jedna drugu iskljucuju.salik79 wrote: ↑18/01/2020 23:09Kao, ono, mi sada do sada nismo zapazili tvoje upise o Islamu, muslimanima, Bosnjacima... Mi, kao, blecci, sta li?MaksprotivMarksa wrote: ↑18/01/2020 23:02 Islamofob je musliman, svi ste neciji i pod necijim uticajem, to je dobri dedo nama uradio, ja sam ukazao na cinjenice uz islamskog svijeta, ako je to islamofobija onda ok, pomirenje je nemoguce jer su to verzije koje jedna drugu iskljucuju, a kada nekoga oklevetas da je islamofob, a ti ne znas ni ko sam, onda si dobrano zagrizo na teren koji moze biti opasan za tvoj hal, izgleda i da sije tekfire, na hajr![]()
Ko god je ovdje po nekakvom zadatku, pod necijim uticajem, dao dragi Bog da mu se to obije o glavu. Na ovaj, ili onaj nacin. Moze li ovako.
A mi, koji smo za jedinstvo ummeta mozemo biti jedino tebi i slicnim tebi trn u oku.
Reci istinu je duznost muslimana, izvini sto ti ne pogadjam emociju i racionalno pisem o narodu ciji sam pripadnik.
Nema teme koja eklatantnije dokazuje moje teze o pogubnosti bosnjacke politike danas od ove, svi ste patriote, svi ste za jedinstvo ummeta, ali oci jedni drugom vadite.
Moze, cuvaj glavu, ti si pod uticajima proiranske struje koja je jaka u BiH, i druge patriote bi zbog toga trebale cuvati glavu koju im je neko drugi isprao, ne peru ih samo Iranci, a glava bosnjacka je pogodno tlo za ispiranje
Imam i jedni anegdoticu, jednom prilikom mi je jedan prijatelj donio propagandni materijal o imamu Homeiniju da se informisem, pogledao sam to sa zadovoljstvom i vratio mu filmove, slusao sam price kako je imam ehli bejt, kako je velikan, a onda je doslo do zatezanja izmedju Turske i Irana, isti taj prijatelj mi je nakon 6 godina rekao da se sija treba cuvati, a da su sije najveci munafici. Svi vi imate jednu osobinu, a to je da jako malo znate, dobri ste ljudi i vjerujete svemu sto vam neko kaze ako vam to grije srce.
Selam![]()
- MorningStar
#28588 Re: IRAN
Najjace kad o sebi sve najbolje 
- salik79
#28589 Re: IRAN
Rece lik, koji je cijelim svojim bicem u ovome:HakanSukur wrote: ↑18/01/2020 23:32 I ti stvarno, kao čovjek u ozbiljnim godinama, vjeruješ da neko kaže hokus pokus i riješi se borbenih aviona? Nevezano za šije, sunije, ove ili one, samo zdrav razum da koristiš. Zašto sad ovaj novi Ali Baba ne uništi Ameriku dovom, Homeini je očito potrošio želju u prazno, bolje da ih je manevrisao na Pentagon da sami sebe unište.
https://swprs.org/the-propaganda-multiplier/
https://www.collective-evolution.com/20 ... -academia/
https://www.cia.gov/library/readingroom ... 524009.pdf
- rajv0sa
#28590 Re: IRAN
Gdje je sad insomnia da replicira za ove komšije, dobre neke komšije genocid napraviše, protjeraše stotine hiljada, zapališe više od hiljadu džamija. I kaže kako ti nisu oni bliži nego arapi ili iranci. Psihotična fgr logika
- MorningStar
#28591 Re: IRAN
Blizi od arapa kako god ga okrenes , barem meni - a bit cemo se ako treba jbg .. treba samo da se svi jednako naoruzamo pa ako treba rodbinski tuci
Last edited by MorningStar on 18/01/2020 23:43, edited 1 time in total.
- MaksprotivMarksa
#28592 Re: IRAN
@salik79
Ja od bosanskih muslimana, sunita, zaljubljenika u tekije slusao ovu pricu, kao i price da se puno siizma uvuklo u bosanske tekije kao pokusaj da se to podmetne Bosnjacima.
Vjerujem ja tebi u sve sto kazes, tebi je receno sa mindera, malo se zna, malo se razmislja, sve se prihvata, poradi na tome izmedju ociju pa ces mozda shvatiti napisano, nemoj to licno dozivljavati, nemogucbost ujedinjenja je plod politickog razdora i verzija islama koje jedna drugu iskljucuju. Valjda naslutis da i ja ponesto o sufizmu znam.
Ja nikoga tekfirio nisam, ja sam samo naveo trenutno stanje i fakte, a ti si me nazvao islamofobom, kurban moj lijepi

Ja od bosanskih muslimana, sunita, zaljubljenika u tekije slusao ovu pricu, kao i price da se puno siizma uvuklo u bosanske tekije kao pokusaj da se to podmetne Bosnjacima.
Vjerujem ja tebi u sve sto kazes, tebi je receno sa mindera, malo se zna, malo se razmislja, sve se prihvata, poradi na tome izmedju ociju pa ces mozda shvatiti napisano, nemoj to licno dozivljavati, nemogucbost ujedinjenja je plod politickog razdora i verzija islama koje jedna drugu iskljucuju. Valjda naslutis da i ja ponesto o sufizmu znam.
