BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#2851 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Baudelaire wrote:ja bih se kockao sa Bešićem. Jbg, večerašnja utakmica nije mjerodavna, ali mali igra bez puno grča i što je još bitnije zna primiti loptu, predriblati protivnika, iznijeti je. Stvarno ima sve što Mravac, Jahić, pa ni Pandža nemaju.
Stoji to, ali velika je to lutrija buraz...pogotovu u ovako važnoj utakmici gdje jednostavno ne smije biti jeftinih kikseva.
Momak je veliki talenat i sigurno da je buducnost naše selekcije, ali je još uvijek zelen i neiskusan.
palermo

#2852 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

Baudelaire wrote:ja bih se kockao sa Bešićem. Jbg, večerašnja utakmica nije mjerodavna, ali mali igra bez puno grča i što je još bitnije zna primiti loptu, predriblati protivnika, iznijeti je. Stvarno ima sve što Mravac, Jahić, pa ni Pandža nemaju.
Sklon je kiksevima (mladost, šta ćeš) a mislim da mu i postavljanje nije baš najbolja strana. Doduše, čini mi se da će nam trebati brzi igrači u odbrani, i možda sa tog aspekta ne bi bio loš izbor. Teško je odlučiti,mislim da bi najoportunističkija opcija bio jahić, teško da bi Sušiću mogao nešto zamjeriti na Jahiću. Al opet velike stvari se dešavaju samo hrabrima
missko

#2853 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by missko »

Sasvim_Obican wrote:Jesu li "jarani", "rođaci", "kumovi" i "poznanici" već otkrili neki skandal u svlačionici ? Jel neko već napustio pripreme, Sušić ga zakucao volejem u vrata, Rahimić plakao kao godina, a Vidoviti Milan najavio poraz ? Ljudi, utakmica je u petak, a vi još nijednu aferu da doznate ??!! :D
Kazu Koke slao nake SMS-ove :D :lol:
clarKKent

#2854 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by clarKKent »

Chuckie wrote:Imaju li highlightsi sa tekme igdje?
isto pitanje :)

?
denimb

#2855 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IY83kFXv ... r_embedded#![/youtube]

Kopiraj jbg, neam vremena :D
missko

#2856 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by missko »

Malo o taktici.Ja mislim da je taktika sa 2 spica da malo zavara protivnika, Vedo ce biti dobrim dijelom u odbrani a Dzekson ce biti u napadu sa Misketom iza sebe. Imamo mi brzog Lulica za odbraneuz pomoc Boga i Jahica i Spahe i Golmana mogli bi se odbraniti, i mislim da cemo ih pustiti da napadaju a mi cemo probati da ih iskontriramo dok ih ne ranimo, taktika tipa Mancini i City. Obje tekme trebamo igrati istu taktiku.
udrch

#2857 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by udrch »

FreeSol2 wrote:Meni veci strah daje Penal Spahic, nego Besic. Spahic ima u svakoj utakmici ima zuti, a nije iskljuceno da bi mogao i crveni brzo zaraditi u petak. Ronaldo i Nani su prebrzi za bilo kojeg igraca, a pogotovo za nasu odbranu, tako da osim faula ne vidim kako ce ih zaustaviti. :-) Daj Boze da ne primimo gol ovdje... :)
Daj ba ne pretjerujte, kao da su vanzemaljci..ako se zaustavi njihov srednji red, mogu samo da prde na krilima..fudbal je kolektivna igra..
missko

#2858 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by missko »

Nasi moraju biti bar kuci malo namazani, pregledati koju tekmu barce protiv Reala i padati na svaki dodir s Pepeom Coentraom i ostalima i malo ih opteretiti kartonima nisu valjda ni kod njih svi cisti za uzvrata.
Mustang1

#2859 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Kako saznajemo trenutno u sobi Safeta Susica exkluzivno jedan veliki navijac i moze se reci hamajlija nase reprezentacije ima privatni nastup za Safeta
bahonnen

#2860 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

ja71 wrote:
LSD wrote:...i sad zvone one precke :D
:lol:
grohotom se smijem
hahahha da...
zecko_kupuz

