Obicno dizanje prasine da se prikriju saveznistva.Banksy wrote:Znam to. Ali Dani (SDA) ga napadaju, s SDP-om se svađa, ko ga je onda izglasao?VjecitiStudent wrote:Bio sef suda koji nikad nikog nije za korupciju osudio.Banksy wrote:U vezi priče iznad,
pitanje: Čiji je novi glavni tužilac Goran Salihović i ko ga je doveo na tu poziciju?
SDP
-
VjecitiStudent
#28526 Re: SDP
-
fuada
#28527 Re: SDP
Kada biste mene slušali šta govorim nebi imali problem sa Dodikom. Bilo bi na RTRS-u u večernjem terminu u 20 sati iza dnevnika u redovnoj emisiji utemeljenoj na donesenom zakonu postavljeno pitanje "Da li odobravate Dodiku što je skršio milijardu maraka od prodaje Telekoma RS. Da li je zaslužio smjenu odgovorite sa DA ili NE". Narod bi glasao i rezultat bi bio 95% za smjenu i 5% luđaka nebi bili za smjenu. Letio bi čovječe iste sekunde. Ovo bi bio moj scenario koji ne želite da čujete. Ne morate. Meni je dobro i ovako. Vi i dalje gladujte i siromašite.
Jedno od pitanja bi bilo "Da li Špirić zaslužuje smjenu radi nemoralne kupovine službenog automobila od 220.000 KM" i odgovor bi opet bio isti.
Pročitajte me na adresi www.prijevremeni-izbori.ba i komentirajte.
Jedno od pitanja bi bilo "Da li Špirić zaslužuje smjenu radi nemoralne kupovine službenog automobila od 220.000 KM" i odgovor bi opet bio isti.
Pročitajte me na adresi www.prijevremeni-izbori.ba i komentirajte.
-
wolf07
#28528 Re: SDP
Majstore, hajde ohladi malo! Jbt. jos cu pomislit da je Alija narucio ubistvo Hakije Turajlica. Mislim, OK je da ti ne volis ni Aliju ni SDA (dovoljno je procitati jedan tvoj post) ali de malo ohladi.jon_jovi wrote:Pa sad, bili smo mi svi njemu pratioci, jel tako? Bar vi stariji od Titove smrti.Ja ne kontam što ti odvajaš Zlaju od Alije? Pa ovaj mu je bio pratilac skoro čitav rat a lafo poslje rata napravio opoziciju kakva je i trebala ovim kleptomanima i koja je nakon ovih izbora napokon prikazala pravo lice. Dakle radi se o istoj guji samo sa dvije glave. Čovjek rastjerao sve kvalitetno iz SDP-a i samim tim napravio opoziciju koja ustvari predstavlja zaleđe za ove kleptomane.
Vrijeme ide, stvari se diferenciraju, komplikuju i ništa više nije isto. Bio je sukob od početka prikriveni. Ubistvo Hakije Turajlića to pokazuje. Turajlić, SDP ministar u ratnoj Vladi ubijen ko fol slučajno, ma hajte molim vas. Nego čovjek stao na put Alijinom društvancu, nešto nije htio dopustiti i neko je do mig da ga se smakne. Vrilo je ispod površine.
P.S. neko vas hakira
Sto se tice zatvaranja ovih ili onih, ima jedno jednostavno pitanje. Svi se slazemo da treba strpat na robiju svakog ko je omastio brke tudjom nafakom medjutim zasto uvijek i iznova hocete da to postavite na partijsku liniju i bezveze brljate. Lopov je lopov, i tacka. Niko nije lopov zato sto je u SDA, SDP, SBB.... vec obrnuto. Ljudi ulaze u te stranke zato sto im je tako lakse da kradu! Tu je sustina. Jel neko misli da jednog Brankovica boli neka stvar za SDA? Hajde mi recite ciji je Dzaferovic? Dok je SDA dres bio dovoljan da krade on i oni oko njega nosio ga je, sad kad se promijenila vlast podmitio je par "Niksica" i sad ga ovi brane a on nastavlja ono sto najbolje zna, milion tebi - milion meni. Samo sto ovo "tebi" vise nije Brankovic vec Niksic ili Radoncic. Ako zatreba sutra moze i neko drugi. Sta bezveze tupite o stranka kad je lopovluk u pitanju, tu su svi slicni jedni drugima k'o jaje jajetu.
