SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#28526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A da je pametniji advokat bio, postavio bi pitanje odgovornosti autoceste zasto nema amortizera na tom mjestu. Jedino iskljucenje na AP bez amortizera. Amortizer bi mozda spasio sve, a mozda bar jednu.
Druga stvar u Shopingu veceras frka, rulja izgleda demorilala nargilhanu. Euforija cini mi se da se zove.
Druga stvar u Shopingu veceras frka, rulja izgleda demorilala nargilhanu. Euforija cini mi se da se zove.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#28527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uzeo neregistrovan auto ,sa tudjim tablicama, SVJESNO divljao po autoputu i lisio zivota 3 djevojke.uglavnomja wrote: nije uzeo pusku pa ih ciljao, hladno kako ti kazes
posao momak da se pokaze, on klinac, auto, hormoni, cure ...
i pri tom je i sam mogao (hladno) zaginuti
imam i ja tamića,neregistrovanog, bez kocnica,sutra cu otic malo po titovoj da se pokazujem,hormoni mi proradili ...imas neke tablice za posudit?
pravda za brudu naseg ,izdrzi ....
- nivla
#28528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
medvjedi kod nas ulaze na AP, kakva odgovornost bilo kogadrug_profi wrote:A da je pametniji advokat bio, postavio bi pitanje odgovornosti autoceste zasto nema amortizera na tom mjestu. Jedino iskljucenje na AP bez amortizera. Amortizer bi mozda spasio sve, a mozda bar jednu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/automob ... /180424025
-
nemoj to
#28529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lik je bukvalno dobio umjesto 10 -15 samo zbog onog da je povukla volan, to je bilo jedno veliko NE pogotovo ovako duboko u procesu..drug_profi wrote:A da je pametniji advokat bio, postavio bi pitanje odgovornosti autoceste zasto nema amortizera na tom mjestu. Jedino iskljucenje na AP bez amortizera. Amortizer bi mozda spasio sve, a mozda bar jednu.
Možda griješim i od pocetka je bila ova prica, al' ako nije i advokat mu rekao da ipak ovo spomene pa cim izađe iz čuze treba ga dobro nagazit zbog ovih dodatnih 5..
Sad je pitanje koliko ce Sefic dobiti.
- drug_profi
#28530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nikakve veze ovo nema sa ovim sto ja pricam.nivla wrote:medvjedi kod nas ulaze na AP, kakva odgovornost bilo kogadrug_profi wrote:A da je pametniji advokat bio, postavio bi pitanje odgovornosti autoceste zasto nema amortizera na tom mjestu. Jedino iskljucenje na AP bez amortizera. Amortizer bi mozda spasio sve, a mozda bar jednu.
A drugo, za trostruko hladno ubistvo ima kazna od 40 godina.
Ovo nije bilo hladno, bilo je trostruko ubistvo u saobraćaju. Maksimalno je mogao dobiti 3x8 godina za svaki zivot koji je njegovom bahatoscu oduzet.
Skinulo mu se 35%. Sto zbog olakotnih, sto zbog toga sto ne moze dobiti vise od 20 kao jedinstvenu kaznu. Dobro je prosao. To sto je mogao sam poginuti nije nikakva olakotna okolnost. Svi znamo da nece odsluziti cijelu kaznu.
Nek iskoristi priliku pa se uhvati knjiga sa prava ili ekonomije i zavrsi fakultet kao vanredni sutent. Nek batali bracu. Valja od neceg zivjeti kad se izadje.
Last edited by drug_profi on 21/12/2018 00:30, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vješalica wrote: Slika i prilika rumenog ljaksafona kojem je kao dovoljno 15tak godina...i još bi da guzi
-
nemoj to
#28532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drug_profi wrote:Nikakve veze ovo nema sa ovim sto ja pricam.nivla wrote:medvjedi kod nas ulaze na AP, kakva odgovornost bilo kogadrug_profi wrote:A da je pametniji advokat bio, postavio bi pitanje odgovornosti autoceste zasto nema amortizera na tom mjestu. Jedino iskljucenje na AP bez amortizera. Amortizer bi mozda spasio sve, a mozda bar jednu.
A drugo, za trostruko hladno ubistvo ima kazna od 40 godina.
Ovo nije bilo hladno, bilo je trostruko ubistvo u saobraćaju. Maksimalno je mogao dobiti 3x8 godina za svaki zivot koji je njegovom bahatoscu oduzet.
Skinulo mu se 35%. Sto zbog olakotnih, sto zbog toga sto ne moze dobiti vise od 20 kao jedinstvenu kaznu. Dobro je prosao. To sto je mogao sam poginuti nije nikakva olakotna okolnost. Svi znamo da nece odsluziti cijelu kaznu.
Nek iskoristi priliku pa se uhvati knjiga sa prava ili ekonomije i zavrsi fakultet kao vanredni sutent. Nek batali bracu. Valja od neceg zivjeti kad se izadje.
