Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

#2851 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

mislim da je na dnevniku bilo. brane one minute reklame unutar sata programa i onda se prebacuju na napad na obn
StupskaBitanga

#2852 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Vidim. Najbolje bi bilo kad bi se u javnosti plasirao sav prljav veš
branimir stulic

#2853 Re: Federalna televizija

Post by branimir stulic »

Zato je sutra Bitka na Neretvi... da se utvrdi malo.
Mustang1

#2854 Re: Federalna televizija

Post by Mustang1 »

Arteta wrote:
Mustang1 wrote:Kad ce ona nova serija "Kriza srednjih godina" kako vec .. Ako uopste bude na ftv.u ali eto najavljivali su je podavno :D
Bolje da puste Mucke ponovo.
Hebo nove serije.
Ma ja sam pozelio da vidim Enisov humor :D Nadam se da ce mu opet uloga biti dobra kao ona u Nasoj maloj klinici .. Ja kad njega vidim placem :D Staro se uvijek na netu moze naci daj kakvo osvjezenje .. A ekipa koja glumi nije losa
It_is_a_Leclerc

#2855 Re: Federalna televizija

Post by It_is_a_Leclerc »

"Najgledanije televizijske minute, kakve su ove...", reče ultimativna novinarska štraca koja ide od medija do medija i svugdje izigrava onu osobu što viče - "Drž'te lopova !". Pa dobro, ženska glavo, u kojoj si ti mliječnoj stazi, sunce te ne ogrijalo nenormalnu.
Shahab

#2856 Re: Federalna televizija

Post by Shahab »

Šta očekuje kriminalna hunta koja vlada FTV-om. Stalno ponavljaju izjave recikliranih komunističkih kvazi intelektualaca kako je javni servis=država. Medijskom manipulacijom proglašavaju svoje kriminalne talove i grabež u marketinškom biznisu, navodnim državnim interesom. Dakle vrhunski interes svakog građanina BiH jeste da oni nastave krasti i pljačkati komunističku FTV. Što se mene tiče javne servise, osim BHTV, mogu slobodno ukinuti i televizijski prostor prepustiti komercijalnom i privatnom sektoru. Dok oni kradu u marketingu, mi treba da trpimo partizanske filmove i kalašturu Dušku Jurišić i šizofreničara Bakira Hadžiomerovića i njihov medijski teror.... Ti ljudi bi da mogu primjenili sjevernokorejski model i ponovno vratili jedan ili eventualno dva kanala gdje bi oni po partijskoj liniji kreirali stvarnost i nametali populizam, kao što su radili u mračnim vremenima Bakira Hadžiomerovića...
StupskaBitanga

#2857 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

kako avaz pise Amarildo Gutic sa BHT sto vodi Crtu se vratio na FTV
montypython2000

#2858 Re: Federalna televizija

Post by montypython2000 »

Evo šta ja kažem:
montypython2000 wrote:...Ftv je medjutim televizija svih nas pa kad vec postoji na njemu hrvatski (za Hrvate) sa cim nemam nikakvih problema trazim da novinari/spikeri Bosnjaci govore Bosanski. Ni manje ni vise. Je li to puno? ....
a evo šta mi ti podmećeš da sam rekao:
fortaleza wrote:.... Čuj teoreme, "ima hrvatski na sportklubu i ne trebamo ga imati na javnom servisu svih građana, ne treba v(n)ama to ili to nam smeta". :-)
ja dakle kažem treba (i) hrvatski na FTV, a ti navodiš da sam ja rekao da ne trebamo hrvatski na javnom servisu, i smeta nam. ja u tvom postu ne vidim da si dotakao ijednu temu o kojoj pričam a da nisi pokušao da zamjeniš tezu, izvrneš ono što je rečeno. ili jednostavno slažeš.

