Da, ali nećeš biti viđen u Metropolisu
INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- jazzer
- pepeljara
#28502 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Meni je poenta samo da za nas standard je prevelika cijena.
Da su ambijenti ok, usluga- klopa sve je top, ali je cijena ala firenza
ne znam inflacija i pumpanje cijena kod nas na vrhuncu.
Da su ambijenti ok, usluga- klopa sve je top, ali je cijena ala firenza
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28503 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Cuj biti vidjen. Pa nismo svi tinejdzeri ni influenseri. Idem gdje mi se svidja ambijent i gdje se lijepo osjecam. Yebe mi se ko ce me vidjeti, ali mi bude drago sresti ljude koje dugo nisam vidio, sto je u Sarajevu vrlo cest slucaj.
Sarajevo je od svih ex-yu gradova mozda i najspecificnije po tome sto najvise privlaci njenu dijasporu. Bukvalno likovi sto odu iz Tesnja u Njemacku na godisnjem odmoru "moraju" doci u Sarajevo. Sta sam tako svoje ex raje iz Zenice sreo sasvim spontano
Bat aj dajgres...
Ako narodu bude preskupo, Spazio ce ili smanjiti cijene, osiromasiti meni ili ce skroz zatvoriti. Pa vidjecemo. Trziste i nevidljiva rukica ce sve odraditi, ne znam sto bih se ja oko toga sekirao. Gdje mi je skupo tu ne idem.
Nego:

Sarajevo je od svih ex-yu gradova mozda i najspecificnije po tome sto najvise privlaci njenu dijasporu. Bukvalno likovi sto odu iz Tesnja u Njemacku na godisnjem odmoru "moraju" doci u Sarajevo. Sta sam tako svoje ex raje iz Zenice sreo sasvim spontano
Bat aj dajgres...
Ako narodu bude preskupo, Spazio ce ili smanjiti cijene, osiromasiti meni ili ce skroz zatvoriti. Pa vidjecemo. Trziste i nevidljiva rukica ce sve odraditi, ne znam sto bih se ja oko toga sekirao. Gdje mi je skupo tu ne idem.
Nego:
-
Trappist
#28504 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
prevelika cijena za uslugu i kvalitet, vrlo jednostavno, najvise misleci na restorane i kafice/"klubove"
- pepeljara
#28505 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kad si vidio da neko kaze da ne ide posao, pa nece ti niko doci sindrom "guzve"
Da ne bude hejt, super je sve fakat i pogled i usluga nemam tu zamjerke. Takodjer se slazem sa onim da svako svoje pare treba da trosi gdje zeli ha ja.. Ova tema je za komentarisanje skakanja cijena, te u skladu sa tim samo komentarisem da cijene i dalje idu gore i da faking pizza u BIH na brdu kosta vise nego u centru Rima.
https://pizzeriapiccolobuco.it/en/menu/#menu-pizze
Kod fontane Trevi - best napolitana pizza u Rome
Explodirale su zestoko za uslove gdje nam je drzava na rubu al nejse.. Inflacija dere -
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28506 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pizza u blizini tacaka masovnog turizma i jeste uglavnom smetlje.
Daj nam cijenu u nekom rimskom pandanu Spazio Belvederea pa da pricamo.
- tramvajtrojka
#28507 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
U Milanskom tipu restorana nivoa ala spazio su preko 20+ eurica u prosjeku za običnu plain margheritu_BataZiv_0809 wrote: ↑05/08/2026 18:48 Pizza u blizini tacaka masovnog turizma i jeste uglavnom smetlje.
I to sto se uvijek kod nas u poređenju uzme najskuplje mjesto sa najjeftinijim vani
-
Naslovnica
#28508 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
POTPIS!nepass1 wrote: ↑05/08/2026 13:37Uvijek se pitam kako moze neko makarone naruciti i platiti 15KMkonektovan wrote: ↑05/08/2026 13:27 Volim pizzu, ali cjenovno nema vece pljacke s pizzama i pastama.
- nepass1
-
suspect_zero
#28510 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
E ne dam vala taman nikad ne polizala, ne dan ni 3 na potezu od Čaršije do kraja Titove....eno u CJ vazda na onaj kupon mogu se kupiti pa svi jedemo, u Mega jos jeftinije samo mi nije na ruku.
- hopi
#28511 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
https://www.google.com/search?q=waffles ... AhgBIAIoAQ
Ove waffle (ne znam sliku paste tj link) sam počeo kupovati pa prije možda 4-5 godina u bingu, bile su 1.9 KM. Taman mi bude, jednu namažem nutelom i uz kahvu. I hajde naravno bio je konstantan rast cijene, ali sam ih kupovao jer su mi baš ćejf. U zadnje vrijeme godinu ne znam, bile su stabilne na 3,10 KM. Uđem neki dan u bingu kada vidim 3,80 KM. Preskočim. Završio sam i s njima. Što se tiče slatkog, baš sam ga reducirao ali eto ove vafle sam nastavio kupovati ali eto ne moram niti njih više.
Ove waffle (ne znam sliku paste tj link) sam počeo kupovati pa prije možda 4-5 godina u bingu, bile su 1.9 KM. Taman mi bude, jednu namažem nutelom i uz kahvu. I hajde naravno bio je konstantan rast cijene, ali sam ih kupovao jer su mi baš ćejf. U zadnje vrijeme godinu ne znam, bile su stabilne na 3,10 KM. Uđem neki dan u bingu kada vidim 3,80 KM. Preskočim. Završio sam i s njima. Što se tiče slatkog, baš sam ga reducirao ali eto ove vafle sam nastavio kupovati ali eto ne moram niti njih više.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#28512 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja dok god imam marku u dzepu, slatko ne mogu reducirati..hopi wrote: ↑06/08/2026 11:47 https://www.google.com/search?q=waffles ... AhgBIAIoAQ
Sreća pa gonjam loptice, gdje sprzim dobar dio.
- hopi
#28513 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ma slatko sam reducirao, ako šta uzmem onda nešto što je na akciji onako usputno.
Ali ove vafle sam fakat jeo, jedna dnevno uz kahvu, nisam gledao cijenu. Ali što je previše je previše, sa 1.9 na 3.8.
Neka hvala.
Ali bio sam neki dan u lidlu, imaju oni svoje i isto su dobre, tako da ću te kupovati kada se kod nas otvori. Bile se čini mi se 2 eura ali nešto veće pakovanje nego ove tako da su povoljnije.
Ali ove vafle sam fakat jeo, jedna dnevno uz kahvu, nisam gledao cijenu. Ali što je previše je previše, sa 1.9 na 3.8.
Neka hvala.
Ali bio sam neki dan u lidlu, imaju oni svoje i isto su dobre, tako da ću te kupovati kada se kod nas otvori. Bile se čini mi se 2 eura ali nešto veće pakovanje nego ove tako da su povoljnije.