Po meni jedina bitna razlika je koliko ko se od njih prostire pod noge nekom drvosjeci kakav je Dodik ili hijeni poput Covica. Kako sad stvari stoje izgleda da je Lagumdzija bez premca, i molim vas nemojte to da poredite sa 1995.g. i Dejtonom jer je situacija onda i sad deset puta povoljnija da se Srbima ne pruzaju nikakvi ustupci, al' eto! Zlaja jos samo nije stavio kokardu na glavu, kome sve ovo sa Srebrenicom nije dovoljno jasan signal koja je to gnjida od covjeka onda vjerovatno ne bi reagovao ni kad bi uhvatio Lagumdziju sa svojom gospojom u krevetu, prosla bi prica: socijaldemokratija, drzava za covjeka, pet politika, najveca pobjeda nakon 1945., itd...
- FOČANSKI PROPISI
#28529 Re: SDP
Slažem se da je lopov, lopov,ma gdje bio,ali se ne slažem sa onima koji vele: "Biram SDA,oni su manje zlo."wolf07 wrote:Majstore, hajde ohladi malo! Jbt. jos cu pomislit da je Alija narucio ubistvo Hakije Turajlica. Mislim, OK je da ti ne volis ni Aliju ni SDA (dovoljno je procitati jedan tvoj post) ali de malo ohladi.jon_jovi wrote:Pa sad, bili smo mi svi njemu pratioci, jel tako? Bar vi stariji od Titove smrti.Ja ne kontam što ti odvajaš Zlaju od Alije? Pa ovaj mu je bio pratilac skoro čitav rat a lafo poslje rata napravio opoziciju kakva je i trebala ovim kleptomanima i koja je nakon ovih izbora napokon prikazala pravo lice. Dakle radi se o istoj guji samo sa dvije glave. Čovjek rastjerao sve kvalitetno iz SDP-a i samim tim napravio opoziciju koja ustvari predstavlja zaleđe za ove kleptomane.
Vrijeme ide, stvari se diferenciraju, komplikuju i ništa više nije isto. Bio je sukob od početka prikriveni. Ubistvo Hakije Turajlića to pokazuje. Turajlić, SDP ministar u ratnoj Vladi ubijen ko fol slučajno, ma hajte molim vas. Nego čovjek stao na put Alijinom društvancu, nešto nije htio dopustiti i neko je do mig da ga se smakne. Vrilo je ispod površine.
P.S. neko vas hakira
Sto se tice zatvaranja ovih ili onih, ima jedno jednostavno pitanje. Svi se slazemo da treba strpat na robiju svakog ko je omastio brke tudjom nafakom medjutim zasto uvijek i iznova hocete da to postavite na partijsku liniju i bezveze brljate. Lopov je lopov, i tacka. Niko nije lopov zato sto je u SDA, SDP, SBB.... vec obrnuto. Ljudi ulaze u te stranke zato sto im je tako lakse da kradu! Tu je sustina. Jel neko misli da jednog Brankovica boli neka stvar za SDA? Hajde mi recite ciji je Dzaferovic? Dok je SDA dres bio dovoljan da krade on i oni oko njega nosio ga je, sad kad se promijenila vlast podmitio je par "Niksica" i sad ga ovi brane a on nastavlja ono sto najbolje zna, milion tebi - milion meni. Samo sto ovo "tebi" vise nije Brankovic vec Niksic ili Radoncic. Ako zatreba sutra moze i neko drugi. Sta bezveze tupite o stranka kad je lopovluk u pitanju, tu su svi slicni jedni drugima k'o jaje jajetu.