Zatim kažeš da je zastupljen bosanski jezik više nego što je logično a onda se traljavo popravljaš da je to zato što je sjedište firme u Sarajevu, sa većinom radnika iz Srajeva. Pa onda nije više nego logično nego je logično. Na stranu što to nije tačno, hrvatski nadmoćno preovladava na FTV. Može biti više čistačica i portira ali se zato populaciji obaraćaju novinari i spikeri uglavnom na hrvatskom. Kojim jezikom govore hausmajstori na FTV, za ovu temu nije relevantno.
Dakle ti folovi sa zamjenama teza kod mene ne prolaze.
a tek ovo:
"Ma da, mjerio si nekoliko dana. I došao si do rezultata da se hrvatski koristi 80% vremena. Ili je i to paušalna procjena?
Je ti kažem da sam mjerio
a ti se pitaš je li i to paušalna procjena. Možda da uzmeš neki rječnik i značenje riječi mjerenje, paušalna i egzaktno.
Dakle nekoliko dana sam mjerio, egzaktno utvrdio (bazirano na broju pojavljivanja i nacionalnosti urednika, jezika kojim se spiker obraća gledaocima i upotrebljenih riječi ) da se na FTV govori hrvatski preovlađujući u ogromnom procentu a min 80%.
Dalje, ne vidim na osnovu čega si došao do zaključka da različito tretiram pogodak i utrka, jednostavno nisam. Molio bih te da ako me citiraš to radiš ispravno i bez podmetanja ako to radiš svjesno, a ako ne stvarno nemam vremena za besplatnu edukaciju iz elementarne logike.
Arteta

#2859 Re: Federalna televizija

Post by Arteta »

Mustang1 wrote:
Arteta wrote:
Mustang1 wrote:Kad ce ona nova serija "Kriza srednjih godina" kako vec .. Ako uopste bude na ftv.u ali eto najavljivali su je podavno :D
Hebo nove serije.
Ma ja sam pozelio da vidim Enisov humor :D Nadam se da ce mu opet uloga biti dobra kao ona u Nasoj maloj klinici .. Ja kad njega vidim placem :D Staro se uvijek na netu moze naci daj kakvo osvjezenje .. A ekipa koja glumi nije losa
Ma bjezi, to je smece iz susjedstva prepuno slucajnih slucajnosti, nema tu nista.
Bolje da nam puste kvalitet iz inostranstva.
moranadruga

#2860 Re: Federalna televizija

Post by moranadruga »

Arteta wrote:
DaffyDuck wrote:Zar jos ima neko da gleda FTV :?

Ja sam taj kanal izbrisala sa svog TV-a...
Ima nas sto smo prisiljeni.
OOOOOOO jeboti ti bas nadrlja. :(
The BEN10

#2861 Re: Federalna televizija

Post by The BEN10 »

Arteta wrote:Bolje da puste Mucke ponovo.
Hebo nove serije.
Ili Crnu guju. :D :-D
zagortenej

#2862 Re: Federalna televizija

Post by zagortenej »

The BEN10 wrote:
Arteta wrote:Bolje da puste Mucke ponovo.
Hebo nove serije.
Ili Crnu guju. :D :-D
ili reprizu serijala Suniti i šiiti :wink:
fortaleza

#2863 Re: Federalna televizija

Post by fortaleza »

montypython2000 wrote:Evo šta ja kažem:
montypython2000 wrote:...Ftv je medjutim televizija svih nas pa kad vec postoji na njemu hrvatski (za Hrvate) sa cim nemam nikakvih problema trazim da novinari/spikeri Bosnjaci govore Bosanski. Ni manje ni vise. Je li to puno? ....
fortaleza wrote:.... Čuj teoreme, "ima hrvatski na sportklubu i ne trebamo ga imati na javnom servisu svih građana, ne treba v(n)ama to ili to nam smeta". :-)
ja dakle kažem treba (i) hrvatski na FTV, a ti navodiš da sam ja rekao da ne trebamo hrvatski na javnom servisu, i smeta nam. ja u tvom postu ne vidim da si dotakao ijednu temu o kojoj pričam a da nisi pokušao da zamjeniš tezu, izvrneš ono što je rečeno. ili jednostavno slažeš.