#2861 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zecko_kupuz »

udrch wrote: Daj ba ne pretjerujte, kao da su vanzemaljci..ako se zaustavi njihov srednji red, mogu samo da prde na krilima..fudbal je kolektivna igra..
Wow, ti kolega Udrch stvarno imaš petlje. Ako su nama ikada protivnici stvarali probleme to je bilo preko krila, preko tehnički "nadahnutih" igrača, a bolje u tehnici gotovo ne može doći od Portugalaca. Da li se već zaboravilo kako je "pederčić" Nani izguzio, da prostiš, naše igrače prije dvije godine u Zenici?! U međuvremenu nismo dobili nikakve hiper-štopere u odbrani pa da sebi zidamo samopouzdanje do neba.
Mujdža i Papac su nam odlično legli za ove kvalifikacije, ali njih sada nema. Gorka činjenica je da Papetu valja krpiti odbranu svim i svačim i suprotstaviti je ponajboljim napadačima svijeta (bez pretjerivanja ;-) ).
plejka2

#2862 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by plejka2 »

Odavno sam primjetio da nasi imaju snage samo prvih 45 minuta za napad dok u preostalih 45 kao da je druga reprezentacija na terenu.Bude li tako bilo sa portugalom ne pise nam se dobro....
Isto mislim da je danas ova utakmica sa zeljom bila sasvim nepotrebna jer za 3 dana je portugal koji trci svih 90 minuta....
zlajapravaraja

#2863 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

Moze li ovako:

-----------------------Begovic-------------------

Zahirovic-------Besic-------Spahic-------Lulic

Pjanic-----------Salihovic---------Medunjanin

------------Misimovic-----------Ibisevic--------

-----------------------Dzeko----------------------

Ovako smo stvarno talentovani, vecinom mladi i poletni :)

Pokusati zabiti koji gol vec u prvom poluvremenu, a onda u 2. postepeno ubaciti Rahimica i Jahica da ucvrste sredinu i odbranu, a igrati na kontre...

Samo mala zamisao :wink:
just principe

#2864 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

evo kako bih ja poceo

____________Beg

____Lulic______Jahic______Spahic______Salihovic

_________Medunjanin_____Rahimic

__________________Pjanic_______

______________Misimovic

_________Dzeko________Ibisevic
Goblin

#2865 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Goblin »

palermo wrote:
Corola wrote:[
Zato kazem,dodje mi vrisnem.
Francuskoj fali cjela ekipa a ovaj selektor zove igrace iz Lazia,Valencie ko s poslom itd :shock:
Kod nas je solucija Teplice Usti nad Labom :D, Pan-i-onis itd.
Sad malo pregonite, ili narodski govoreći zinula guzica :D , jebi ga, mi crpimo naš igrački fond iz ukupno dva miliona ljudi, a Francuska iz 50 miliona, mislim neke stvari ne mogu biti uporedive.
Kako 2 miliona :? :shock: :? :shock: :? Ima nas bar 5-6 miliona i opet smo tarabe u svim sportovima. Imas pet igraca iz dijaspore u prvih jedanest. Osim toga taj broj je irelevantan,jer kako rece stari vuk Ciro na terenu je uvijek 11 igraca.
Tanko je ovo na Grbavici bilo,tanko. Bojim se katastrofe u Zenici. Ako nas vile ne pronosaju,lose nam se pise.
Goblin

#2866 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Goblin »

palermo wrote:
Francuskoj fali cjela ekipa a ovaj selektor zove igrace iz Lazia,Valencie ko s poslom itd :shock:
Sad malo pregonite, ili narodski govoreći zinula guzica :D , jebi ga, mi crpimo naš igrački fond iz ukupno dva miliona ljudi, a Francuska iz 50 miliona, mislim neke stvari ne mogu biti uporedive.
Kako dva miliona :? :shock: :? :shock: :? Ima nas bar 5-6 miliona. Pet igraca u prvih jedanest su iz dijaspore.
Tanko je ovo na Grbavici bilo ,tanko skroz. Ako nas u Zenici vile ne pronosaju,bojim se katastrofe.
stranac2

#2867 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by stranac2 »

Inace ne gotivim taj klub, ali se mora odati pocast igracima i vodstvu Zelje koji su dansnjoj utakmici prisli veoma ozbiljno i odgovorno. Nije se utakmica pretvorila ni u zezanje a nije bilo teskih faulova bas onako po mjeri. Po dovoljnoj mjeri da se vidi da neki igraci u repci uopste ne odskacu toliko od kvaliteta PL. Meni je Zeba bio puno bolji npr. od Maletica, Ibricica i jos najmanje par drugih.

Danas je postalo ocigledno i Susicu kako mu je napad poslije prve dvojke veoma tanak. To pod hitno pretumbati, Mahmutovic in , Muslimovic ili Zec out a mozda obadvojica.