Po meni jedina bitna razlika je koliko ko se od njih prostire pod noge nekom drvosjeci kakav je Dodik ili hijeni poput Covica. Kako sad stvari stoje izgleda da je Lagumdzija bez premca, i molim vas nemojte to da poredite sa 1995.g. i Dejtonom jer je situacija onda i sad deset puta povoljnija da se Srbima ne pruzaju nikakvi ustupci, al' eto! Zlaja jos samo nije stavio kokardu na glavu, kome sve ovo sa Srebrenicom nije dovoljno jasan signal koja je to gnjida od covjeka onda vjerovatno ne bi reagovao ni kad bi uhvatio Lagumdziju sa svojom gospojom u krevetu, prosla bi prica: socijaldemokratija, drzava za covjeka, pet politika, najveca pobjeda nakon 1945., itd...
ZLo je zlo!
Ne slažem se ni sa onima koji govore,ovi su se nakrali,neće više.
Ko je naučio krasti on će uvijek to raditi,to postane način razmišljanja,način življenja.
Zato,ko ima bilo kakvo saznanje o lopovluku neka to javno kaže,evo npr.Sejo Čolak krade opštinsko zemljište.Malo , pomalo došao do pruge.Pomaže mu načelnik Sena(h)id Memić.Obojicu treba uhapsiti i osuditi za kriminal.Ako se to ne dogodi,onda treba uhapsiti ministricu Memić koja to pokriva.itd.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 15/12/2012 12:54, edited 1 time in total.
- jon_jovi
#28530 Re: SDP
Pa to ja cijelo vrijeme tupim. Alija je naručio ubistvo Hakije Turajlića. Naručio je i ubistvo Fikreta Abdića jer je ovaj osvojio više glasova od njega na prvim višestranačkim izborima. Ubistvo Sefera Halilovića kao i Mušana Topalovića.Majstore, hajde ohladi malo! Jbt. jos cu pomislit da je Alija narucio ubistvo Hakije Turajlica. Mislim, OK je da ti ne volis ni Aliju ni SDA (dovoljno je procitati jedan tvoj post) ali de malo ohladi.
Vi jednostavno mozete da se vratite SDA pa da vidimo onda koliko će popuštanje okolnim nacionalizmima biti, a ja vama kazem, SDA će vas svesti na od Baščaršije do Ilidze. Ne znate vi još skim vi imate posla.
Onako općenito i iznad stranačke politike. Niste zadovoljni drzavom, kapitalističkom tranzicijskom drzavom. Nisam ni ja, ali jeste li vi, odnosno mi iskoristili sve kapacitete i te i takve drzave.
Gdje je vama lokalna samouprava. Hoćete da kazete da su ove komunističke opštine kolosalnih razmjera lokalna samouprava. Jel znate da je lokalna samouprava najvazniji nivo vlasti za pojedinca i općenito, jel znate da je lokalna samouprava osnovni stub demokracije. Ne znate. Znam ja da vi ni očemu pojma nemate.
- pink floydd
#28531 Re: SDP
Eto ti nas prosvijetli s kim mi to deveramo. Klasican si primjer ispranog mozga sa deterdzentom marke AVAz. Sad kad je izumitelj tog deterdzenta dosao do pozicije ministra sigurnosti nek istraje u tim istragama i optuzbama kako je SDA bosanska Corleone porodica, i kako uklanjaju neistomisljenike. Nek se pozove na svoje "pouzdane izvore" kojih su avazovi clanci puni. K**ac moj ce se to desiti. Pusti suplje i istrosene price koje kolaju u opoziciji jer su oni sto ih pricaju dobri iskljucivo u tome, u lajanju.jon_jovi wrote: Pa to ja cijelo vrijeme tupim. Alija je naručio ubistvo Hakije Turajlića. Naručio je i ubistvo Fikreta Abdića jer je ovaj osvojio više glasova od njega na prvim višestranačkim izborima. Ubistvo Sefera Halilovića kao i Mušana Topalovića.
