Previse gledas americke filmovejapin_mutapi wrote:realno - nabijem na kurac ovog papka ejubovica
malo je dobio za zlo koje je napravio
nije lud, nije retardiran, pri punoj svijesti je to napravio i bile su mu jasne moguce posljedice takvog divljackog ponasanja
nadam se da ce ga robijasi karati u supak svaki dan
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Sodom1
#28576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
tempuser
#28577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna ispast safun i u Zenici!
-
Naslovnica
#28578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čuj nesretan slučaj, vozio neregistrovano, neosigurano auto, sa različitim nepripadajućim tablicama, 166km/h, imao bruku kazni, terorisao komšiluk svojom vožnjom, ubio tri djevojke, ostale unesrećio za čitav život, familije...i još laže, kaže povukla mu volan, kaže Bog tako htio, kaže nije on kriv?! I tebi ga još žao? Trebao dobiti godinu zatvora? A drugima govoriš da su ograničeni?Pryda wrote:Koliko ogranicenih ljudi.. Sta ce drustvu pomoc njegovih 15 godina zatvora? Covjek se zakuco autom u stub, realno nesretan slucaj, a ne ubistvo kako se pokusava predstavit. Neko se spremi, napuni utoku, ode na vrata i uroka covjeka pa dobije 7 godina.Naslovnica wrote:Godinu dana njegovog života u zatvoru za 3 života, invalidnost preživjelih i sav bol i patnju koju je uzrokovao svojim debilnim ponašanjem?walk_M-A-N wrote:Vidim ovdje kratkovidih komentara za tog glupana Ejubovića. Kao, ubio troje, što nije dobio više.
Kao da je sav život sada i od autoputa do Titove.
Pogledajte koliko dobiju ratni zločinci sa 10-20 ubistava ili oni koji su strijeljali 1.200 ljudi ili naredili ubistva toliko.. I koliko ko zna nabrojati takvih.
Prevelika je ovo kazna i besmislena. Sudstvo se iživljava nad pojedincem gdje su ubistva iz nehata i daju više nego za predumišljaj.
Šta će nam on u zatvoru 15 godina? Da će raditi i "odužiti dug" pa hajde. Ali MI to plaćamo. Ima tema koliko košta osuđenik. Umjesto da rade. Van pameti. I niko o tome ne priča.
Trebao je dobiti godinu da se urazumi ali da plati odštetu tim porodicama po 100-150 hiljada KM.
I za to da radi narednih 30 godina.
Vožnja bez vozačke, neregistrovano i neosigurano auto, sa različitim nepripadajućim tablicama, 166km/h.
Arogantni lažljivac koji je pokušao da svali krivicu na djevojku, pa i na Boga, samo on nije bio kriv.
Pa i da ima para da plaća 450.000 KM godišnje u narednih 30 godina (nebuloza sama po sebi), to nije dovoljna i adekvatna kazna. Zamisli kada bi se tako rješavale ovakve stvari -plaćanjem? Onaj ko ima para gazio bi bez problema, kao onaj Zovko što mu dohakaše u Srbiji na 30 dana.
Jeste, 15 godina zatvora je dugo vrijeme, smanjuje se to na 11-12, izlazi za 7, 100%.
Osim ako i 7 godina nije puno za ovo što je uradio?!
Sta ce ovaj bit kad izadje iz Zenice za 15 god? Je li takav opasniji za drustvo (ukljucujuci i tebe i mene i nasu djecu) ili da je mozda istinski rehabilitovan. Pa nema mu vece kazne od toga da je kriv za smrt 3 djevojke, ove izjave sto daje vidi se da je puko. Bog ih htio sebi???? Jos mogu mislit koliko su mu izvlacili iz konteksta, 3 recenice od nekoliko sati razgovora..
Meni je njega zao, vec sam pisao na ovu temu bolje bi i njemu bilo da je pogino sa njima.
Sto mu nije kazna da ide po srednjim skolama i prica kako je vozio, koga je ubio, kako sad zivi sa tim?
- Sodom1
#28579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sta ako je bas povukla volan?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#28580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba to dokazati,...Sodom1 wrote:A sta ako je bas povukla volan?
