EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

It_is_a_Leclerc

#2851 Re: EUROSONG

Post by It_is_a_Leclerc »

cyprus wrote:
Kad što neko reče, za pobjedu na Evrosongu ti zaista trebaju simpatije cijele ili gotovo cijele Evrope... Međutim, za solidan plasman ti je dovoljno samo da upregneš komšije i iseljeništvo... I eto te, iza sebe si ostavio kvalitetom 20-tak država, ko jebe onog dedu iz Engleske kad mu je država ostrvo i kad Englezi neće da žive nigdje drugo nego u Engleskoj :oops: :oops:

I ne razumjem oduševljenje svake godine plasmanom u finale... Kažem, kad bi poslali MENE, prošo bih u finale :oops:
To su i Turci mislili. Kad ono prošle godine - pljus !

I nervira me ovo stalno ponižavanje Eurosonga. Kao, svi smo fini i slušamo isključivo kvalitetnu i urbanu muziku, kosa nam se diže na bilo kakvu laganu notu... Eurosong kao takmičenje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi. To je najgledanija manifestacija ovog tipa u svijetu. Sve ostalo je zlonamjerno.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2852 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
Kad što neko reče, za pobjedu na Evrosongu ti zaista trebaju simpatije cijele ili gotovo cijele Evrope... Međutim, za solidan plasman ti je dovoljno samo da upregneš komšije i iseljeništvo... I eto te, iza sebe si ostavio 20-tak država, ko jebe onog dedu iz Engleske kad mu je država ostrvo i kad Englezi neće da žive nigdje drugo nego u Engleskoj :oops: :oops: A ako ti još pjesma imalo valja, eto te u prvih 5

I ne razumjem oduševljenje svake godine plasmanom u finale... Kažem, kad bi poslali MENE, prošo bih u finale :oops:
pa bar mi imamo dijaspore, sto nismo prvi?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2853 Re: EUROSONG

Post by sabina1 »

cyprus wrote:
Finale je ipak finale ;-) . Kada si u finalu , možeš i pobijediti a kada ostaneš u polufinalu onda možeš samo kući zar ne :-D :-D :-D ?
Naš niz je fantastičan , ako si konstantno u finalu trud se na kraju isplati (Eurosong u Zetri) :-D .
Last edited by sabina1 on 27/05/2012 23:19, edited 1 time in total.
plain vanilla

#2854 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:
plain vanilla wrote:Bas ste s tom pricom otisli u 10 smjerova.

Eurosong je prije svega show. Kvalitet nije najvazniji, milion faktora utjece na uspjeh..Ako cemo pogledati pobjednicu, imala je pjesmu, nastup, karizmu..

Mi smo bili prosjecni i tako smo i zavrsili. Da smo bili bolji, imali bismo i bolji plasman

I jos nesto, o ukusima se ne raspravlja
Ja uživam ljudima sa lošim ukusom ukazati na to. :D
hoces reci da imam los ukus? :?
cyprus

#2855 Re: EUROSONG

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:
Kad što neko reče, za pobjedu na Evrosongu ti zaista trebaju simpatije cijele ili gotovo cijele Evrope... Međutim, za solidan plasman ti je dovoljno samo da upregneš komšije i iseljeništvo... I eto te, iza sebe si ostavio 20-tak država, ko jebe onog dedu iz Engleske kad mu je država ostrvo i kad Englezi neće da žive nigdje drugo nego u Engleskoj :oops: :oops: A ako ti još pjesma imalo valja, eto te u prvih 5

plain vanilla

#2856 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
plain vanilla wrote:
cyprus wrote:

pa sto nismo u prvih pet?
i zar svedska ima dijasporu
dale cooper

#2857 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:
plain vanilla wrote:Bas ste s tom pricom otisli u 10 smjerova.

Eurosong je prije svega show. Kvalitet nije najvazniji, milion faktora utjece na uspjeh..Ako cemo pogledati pobjednicu, imala je pjesmu, nastup, karizmu..

Mi smo bili prosjecni i tako smo i zavrsili. Da smo bili bolji, imali bismo i bolji plasman

I jos nesto, o ukusima se ne raspravlja
Ja uživam ljudima sa lošim ukusom ukazati na to. :D
hoces reci da imam los ukus? :?
Pa nisam tebe spomenuo, niti znam šta slušaš, niti ću pitati da se ne bih razočarao. :D
plain vanilla

#2858 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:
Pa nisam tebe spomenuo, niti znam šta slušaš, niti ću pitati da se ne bih razočarao. :D
:lol: :lol: :lol:
Loulou

#2859 Re: EUROSONG

Post by Loulou »

leet wrote:kakvi ba bendovi, treba poslati dobru trebu + "catchy" pjesmu i to je to.. recept za pobjedu :mrgreen:
:D To je to
+
It_is_a_Leclerc wrote:Eurosong će dobiti onaj ko svojim lobiranjem, marketinškim sposobnostima i sredstvima uloženim u pjesmu, pokaže da ima dovoljno para da ga organizacija Eurosonga ne zakuca u novi MMF aranžman.
ja71