Vi jednostavno mozete da se vratite SDA pa da vidimo onda koliko će popuštanje okolnim nacionalizmima biti, a ja vama kazem, SDA će vas svesti na od Baščaršije do Ilidze. Ne znate vi još skim vi imate posla.
Onako općenito i iznad stranačke politike. Niste zadovoljni drzavom, kapitalističkom tranzicijskom drzavom. Nisam ni ja, ali jeste li vi, odnosno mi iskoristili sve kapacitete i te i takve drzave.
Gdje je vama lokalna samouprava. Hoćete da kazete da su ove komunističke opštine kolosalnih razmjera lokalna samouprava. Jel znate da je lokalna samouprava najvazniji nivo vlasti za pojedinca i općenito, jel znate da je lokalna samouprava osnovni stub demokracije. Ne znate. Znam ja da vi ni očemu pojma nemate.
-
Propast i katastrofa
#28532 Re: SDP
Sve sve , ali da porodice Corelone postoje tebi je i dalje nejasno i treba dokazivati. Pazi da nikako ne tvrdim da su jedini, daleko od toga, ali cudno mi je ima ljudi koji tvrde da su povlastene porodice izmisljena stvar ostrane Avazapink floydd wrote: Eto ti nas prosvijetli s kim mi to deveramo. Klasican si primjer ispranog mozga sa deterdzentom marke AVAz. Sad kad je izumitelj tog deterdzenta dosao do pozicije ministra sigurnosti nek istraje u tim istragama i optuzbama kako je SDA bosanska Corleone porodica, i kako uklanjaju neistomisljenike. Nek se pozove na svoje "pouzdane izvore" kojih su avazovi clanci puni. K**ac moj ce se to desiti. Pusti suplje i istrosene price koje kolaju u opoziciji jer su oni sto ih pricaju dobri iskljucivo u tome, u lajanju.
Ako ovo relativiziranje moze proc, onda moze bilo koje... a mislim da moze.
- pink floydd
#28533 Re: SDP
Odlicno si to rekao - dokazivati. Dokazivati a ne samo pricati jednu te istu pricu godinama. Nevin si dok se ne dokaze suprotno. Dosta mi je lektira u srednjoj skoli bilo, ne trebaju mi nove od ovih nasih kvazi-politicara. Jasno je meni sve ovo sto se desava u nasoj politici ali treba bit realan i na sve gledati sa visine i objektivno, sto mi ne mozemo. Vazda cemo stati na neciju stranu a na onu drugu gledati sa prezirom. Ovakve rasprave su besmislene i beskrajne, tipa sta je straije koka ili jaje?
edit: isti stav bi imao da su uloge zamijenjene, da Sicilijanci napadaju i optuzuju ove dobrocinitelje. (tako se prodaju narodu)
edit: isti stav bi imao da su uloge zamijenjene, da Sicilijanci napadaju i optuzuju ove dobrocinitelje. (tako se prodaju narodu)
-
Propast i katastrofa
#28534 Re: SDP
Slazem se, samo nacin na koji si stavio u pricu Avaz i da su ovo izmislili, a jesi to uradio, je krajnje nekorektan. Na stranu druge Avazove zasluge za narod.pink floydd wrote:Odlicno si to rekao - dokazivati. Dokazivati a ne samo pricati jednu te istu pricu godinama. Nevin si dok se ne dokaze suprotno. Dosta mi je lektira u srednjoj skoli bilo, ne trebaju mi nove od ovih nasih kvazi-politicara. Jasno je meni sve ovo sto se desava u nasoj politici ali treba bit realan i na sve gledati sa visine i objektivno, sto mi ne mozemo. Vazda cemo stati na neciju stranu a na onu drugu gledati sa prezirom. Ovakve rasprave su besmislene i beskrajne, tipa sta je straije koka ili jaje?