Lulic igrao najpametnije , covjek je tako intelgentan da to nije normalno. Uvijek ima pravu postavku i osjeti igru. Danas maksimalno iskulirao :-)

Ne znam generalno malo previse velica ove Portuglce , nisu toliko jaki kao Francuzi i nisu jai kao ekipa. Kada su ih Danci mogli otresti mozemo i mi.

Mene je nekako najvise strah onog sudca Engleza tip zna imati i cudan kriterij i cudne odluke. A takvog su ozabrali po zadatku naravno ...
Corola

#2868 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

Meni su fakat smijesni pocev od sebe :D ovi sa pricom Zec,Muslimovic itd out i onda ko sa poslom stavi Mahmutovica ili takve koji godinama tavore u klubcicima.Isto k'o da na Messi ili takvi dolaze.Sve je to u pet deka.
Sto ce reci pokrij se onoliko koliko je cebe dugacko,a ako nemas cebeta hebiga onda nalozi vatru.
@Palermo ako gledas broj stanovnika onda bi KIina trebala biti petostruki sampion svjeta.
Vidi koliko Urugvaj ima stanovnika.
samko1974

#2869 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by samko1974 »

Jedno je gotovo sigurno a to je da ce nama biti i lakse igrati a siguran sam i mnogo bolje u Lisabonu.Razlog za takvo rrazmisljanje je bicemo komeltni svi nazad osim Mujdze a drugi razlog je taj da ce portugalci morati svim silama krenuti na nas tako da ce nasi napadaci imati mnogo prostora.Uostalom i prijed dvije godine smo odigralui odlicno u lisabonu da nije bilo stativi i precki pobjedili bi ih tamo 1-2 medjutim izgubili smo 1-0.Onda u uzvratgu hem je bio pritisak da moramo pobjediti , napasti a plus nam falila 4 vazna igraca medju njima cini mi i Spajhic,Misimovic, Muratovic i jos neko, standardni igraci dotad.To nas je izbacilo iz koncenpcije i zato se samo bojim prvog meca zbog nove trojice igraca koji upadaju u ekipu a nisu bas uigrani a svi su u odbrani.Isto tako sma siguran da Portuglaci nis bolje fizicki pripremljeni od frnacuza a kad smo onako mogli parirati prvo poluvrjeme fizicki francuzima onda bi portugalce mogli najmanje tako , e sad dolazi to famozno drugo poluvrjeme.Al kad bi uspjeli zabiti u prvom gol i povesti mnogo toga bi bilo rjeseno i lakse igrati u drugom.Na kraju krajeva slazem se da je u prvoj tekmi najvaznije ne primiti gol a onda tamo krenuti na njih kao na francuze sto smo pa sta bude.Budemo li kontorlisali sredinu bice 50% posla obavljeno, to je jako vazno, i kao sto neko rece da fudbal je timski sport ko bude bolje i vise timski igrao otice na evropsko.Nasa kombinatorika ih moze razvlati ako bude isla onako slicno kao zadnje tri tekme a nadam se da hoce i presing na njihove igrace kad imaju loptu.Treba samo kopirati igru iz Pariza iz prvog poluvremena ako takvo samo jedno poluvrjeme odigramo u zenici bice dovoljno za odlican rezultat, siguran sam.
Murat Sabanovic

#2870 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Murat Sabanovic »

mi ne znamo takticki odigrati utakmicu protiv ozbiljnog protivnika . jbg,"rasapaliti" ,pa sta bude...
duminjo

#2871 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by duminjo »

ajde da se malo opustimo
http://www.youtube.com/watch?v=qnib1ODw ... re=related
ja sam na 3:10 oplak'o :lol: :lol: :lol:
Rotring *.*

#2872 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

duminjo wrote:ajde da se malo opustimo
http://www.youtube.com/watch?v=qnib1ODw ... re=related
ja sam na 3:10 oplak'o :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: na 3:10 kako je samo ispuca :-)
žuti

#2873 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by žuti »

palermo wrote:
a šta je s kinezima? :D
koliko oni imaju alternativa
bambuelo

#2874 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bambuelo »

Da li neko zna koji igraci imaju po jedan zuti ulazeci u utakmicu sa Portugalom? Ne mogu nigdje da nadjem. Znam da Rahimic i Spahic imaju zuti, ali ne znam za ostale.
bambuelo

#2875 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bambuelo »

dupli
Locked