Bukvalno za 8 godina izlazi na vikende, znaci bukvalno!
Jer takve su okolnosti da ce mu svaki odbor prihvatiti te vikende..
Ne znam kako dalje ide, al' predpostavljam nakon 10 on je vani mozda i ranije.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#28533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije Ejubovic dobio puno, nego drugi dobijaju malo i tu treba poraditi.
-
Tuzla111
#28534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma kako je kazna previsoka kad covjek ima priliku na prijevremeno pustanje na slobodu nakon 2/3 i imace vjerovatno druge pogodnosti, vikende itd. Kako neko moze reci da je kazna malo ne razumijem nikako.
A pametno je milojica rekao, nije on dobio puno vec je problem sto drugi dobijaju malo.
Dalje, dio problema jeste, al nista novo za nas, da se kod nas ne stavljaju nikakve prepreke za ublazavanje udara na ovim iskljucenjima sa autoputa. Mislim, svima je jasno kako su pojedine dionice autoputa katastrofalno uradjene. Ukljucenje sa Vogoscanske petlje ljeti kad prve kise pocnu padati odma raja pocne da slijece ili udara u bankine. Znaci kanal je dubine metar minimalno odma pored zavoja i to zavoja lose uradjenog. Na iskljucenju kad se krene sa Stupa pa se iskljucuje za Zenicu, nema uopste nikakvog pijeska, buradi sa vodom niti bilo sta da ublazi udarac. Oko naplatnih kucica kod Vogoscanske petlje asfalt se raspo.
A pametno je milojica rekao, nije on dobio puno vec je problem sto drugi dobijaju malo.
Dalje, dio problema jeste, al nista novo za nas, da se kod nas ne stavljaju nikakve prepreke za ublazavanje udara na ovim iskljucenjima sa autoputa. Mislim, svima je jasno kako su pojedine dionice autoputa katastrofalno uradjene. Ukljucenje sa Vogoscanske petlje ljeti kad prve kise pocnu padati odma raja pocne da slijece ili udara u bankine. Znaci kanal je dubine metar minimalno odma pored zavoja i to zavoja lose uradjenog. Na iskljucenju kad se krene sa Stupa pa se iskljucuje za Zenicu, nema uopste nikakvog pijeska, buradi sa vodom niti bilo sta da ublazi udarac. Oko naplatnih kucica kod Vogoscanske petlje asfalt se raspo.
- drug_profi
#28535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E, to je to.mali_milojica wrote:Nije Ejubovic dobio puno, nego drugi dobijaju malo i tu treba poraditi.
Svi smo mi malo popustali pred hormonima, ali bogami niko od nas nije ubijao ljude. Nisam cak ni lakse udese imao.
Prvo sto mi je otac utuvio u glavu je: sad si punoljetan, odgovaras za svoje postupke. Kao vozac jednom nogom si u zatvoru, drugom si u grobu. Pamet u glavu. Misli na kocnicu, a ne na gas.
A pomogao je i odgoj u JNA kad shvatis da si nebitan potpuno i da nema nikog ko te moze vaditi iz govana.
- uglavnomja
#28536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
cisto 'nako
da li iko pamti brze sudjenje
mislim kraci period od dana nesrece do donosenja presude?
da li iko pamti brze sudjenje
- DaysleepeR
#28537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne razumijete vi ba tu zelju za volanom, ta je zelja tako jaka i tako bitna, bitnija je od svega
momak je morao radi te zelje malo da ga zada na autoputu
i sad se nasli zavidni da ga osudjuju na 15 godina
ja bih njega na more poslao malo da razmisli
bog je tako htio, nafaka, nema se sta momku za zlo uzet
jedna noga u grobu druga u zatvoru, tako vam je to
neezz stvarno
poyy
momak je morao radi te zelje malo da ga zada na autoputu
i sad se nasli zavidni da ga osudjuju na 15 godina
ja bih njega na more poslao malo da razmisli
bog je tako htio, nafaka, nema se sta momku za zlo uzet
jedna noga u grobu druga u zatvoru, tako vam je to
neezz stvarno
poyy
- vješalica
#28538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da je onaj sto je zgazio zenu na Sociajlnom, priznao odma sve i zavrseno je bilo za kratak perioduglavnomja wrote:cisto 'nako
da li iko pamti brze sudjenje![]()
Ostala odugovlacenja zavise od suda i stranaka u postupku i izlaganja npr ona celava ameba od Sefica
- vješalica
#28539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod rumenog seljacica je pomogao seljacki odgoj da bude najvazniji i da niko nije preci od njegove voljedrug_profi wrote:E, to je to.mali_milojica wrote:Nije Ejubovic dobio puno, nego drugi dobijaju malo i tu treba poraditi.![]()
Svi smo mi malo popustali pred hormonima, ali bogami niko od nas nije ubijao ljude. Nisam cak ni lakse udese imao.
