SDP

VjecitiStudent

#28501 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

sumirprimus wrote:
julisiz es grant wrote:Vraćam se na moj prethodni post i ovo kkrajnje ozbiljno pitam:

Većina vas radite ili ste radili negdje. Ima li još u ovoj državi nakon pada socijalizma firmi koje dijele stanove, i to stanove u centru, pa još ti daju pare za renoviranje? I ako ima, daju li se ti stanovi ljudima koji su firmi potrebni a nemaju riješeno stambeno pitanje, pa još i jedini rade u porodici ili ljudima koji su: potrebni firmi+imaju riješeno stambeno pitanje+imaju obilna primanja iz više izvora+imaju dobrostojeće članovce porodice, sa kojima otvoreno ulaze u kupoprodajne poslove?
Čisto da vidim jesam li ja levat.
NEMAŠ MILION DVA NA RAČUNU???
nisi ti levat,ti si SUPER teški levat... :lol: :mrgreen:
Nije on levat, vec mu je punac levat.
sumirprimus

#28502 Re: SDP

Post by sumirprimus »

jes,punac mu je levatina žešća,nije ništa sa zetom kupoprodajno zavrtio :lol: :evil:
drug_profi

#28503 Re: SDP

Post by drug_profi »

julisiz es grant wrote:Vraćam se na moj prethodni post i ovo kkrajnje ozbiljno pitam:

Većina vas radite ili ste radili negdje. Ima li još u ovoj državi nakon pada socijalizma firmi koje dijele stanove, i to stanove u centru, pa još ti daju pare za renoviranje? I ako ima, daju li se ti stanovi ljudima koji su firmi potrebni a nemaju riješeno stambeno pitanje, pa još i jedini rade u porodici ili ljudima koji su: potrebni firmi+imaju riješeno stambeno pitanje+imaju obilna primanja iz više izvora+imaju dobrostojeće članovce porodice, sa kojima otvoreno ulaze u kupoprodajne poslove?
Čisto da vidim jesam li ja levat.
Neš vjerovati, ali ima firma koja je stanove dijelila onima koji nemaju nista i koji nisu nikakvi faktori. Samo radnici bez vlastitog krova, ili djeca tih poginulih radnika. Kao u Titino vrijeme, i to bez packe i ijedne tuzbe.
Ali to nije vijest, o tome novine ne pisu.

Mada to nije tema ove emisije.
lerdi

#28504 Re: SDP

Post by lerdi »

Kolt12 wrote:
jon_jovi wrote: Kolko se Alijino društvance nakralo? To niko ne piše
Eh, ako se Alijino drustvance nakralo, a jeste, to onda mjenja iz korijena stvari, Lagumdzija, Hadzic and co, u tom slucaju nisu krali i nisu korumpirani, a o torbama u Bosnjackom institutu da se i ne prica?

Kakav ti je to argument? Hajde da se obradi Zlaja, pa kad bude cvrkutao iz zatvora, onda ce reci sta zna o Alijinom drustvancu, a zna, samo sad nece da kaze jer je i on krao.
Niko da skonta da je i Zlaja Alijino društvence samo sa drugačijim zadacima. Doduše on je tu bio slučajno. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28505 Re: SDP

Post by JoseMujica »

kao Slučajni Prolaznik sasvim slučajno nabro par miliona u nekretninama

Image

Bolje je biti bogat nego ne biti.
jon_jovi

#28506 Re: SDP

Post by jon_jovi »

lerdi wrote:
Kolt12 wrote:
jon_jovi wrote: Kolko se Alijino društvance nakralo? To niko ne piše
Eh, ako se Alijino drustvance nakralo, a jeste, to onda mjenja iz korijena stvari, Lagumdzija, Hadzic and co, u tom slucaju nisu krali i nisu korumpirani, a o torbama u Bosnjackom institutu da se i ne prica?