- pink floydd
#28535 Re: SDP
Sta je korektno u ovoj nasoj vukojebini ?
Cinjenica je da u proteklih nekoliko godina SBB koristi Avaz kao predizbornu kampanju. Za mene su njihove price o protivnicima izmisljotina sve dok se to ne dokaze.
I opet se vracamo na kokoške.
Cinjenica je da u proteklih nekoliko godina SBB koristi Avaz kao predizbornu kampanju. Za mene su njihove price o protivnicima izmisljotina sve dok se to ne dokaze.
I opet se vracamo na kokoške.
Last edited by pink floydd on 01/12/2013 20:16, edited 1 time in total.
-
Kolt12
#28536 Re: SDP
Avaz treba nacionalizirati ili u najboljem slucaju, oduzeti im licencu za rad, pa neka rade onda sta ih volja! To je i svakoj budali jasno da ta novina je novina koja unistava ovo drustvo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28537 Re: SDP
đe nam je ljevicaTuzla: Radnicima "Dite" donirana hrana
- novi.dan.nova.nafaka
#28538 Re: SDP
Oni zapošljavaju svoje, gdje god stignu. Jer, 2014 valja ići sa vlasti...JoseMujica wrote:đe nam je ljevicaTuzla: Radnicima "Dite" donirana hrana...na skijanju, na moru, u šopingu...
http://www.otvoreno.ba/vijesti/svijet/3 ... a-brata-mi
Da cijeli slučaj bude dodatno skandalozan još se malo pobrinuo Nikšić premijer, pa je stvorio uvjete mijenjanjem Statua poduzeća za Nikšića burazera da može lagano proći i procedure formalnog karaktera, iako se za poziciju tražio isključivo građevinski inženjer, a Nikšić burazer ima reference mašinskog inženjera.
U uvjete se odjednom ubacilo kako kandidat može biti i mašinski inženjer, sve kako bi se burazer Nekin uvalio. Premijer ide i dalje, pa kao napušta sjednicu Vlade FBiH na kojoj mu je brat potvrđen za direktora kako eto ne bi glasovao za njega jer bi, tobože bio to sukob interesa...
Koja je to bagra.
- jon_jovi
#28539 Re: SDP
Mislim da znam šta je po srijedi ovog našeg problema ali to je za podforum psihologija
- pink floydd
#28540 Re: SDP
Zar to nije onaj kriminal protiv kojeg se oni borenovi.dan.nova.nafaka wrote:Oni zapošljavaju svoje, gdje god stignu. Jer, 2014 valja ići sa vlasti...JoseMujica wrote:đe nam je ljevicaTuzla: Radnicima "Dite" donirana hrana...na skijanju, na moru, u šopingu...
http://www.otvoreno.ba/vijesti/svijet/3 ... a-brata-mi
Da cijeli slučaj bude dodatno skandalozan još se malo pobrinuo Nikšić premijer, pa je stvorio uvjete mijenjanjem Statua poduzeća za Nikšića burazera da može lagano proći i procedure formalnog karaktera, iako se za poziciju tražio isključivo građevinski inženjer, a Nikšić burazer ima reference mašinskog inženjera.
U uvjete se odjednom ubacilo kako kandidat može biti i mašinski inženjer, sve kako bi se burazer Nekin uvalio. Premijer ide i dalje, pa kao napušta sjednicu Vlade FBiH na kojoj mu je brat potvrđen za direktora kako eto ne bi glasovao za njega jer bi, tobože bio to sukob interesa...
Koja je to bagra.
Rugala se tava loncu a oboje crni.