Zatim kažeš da je zastupljen bosanski jezik više nego što je logično a onda se traljavo popravljaš da je to zato što je sjedište firme u Sarajevu, sa većinom radnika iz Srajeva. Pa onda nije više nego logično nego je logično. Na stranu što to nije tačno, hrvatski nadmoćno preovladava na FTV. Može biti više čistačica i portira ali se zato populaciji obaraćaju novinari i spikeri uglavnom na hrvatskom. Kojim jezikom govore hausmajstori na FTV, za ovu temu nije relevantno.
a tek ovo:
"Ma da, mjerio si nekoliko dana. I došao si do rezultata da se hrvatski koristi 80% vremena. Ili je i to paušalna procjena?
a ti se pitaš je li i to paušalna procjena. Možda da uzmeš neki rječnik i značenje riječi mjerenje, paušalna i egzaktno.
Dakle nekoliko dana sam mjerio, egzaktno utvrdio (bazirano na broju pojavljivanja i nacionalnosti urednika, jezika kojim se spiker obraća gledaocima i upotrebljenih riječi ) da se na FTV govori hrvatski preovlađujući u ogromnom procentu a min 80%.
Dalje, ne vidim na osnovu čega si došao do zaključka da različito tretiram pogodak i utrka, jednostavno nisam. Molio bih te da ako me citiraš to radiš ispravno i bez podmetanja ako to radiš svjesno, a ako ne stvarno nemam vremena za besplatnu edukaciju iz elementarne logike.
Nećemo ad hominem, nije ti ovo rasprava u kojoj "moraš" pobijediti pa da se hvataš za svaku slamku... Ništa se ne "popravljam", stojim iza onog što sam napisao.. Logično, više nego logično, u čemu je razlika, nije u pitanju nikakva zamjena teza kao što to želiš prikazati, filozofe. Dalje, ako si u nekom intervalu izmjerio takve postotke, (sad iznosiš da je MINIMUM 80% hrvatski zastupljen) to je paušalno jer ništa ne znači, a meni prvi prigovaraš za paušalne procjene, potrefilo se, možda si više zažmirio (nesvjesno) na kolokvijalnije riječi poput fudbal, sto je faktora u pitanju niti je relevantno. Siguran sam, da ako na nešto FTV dosta obraća pažnju to je ta jezična zastupljenost. (Je li Avdić komentira košarku na hr ili bos?) Ostavljam sebi da ti ne vjerujem da je u pitanju takav omjer, možda si više u žaru rasprave naveo, a možda i ne. Ugl. ono što sam htio reći je to da komercijalni programi nisu tu da izvršavaju zadatke javne televizije koja primarno mora biti obrazovno, kulturno i svo drugo što ovi prvi nisu pa se takvi ne uzimaju u neke omjere i slično.

Uglavnom, obrati se FTV-u ako već nisi, pošalji im svoje primjedbe i "mjerenja", (bla bla, ne pridržavaju se jezičnog plana i programa itd.) i vidi što će ti odgovoriti i javi nam ovdje na forum što ti vrate. Pozz
Mustang1

#2864 Re: Federalna televizija

Post by Mustang1 »

Arteta wrote:
Mustang1 wrote:
Arteta wrote:
Hebo nove serije.
Ma bjezi, to je smece iz susjedstva prepuno slucajnih slucajnosti, nema tu nista.
Bolje da nam puste kvalitet iz inostranstva.
U Sarajevu se snima a i reziser je onaj sto je i LZN :D Ostalo fino skines i gledas u HD.u jbg tako i ja a pratim mnoge serije i svaki vikend skidam nove epizode :D Ali neka i ovog naseg domaceg humora sa vremena na vrijeme :D
mayab

#2865 Re: Federalna televizija

Post by mayab »

Image
montypython2000

#2866 Re: Federalna televizija

fortaleza wrote:
montypython2000 wrote:Evo šta ja kažem:

a tek ovo:
Nećemo ad hominem, nije ti ovo rasprava u kojoj "moraš" pobijediti pa da se hvataš za svaku slamku... Ništa se ne "popravljam", stojim iza onog što sam napisao.. Logično, više nego logično, u čemu je razlika, nije u pitanju nikakva zamjena teza kao što to želiš prikazati, filozofe. Dalje, ako si u nekom intervalu izmjerio takve postotke, (sad iznosiš da je MINIMUM 80% hrvatski zastupljen) to je paušalno jer ništa ne znači, a meni prvi prigovaraš za paušalne procjene, potrefilo se, možda si više zažmirio (nesvjesno) na kolokvijalnije riječi poput fudbal, sto je faktora u pitanju niti je relevantno. Siguran sam, da ako na nešto FTV dosta obraća pažnju to je ta jezična zastupljenost. (Je li Avdić komentira košarku na hr ili bos?) Ostavljam sebi da ti ne vjerujem da je u pitanju takav omjer, možda si više u žaru rasprave naveo, a možda i ne. Ugl. ono što sam htio reći je to da komercijalni programi nisu tu da izvršavaju zadatke javne televizije koja primarno mora biti obrazovno, kulturno i svo drugo što ovi prvi nisu pa se takvi ne uzimaju u neke omjere i slično.