Kakav ti je to argument? Hajde da se obradi Zlaja, pa kad bude cvrkutao iz zatvora, onda ce reci sta zna o Alijinom drustvancu, a zna, samo sad nece da kaze jer je i on krao.
Niko da skonta da je i Zlaja Alijino društvence samo sa drugačijim zadacima. Doduše on je tu bio slučajno. :D
Khm,, dakle da malo rezimiram ovo filozofsko pitanje. Dakle osnovno pitanje je po ovome dal je Zlaja i kompanija bolji nego Alijina zaostavština? Mislim da je to pitanje po srijedi.
Krali i jedni i drugi, ok to smo rezimirali ali i u toj krađi valja sada naći razliku ako je ima.
Moje mišljenje je ovako: Alijini krali od nas onda kad nam je bilo jako teško, ratno i rano poratno vrijeme i to se nastavili dalje.
Zlatkovi kradu sada kada smo mi stali na svoje nogice i kada se i država konsolidirala. K tomu draga djeco Zlatkovi ustupci srpskom i hrvatskom nacionalizmu jesu pičkin dim na odnosu Alijine veleizdaje.
To je konstanta djelovanja i mišljenja kod komunista jer oni ni u Jugovini nisu krali odmah, nego su fino sačekali da stanemo na noge pa su onda zavukliruku u krađu, dočim ovi - vallahi billahi namah zajme po haramu. No, to je prvo njima došlo glave
lerdi

#28507 Re: SDP

Post by lerdi »

jon_jovi wrote:
lerdi wrote:
Kolt12 wrote: Eh, ako se Alijino drustvance nakralo, a jeste, to onda mjenja iz korijena stvari, Lagumdzija, Hadzic and co, u tom slucaju nisu krali i nisu korumpirani, a o torbama u Bosnjackom institutu da se i ne prica?

Khm,, dakle da malo rezimiram ovo filozofsko pitanje. Dakle osnovno pitanje je po ovome dal je Zlaja i kompanija bolji nego Alijina zaostavština? Mislim da je to pitanje po srijedi.
Krali i jedni i drugi, ok to smo rezimirali ali i u toj krađi valja sada naći razliku ako je ima.
Moje mišljenje je ovako: Alijini krali od nas onda kad nam je bilo jako teško, ratno i rano poratno vrijeme i to se nastavili dalje.
Zlatkovi kradu sada kada smo mi stali na svoje nogice i kada se i država konsolidirala. K tomu draga djeco Zlatkovi ustupci srpskom i hrvatskom nacionalizmu jesu pičkin dim na odnosu Alijine veleizdaje.
To je konstanta djelovanja i mišljenja kod komunista jer oni ni u Jugovini nisu krali odmah, nego su fino sačekali da stanemo na noge pa su onda zavukliruku u krađu, dočim ovi - vallahi billahi namah zajme po haramu. No, to je prvo njima došlo glave
Ja ne kontam što ti odvajaš Zlaju od Alije? Pa ovaj mu je bio pratilac skoro čitav rat a lafo poslje rata napravio opoziciju kakva je i trebala ovim kleptomanima i koja je nakon ovih izbora napokon prikazala pravo lice. Dakle radi se o istoj guji samo sa dvije glave. Čovjek rastjerao sve kvalitetno iz SDP-a i samim tim napravio opoziciju koja ustvari predstavlja zaleđe za ove kleptomane.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#28508 Re: SDP

Post by antimobbing »

Kako ne kontate da su sve to kreteni i lažovi.

Multi-milioneri su se skroz odvojili od nas ove fukare i sirotinje nad kojom vrše eksploataciju preko nameta i ekstremno visokih kamatnih stopa u Bankama.

Sve su sebi napravili privatne škole, fakultete – ma sve!

ONI Bogataši kupuju zvanja, diplome, pozicije i radna mjesta, a MI fukara učimo, studiramo i za njih radimo kao robovi!

Vidite da se haram multi-milioneri sasvim odvajaju od nas.

Uskoro ćemo u Sarajevu i BiH imati ovakve slike sa siromašnim četvrtima, kao u Brazilu, Sao Paolu ...

Image

Već ih imamo - pogledajte samo POLJINE!

Ustaj narode protiv ovih lažnih Walter, multi-milionera i BURŽUJA da pravimo pravnu i socijalnu državu, dok još nije kasno!

