SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sumirprimus

#28526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sumirprimus »

JThomas wrote:poligraf kaže samo kako nije, ne kaže kako jeste.
ja al obrnuta psihologija...
sjecas li se dogadjaja...?
ne!
skace kriva/ne skace.
da li si i na koji nacin sakrila,presutila,nesto u vezi sa nesrcom koja se desila?
skace kriva/ne skace...
znaci govori isitnu il ne govori...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#28527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Jimmy McNulty »

Pa otac od te cure je rekao da ona sve zna. I šta se tu ima sad istraživat i zayebavat, zovneš je u stanicu na informativni razgovor i ako se počne pravit budala jedan umjereni šamar i propjevat će ko Celine Dion. :roll:
walk_M-A-N

#28528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by walk_M-A-N »

Kako podlo, neke pederske kretene iz Kriteriona nazvati rajom.. I tražiti saosjećanje i podršku za navodni napad.
zateznistub

#28529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

insomnia78 wrote:Komentar na fb, "sto se nisu torbicama branili" :lol: :lol: :lol:
:pisnuo: :bih:
celava_dlaka

#28530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by celava_dlaka »

u kriterionu su papci, a po barlotiju i ostalim elitnim mjestima gdje su nakoksane seljacine tu je raja :D
Tercius

#28531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

insomnia78 wrote:Komentar na fb, "sto se nisu torbicama branili" :lol: :lol: :lol:
Meni ih opet nes zao u ovom gradu jbg.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#28532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pitar sa Kariba »

Velkoski wrote:
Pitar sa Kariba wrote:
Ma ove seljacke kafane dinamitom treba zatvarati!
Pa sve su ovakve.
Ma znam, opet se vrtimo u krug. Policija, tuzilastva, inspekcije.... Im'o sam ja jednog ovakvog u jedici, "od Žepe". Kaze jeb'o dernek ako se ne pobodu nozevima. Hajro legenda, veli Hajro: "Ja kad prebijem zenu, prevrnem sto na nju............. da ne moze ustati kad ona hoce! :oops:
jao_situacije

#28533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

jebo ih kriterion došla 3 auta policije i sekuritas
vješalica

#28534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

thekupus wrote:
vješalica wrote:
thekupus wrote:Napad na raju u Kriterionu

Small p*nis gang strikes again
Motivi?
Kakav debilima treba motiv osim sto je neko drugaciji od njih?
diskutabila tema i nije za ovog mjesta ovdje,a kamoli anonimnih internet heroja i svetih ljudi
saja_dj

#28535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

https://www.facebook.com/amerka?fref=ts
Detaljnije iz Kriteriona:
NIJE POKUŠAJ VEĆ NAPAD!!! Trenutno sam u Kriterionu zajedno sa svojim prijateljima i prijateljicama. Napadnuti smo od strane 5 huligana koji su ušli u objekat i počeli provocirati goste dobacujući - pederi, šta se ovaj peder šepuri i sl. Nakon toga su prijetili da će nas raznijeti bombom ukoliko iko pozove policiju. Zbog osiguranja kafane, konobarica je stisnula panic button, došla je policija i securitas. U međuvremenu su huligani izudarali jednog momka, šakama i nogama, njih četvorica, te mu razbili dvije flaše od glavu! Nakon toga su demolirali šank gađajući konobaricu svim raspoloživim objektima pogodivši je pepeljarom. Momak je trenutno u urgentnom centru gdje mu se pruža medicinska pomoć. Policija koja je stigla nas je LAGALA da su napadači privedeni, jer u momentu dok sam razgovarala na telefon, vidjela dvojicu njih kroz stakleni portal kako se šepure ulicom i dobacuju nešto. Nakon ovog napada smo mi ti koji smo taoci policije, jer nam ne daju da napustimo objekat dok se uviđaj ne završi - čekamo inspektora da dođe već punih sat i po'! Nismo sigurni, rekla sam to policajcima jer sam vidjela kako su napadači pušteni, na to nisam dobila reakcije osim da su navidno u stanici! Ovo je ludnica, u ovoj državi je moguće da vam neko smrću prijeti, izudara, izmaltretira, te da nakon toga ima priliku da se prošeta ulicama sav sretan jer je razbio neke tamo pedere ili koga već, dok žrtve nasilja trpe zatočene čekajući uvidaj koji nije na pomolu. SMRT FAŠIZMU!!!!!
Dakle nije ni ciljan napad jer je neko gej. Vec valjda tako izgleda.