- Sodom1
#28581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U to ne ulazim.konektovan wrote:Treba to dokazati,...Sodom1 wrote:A sta ako je bas povukla volan?
- zateznistub
#28582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Po cemu je ogranicen neko ko odovrava ovoliku kaznu ili trazi veću? Mnogo je "ograniceniji" onaj ko kaze sta ce u zatvoru 15 godina! Sta treba pustiti na slobidu pa da "nestretno" ubije još troje... Ili četvero... Stvarno ne kontam!Pryda wrote: Koliko ogranicenih ljudi.. Sta ce drustvu pomoc njegovih 15 godina zatvora? Covjek se zakuco autom u stub, realno nesretan slucaj, a ne ubistvo kako se pokusava predstavit. Neko se spremi, napuni utoku, ode na vrata i uroka covjeka pa dobije 7 godina.
Sta ce ovaj bit kad izadje iz Zenice za 15 god? Je li takav opasniji za drustvo (ukljucujuci i tebe i mene i nasu djecu) ili da je mozda istinski rehabilitovan. Pa nema mu vece kazne od toga da je kriv za smrt 3 djevojke, ove izjave sto daje vidi se da je puko. Bog ih htio sebi???? Jos mogu mislit koliko su mu izvlacili iz konteksta, 3 recenice od nekoliko sati razgovora..
Meni je njega zao, vec sam pisao na ovu temu bolje bi i njemu bilo da je pogino sa njima.
Sto mu nije kazna da ide po srednjim skolama i prica kako je vozio, koga je ubio, kako sad zivi sa tim?
I kakav nestrena slucaj, namjerno vozis toliko brzo, NAMJERNO VOZIŠ ne registrovano auto sa NAMJERNO postavljenim uktadenim tablicama...Sve je namjerno, nista ovdje nije slucajno ili nesrecno...
- zateznistub
#28583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste isto oniliko koliko ga je ona ugurala u ne registrovano auto i natjerala da stavi tuđe tablice...Sodom1 wrote:A sta ako je bas povukla volan?
-
mahalas505
#28584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A to bi ga naravno sprijecilo da sjede ponovo za volan?klaki wrote:Trebali su mu uzeti vozacku dozvolu na 15 godina
Ko kaze da se ne moze i ovo sprovesti i pored kazne zatvora?Pryda wrote:Sto mu nije kazna da ide po srednjim skolama i prica kako je vozio, koga je ubio, kako sad zivi sa tim?
- Sodom1
#28585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobro Djemilazateznistub wrote:Jeste isto oniliko koliko ga je ona ugurala u ne registrovano auto i natjerala da stavi tuđe tablice...Sodom1 wrote:A sta ako je bas povukla volan?
-
nemoj to
#28586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dastrong69 wrote:Znaci, po mišljenju većine forumasa, Ejubovica je trebalo pustiti i dobio je nezasluženo visoku kaznu?
-
toska
#28587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
naravno da je besmislena i predstava za javnost,walk_M-A-N wrote: ...
Prevelika je ovo kazna i besmislena. Sudstvo se iživljava nad pojedincem gdje su ubistva iz nehata i daju više nego za predumišljaj.
...
kada sve ode malo u zaborav, a u procesu po žalbi, već vidim duplo manju.
- zateznistub
#28588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ha? Sta? Ko?Sodom1 wrote:dobro Djemilazateznistub wrote:Jeste isto oniliko koliko ga je ona ugurala u ne registrovano auto i natjerala da stavi tuđe tablice...Sodom1 wrote:A sta ako je bas povukla volan?
-
Nivelacija
#28589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako bi volio vidjeti reakciju ovih sto kazu previse 5 godina za 1 ubisto, da im sutra neko usmrti majku ili sestru i da kazu slusajte nista meni ne znaci 5 godina zatvora pustite ga na slobodu.
- Sodom1
#28590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobro Djemila[/quote]zateznistub wrote:Jeste isto oniliko koliko ga je ona ugurala u ne registrovano auto i natjerala da stavi tuđe tablice...Sodom1 wrote:A sta ako je bas povukla volan?