Ja nikoga tekfirio nisam, ja sam samo naveo trenutno stanje i fakte, a ti si me nazvao islamofobom, kurban moj lijepi
- HakanSukur
#28593 Re: IRAN
Čovječe, ja ti pričam o realnosti, a ti mi neke traktate kačiš o propagandi, dove i kletve su zadnji odbrambeni mehanizam nemoćnih, prazne riječi, da djeluju na svijetu ne bi bilo živog čovjeka, nekad se potrefi da kažeš kiši da prestane padati i ona stvarno prestane za 2 minute, ali to je samo koincidencija.
Zašto Iran ili bilo koja druga država samo ne skupi sve vračeve koje ima i riješi sve probleme? Pokušavam ti na infantilnom nivou pojasniti tvoje deluzije, zašto sad neki šejh hadži hafiz ne rastjera ovaj smog što nas guši? Doduše Velić redovno uči dove, pa se smog raziđe u maju i onda kaže: "Sad' učim kišne dove", pa onda u novembru nema ni redukcije vode...
Zašto Iran ili bilo koja druga država samo ne skupi sve vračeve koje ima i riješi sve probleme? Pokušavam ti na infantilnom nivou pojasniti tvoje deluzije, zašto sad neki šejh hadži hafiz ne rastjera ovaj smog što nas guši? Doduše Velić redovno uči dove, pa se smog raziđe u maju i onda kaže: "Sad' učim kišne dove", pa onda u novembru nema ni redukcije vode...
- Idemedosumom
#28594 Re: IRAN
Šućur Allahu, pa imamo posjednika fakti/činjenica međ' nama 
- MorningStar
#28595 Re: IRAN
Sta znaci sucur ? (Bez zafrkancije) , pretpostavljam izvedeno od sukram ?
- salik79
#28596 Re: IRAN
O sufizmu veze nemas. O Ehli Bejtu a.s., ako stvarno sta zelis nauciti, ti preporucujem upravo odlazak u nase lijepe tekije, koje su uvijeg gajile tu ljubav, zbog cega su ih ovi uvezeni "puritanci" prozvali "sijskim blizancima", zdusno ih tekfireci, a na sta si se ti, izgleda, i upecao. Otidji u bilo koju tekiju, sirom bosne, i popricaj na ovu temu, pa mi se javi i ispricaj sta si cuo. Naravno, ako si iole iskren u svojim namjerama.MaksprotivMarksa wrote: ↑18/01/2020 23:42 @salik79
Usput, gore imas sliku sejh Midhat ef. Celebica, otidji malo do Vratnika, popij caj i porazgovaraj na ovu temu.
I jos nesto, fakti su na onim slikama koje sam postavio (iracki Veliki muftija i predsjedavajuci Vijeca uleme Iraka). Jedino su to fakti, a sve ostalo je tekfir ideologija podrzana od strane zna se koga.
Last edited by salik79 on 18/01/2020 23:52, edited 1 time in total.
- HakanSukur
#28597 Re: IRAN
Nisam ja posjednik realnosti, činjenice su takve kakve jesu u objektivnom svijetu, subjektivna percepcija te može navesti da skočiš sa Fahrine kule na glavu i imaš jekin da ti ništa neće biti, ali će te dočekati beton i onaj narkić će ti zvati Šošona zaštitara.
- MaksprotivMarksa
#28598 Re: IRAN
Ako negdje i odem, onda samo kod mursid kjamila, a teze o siizmu koji se uvukao u bosanske tekije sam cuo od ljudi iz tekija, ali ti i dalje vjeruj u to da sam ja cetnik, da mrzim Bosnjake i ostalo, studiozan sam cetnik izgledasalik79 wrote: ↑18/01/2020 23:49O sufizmu veze nemas. O Ehli Bejtu a.s., ako stvarno sta zelis nauciti, ti preporucujem upravo odlazak u nase lijepe tekije, koje su uvijeg gajile tu ljubav, zbog cega su ih ovi uvezeni "puritanci" prozvali "sijskim blizancima", zdusno ih tekfireci, a na sta si se ti, izgleda, i upecao. Otidji u bilo koju tekiju, sirom bosne, i popricaj na ovu temu, pa mi se javi i ispricaj sta si cuo. Naravno, ako si iole iskren u svojim namjerama.MaksprotivMarksa wrote: ↑18/01/2020 23:42 @salik79
Usput, gore imas sliku sejh Midhat ef. Celebica, otidji malo do Vratnika, popij caj i porazgovaraj na ovu temu.
Najvaznije je da ja nemam nista protiv toga da svi budu zajedno, ali to je nemoguce jer se te verzije samoiskljucuju, a dokaz za to imas i na ovoj temi, dokaz je tvoja prepiska sa ostalim patriotama za koje ne sumnjas da su cetnici, a sa mnom si mozda nekada i na caju bio, ali nisi zelio da razumijes napisano, kao ni poziv da malo ukrotis to izmedju obrva
- MorningStar
#28599 Re: IRAN
I jos uvijek mi nije jasno da knjigu koja je razumljiva za sve moras razumiti uz pomoc “sejhova” i “ucenjaka”
- MaksprotivMarksa
#28600 Re: IRAN
Sejhovi se u ovom slucaju ne bave tumacenjima knjige nego duhovnim odgojem, najstarija tradicija u "bosanskih muslimana" (kako ih Salik zove) je upravo ta tekija, starija i od okupacije.MorningStar wrote: ↑19/01/2020 00:00 I jos uvijek mi nije jasno da knjigu koja je razumljiva za sve moras razumiti uz pomoc “sejhova” i “ucenjaka”