Sutra je onda vase dijete na redu, jer se cudno oblaci ili cudno izgleda ili sta vec.
Komentar na fb, "sto se nisu torbicama branili"
Au koja ironija a grad pun "hetero" klosara i bildera koji nose vece gucci i dolce gabanna torbe od zena.
AmirBaa

#28536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

saja_dj wrote:https://www.facebook.com/amerka?fref=ts
Detaljnije iz Kriteriona:
NIJE POKUŠAJ VEĆ NAPAD!!! Trenutno sam u Kriterionu zajedno sa svojim prijateljima i prijateljicama. Napadnuti smo od strane 5 huligana koji su ušli u objekat i počeli provocirati goste dobacujući - pederi, šta se ovaj peder šepuri i sl. Nakon toga su prijetili da će nas raznijeti bombom ukoliko iko pozove policiju. Zbog osiguranja kafane, konobarica je stisnula panic button, došla je policija i securitas. U međuvremenu su huligani izudarali jednog momka, šakama i nogama, njih četvorica, te mu razbili dvije flaše od glavu! Nakon toga su demolirali šank gađajući konobaricu svim raspoloživim objektima pogodivši je pepeljarom. Momak je trenutno u urgentnom centru gdje mu se pruža medicinska pomoć. Policija koja je stigla nas je LAGALA da su napadači privedeni, jer u momentu dok sam razgovarala na telefon, vidjela dvojicu njih kroz stakleni portal kako se šepure ulicom i dobacuju nešto. Nakon ovog napada smo mi ti koji smo taoci policije, jer nam ne daju da napustimo objekat dok se uviđaj ne završi - čekamo inspektora da dođe već punih sat i po'! Nismo sigurni, rekla sam to policajcima jer sam vidjela kako su napadači pušteni, na to nisam dobila reakcije osim da su navidno u stanici! Ovo je ludnica, u ovoj državi je moguće da vam neko smrću prijeti, izudara, izmaltretira, te da nakon toga ima priliku da se prošeta ulicama sav sretan jer je razbio neke tamo pedere ili koga već, dok žrtve nasilja trpe zatočene čekajući uvidaj koji nije na pomolu. SMRT FAŠIZMU!!!!!
Dakle nije ni ciljan napad jer je neko gej. Vec valjda tako izgleda.

Sutra je onda vase dijete na redu, jer se cudno oblaci ili cudno izgleda ili sta vec.
Komentar na fb, "sto se nisu torbicama branili"
Au koja ironija a grad pun "hetero" klosara i bildera koji nose vece gucci i dolce gabanna torbe od zena.
odlican komentar na kraju :thumbup:
smijesni_ste

#28537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

saja_dj wrote:Au koja ironija a grad pun "hetero" klosara i bildera koji nose vece gucci i dolce gabanna torbe od zena.
:mrgreen: :mrgreen: :thumbup:

U prilog napisanom...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
kakavdanakneiskustvu

#28538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://radiosarajevo.ba/novost/218444/

U petak, 4. marta 2016, desio se homofobni napad na osoblje i posjetitelje/ice Art kina Kriterion u Sarajevu.

Četiri mlada momka upala su u kafanu, uzvikivali su pogrdne riječi, vrijeđali i prijetili nasiljem, gađali prisutne flašama, pepeljarama i čašama. Osoblju su prijetili da će spaliti kafanu i baciti bombu u slučaju da pozovu policiju.

“Kako saznajemo iz medija, policija je navodno privela sve četvoricu, koji su nakon uzimanja izjava pušteni na slobodu. U medijskim izjavama ističe se da motiv ovog napada nije poznat, te da je incident okarakterisan kao nasilničko ponašanje.

