Ozimician wrote: ↑01/12/2023 15:25
So What! wrote: ↑01/12/2023 15:23
laserShow wrote: ↑01/12/2023 14:23
Tuzla nema AP jer su nesposobni, a narod ko zlatna ribica, nit ima ocekivanja, niti pamti obecanja.
BIH nema kompletan AP jer smo nesposobni, a narod ko narod, kartina koja razmislja od danas do sutra i sta je na meniju za dnevnopoliticke zajebancije.
Manje vise, ne bih ja tu nista vise dodao, osim ispravke da ne mislim da su svi iz TK nesposobni, ali politicari koje su izabrali su odraz nekog generalnog stanja tamo.
To je tacno, nevezano za Autoceste, ja koga god sam iz Tuzle upoznao utusio me pricom kako je Tuzla crvena multi-kulti sredina i kako tamo nije vazno ko se kako zove... i naravno, osjeti se neka zajedljivost prema Sarajevu.
who-bolan-cares ?
Ne bi to bio problem da mi je to jedan covjek rekao, ali bas svaki, to je onda kolektivna dijagnoza, imaju neki AI u sebi programiran.
Ja nisam iz Tuzle ali jesam sa TK kantona ali ja uopste u svojoj sredini ni 1% ne osjetim niti ko spominje tu "ljubomoru" prema Sarajevu.
To mozda u odredjenim krugovima,mozda navijaci,narkomani i tako neke skupine pa je tu neko rivalstvo ali normalni ljudi nemaju nikakvu ljubmoru niti ko istice Sarajevo.Evo ja nikada nisam ni na tuzlaka naletio da samo o tome prica ali mozda nije to bila ni tema ali ti evo napisa da haman pa svaki osjeca isto.
Ono sto je realnost je da je spajanje Tz i Sarajeva jako lose,zbog postojecih puteva i da dva najveca grada u FBiH budu tako lose spojeni je sramota za bilo koju vlast i za sve gradjane,koji glasaju za istu tu vlast.
Ja isto i jedino krivim vlast i njihovo nezalaganje i neznanje i bolikurac za napretkom a znamo mi ovamo ko je tome najvise doprinijeo ali je problem sto ni crvene ni zelene termite ne mozes iskorjeniti...oni do smrti glasaju ili za ove ili za one,uopste ne gledajuci je li ko sta uradio i zasluzio da opet bude na vlasti...a sto je sredina manje razvijena i ruralnija,to su porivi kod crvenih ili zelenih veci...bukvalno su spremni ubiti jedni druge kada je kampanja

A kajmak pokupe uvijek isti i onda oni kradu iz rudnika,Termoelektrane,puteva,vlada,itd itd...bave se sami sobom a na putevima ljudi ginu,ekonomija ispasta,razvoj usporen i milion drugih problema.
E zato je veliki problem sto neki ljudi ne razumiju nista a laki su za manipulaciju i nabriju ih nacionalizmom,nekim glupim temama,kupe za paket od 5 KM i jbga...uvijek isto.
Jedino se na TK vlast skoro nikako ne mijenja dugorocno...vazda SDA,SDA,SDA i sateliti i opet SDA...dodju drugi,budu godinu dana,SDA opet kupi papke i opet SDA i nema nama ovdje srece,dok kao i u Sarajevu ne pometemo SDA u kantu za smece i onda na ove koji ostanu vrsiti pritisak svakodnevno da se nesto i uradi.