sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:47
Ateista wrote: ↑20/11/2025 14:41
sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:36
ono sto meni nije jasno, kako ce biti jeftinije kupiti preko ananasa, nego recimo otici direktno i kupiti od tog prodavca na licu mjesta?
Vjerovatno nesto slicno onim kuponima sa popustima, da je to nacin reklamiranja nekih prodavnica i da oni na racun reklame daju popust i proviziju oglasivacu.
ne razumijem, prodavnica placa ananasu ili nekom trecem nebitno reklamu za popust, pa sto ne dadne meni taj popust kad dodjem direktno njima, znam za nnjih i dolazim im na noge, nagradis musteriju onda isto tako.
koje dotove dobijete, nemoguce da je do starosti gume?
Ne znam, to je moja pretpostavka, tako sam shvatio da su radili oni ekuponi i slicno. Posto se reklamiraju kao ekstra popusti ocekuje se da je posjeceno i da ce se prodavnice tako reklamirati. Uzmes nesto sa popustom i svidi ti se, pa opet nekad kasnije uzmes to isto po punoj cijeni kad vise ne bude tu. Za gume je to malo teze tako jer se ne uzimaju tako cesto, ali pretpostavljam da se ide na slican princip, da se time razne prodavnice reklamiraju i da zbog te reklame dio robe prodaju po nizoj cijeni nego inace, odreknu se marze ili dijela marze na racun reklame, ocekujuci da ces nekad uzeti i nesto direktno kod njih. Ja sam tako preko ekupona saznao za dobar doner koji sam uzeo jednom preko kupona jeftinije, svidio mi se i kasnije ponovo kupovao po punoj cijeni, kasnije su se pokvarili i zatvorili.
Moguce sto kaze Tokio i da sam Ananas u pocetku posluje u nekom minusu i da oni pokrivaju bar dio te razlike u cijeni, dok se ljudi ne naviknu i pocnu kupovati preko njih, a onda ce u stvari dici cijene i nece biti toliko tih popusta.
Nakon sto sam vec kupio skije u prodavnici, kako sam citao temu pogledam ima li na Ananasu iz znatizelje, nadjem istu prodavnicu i isti model, sa popustom izadje skuplje nego sto sam platio u prodavnici jer i oni u prodavnici imaju svoj popust koji je jos veci, tako da ne znaci da je uvijek stvarno jeftinije preko njih. To je jedan konkretan artikal koji sam uporedio.
Jednom sam preko Megabona htio rezervisati neki hotel, javim se hotelu da provjerim dostupnost i oni mi ponude istu cijenu plus sobu sa boljim pogledom ako uzmem direktno preko njih, ima i toga, tako da moguce da bi neki prodavaci i direktno dali cijenu koja se nudi preko Ananasa, svega ima.