Mi, dole potpisane organizacije civilnog društva, oštro protestujemo protiv ovog čina nasilja. Podsjećamo na homofobni napad koji se dogodio 1. februara 2014. I tada, kino Kriterion je bio napadnut od strane 16 mladih muškaraca, zbog povezivanja sa LGBT zajednicom. Ističemo zabrinutost da i ovaj napad, kao i napad 2014, neće biti nikako procesuiran i da će se zbog nekažnjavanja nasilnicima poslati poruka da su napadi na slobodna i otvorena mjesta dobrodošla”, navodi se u saopćenju nevladinih organizacija i dodaje:

“Policija i Tužilaštvo ovaj slučaj moraju jasno okarakterisati kao krivično djelo počinjeno iz mržnje na osnovu seksualne orijentacije. Nedopustivo je da policija daje izjave da se ovdje radi o slučaju kod kojeg motiv nije poznat, imajući na umu karakter napada i izjave koje je policija uzela od prisutnih i svjedoka. Institucije na svim nivoima vlasti konačno moraju prepoznati zločine iz mržnje kao realnost našeg društva, te se sistemski moraju boriti protiv istih. Nasilje nad pripadnicima/ama manjinskih zajednica i objektima koji se povezuju sa istim ne targetira samo njih, nego meta ovih napada postaju svi građani i građanke. Napad u petak na Kriterion to najbolje potvrđuje.”

Saopćenje potpisuju: Inicijativa za monitoring evropskih integracija BiH, Ženska mreža BiH, Koalicija za borbu protiv govora mržnja i zločina iz mržnje, zatim Sarajevski otvoreni centar, Zašto ne, Sarajevo, Vaša prava BiH, Sarajevo, Civil Rights Defenders, Sarajevo. Također i Žene ženama, Sarajevo, Fondacija Cure, Sarajevo, Inicijativa mladih za ljudska prava BiH, Sarajevo, Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije UDIK, Sarajevo, Centar za političke studije, Sarajevo, UŽ Seka, Goražde, Tuzlanski otvoreni centar, Helsinški parlament građana Banja Luka, Centar za mlade Kvart Prijedor, LibertaMO, Mostar te Banjalučko udruženja kvir aktivista, Banja Luka.

Iz Kriteriona su se također oglasili saopćenjem, osudili napad te zahtijevali sankcije za napadače, uz poziv da im se pridružite sutra, u nedjelju, u znak protesta brutalnom nasilju koje se ponavlja.

Radiosarajevo.ba
zigson

#28539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zigson »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/218444/

U petak, 4. marta 2016, desio se homofobni napad na osoblje i posjetitelje/ice Art kina Kriterion u Sarajevu.

Četiri mlada momka upala su u kafanu, uzvikivali su pogrdne riječi, vrijeđali i prijetili nasiljem, gađali prisutne flašama, pepeljarama i čašama. Osoblju su prijetili da će spaliti kafanu i baciti bombu u slučaju da pozovu policiju.

“Kako saznajemo iz medija, policija je navodno privela sve četvoricu, koji su nakon uzimanja izjava pušteni na slobodu. U medijskim izjavama ističe se da motiv ovog napada nije poznat, te da je incident okarakterisan kao nasilničko ponašanje.

Mi, dole potpisane organizacije civilnog društva, oštro protestujemo protiv ovog čina nasilja. Podsjećamo na homofobni napad koji se dogodio 1. februara 2014. I tada, kino Kriterion je bio napadnut od strane 16 mladih muškaraca, zbog povezivanja sa LGBT zajednicom. Ističemo zabrinutost da i ovaj napad, kao i napad 2014, neće biti nikako procesuiran i da će se zbog nekažnjavanja nasilnicima poslati poruka da su napadi na slobodna i otvorena mjesta dobrodošla”, navodi se u saopćenju nevladinih organizacija i dodaje:

“Policija i Tužilaštvo ovaj slučaj moraju jasno okarakterisati kao krivično djelo počinjeno iz mržnje na osnovu seksualne orijentacije. Nedopustivo je da policija daje izjave da se ovdje radi o slučaju kod kojeg motiv nije poznat, imajući na umu karakter napada i izjave koje je policija uzela od prisutnih i svjedoka. Institucije na svim nivoima vlasti konačno moraju prepoznati zločine iz mržnje kao realnost našeg društva, te se sistemski moraju boriti protiv istih. Nasilje nad pripadnicima/ama manjinskih zajednica i objektima koji se povezuju sa istim ne targetira samo njih, nego meta ovih napada postaju svi građani i građanke. Napad u petak na Kriterion to najbolje potvrđuje.”