#2860 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

leet wrote:kakvi ba bendovi, treba poslati dobru trebu + "catchy" pjesmu i to je to.. recept za pobjedu :mrgreen:
E bas to ne pali na Eurosongu.
Svabe npr. su ove godine poslali musku kopiju Lene prosle godine je Lena branila naslov
pa je prosla na nekom 8 mjestu cini mi se.
Kad su Lordi pobijedili pojavilo se odma par Hard Rock Bandova ni to nije proslo, cak su Finci ponovo slali teskase.
Kad je Ruslana pobijedila godinu posle je pola takmicara hlupalo u bubnjeve.
Grci svake godine sa istom pjesmom pokusavaju
Evrovizija ponavljanje ne trpi
cyprus

#2861 Re: EUROSONG

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:pa sto nismo u prvih pet?
Kad kažem, ako pjesma imalo valja, mislim ako privuče imalo pažnje na sebe (iako Majinu pjesmu smatram kvalitetom, bojim se da nije baš privukla pažnju evropskog auditorija na sebe)... A naše pjesme baš i ne privlače neku pažnju, najčešće su to pjesme koje nisu ni loše, ali se ničim posebnim ne izdvajaju... Ali zato ti garantujem da ćemo od 40-tak država SVAKI PUT ostavit iza nas najmanje 20 i kusur njih... Bez obzira na pjesmu... To je tebi neki uspjeh?

Meni bi bio, ali da ih ostavimo poštenim glasovima... Ovako mi ta činjenica znači isto koliko i Džekino proglašavanje za najboljeg igrača stoljeća po izboru internet fanova...
Last edited by cyprus on 27/05/2012 23:33, edited 3 times in total.
dale cooper

#2862 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Ja ne znam zašto pokušavati biti kao neko drugi. Zašto ne pokušamo biti svoji pa pošaljemo
nekoga kao što je Amira Medunjanim, nekoga ko je zaista u dodiru sa našom izvornom baštinom
i tradicijom a opet u to uspjeva unijeti i nešto novo. Pa za tu curu su neki strani muzički kritičari
rekli da je Bosanska Billie Holiday.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2863 Re: EUROSONG

Post by Velkoski »

Lordi su isti kao i ove babe iz Rusije, Lena ne moze pobjediti 2 puta zaredom, ne bi imalo smisla. Ovaj Njemac nije treba, jeb'ga. :D

Catchy pjesma + dobra treba = 80% posla, znaci makar top3 :D
plain vanilla

#2864 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
Kad kažem, ako pjesma imalo valja, mislim ako privuče imalo pažnje na sebe (iako Majinu pjesmu smatram kvalitetom, bojim se da nije baš privukla pažnju evropskog auditorija na sebe)... A naše pjesme baš i ne privlače neku pažnju, najčešće su to pjesme koje nisu ni loše, ali se ničim posebnim ne izdvajaju... Ali zato ti garantujem da ćemo od 40-tak država SVAKI PUT ostavit iza nas 20 i kusur... To je tebi neki uspjeh?
Pa ovo sad nije uspjeh, ali biti do desetog mjesta jeste. Ali smo uspjesniji od drugih, bogatijih i popularnijih drzava..
Mislim, malo je licemjerno, ako smo lose plasirani, to je jer imamo losu pjesmu. Ako smo bolje plasirani, to je jer dijaspora glasa.
Mi i da pobijedimo zasluge bi odnijela dijaspora, a ne nas predstavnik.
ja71

#2865 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

dale cooper wrote:Zašto ne pokušamo biti svoji pa pošaljemo
nekoga kao što je Amira Medunjanim, nekoga ko je zaista u dodiru sa našom izvornom baštinom
i tradicijom a opet u to uspjeva unijeti i nešto novo. Pa za tu curu su neki strani muzički kritičari
ja bih se bojao poslati bas to nesto nase izvorno.
Portugalci su ove godine bili pusiona sa svojim Fadom a to ti je otprilike Portugalski Sevdah.
I onda ispadnes u polufinalu i dodjes kuci i osjecas se kao da je tvoja nacionalna kultura ponizena
od kicha :D zvanog Eurosong
Nije sevdah za 1. slusanje
ja71

#2866 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

leet wrote:Lena ne moze pobjediti 2 puta zaredom, ne bi imalo smisla.
Pa pobijedio je Loghan iz Irske 2 puta zaredom i 3. put posle par godina
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2867 Re: EUROSONG

Post by sabina1 »

dale cooper wrote:Ja ne znam zašto pokušavati biti kao neko drugi. Zašto ne pokušamo biti svoji pa pošaljemo
:thumbup: Moj naklon....
Jack Be Nimble

#2868 Re: EUROSONG

Post by Jack Be Nimble »

