Spec. kategorija - paksumadner wrote:Boli me briga, ja imam godisnju kartu za skijanje
( k'o sto sam i sam
Spec. kategorija - paksumadner wrote:Boli me briga, ja imam godisnju kartu za skijanje
Reci to Mostarcima... ljudi nisu imali struje par dana, zalihe hrane bile na izmaku, odsječeni od svijetastochar wrote:imam osjecaj da su se bolje u Mostaru izborili sa 80 cm snijega, sto je za njih kojima je 10 cm previse isto k'o da je u Sarajevu palo dva i pol metra!
Mostar jeste bio u haosu, ali imam osjecaj da su brze profunkcionisali. a, naravno da su vlasnici odgovorni za ciscenje snijega, a postoje oni koji su nadlezni za provedbu zakona. da je zakon proveden na vrijeme, danas ne bi onaj lik ostao bez auta, niti bi skenderija bila srusena. naravno da postoji odgovornost vlasnika, ali postoji i odgovornost onih koji su duzni da vlasnike natjeraju da ispostuju zakon. s obzirom da ga skoro nigdje nisu ispostovali, pa cesto i na mnogim drzavnim institucijama, jasno je koliko ti nadlezni (ne)rade. neko rece nemaju dovoljno ljudi. ima da ih imaju! mogli su k'o opstine angazovati dodatne ljude i platiti ih, pa utrositi pare koje inace ne koriste tokom godine.ultima_palabra wrote:Reci to Mostarcima... ljudi nisu imali struje par dana, zalihe hrane bile na izmaku, odsječeni od svijetastochar wrote:imam osjecaj da su se bolje u Mostaru izborili sa 80 cm snijega, sto je za njih kojima je 10 cm previse isto k'o da je u Sarajevu palo dva i pol metra!![]()
A za čišćenje snijega su odgovorni vlasnici zgrada... mada bi nadležne inspekcije mogle početi sa kažnjavanjem onih koji ga ne čiste.
Joj chisumaChisum wrote:A u Titovoj, jebenoj glavnoj ulici, signalizacija i znakovi upozoranja na nivou...s krova samo sto nisu heknule gromade od po par tona, a neko na cestu bacio dvije oglodane kartonske kutije od banana... satro, upozorenje.... Elem, ide mali firaun, zazaga jednu nogom iz sve snage... ode "signalizacija"...
... dok neko opet, mozda sutra, ne postavi kakvu kutiju ili kutijicu...
Savršeno opisano!Chisum wrote:...
Ali posto razni smetljari vec 20 godina bez prestanja uce ovaj glupi narod da ceka da drugi nesto uradi umjesto njega, da se hvali i mlatara sopstvenim jadom i bijedom i najcrnjom mogucom slikom o sebi, ne bi li spotakao kakvu usranu sadaku ili nesto sto je dzabalesku, za sta ne mora ni kurcem da mrdne, onda je i ovakvo "topljenje snijega" nesto najnormalnije.... Mozda je mogla Andjelina malo da ga mahne lopatom, kad je vec bila tu... Dobro joj nisu predlozili. Vjerujem da im je boba falila... ono, kao, vidi kako smo mi jadni, pa, aj' kad si vec tu, ne bilo ti mrsko...
Ovo je odlicnoLoulou wrote:Savršeno opisano!Chisum wrote:...
Ali posto razni smetljari vec 20 godina bez prestanja uce ovaj glupi narod da ceka da drugi nesto uradi umjesto njega, da se hvali i mlatara sopstvenim jadom i bijedom i najcrnjom mogucom slikom o sebi, ne bi li spotakao kakvu usranu sadaku ili nesto sto je dzabalesku, za sta ne mora ni kurcem da mrdne, onda je i ovakvo "topljenje snijega" nesto najnormalnije.... Mozda je mogla Andjelina malo da ga mahne lopatom, kad je vec bila tu... Dobro joj nisu predlozili. Vjerujem da im je boba falila... ono, kao, vidi kako smo mi jadni, pa, aj' kad si vec tu, ne bilo ti mrsko...

Fotografija je nastala sat vremena nakon sto se to desilo, Nisam snimio snijeg u letuljuspica wrote:Kako si ovo uspio slikat covjece? Hm..kao da je ocekivano.....
kao da si digitronom slikaoT8 wrote:
Veceras oko 18 h u Vogosci snijeg koji je pao s zgrade je unistio jedno parkirano auto.
Danas u istoj ulici snijeg je srušio nadstrešnicu na ulazu u jednu zgradu
Bravo za komentar, Sarajevo nije selo da ga u vandrednoj situaciji čitavog može čistiti par stotina ljudi iz Rada, vatrogasaca ili upravitelja. Samo proglašavanje elementarne nepogode znači prebacivanje odgovornosti i obaveza na sve firme i građane Sarajeva. Neki su se organizovali i uradili svoj dio posla kako treba a neki su kao Gras, samo plaču i kukaju a sa par hiljada ljudi nisu očitili ni jednu stanicu. Država jeste u q, ali ni građani nisu ništa bolji. Da jesmo bolji imali bi i bolju državu.gumifufna wrote:Bez pomoci naroda,stanara ni jedna sluzba ovo nemoze ocistiti.Ako neko ima da je duzan da cisti snijeg sa krovova,onda trebaju da idu i po selima da ljudima i sa privatnih kuca skida snijeg,jer i oni placaju porez isto kao i vlasnici stanova.
Pogledajte samo ovu ulicu i skontajte koliko treba ljudi da se to ocisti..Eto pao je sa krova sad treba ocistiti ulicu i trotoare,a gdje sa tolikim snijegom
Baudelaire wrote:Moja ulica bila na TV-u kao primjer kako su se građani organizovali. Nebitno, ja bih lijepo tužbu na nečiju adresu složio da sam onaj nesretnik što ga je danas snijeg poklopio. Pretpostavljam na upravitelja zgrade, pa nek se on dalje zajebava sa rajom. Javašluku treba nekad i u kraj stati, ne može se vječno tolerisati.
Zbog ovakvih zvaničnih pitanja dobro je pa nam samo snijeg pada na glavu. Najbolje je sačekat.... civilnu zaštitu i vatrogasce... ili nekog da nas zamoli da nam malo počisti snijeg... da sagleda situaciju i napravi konkretan plan bla bla bla b...standardna šuplja o nadležnostima a glava u torbi.glockov kolac wrote:Zna li neko ko je zvanično dužan ukloniti snijeg sa krovova?
u mojim ocima je to vrlo tuzno. slabo ko razmislja dalje od zida.palamuda wrote:glockov kolac wrote: Ja i par stanara smo platili čovjeku da nam očisti snijeg sa krova pa šta, neće upravitelju past na glavu nego mom djetetu, mada je nekima najvažnija nadležnost i moralisanje. Bilo je i onih koji su puni priče ko to treba da radi to nije naš poso, samo mu kažem hvala zatvori vrata zavuci se u svoju krletku i misli da si najvažniji na svijetu jer si zaključio da neko ne radi svoj poso.
narod misli haj nece nista biti, to je to.. a kad bude onda kuku lele.nookey wrote:Ja ne znam šta je s ovim narodom...
Svaka čast pojedincima koji su se polomili da očiste i ulice i krovove (među njima sam i ja), ali dopustiti ovo da nedužnim prolaznicima dođe u pitanje život, to je van pameti! Ok nisu krivi stanari, ONDA KO JE? Ko će snositi odgovornost za sve štete koje će se desiti na automobilima, krovovima, ne daj Bože još nek zatrpa nekog?
Ko će pokrenuti ovo pitanje? Jedno je sigurno, neko mora odgovarati!