Saopćenje potpisuju: Inicijativa za monitoring evropskih integracija BiH, Ženska mreža BiH, Koalicija za borbu protiv govora mržnja i zločina iz mržnje, zatim Sarajevski otvoreni centar, Zašto ne, Sarajevo, Vaša prava BiH, Sarajevo, Civil Rights Defenders, Sarajevo. Također i Žene ženama, Sarajevo, Fondacija Cure, Sarajevo, Inicijativa mladih za ljudska prava BiH, Sarajevo, Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije UDIK, Sarajevo, Centar za političke studije, Sarajevo, UŽ Seka, Goražde, Tuzlanski otvoreni centar, Helsinški parlament građana Banja Luka, Centar za mlade Kvart Prijedor, LibertaMO, Mostar te Banjalučko udruženja kvir aktivista, Banja Luka.

Iz Kriteriona su se također oglasili saopćenjem, osudili napad te zahtijevali sankcije za napadače, uz poziv da im se pridružite sutra, u nedjelju, u znak protesta brutalnom nasilju koje se ponavlja.

Radiosarajevo.ba
ubleha do ublehe
JThomas

#28540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ali ovdje su u pravu.
L u c i f e r

#28541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

Ma jebem ja mater ovim huliganima u pičku.

To je moj hetero doprinos njihovoj borbi protiv homoseksualnosti.
vjesticanametli

#28542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

oni ce samo ovim naprĐŽivanjem dovesti do toga da i oni koje uopste nije briga za njihovo opredjeljenje, u tu grupu spadam ja, niti ko koga *ebe, pocnu da ih mrze ....... seratori za pedere, lezbace i kojekakve nedojebane zenturace pisu pisma :lol:
JThomas

#28543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

realno, jeste da su im razbili kafanu i probali razbiti i njih zato što je percepcija da tu dolaze pederi i lezbače. da je, hajmo reći, gay friendly lokacija. i nije ni prvi put.
kloniran

#28544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

negdje sam procitao da ih je bilo 30 unutra, a ovih nekoliko, i iako niko od njih 30 nije imao muda da uzvrati, nek ih jebu kako hoce

p.s. doduse mozda im je to i bila zelja :lol:
holowey

#28545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

kloniran wrote:negdje sam procitao da ih je bilo 30 unutra, a ovih nekoliko, i iako niko od njih 30 nije imao muda da uzvrati, nek ih jebu kako hoce

neko ko ima krivicni dosije sa 20 krivicnih djela, njemu je svejedno hoce li imati 21. krivicno djelo zapisano, a onaj ko nema uopste krivicni dosije njemu je jako bitno da ostane cist pred zakonom... a kod nas je opste poznato da vise najebu oni koji se brane
thekupus

#28546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

kloniran wrote:negdje sam procitao da ih je bilo 30 unutra, a ovih nekoliko, i iako niko od njih 30 nije imao muda da uzvrati, nek ih jebu kako hoce

Mozda (znajuci raju u Kriterionu, sigurno) niko od ovih 30 nije papan kojem je cilj izaci u grad i potuci se sa debilima u air max tenama i trenerkama, sa torbicama u kojem se cesto nalaze skakavac ili tetejac
L u c i f e r

#28547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

thekupus wrote:

Mozda (znajuci raju u Kriterionu, sigurno) niko od ovih 30 nije papan kojem je cilj izaci u grad i potuci se sa debilima u air max tenama i trenerkama, sa torbicama u kojem se cesto nalaze skakavac ili tetejac
:thumbup:
kloniran

#28548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

thekupus wrote:

ma jarane razumijem ja to, al da na mene neko krene flasom, pepeljara bi ga makar docekala tamam nosio kalaš na leđima
jao_situacije

#28549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zigson wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/218444/

Radiosarajevo.ba
ubleha do ublehe
ovo je čista diskriminacija hoćemo udruženje "žene muškarcima i muškarci ženama" pozivam se na vitalni jebački interes.

seka kara i ne vadi, ima i svoje udruženje :oops: :izet:

:mrgreen:
kloniran

#28550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

holowey wrote:

neko ko ima krivicni dosije sa 20 krivicnih djela, njemu je svejedno hoce li imati 21. krivicno djelo zapisano, a onaj ko nema uopste krivicni dosije njemu je jako bitno da ostane cist pred zakonom... a kod nas je opste poznato da vise najebu oni koji se brane
druze dok bude tako i dok se raja ne trzne iz tog razmisljanja moze nam biti samo gore
vidis i sam da cisti pred zakonom jedini najebu
izgleda da se moras malo uprljati da te puste na miru
Locked