Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
SerijeSync

#28501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
SerijeSync wrote:Ovaj HBO 3 jel ima i HD verzija?
Ima krenula je i SD i HD verzija putem satelita, a i u ponudi Moje TV.

Telemach upravo u Sarajevu testira dva kodirana kanala (jedan SD i jedan HD), pa pretpostavljam da se tu nalazi HBO 3 u obje verzije.
to će biti na kanalu 320+HD
SerijeSync

#28502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Svi su najavili ovaj HBO 3 sem telemaha BiH, nikakvog obavještenja.
channel10

#28503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Mislio sam uzeti novi mini d3 resiver za drugi tv pa me zanima procedura. Kad se ode potpisati ugovor, da li se odmah dobije taj resiver i da li ga je problem spojiti ili dodje njihov monter pa to sve obavi?
SerijeSync

#28504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

channel10 wrote:Mislio sam uzeti novi mini d3 resiver za drugi tv pa me zanima procedura. Kad se ode potpisati ugovor, da li se odmah dobije taj resiver i da li ga je problem spojiti ili dodje njihov monter pa to sve obavi?
dođe čiko i sve namjesti, pozoveš ih na 1360 oni uzmu podatke i čekaš da dođe čiko.
channel10

#28505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

SerijeSync wrote:
channel10 wrote:Mislio sam uzeti novi mini d3 resiver za drugi tv pa me zanima procedura. Kad se ode potpisati ugovor, da li se odmah dobije taj resiver i da li ga je problem spojiti ili dodje njihov monter pa to sve obavi?
dođe čiko i sve namjesti, pozoveš ih na 1360 oni uzmu podatke i čekaš da dođe čiko.
Znaci nema potrebe da ja idem tamo po resiver i sebi spajam jer je svakako na ovom tv-u vec spojena analogna tako da mi je to pola minute posla da i ja to spojim. Kako god, hvala na odgovoru :thumbup:
SerijeSync

#28506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

channel10 wrote:
SerijeSync wrote:
Znaci nema potrebe da ja idem tamo po resiver i sebi spajam jer je svakako na ovom tv-u vec spojena analogna tako da mi je to pola minute posla da i ja to spojim. Kako god, hvala na odgovoru :thumbup:
Nema potrebe, donesu ti i ugovor odmah, kada završe potpišeš i ćao!!
kakavdanakneiskustvu

#28507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

crnivrag wrote:

Telemach upravo u Sarajevu testira dva kodirana kanala (jedan SD i jedan HD), pa pretpostavljam da se tu nalazi HBO 3 u obje verzije.

na kojem broju ce biti HBO 3?
kakaljin

#28508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
crnivrag wrote:

PA zar neces kada se pojavi ti ga staviti na mjesto koje ti odgovara. Na moja tv se pojavio na zadnjoj poziciji i fino ga prebacim na listu iza ostala 2 HBO kanala na mjestima gdje meni najbolje odgovara. A na HS-u su mi se uvijek novi kanali pojavljivali takodjer na kraju liste pa sam ih prebacivao na mjesta gdje mi odgovaraju.
kakavdanakneiskustvu

#28509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakaljin wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

PA zar neces kada se pojavi ti ga staviti na mjesto koje ti odgovara. Na moja tv se pojavio na zadnjoj poziciji i fino ga prebacim na listu iza ostala 2 HBO kanala na mjestima gdje meni najbolje odgovara. A na HS-u su mi se uvijek novi kanali pojavljivali takodjer na kraju liste pa sam ih prebacivao na mjesta gdje mi odgovaraju.[/quote]

ne znam ni da se to moze,ne diram ja to,kod mene su na 200 i 201 HBO 1 i 2
crnivrag

#28510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ne znam na kojem će broju biti, ali sudeći po slobodnim pozicijama, ja mislim da će HBO 3 SD verziju staviti na 206, a HD verziju na 335.
dzeko1

#28511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Namjeravam se prebaciti na telemach na net duo, sa uslugom d3 kuca. Da li prikljucak placam 35 km zbog usluge d3 kuca, po novom cjenovniku?
SerijeSync

#28512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:Ne znam na kojem će broju biti, ali sudeći po slobodnim pozicijama, ja mislim da će HBO 3 SD verziju staviti na 206, a HD verziju na 335.
Valjda će svi HBO biti po redu 320, 321,322, pa cinemax kanali a ne 320,321,335?
crnivrag

#28513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote: Valjda će svi HBO biti po redu 320, 321,322, pa cinemax kanali a ne 320,321,335?
To bi bilo moguće jedino u slučaju da izvrše reorganizaciju glavne liste, međutim pošto do sada nisu pomijerali kanale i stavljali ih među pripadajuće kategorije, već na sljedeće slobodne pozicije, onda sam logičnim slijedom došao do ove dvije pozicije.
SerijeSync