Ha? Sta? Ko?[/quote]
Ti,! Nisam ja
- Pryda
#28591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Puno vas je postavilo isto pitanje, evo tebe cu citirati i odgovoriti usput svima.muhafuca wrote:nije poenta toliko u drustvu koliko ti insistiras na tome - idi pitaj porodicu ubijenih jel dobio puno ili malo?Pryda wrote: Koliko ogranicenih ljudi.. Sta ce drustvu pomoc njegovih 15 godina zatvora?
Bi li bilo malo ili puno da je ovaj idiot tvoju djecu pobio?
Drustvo (generalno, vecina) je zaboravilo da se to i desilo dva dana iza dogadjaja.
Mozes se pitati je li malo kad ratni zlocinac dobije 5 ili 10 godina i to je u redu.
Trebaju dobiti vise - ali nikako da je ovaj dobio puno.
Da ne ulazimo sad kako bi reagovao da mi je dijete poginulo itd uzecu sebe kao primjer.
Da se ja vozim sa jaranom i sletimo negdje u provaliju (a svakakvih je scena bilo i kod mene i kod svakoga od vas vjerujem) i recimo da jaran prezivi, a ja poginem. Pa mene bi bilo sramota u grobu bi se okreto da mi porodica tuzi druga i da on lezi u zatvoru, a sjeo sam sa njim u auto xy puta, moja odluka. Ako nije imao suicidalne namjere ovo je nesretan slucaj 1 kroz 1 i kao takav se treba gledati. Mlad, neiskusan, hormoni..
Da sam ja sudija oduzeo bi mu vozacku dozivotno, 3 godine zatvora i narednih 20 godina obavezno drzanje casova srednjoskolsoj djeci o nemarnoj voznji i posljedicama iste.
I da se razumijemo, govorim o nesreci u kojoj stradaju suvozaci a ne pjesaci ili neko iz drugog auta.
-
walk_M-A-N
#28592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pokušaš nešto napisati sa više rečenica i onda kaže samo reci da ili ne.. Ne mogu neki dalje razmišljati od koliko je "dobio".
penzioner-300-km-zatvorenik-5265-km-t134483.html
To je temelj svih problema, sudstvo i izvršenje. Mi plaćamo sve njih, i advokate i sudije i zatvorske čuvare i birokrate. Umjesto da plati kriminalac i prekršilac.
Neko je računao da je bilo 66 KM dnevno. Ali:
15 godina po 80 dnevno je 438.000 KM koje ćemo MI SVI platiti za njega, čak i porodice stradalih.
Da je to radni zatvor, da nema troška već da ima društveno koristan rad, onda bi bilo bitno pitanje je li opasan po okolinu ili samo sa vozilom.
Ovako, ima smisla samo da on plati taj novac porodicama. Da za to radi 30 godina. Uz provjere je li došao pameti koje puno manje koštaju od zatvora.
A sudije neka se hvataju predumišljaja i povratnika, koje puštaju.
penzioner-300-km-zatvorenik-5265-km-t134483.html
To je temelj svih problema, sudstvo i izvršenje. Mi plaćamo sve njih, i advokate i sudije i zatvorske čuvare i birokrate. Umjesto da plati kriminalac i prekršilac.
Neko je računao da je bilo 66 KM dnevno. Ali:
Dakle, najmanje 80 dnevno.Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je Zaključkom broj: 159/2017 od 24.11.2017. godine na ime troškova izdržavanja pritvorenih osoba, utvrdila cijenu u visini od 45,00 KM, dnevno za jednu osobu od 01.01.2018. godine, što je u odnosu na raniju cijenu od 30,00 KM uvećanje za 50%.
15 godina po 80 dnevno je 438.000 KM koje ćemo MI SVI platiti za njega, čak i porodice stradalih.
Da je to radni zatvor, da nema troška već da ima društveno koristan rad, onda bi bilo bitno pitanje je li opasan po okolinu ili samo sa vozilom.
Ovako, ima smisla samo da on plati taj novac porodicama. Da za to radi 30 godina. Uz provjere je li došao pameti koje puno manje koštaju od zatvora.
