Koji je nevažeći, zbog toga što cjenovnik nije još protokolisan, ko ne vjeruje neka nazove 1360 i pita, mene više stid zivkat.Benq wrote:
jos je i SerijeSync potpisao anex za dodatni modul.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
SerijeSync
#28576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
probook
#28577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poslao pm, kartice vec imam samo ih treba aktivirati u tako zvanu d3 kucu kako sam napisao u pmTelemach wrote:@all
Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da je implementacija usluge rente dodatnog uređaja stupila na snagu od 13.03. kako je i navedeno u cjenovniku. Zbog velikog broja zahtjeva, period realizacije će biti duži stoga Vas molimo za strpljenje.
Sugerišemo svim novim ili postojećim korisnicima zainteresiranim za uslugu rente dodatnog uređaja, koji su prisutni ovdje na temi, da nam svoje korisničke podatke i zahtjev dostave ovdje u inbox.
- pajero
#28578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od prosle sedmice i ja sam postao korisnik Telemach-a. Najvise zahvaljujuci clanu/clanici @telemach! Zelim se i ovde zahvaliti na pomoci!
U mom slucaju Telemach je prva kompanija koja je profesionalno odradila svoj posao (nakon par urgiranja od strane clan @telemach
). Nakon samo 15 dana od pustanja novog signala dobio sam uslugu koju trazim vec godinama. HS za 7 godina nije mogao da pojaca signal u svojoj mrezi kako bih ja mogao imati uslugu interneta i TV-a. Iako samo 5m udaljena druga kuca ima bez problema internet i TV. BHTelecom 7 godina nije bio u stanju da promjeni "neku kutiju" zbog koje mi nisu mogli prikljuciti uslugu Moja TV...
Kako god, sada sve radi odlicno. Internet je (uzeo sam trio grande family) 50/3 radi savrseno. Trenutno je akcija gdje su svi kanali dostupni, i za mjesec dana ce mi biti tesko da odlucim sta da ostavim...
HVALA @telemach!!!
U mom slucaju Telemach je prva kompanija koja je profesionalno odradila svoj posao (nakon par urgiranja od strane clan @telemach
Kako god, sada sve radi odlicno. Internet je (uzeo sam trio grande family) 50/3 radi savrseno. Trenutno je akcija gdje su svi kanali dostupni, i za mjesec dana ce mi biti tesko da odlucim sta da ostavim...
HVALA @telemach!!!
- quoter
#28579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemaše kad prelazih na vase usluge rekoste mi da imam popust prva tri mjeseca evo gledam moj telemaše vi mi zaracunali punu cijenu. Moj crni Telemaše
- mixone1995
#28580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moja ulica (Novo Sarajevo) i dalje ceka na pustanje tog novog famoznog signala

- Telemach
#28581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pajero wrote:Od prosle sedmice i ja sam postao korisnik Telemach-a. Najvise zahvaljujuci clanu/clanici @telemach! Zelim se i ovde zahvaliti na pomoci!
U mom slucaju Telemach je prva kompanija koja je profesionalno odradila svoj posao (nakon par urgiranja od strane clan @telemach). Nakon samo 15 dana od pustanja novog signala dobio sam uslugu koju trazim vec godinama. HS za 7 godina nije mogao da pojaca signal u svojoj mrezi kako bih ja mogao imati uslugu interneta i TV-a. Iako samo 5m udaljena druga kuca ima bez problema internet i TV. BHTelecom 7 godina nije bio u stanju da promjeni "neku kutiju" zbog koje mi nisu mogli prikljuciti uslugu Moja TV...
Kako god, sada sve radi odlicno. Internet je (uzeo sam trio grande family) 50/3 radi savrseno. Trenutno je akcija gdje su svi kanali dostupni, i za mjesec dana ce mi biti tesko da odlucim sta da ostavim...![]()
HVALA @telemach!!!
Drago nam je da smo pomogli, tu smo zbog Vas!
- Telemach
#28582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
quoter wrote:Telemaše kad prelazih na vase usluge rekoste mi da imam popust prva tri mjeseca evo gledam moj telemaše vi mi zaracunali punu cijenu. Moj crni Telemaše
Zdravo quoter,
molimo Vas da nam se javite u inbox i dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo provjerili i odgovorili na adekvatan način.
- TheWatcher
#28583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kada prebacujem kanale na digitalnoj D3 kasni mi titl na skoro svim kanalima koji ga imaju a posebno filmski fox cinestar itd a kasni po 5 sekundi.izvadio karticu ponovo skenirao sve i opet isto.ima li neko slican problem ?