Sta vi imate protiv Lordija...daj boze da svake godine se pojavi neko Lordi. Gitaru u ruke i razvali rock, jos su imali ketchi pjesmu u rock baladi. Mozda su oni napravili sprdnju sa eurosongom kao Rambo ove godine, ali su se barem potrudili da budu dobri.
cyprus

#2869 Re: EUROSONG

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:
Kad kažem, ako pjesma imalo valja, mislim ako privuče imalo pažnje na sebe (iako Majinu pjesmu smatram kvalitetom, bojim se da nije baš privukla pažnju evropskog auditorija na sebe)... A naše pjesme baš i ne privlače neku pažnju, najčešće su to pjesme koje nisu ni loše, ali se ničim posebnim ne izdvajaju... Ali zato ti garantujem da ćemo od 40-tak država SVAKI PUT ostavit iza nas 20 i kusur... To je tebi neki uspjeh?
Pa ovo sad nije uspjeh, ali biti do desetog mjesta jeste. Ali smo uspjesniji od drugih, bogatijih i popularnijih drzava..
Mislim, malo je licemjerno, ako smo lose plasirani, to je jer imamo losu pjesmu. Ako smo bolje plasirani, to je jer dijaspora glasa.
Mi i da pobijedimo zasluge bi odnijela dijaspora, a ne nas predstavnik.
Ali eto, da uzmem za primjer Veliku Britaniju... Naša prednost u startu nad njima je 50-tak bodova (mi imamo sigurne bodove od skoro 10 država, oni možda od Irske)... Tako oni mogu u principu biti ispred nas samo ako imaju hit nad hitovima... Da li je to poštena utrka? Da li se mi trebamo time hvalit što smo ispred Velike Britanije i sličnih država? Da li je zaista uspjeh biti ispred Velike Britanije?
dale cooper

#2870 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

ja71 wrote:
dale cooper wrote:Zašto ne pokušamo biti svoji pa pošaljemo
ja bih se bojao poslati bas to nesto nase izvorno.
Portugalci su ove godine bili pusiona sa svojim Fadom a to ti je otprilike Portugalski Sevdah.
I onda ispadnes u polufinalu i dodjes kuci i osjecas se kao da je tvoja nacionalna kultura ponizena
od kicha :D zvanog Eurosong
Nije sevdah za 1. slusanje
Treba najviše gledati da mi budemo zadovoljni i ponosni našom pjesmom. Mainstream muzički
trendovi su svakako prolazna i prevrtljiva stvar i teško ih je uhvatiti. Sumnjam da su Portugalci pljuvali
po svom predstavniku kao mi po svome. Kažem opet slažem se sa tobom, šansu treba dati novim,
neoprobanim stvarima i mladim izvođačima. Dosta je bilo vala i Harija i Merlina.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2871 Re: EUROSONG

Post by Velkoski »

ja71 wrote:
leet wrote:Lena ne moze pobjediti 2 puta zaredom, ne bi imalo smisla.
Pa pobijedio je Loghan iz Irske 2 puta zaredom i 3. put posle par godina

Koliko vidim, on je pobijedio 80-ih godina.. I ne moze se bas uporediti sa danasnjim vremenom :D
ja71

#2872 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

dale cooper wrote: Treba najviše gledati da mi budemo zadovoljni i ponosni našom pjesmom.
Bravo, ovo sam potpuno previdio

Laku noc, idem spavati, jedva drzim oci otvorene :shock:
Last edited by ja71 on 27/05/2012 23:43, edited 1 time in total.
plain vanilla

#2873 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
Ali eto, da uzmem za primjer Veliku Britaniju... Naša prednost u startu nad njima je 50-tak bodova (mi imamo sigurne bodove od skoro 10 država, oni možda od Irske)... Tako oni mogu u principu biti ispred nas samo ako imaju hit nad hitovima... Da li je to poštena utrka? Da li se mi trebamo time hvalit što smo ispred Velike Britanije i sličnih država? Da li je zaista uspjeh biti ispred Velike Britanije?
Jeste, ali njihova prednost su pare koje oni mogu uloziti u promociju. Nemojmo biti naivni i misliti da je to nebitno, promocija prije takmicenja je mozda i najbitnija. To sto oni to ne znaju iskoristiti svoje prednosti je njihov problem. Nas problem je kako sirotinjski se provuci kroz Eurosong.
dale cooper

#2874 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:
Jeste, ali njihova prednost su pare koje oni mogu uloziti u promociju. Nemojmo biti naivni i misliti da je to nebitno, promocija prije takmicenja je mozda i najbitnija. To sto oni to ne znaju iskoristiti svoje prednosti je njihov problem. Nas problem je kako sirotinjski se provuci kroz Eurosong.
Britaniji je Eurosong zajebancija. Zašto bi se nešto posebno trudili kad su jedna od najvećih muzičkih sila
i industrija ikada, i kad njihovi izvođači razvaljuju tamo gdje je to bitno i gdje se to zaista računa.
fatamorgana

#2875 Re: EUROSONG

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
"Sirotinjo, i bogu si teška", :D
Locked