Last edited by antimobbing on 14/12/2012 13:54, edited 2 times in total.
JoseMujica

#28509 Re: SDP

Post by JoseMujica »

samo da se prvo dogovorimo jel na islamskim ili evropskim vrijednostima? ne bi da opet džaba ginem :D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#28510 Re: SDP

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote:samo da se prvo dogovorimo jel na islamskim ili evropskim vrijednostima? ne bi da opet džaba ginem :D
Evropskim i multietničkim!
antimobbing

#28511 Re: SDP

Post by antimobbing »

Usporedite kvart multi-milionera na POLJINAMA gdje voždova rezidencija ...

Image

... sa kvartom fukare i sirotinje ALIPAŠINO POLJE!

Image

Koja fukareština i KLASNA RAZLIKA!

JESMO LI ZA OVO 4 GODINE GINULI, BILI RANJAVANI, UBIJANI, MUČENI, PROTJERIVANI?
Nass

#28512 Re: SDP

Post by Nass »

Sad i definitivno mozemo konstatovati da ne postoji manje zlo. Sve su stranke iste i sve su redom isto veliko zlo. Ovdje samo neki istraziteljski i pravosudni tsunami izvana moze malo raspuhati maglu i pomesti mozda bar neke igrace sa scene. A dotad bi bilo dobro kad bismo i mi kao narod na razne nacine dizali glas i pruzali otpor protiv svih njih zajedno, kako bismo olaksali strancima posao.
JoseMujica

#28513 Re: SDP

Post by JoseMujica »

taj istražiteljski i tužiteljski cunami nemre doći iz BiH...nema šanse jer niko koga ne drže u šaci nemre proći stranačko-interesne filtere i doći slučajno na bilo koje bitnije mjesto koje sutra može ugroziti novu elitu
Nass

#28514 Re: SDP

Post by Nass »

Jose, apsolutno se slazem. Zato sam napisala da taj tsunami mora doci i doci ce IZVANA, znaci izvan drzave BiH. Unutar drzave je mafija sve poklopila i ne postoji sansa da ih se iznutra skine nasim vlastitim snagama.
Shahab

#28515 Re: SDP

Post by Shahab »

Nass wrote:Sad i definitivno mozemo konstatovati da ne postoji manje zlo. Sve su stranke iste i sve su redom isto veliko zlo. Ovdje samo neki istraziteljski i pravosudni tsunami izvana moze malo raspuhati maglu i pomesti mozda bar neke igrace sa scene. A dotad bi bilo dobro kad bismo i mi kao narod na razne nacine dizali glas i pruzali otpor protiv svih njih zajedno, kako bismo olaksali strancima posao.
Kako tumačiš ovo..meni se čini da je Amerika objavila rat KORUPTOKRACIJI...

http://www.zurnal.info/home/index.php?o ... Itemid=111
Paranoid

#28516 Re: SDP

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:taj istražiteljski i tužiteljski cunami nemre doći iz BiH...nema šanse jer niko koga ne drže u šaci nemre proći stranačko-interesne filtere i doći slučajno na bilo koje bitnije mjesto koje sutra može ugroziti novu elitu
...to što si rekao je istina...medjutim ako bi se kojim slučajem desio "narod" (ne pojedinci sa kanisterima spremni zapalit sebe), nego masa koja je spremna zapalit one koji su doveli do ovog stanja..to bi bio cunami (all in one)..
JoseMujica

#28517 Re: SDP

Post by JoseMujica »

pa sad već imamo dva naslagana kredita kod MMF-a...naši i dalje mastrubiraju..logičan slijed je 2014 nova vlast i zna se novi kredit, pa 2018 opet isto dok balon ne prsne...onda će ovi novobogatuni ili se bježati vani ili se ograditi zidovima (što već ima na Poljinama), bodljikavom žicom, strujom, psima i tjelesnom gardom.
Nass

#28518 Re: SDP

Post by Nass »

Shahab wrote:
Nass wrote:Sad i definitivno mozemo konstatovati da ne postoji manje zlo. Sve su stranke iste i sve su redom isto veliko zlo. Ovdje samo neki istraziteljski i pravosudni tsunami izvana moze malo raspuhati maglu i pomesti mozda bar neke igrace sa scene. A dotad bi bilo dobro kad bismo i mi kao narod na razne nacine dizali glas i pruzali otpor protiv svih njih zajedno, kako bismo olaksali strancima posao.
Kako tumačiš ovo..meni se čini da je Amerika objavila rat KORUPTOKRACIJI...