- Telemach
#28584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani korisnici,
kako smo prethodno pisali i obavještavali, obzirom da ćemo mrežu nadograđivati postepeno, obogaćenu shemu neće moći da vide svi korisnici odjednom.
Naredna faza puštanja signala planirana je za sutra 16.03. tekuće godine.
U narednoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
10. BRDSKE BRIGADE, BAJRAMUŠA, BEGOVAC, BISTRIK, BISTRIK BASAMACI, BISTRIK BRIJEG, BISTRIK DONJA ČIKMA, BISTRIK DŽAMIJA, BISTRIK BRIJEG, BISTRIK DONJA ČIKMA, BISTRIK GORNJA ČIKMA, BISTRIK MEDRESA, BOGUŠEVAC, BRČANSKA, BULEVAR MEŠE SELIMOVIĆA, DOLOVI, DŽEKA, EMILA ZOLE, GANDIJEVA, GARAPLINA, GRADA BAKUA, GRADA KALGARIJA, IZA GAJA, IZA HRIDA, JARČEDOLI, KAMENICA POTOK, KASIMA PROHIĆA, KRKA,
KURTIN SOKAK, MAHMUTOVAC, MALA BERKUŠA, MALI KAČANIK, MOČILA, MOČILA TEREZIJA, NALINA, NURIJE POZDERCA, OKRUGLA, OLIMPIJSKA, PAJE, PAJE SOKAK, PASTRMA, PODHRIDOM, SALKE NEZEČIĆA, SERINA, SULEJMANA FILIPOVIĆA, SULEJMANA ZOLJE, TANDAREVA, TIMURHANOVA, TRG BARSELONE, TRG DJECE DOBRINJE, TRG GRADA PRATO, TRG SARAJEVSKE OLIMPIJADE, VELIKA BERKUŠA, ZMAJA OD BOSNE i ŽRTAVA FAŠIZMA.
Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
Za više informacije zovite nas na zajednički broj Kontakt centra 1360, pišite nam na e-mail adresu [email protected], Facebook profil Telemach BiH ili nas posjetite u poslovnicama u Sarajevu:
• Korisnički centar - Džemala Bijedića 216
• Korisnički centar - Mali Bosmal, Milana Preloga bb
• Showroom - BBI Centar, Trg djece Sarajeva br.1
• Prodajno mjesto - Sarajevo City Centar, Vrbanja 1
• HS korisnički centar - Radnička 18
Mi ćemo srediti sve ostalo.Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči. Čeka vas još mnogo dobrog.
Vaši M&H Company, KATV HS, HKB- net i Telemach
kako smo prethodno pisali i obavještavali, obzirom da ćemo mrežu nadograđivati postepeno, obogaćenu shemu neće moći da vide svi korisnici odjednom.
Naredna faza puštanja signala planirana je za sutra 16.03. tekuće godine.
U narednoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
10. BRDSKE BRIGADE, BAJRAMUŠA, BEGOVAC, BISTRIK, BISTRIK BASAMACI, BISTRIK BRIJEG, BISTRIK DONJA ČIKMA, BISTRIK DŽAMIJA, BISTRIK BRIJEG, BISTRIK DONJA ČIKMA, BISTRIK GORNJA ČIKMA, BISTRIK MEDRESA, BOGUŠEVAC, BRČANSKA, BULEVAR MEŠE SELIMOVIĆA, DOLOVI, DŽEKA, EMILA ZOLE, GANDIJEVA, GARAPLINA, GRADA BAKUA, GRADA KALGARIJA, IZA GAJA, IZA HRIDA, JARČEDOLI, KAMENICA POTOK, KASIMA PROHIĆA, KRKA,
KURTIN SOKAK, MAHMUTOVAC, MALA BERKUŠA, MALI KAČANIK, MOČILA, MOČILA TEREZIJA, NALINA, NURIJE POZDERCA, OKRUGLA, OLIMPIJSKA, PAJE, PAJE SOKAK, PASTRMA, PODHRIDOM, SALKE NEZEČIĆA, SERINA, SULEJMANA FILIPOVIĆA, SULEJMANA ZOLJE, TANDAREVA, TIMURHANOVA, TRG BARSELONE, TRG DJECE DOBRINJE, TRG GRADA PRATO, TRG SARAJEVSKE OLIMPIJADE, VELIKA BERKUŠA, ZMAJA OD BOSNE i ŽRTAVA FAŠIZMA.
Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
Za više informacije zovite nas na zajednički broj Kontakt centra 1360, pišite nam na e-mail adresu [email protected], Facebook profil Telemach BiH ili nas posjetite u poslovnicama u Sarajevu:
• Korisnički centar - Džemala Bijedića 216
• Korisnički centar - Mali Bosmal, Milana Preloga bb
• Showroom - BBI Centar, Trg djece Sarajeva br.1
• Prodajno mjesto - Sarajevo City Centar, Vrbanja 1
• HS korisnički centar - Radnička 18
Mi ćemo srediti sve ostalo.Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči. Čeka vas još mnogo dobrog.
Vaši M&H Company, KATV HS, HKB- net i Telemach
- Herr Flick
#28585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach Kakvu su sanse da javite kolegama iz BHB-a Tuzla,Lukavac ili Gracanica da promijene komentatore sa SK2 na srpske,psto su SK1 I SK3 vec srpski komentatori..Ovo ima vec jedno 2 mjeseca da su na SK2 hrvatski komentatori..Jel u pitanju neka greska ili to mora biti tako,dosad su na sva 3 kanal bili srpski komentatori..U pitanju je analogna TV-a
EDIT:Sad nema tona nikako
,hajde vratite to na sprske komentatore na koje sam navikao vec godinama pls 
EDIT:Sad nema tona nikako
-
foton
#28586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Blago tebi!! Otkako imam taj famozni novi signal, usluga je katastrofalna. Totalno se promijenila shema kanala i nisam zadovoljan izborom u odnosu na prijasnje HS, a o internetu... da ne govorim. Steka nekad po sat vremena. Hej, sjedim kod kuce a na 3G prikljucen... Zvuka na TV kanalima nestane, slika se zaledi... Dodje zvuk, prosla utakmica.mixone1995 wrote:Moja ulica (Novo Sarajevo) i dalje ceka na pustanje tog novog famoznog signala![]()
Druga stvar je sto nisam ni obavijesten o promjeni usluge za koju sam potpisao ugovor sa HSom... Telemach zivi od monopola i prva mjera pored znacajno losije usluge je i povecanje cijena... Uglavnom, vrlo sam nezadovoljan Telemachom, njihovom podrskom i uslugom i narocito nebulozama tipa "svuda u svijetu rastu cijene usluga telekomunikacija, pa eto sad i ovdje..." A HS za 8 godina nije nista mijenjao, cak nisu slali racune kad sam jednom bio par mjeseci na putu... Nisam znao da ce doci do toga da zalim za HSom...
-
SerijeSync
- Tiger 033
#28588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ovo i ovosalihh wrote:Pitanje za @telemach.... koji programi, osim domacih, imaju titlove ili komentar na bosanskom jeziku. Mislim da operateri u bih imaju preko 50% pretplatnika koji govore bosanski, a ja jos nikakvih titlova niti komentatora na bosanskom nisam ni idio ni cuo.... ovo je ocigledna diskriminacija i mislim da se ovo pitanje mora dovesti na dnevni red. Znam da nine u pitanju samo telemach, ali vas sam korisnik i osjecam se diskriminirano jer placam sr i hr prijevode....

-
The Realist
#28589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar bas nikome ne daju punih 120mbps? Zar je tesko dati punu brzinu.
I da, sada nikako nemam neta, pretpostavljam da nisam jedini?
-
ngog
#28590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Na daljinskom od sony-a imas tipku subtitle , kada je pritisnes dobices izbornik dostupnih titlova i izaberes koji ti odgovara. Isto tako potrebno je da udjes u menu i podesis jezik titlova na Srpski i Hrvatski jer ti je sad vjerovatno podeseno na Bosanski ili Engleski.ngog wrote:Vozdra.imam smart i crt tv. Na crt imam titlove za cinestar tv,a na sony smart tv nemam.zna li neko kako ih postaviti ? Hvala unaprijed.
Namjestio.Hvala jos jednom.