A sudije neka se hvataju predumišljaja i povratnika, koje puštaju.
Last edited by walk_M-A-N on 22/12/2018 16:10, edited 1 time in total.
-
alipasijaner
#28593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Definitivno treba ić' odavde pa makar i u sveCku..
- zateznistub
#28594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam te majke mi, sta je pisac htio da napiše?Sodom1 wrote: Ti,! Nisam ja
- Pryda
#28595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto ne svjedoci ona djevocica sto je prezivila?konektovan wrote:Treba to dokazati,...Sodom1 wrote:A sta ako je bas povukla volan?
NIsam nigdje u medijima procitao da je svjedocila.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ko ga jebe, dobro je prosao
nadam se da ce mu drugostepni sud povecati na 20 godina
zasluzio je a kad izadju zatvoriti govno u neku ustanovu i zakljucati
nadam se da ce mu drugostepni sud povecati na 20 godina
zasluzio je a kad izadju zatvoriti govno u neku ustanovu i zakljucati
- muhafuca
#28597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hajd kad vec izbjegavas odgovoriti na direktnu poentu oko svega ovoga - tj - jebo drustvo i sta drustvo misli jel malo ili punoPryda wrote:Puno vas je postavilo isto pitanje, evo tebe cu citirati i odgovoriti usput svima.muhafuca wrote:nije poenta toliko u drustvu koliko ti insistiras na tome - idi pitaj porodicu ubijenih jel dobio puno ili malo?Pryda wrote: Koliko ogranicenih ljudi.. Sta ce drustvu pomoc njegovih 15 godina zatvora?
Drustvo (generalno, vecina) je zaboravilo da se to i desilo dva dana iza dogadjaja.
Mozes se pitati je li malo kad ratni zlocinac dobije 5 ili 10 godina i to je u redu.
Da ne ulazimo sad kako bi reagovao da mi je dijete poginulo itd uzecu sebe kao primjer.
Da se ja vozim sa jaranom i sletimo negdje u provaliju (a svakakvih je scena bilo i kod mene i kod svakoga od vas vjerujem) i recimo da jaran prezivi, a ja poginem. Pa mene bi bilo sramota u grobu bi se okreto da mi porodica tuzi druga i da on lezi u zatvoru, a sjeo sam sa njim u auto xy puta, moja odluka. Ako nije imao suicidalne namjere ovo je nesretan slucaj 1 kroz 1 i kao takav se treba gledati. Mlad, neiskusan, hormoni..
Da sam ja sudija oduzeo bi mu vozacku dozivotno, 3 godine zatvora i narednih 20 godina obavezno drzanje casova srednjoskolsoj djeci o nemarnoj voznji i posljedicama iste.
I da se razumijemo, govorim o nesreci u kojoj stradaju suvozaci a ne pjesaci ili neko iz drugog auta.
nego je bitno sta oni koji su osteceni misle - tj porodice poginulih djevojaka.
Nego hele nejse - vratimo se na tvoj primjer - ti sletis u provaliju sa jaranom jer si sjeo u njegovo auto i ti pogines on onstane ziv.
Eh sad recimo da je auto neispravno on neiskusan vozac auto neregistrovano on gazio preko brzine i ti poginuo.
On snosi punu odgovornost za tvoju smrt - bila tebe sramota ili ne - jer je on odlucio auto upaliti znajuci sve
jer je on odlucio dopustiti tebi da se vozis u autu, jer je on vozio preko dozvoljene brzine bez obzira sto je to tebi bilo ok i pristao si na to.
Znaci ti nisi mogao ni biti u autu da on nije dozvolio ulazak u auto. On je pocinio niz prekrsaja svjesno, ne ti - mada je tebi bilo svjedno.
I on je ugrozio tvoj zivot bez obzira sta ti mislio o tome - i on u konacnici za sve to i odgovara i dobija koliko ga sljeduje.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ili jednostavnije
Ti i jaran se dogovorite da ti njega roknes u glavu - jer je njemu zivot dosadio.
Dogovorite se - ti doneses pistolj, upucas ga u glavu sa njegovim pristankom.