http://www.zurnal.info/home/index.php?o ... Itemid=111
Da, ja licno mislim da se sprema i kod nas pocetak borbe protiv kriminala i korupcije, dapace mislim da su pripreme vec jedno vrijeme u toku (Moon cijelu godinu samo o tome prica), a stranci su se poceli otvoreno obracati direktno gradjanima trazeci da se pridruze toj borbi i na razne nacine dignu svoj glas i pomognu cijeli proces. Mislim da stranci zele da gradjani vide korpuciju kao najvecu neman koja je visestruko okovala nasu drzavu (sto je tacno) i da se ne dijele nacionalno i sl., vec da se udruze protiv takodjer vrlo dobro udruzenih kriminalaca olicenih u politickim strankama i tajkunima svih vrsta.

Sad kad je krenulo u Srbiji i Hrvatskoj, samo je pitanje dana kad ce poceti i kod nas. Naravno pod uticajem i direktivi stranaca. Otud dobrim dijelom i ovolike turbulencije i naslje nad demokratijom i pravom.
Banksy

#28519 Re: SDP

Post by Banksy »

U vezi priče iznad,
pitanje: Čiji je novi glavni tužilac Goran Salihović i ko ga je doveo na tu poziciju?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28520 Re: SDP

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:kao Slučajni Prolaznik sasvim slučajno nabro par miliona u nekretninama

Image

Bolje je biti bogat nego ne biti.
:-D :-D :-D :-D :-D
Obožavam ovaj strip :thumbup: :thumbup: :thumbup:
jon_jovi

#28521 Re: SDP

Post by jon_jovi »

O državi i vlasti sve je već rečeno.
Nema tu šta. Država diže kredite od MMF za održavanje same države kao takve, za njihove plaće, njihove potrebe.
Država je sama po sebi subjektivizam, svugdje i uvijek.
jon_jovi

#28522 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Ja ne kontam što ti odvajaš Zlaju od Alije? Pa ovaj mu je bio pratilac skoro čitav rat a lafo poslje rata napravio opoziciju kakva je i trebala ovim kleptomanima i koja je nakon ovih izbora napokon prikazala pravo lice. Dakle radi se o istoj guji samo sa dvije glave. Čovjek rastjerao sve kvalitetno iz SDP-a i samim tim napravio opoziciju koja ustvari predstavlja zaleđe za ove kleptomane.
Pa sad, bili smo mi svi njemu pratioci, jel tako? Bar vi stariji od Titove smrti.
Vrijeme ide, stvari se diferenciraju, komplikuju i ništa više nije isto. Bio je sukob od početka prikriveni. Ubistvo Hakije Turajlića to pokazuje. Turajlić, SDP ministar u ratnoj Vladi ubijen ko fol slučajno, ma hajte molim vas. Nego čovjek stao na put Alijinom društvancu, nešto nije htio dopustiti i neko je do mig da ga se smakne. Vrilo je ispod površine.
P.S. neko vas hakira
VjecitiStudent

#28523 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:U vezi priče iznad,
pitanje: Čiji je novi glavni tužilac Goran Salihović i ko ga je doveo na tu poziciju?
Bio sef suda koji nikad nikog nije za korupciju osudio.
Banksy

#28524 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:U vezi priče iznad,
Bio sef suda koji nikad nikog nije za korupciju osudio.
Znam to. Ali Dani (SDA) ga napadaju, s SDP-om se svađa, ko ga je onda izglasao?
Banksy

#28525 Re: SDP

Post by Banksy »

jon_jovi wrote: Bio je sukob od početka prikriveni. Ubistvo Hakije Turajlića to pokazuje. Turajlić, SDP ministar u ratnoj Vladi ubijen ko fol slučajno, ma hajte molim vas. Nego čovjek stao na put Alijinom društvancu, nešto nije htio dopustiti i neko je do mig da ga se smakne. Vrilo je ispod površine.
To nije imalo veze s partijom. Pogotovo s SDP-om koji tada skoro da nije ni postojao, a na čelu mu bio N. Duraković ...
Post Reply