-
SerijeSync
#28591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pisalo se o tome, rečeno mi je da na mojoj lokaciji ne garantuju punu brzinu.The Realist wrote:
-
The Realist
#28592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i ja imam do 116, prije toga do 77-78, a prije 18-19, znaci mogu, ali nece.SerijeSync wrote:Pisalo se o tome, rečeno mi je da na mojoj lokaciji ne garantuju punu brzinu.The Realist wrote:
- quoter
#28593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije to do njih, vjerovatno ce ti reci da promjenis lustere, štokove i prozore. Jer nikako ne moze biti do njih i njihove opreme.foton wrote:Blago tebi!! Otkako imam taj famozni novi signal, usluga je katastrofalna. Totalno se promijenila shema kanala i nisam zadovoljan izborom u odnosu na prijasnje HS, a o internetu... da ne govorim. Steka nekad po sat vremena. Hej, sjedim kod kuce a na 3G prikljucen... Zvuka na TV kanalima nestane, slika se zaledi... Dodje zvuk, prosla utakmica.mixone1995 wrote:Moja ulica (Novo Sarajevo) i dalje ceka na pustanje tog novog famoznog signala![]()
Druga stvar je sto nisam ni obavijesten o promjeni usluge za koju sam potpisao ugovor sa HSom... Telemach zivi od monopola i prva mjera pored znacajno losije usluge je i povecanje cijena... Uglavnom, vrlo sam nezadovoljan Telemachom, njihovom podrskom i uslugom i narocito nebulozama tipa "svuda u svijetu rastu cijene usluga telekomunikacija, pa eto sad i ovdje..." A HS za 8 godina nije nista mijenjao, cak nisu slali racune kad sam jednom bio par mjeseci na putu... Nisam znao da ce doci do toga da zalim za HSom...
-
SerijeSync
#28594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
značajan pad brzine se zna desit između 19-21 sat i to ne mogu ničim da pravdaju, nikakva priča o zagušenju i sličnom nije istina.The Realist wrote:Pa i ja imam do 116, prije toga do 77-78, a prije 18-19, znaci mogu, ali nece.SerijeSync wrote:Pisalo se o tome, rečeno mi je da na mojoj lokaciji ne garantuju punu brzinu.The Realist wrote:
-
emmir1
#28595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemam tona na HBO kanalima ??
- Benq
#28596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U podesavanjima nadji postavke zvuka , za prvi jezik zvuka postavi Srpski a za drugi Hrvatski i proradit ce.emmir1 wrote:Nemam tona na HBO kanalima ??
- mixone1995
#28597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa naravno da ce u tom nekom periodu otprilike od 19 do 22h biti pad brzine. Razlog? Previse korisinika, preopterecen link .. bilo bi dobro kada bi se ovaj TELEMACH udostojio samo da nam napise informaciju kolika je to brzina linka TELEMACH-a i ako vec dolazi do pada brzine navece (a dolazi) zbog cega se ne poveca taj link i ne obezbijedi adekvatna usluga korisnicima?Pa i ja imam do 116, prije toga do 77-78, a prije 18-19, znaci mogu, ali nece.
značajan pad brzine se zna desit između 19-21 sat i to ne mogu ničim da pravdaju, nikakva priča o zagušenju i sličnom nije istina.
- crnivrag
#28598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto često dobijam upite o podacima za DVB-C frekvencije, ubuduće će se u potpisu na mom profilu nalaziti link na spisak frekvencija sa pripadajućim kanalima za područje Sarajevo (originalna Telemach shema).
A evo i link ovdje za početak: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing
A evo i link ovdje za početak: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing
-
SerijeSync
#28599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni više liči na zastarjelu opremu i loše servere.mixone1995 wrote:Pa naravno da ce u tom nekom periodu otprilike od 19 do 22h biti pad brzine. Razlog? Previse korisinika, preopterecen link .. bilo bi dobro kada bi se ovaj TELEMACH udostojio samo da nam napise informaciju kolika je to brzina linka TELEMACH-a i ako vec dolazi do pada brzine navece (a dolazi) zbog cega se ne poveca taj link i ne obezbijedi adekvatna usluga korisnicima?Pa i ja imam do 116, prije toga do 77-78, a prije 18-19, znaci mogu, ali nece.
značajan pad brzine se zna desit između 19-21 sat i to ne mogu ničim da pravdaju, nikakva priča o zagušenju i sličnom nije istina.
- mixone1995
#28600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam bas, da je do toga onda bi stalno bila losa konekcija i slicno, a ne samo u vecernjim satima.SerijeSync wrote:Meni više liči na zastarjelu opremu i loše servere.mixone1995 wrote:Pa naravno da ce u tom nekom periodu otprilike od 19 do 22h biti pad brzine. Razlog? Previse korisinika, preopterecen link .. bilo bi dobro kada bi se ovaj TELEMACH udostojio samo da nam napise informaciju kolika je to brzina linka TELEMACH-a i ako vec dolazi do pada brzine navece (a dolazi) zbog cega se ne poveca taj link i ne obezbijedi adekvatna usluga korisnicima?Pa i ja imam do 116, prije toga do 77-78, a prije 18-19, znaci mogu, ali nece.