Prvo sto mi je otac utuvio u glavu je: sad si punoljetan, odgovaras za svoje postupke. Kao vozac jednom nogom si u zatvoru, drugom si u grobu. Pamet u glavu. Misli na kocnicu, a ne na gas.
A pomogao je i odgoj u JNA kad shvatis da si nebitan potpuno i da nema nikog ko te moze vaditi iz govana.
Zato smo tu gdje jesmo
- muha_sa
#28540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nema ovo što cu postavit veze sa temom nit sa Sarajevom-al je interesantno za pogledat
https://www.oslobodjenje.ba/o2/zivot/za ... elo-419144
- skafiskafsnjak
#28541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pfff samo da je tunel malo visociji... bilo bi savrsenomuha_sa wrote:nema ovo što cu postavit veze sa temom nit sa Sarajevom-al je interesantno za pogledat
- muha_sa
#28542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da bog mili sacuvaskafiskafsnjak wrote:Pfff samo da je tunel malo visociji... bilo bi savrsenomuha_sa wrote:nema ovo što cu postavit veze sa temom nit sa Sarajevom-al je interesantno za pogledat
garant je poruku cito il piso--to je danas jako moderno--vozit i porukat na viberu
- nepass1
#28543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to je to, za ubistvo tj likvidaciju, kad nekom pokucas na vrata i roknes ga treba 40g odlezati a ne 7mali_milojica wrote:Nije Ejubovic dobio puno, nego drugi dobijaju malo i tu treba poraditi.
- Thorgerson
#28544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo tako. To je ono sto sam ja pisao.mali_milojica wrote:Nije Ejubovic dobio puno, nego drugi dobijaju malo i tu treba poraditi.
Inace, Ejubovic je fkt imao loseg advokata, i mislim da mu je to presudilo. Gdje ces pred kraj sudjenja reci da ti je cura povukla volan. Ako se to i desilo, pa zasniavaj na tome odbranu i ajde dokazi to. Mislim da ton ije tesko dokazati. Postoje vjestaci, moze se valjda vidjeti jel bilo naglo skretanje ili je bilo prestrojavanje. Drugo, postoji i zivi svjedok. Ako sad nije u stanju da svjedoci, cekaj dok ne bude mogla. Ovako su samo ja mislim isprovocirali sudiju, koji je odrezao ovu kaznu.
Ali za mene su opet gore ove nesrece koje su bile po gradu. Gdje su bukvalno pjesaci ubijeni. Za mene suvozac i pjesak nije isto. Al eto zakon kaze drugacije.
- insomnia78
#28545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al kad cujem ovo “jednom nogom u grobu, drugom u zatvoru”
I’te autobusom hljeba vam
- insomnia78
#28546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jednom nogom u grobu drugim u zatvoru a on ga kilometar prije semafora ljuljne u ler i vuce se 20 do istog. Napravi kolonu sest kilometara iza sebe
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#28547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sergej bubka,slab mu je odraz bio...muha_sa wrote:
garant je poruku cito il piso--to je danas jako moderno--vozit i porukat na viberu
zaspao za volanom garant...
-
julisiz es grant
#28548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Optuzeni ne mora da dokazuje nista. Teret dokazivanja je na tuziocu.Thorgerson wrote:Upravo tako. To je ono sto sam ja pisao.mali_milojica wrote:Nije Ejubovic dobio puno, nego drugi dobijaju malo i tu treba poraditi.
Inace, Ejubovic je fkt imao loseg advokata, i mislim da mu je to presudilo. Gdje ces pred kraj sudjenja reci da ti je cura povukla volan. Ako se to i desilo, pa zasniavaj na tome odbranu i ajde dokazi to. Mislim da ton ije tesko dokazati. Postoje vjestaci, moze se valjda vidjeti jel bilo naglo skretanje ili je bilo prestrojavanje. Drugo, postoji i zivi svjedok. Ako sad nije u stanju da svjedoci, cekaj dok ne bude mogla. Ovako su samo ja mislim isprovocirali sudiju, koji je odrezao ovu kaznu.
Ali za mene su opet gore ove nesrece koje su bile po gradu. Gdje su bukvalno pjesaci ubijeni. Za mene suvozac i pjesak nije isto. Al eto zakon kaze drugacije.
-
Tuzla111
#28549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ono sto sam jucer pisao za nas autoput. Ima iskljucenje a nema buradi sa vodom ili pijeskom da ublaze udarac.muha_sa wrote:nema ovo što cu postavit veze sa temom nit sa Sarajevom-al je interesantno za pogledat
- drug_profi
#28550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja, I?insomnia78 wrote:Al kad cujem ovo “jednom nogom u grobu, drugom u zatvoru”![]()
Poruka ne dopire do tog klikera?