#28514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
SerijeSync wrote: Valjda će svi HBO biti po redu 320, 321,322, pa cinemax kanali a ne 320,321,335?
To bi bilo moguće jedino u slučaju da izvrše reorganizaciju glavne liste, međutim pošto do sada nisu pomijerali kanale i stavljali ih među pripadajuće kategorije, već na sljedeće slobodne pozicije, onda sam logičnim slijedom došao do ove dvije pozicije.
Najvjerovatnije da će neki od kanala biti pomaknut, bezveze je da tražim HBO 3 na 335 :-) mada se još telemah oglasio nije povodom ovog kanala, što je u najmanju ruku čudno?
odmor

#28515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

SerijeSync wrote:
crnivrag wrote:
Najvjerovatnije da će neki od kanala biti pomaknut, bezveze je da tražim HBO 3 na 335 :-) mada se još telemah oglasio nije povodom ovog kanala, što je u najmanju ruku čudno?
Samo od penzionera ocekujem da gledaju kanale po telemach listi. Ocekivo sam da svi koji nisu isuvise matori da su slozili listu po zelji.
kakaljin

#28516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

odmor wrote:
SerijeSync wrote:
crnivrag wrote:
Samo od penzionera ocekujem da gledaju kanale po telemach listi. Ocekivo sam da svi koji nisu isuvise matori da su slozili listu po zelji.
:thumbup: :thumbup:

I ja gledam sta se pise, pa svako slaze sebi listu po svojoj zelji, jedino ko ne zna slagati listu mogu razumjeti.
SerijeSync

#28517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach zašto lažete korisnike u vezi D3CAM modula, sad sam bio da potpišem aneks ugovora međutim nije moguće na dodatnom modulu imati sve kanale kao na glavnom, dajte dogovorite se?Cjenovnik vam nije validan i kažu nije stupio na snagu!!Za module cjenovnik važi tek od aprila!!
vedatoor

#28519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vedatoor »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/telemach ... /160314057

moze li neko prevesti ovo :lol: hocemo li moci (i kada) gledati Arenu na Telemach-u ili ne ? :lol:
dust in the wind

#28520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dust in the wind »

vedatoor wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/telemach ... /160314057

moze li neko prevesti ovo :lol: hocemo li moci (i kada) gledati Arenu na Telemach-u ili ne ? :lol:
hahah. bravo majstore. kakav im bot radi taj marketing Telemachu. kakav kretenski članak. ali kako naslućujem, hoćemo
crnivrag

#28521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Članak je više nego konfuzan.

Na kraju se opet nije moglo skontati hoćemo li dobiti Arene ili ne.

Jedino naslov članka upućuje na to.
Radar71

#28522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

"Prema našim informacijama nasuprot tvrdnjama AKOP-a, cijene kanala konkurentnih platformi Arena Sport i SK su vrlo slične i kao operater možemo se složiti s time da je rast cijena ekskluzivnih sportskih sadržaja svjetski trend i da će se, kao što je to slučaj u razvijenijim zemljama, to morati reflektirati na cijenu prema krajnjim korisnicima", stoji u saopćenju.

to znači poskupljenje :-)
crnivrag

#28523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:"Prema našim informacijama nasuprot tvrdnjama AKOP-a, cijene kanala konkurentnih platformi Arena Sport i SK su vrlo slične i kao operater možemo se složiti s time da je rast cijena ekskluzivnih sportskih sadržaja svjetski trend i da će se, kao što je to slučaj u razvijenijim zemljama, to morati reflektirati na cijenu prema krajnjim korisnicima", stoji u saopćenju.

Možda misle na uvođenje posebnog Arena paketa, koji inače kod svih operatera košta između 6 i 10 KM, s tim da Arena Sport 1 mora ići u analognoj ponudi i Start paketu.
SerijeSync

#28524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Radar71 wrote:"Prema našim informacijama nasuprot tvrdnjama AKOP-a, cijene kanala konkurentnih platformi Arena Sport i SK su vrlo slične i kao operater možemo se složiti s time da je rast cijena ekskluzivnih sportskih sadržaja svjetski trend i da će se, kao što je to slučaj u razvijenijim zemljama, to morati reflektirati na cijenu prema krajnjim korisnicima", stoji u saopćenju.

Neće biti arena i neće biti poskupljenja eto šta žele da kažu!!Ako hoćete arene biće usluge skuplje :lol:
SerijeSync

#28525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach može li pojašnjenje, potpisao sam TGP
SerijeSync wrote:@Telemach zašto lažete korisnike u vezi D3CAM modula, sad sam bio da potpišem aneks ugovora međutim nije moguće na dodatnom modulu imati sve kanale kao na glavnom, dajte dogovorite se?Cjenovnik vam nije validan i kažu nije stupio na snagu!!Za module cjenovnik važi tek od aprila!!
Locked