Ti odgovaras za ubistvo sa predumisljajem bez obzira na sve cak iako video napravite da on potpuno oslobadja tebe
sve odgovornosti i da je on trazio da ga upucas. Tvoja je odgovornost bila reci - Ne jarane ja necu to uraditi.
Ako ne kazes odgovaras za ubistvo.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Svi koji su bili u autu nose svoju odgovornost u onoj mjeri u kojoj snose, ali njegova odgovornost nije umanjena
time sto su oni pristali pod svim tim okolnostima ipak uci u auto.
Da ih je na silu pokusao ugurati u auto - odgovarao bi jos i za otmicu ali posto nije - ne odgovara.
On je mogao reci - nije mi auto ispravno nije registrovano itd - ja vas necu voziti
On je mogao ako je vec takva situacija bila - voziti 20 ili 40 na sat
ako se vec moralo negdje biti - ali nije - on je gazio nedozvoljenom prekomjernom brzinom.
To je on uzeo na sebe i sad za to odgovara i dobio je koliko je dobio - po meni taman.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#28598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bi fino ove zdrave prave osudjenike u onaj tunel, malo na sanaciju, nema dzaba lezati...
-
Naslovnica
#28599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kažeš mlad, neiskusan, hormoni?!Pryda wrote:Puno vas je postavilo isto pitanje, evo tebe cu citirati i odgovoriti usput svima.muhafuca wrote:nije poenta toliko u drustvu koliko ti insistiras na tome - idi pitaj porodicu ubijenih jel dobio puno ili malo?Pryda wrote: Koliko ogranicenih ljudi.. Sta ce drustvu pomoc njegovih 15 godina zatvora?
A znao je kupiti X5, terorisati cijelo selo svojom divljom vožnjom, nabrao ko zna koliko kazni?! Pa ja za svojih preko 20 god vozačkog iskustva nemam više od 10 kazni, a on nije još ni podigao vozačku - bruka kazni?!
Mlad, neiskusan, hormoni?!
A znao je voziti neregistrovan, neosiguran automobil, sa divljim tablicama?!
To nije nije neiskustvo, mladost ili hormoni.
Nije mu prvi put da je vozio kao retard. Očito je retard, bio i ostao. Čim krivi volan, Boga...još će biti kiša i JP Autoceste krivi što je uradio to što je uradio?!
Krivi su roditelji (otac drotina koji je znao šta junior debil radi i koji je to dozvolio) i država koja nije na vrijeme ispravno sankcionisala ovog debila i oduzela mu auto.
Svi smo mi bili mladi, neiskusni, hormoni...da li je to opravdanje za ovakvo ponašanje i za ovakve tragične posljedice?!
15 godina jeste poprilično puno, ali neće on toliko odležati, odležaće 5-7 max i to je to.
I na kraju - ne tuži familija, nego tuži država.
Ako tuži i familija, to je skroz zaseban postupak.
De se uhavizajte ba.
- JThomas
#28600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
krivica je objektivno teška, i drastične relativizacije nemaju smisla. ne znam je li rekordna kao što je to kazna, mislim da nije. ali isto tako, da su u većoj mjeri inače blagi nego što su sad prestrogi.
zašto se uopšte kažnjava kad kod ovog djela po definiciji nema ubilačke namjere? pa zato što je auto opasna stvar. zato što moraš znati i paziti bolje. neregistrovano auto, raspar tablice, po svoj prilici se nije ni moglo registrovati, previsoka brzina na kiši, i pokušaj manevra koji fetelu ne bi mogao proći. što se krivice u saobraćaju tiče, nema puno da fali. šta još ima, samo nije bio pijan.
zašto se uopšte kažnjava kad kod ovog djela po definiciji nema ubilačke namjere? pa zato što je auto opasna stvar. zato što moraš znati i paziti bolje. neregistrovano auto, raspar tablice, po svoj prilici se nije ni moglo registrovati, previsoka brzina na kiši, i pokušaj manevra koji fetelu ne bi mogao proći. što se krivice u saobraćaju tiče, nema puno da fali. šta još ima, samo nije bio pijan.