- JoseMujica
#28541 Re: SDP
SDP= kriminal zamotan u crveno
SDA= kriminal zamotan u zeleno
- pink floydd
#28542 Re: SDP
Sve je to od zla oca i od gore matere.
- hrastov žižak
#28543 Re: SDP
priznaj da si ovo napiso zato što te optužuju da si crveni kmer, zlajovac i šta sve neJoseMujica wrote:SDP= kriminal zamotan u crveno
- JoseMujica
#28544 Re: SDP
nisam Tita mi, pardon Alaha mi nego iz iskustva
dosta samo TreNerko pred oči da mi iskoči sa svojim superbracom i to je to
- Frtalj_Duše
#28545 Re: SDP
Allah se piše sa dva L! Ako to ne znaš, nemoj ni pokušavati da ispadneš sarkastičan spominjući Ga.JoseMujica wrote:nisam Tita mi, pardon Alaha mi nego iz iskustva![]()
From my SGSII via Tapatalk 2.
-
Harry Tuttle
#28546 Re: SDP
A sta ako napise sa tri L? Jel' se to broji kao neki plus?Frtalj_Duše wrote:Allah se piše sa dva L! Ako to ne znaš, nemoj ni pokušavati da ispadneš sarkastičan spominjući Ga.JoseMujica wrote:nisam Tita mi, pardon Alaha mi nego iz iskustva![]()
From my SGSII via Tapatalk 2.
-
Innovation
#28547 Re: SDP
"Bome" jesi.JoseMujica wrote:Post Postao/la JoseMujica dana 16/12/2012 11:09
nisam Tita mi, pardon Alaha mi nego iz iskustva![]()
- JoseMujica
#28548 Re: SDP
za razliku od SDP partijaša koji nisu ni light socijalisti već mafijaška organizacija DJL koji se skriva iza drugaTita dok ne krenu ponovo u crkve i džamije, samo dok skontaju da se tako bolje krade, za mene bi se i moglo serbez reći da sam crveni kmer
Već dugo imam fix ideju da kloniram Pol Pota i dovedem ga na vlast u Bosnu da svu ovu gamad išćera iz kancelarija, skine sa stranačke humanitarne i išćera na planine da uzgajaju krompir i luk, naviknu na rad i duhovno se pročiste od mahalanja. Prosvetljenje i uznesenje ide samo preko motike, a ne preko srkanja kafa.... ko preživi prvi krug živjeće u raju

za ovog hairliju je i Brko bio normalan
Već dugo imam fix ideju da kloniram Pol Pota i dovedem ga na vlast u Bosnu da svu ovu gamad išćera iz kancelarija, skine sa stranačke humanitarne i išćera na planine da uzgajaju krompir i luk, naviknu na rad i duhovno se pročiste od mahalanja. Prosvetljenje i uznesenje ide samo preko motike, a ne preko srkanja kafa.... ko preživi prvi krug živjeće u raju

-
sase.ba
#28549 Re: SDP
Pa ima li većeg neradnika i mahalaša od tebeJoseMujica wrote:za razliku od SDP partijaša koji nisu ni light socijalisti već mafijaška organizacija DJL koji se skriva iza drugaTita dok ne krenu ponovo u crkve i džamije, samo dok skontaju da se tako bolje krade, za mene bi se i moglo serbez reći da sam crveni kmer![]()
- pink floydd
#28550 Re: SDP
Kralju jesi svjestan svoje izjave i pitanja ? Covjek pise u skladu sa temom, koja se tice nasih politicara, tacnije ezdepeovaca.sase.ba wrote:Pa ima li većeg neradnika i mahalaša od tebeJoseMujica wrote:za razliku od SDP partijaša koji nisu ni light socijalisti već mafijaška organizacija DJL koji se skriva iza drugaTita dok ne krenu ponovo u crkve i džamije, samo dok skontaju da se tako bolje krade, za mene bi se i moglo serbez reći da sam crveni kmer![]()