Uglavnom, obrati se FTV-u ako već nisi, pošalji im svoje primjedbe i "mjerenja", (bla bla, ne pridržavaju se jezičnog plana i programa itd.) i vidi što će ti odgovoriti i javi nam ovdje na forum što ti vrate. Pozz
Ma ni na pamet mi ne pada javljati se na FTV. To je gomila polupismenih amatera koji su tako losi da tu ne moze biti popravke. To je beznadezan slucaj. Moje primjedbe sa jezikom su samo vrh ledenog brijega. Sadrzajno i tehnicki oni su najgora tv na svijetu. Oni prakticno nemaju vlastite produkcije sveli su se samo na kupovinu bofla po najnizim cijenama i vadjenje iz arhive besplatnog smeca Koje se tamo zateklo. Nemam sad vremana a elaboriracu jednom detaljnije od dokumetarnog do filmskog programa, mjerio sam jednom ocjene filmova Koje oni daju na IMDB i poredio sa drugim normalnim televizijama. Rezultati su opet sokantni. Gledao sam neki dan na you tube stare putopisne emisije Karavan od Milana Kovacevica. Dodje covjeku da zaplace kad vidi taj kvalitet od prije 40 godina.
MOSALJOZE

#2867 Re: Federalna televizija

Post by MOSALJOZE »

Samo im je ovaj potez da Avdić komentariše utakmice repke najbolji od kako postoje
kakavdanakneiskustvu

#2868 Re: Federalna televizija

Post by kakavdanakneiskustvu »

MOSALJOZE wrote:Samo im je ovaj potez da Avdić komentariše utakmice repke najbolji od kako postoje

ne znam je li najbolji ali odličan potez jeste
kakavdanakneiskustvu

#2869 Re: Federalna televizija

MOSALJOZE wrote:Samo im je ovaj potez da Avdić komentariše utakmice repke najbolji od kako postoje

ispravak,slažem se sa tobom
montypython2000

#2870 Re: Federalna televizija

Tipicno. Nakon supervazne utakmice sa Makedonijom FTV munjevito prelazi na praistorijsku "Ne daj se Nina". Kruto i nezainteresovano i bez ikakvog obzira prema gledaocima. Istovremeno RTRS je IMAO analizu utakmice odmah po zavrsetku.
It_is_a_Leclerc

#2871 Re: Federalna televizija

Post by It_is_a_Leclerc »

montypython2000 wrote:Tipicno. Nakon supervazne utakmice sa Makedonijom FTV munjevito prelazi na praistorijsku "Ne daj se Nina". Kruto i nezainteresovano i bez ikakvog obzira prema gledaocima. Istovremeno RTRS je IMAO analizu utakmice odmah po zavrsetku.
Da ne govorim o tome da je Avdić molio da ga ne isključe kako bi uzeo izjave. Utakmicu protiv CG nije ni odjavio, a već Nina startala.
kakavdanakneiskustvu

#2872 Re: Federalna televizija

It_is_a_Leclerc wrote:
montypython2000 wrote:Tipicno. Nakon supervazne utakmice sa Makedonijom FTV munjevito prelazi na praistorijsku "Ne daj se Nina". Kruto i nezainteresovano i bez ikakvog obzira prema gledaocima. Istovremeno RTRS je IMAO analizu utakmice odmah po zavrsetku.
Da ne govorim o tome da je Avdić molio da ga ne isključe kako bi uzeo izjave. Utakmicu protiv CG nije ni odjavio, a već Nina startala.

da bog sačuva
The BEN10

#2873 Re: Federalna televizija

Post by The BEN10 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Koji užasan menadžment - strašno.
ps - jel to onaj Avdić što piše kolumne i komentariše NBA negdje na nekom srbijanskom portalu: koliko je samo taj tip popularan i kako ga cijene u regionu
MOSALJOZE

#2874 Re: Federalna televizija

Post by MOSALJOZE »

Čovjek bukvalno živi košarku,da upravu ste piše kolumne,radio je prošlu sezonu na AreniSport komentarisao ABA ligu,i stvarno prati i statistiku,ali ne ono kao Marijan otac mu tramvajdzija i slično,nego korisne informacije.
The BEN10

#2875 Re: Federalna televizija

Post by The BEN10 »

MOSALJOZE wrote:Čovjek bukvalno živi košarku,da upravu ste piše kolumne,radio je prošlu sezonu na AreniSport komentarisao ABA ligu,i stvarno prati i statistiku,ali ne ono kao Marijan otac mu tramvajdzija i slično,nego korisne informacije.
Pa ja, naučiš ponešto i o taktici i svemu, a nije ko Baho ili Marijan - samo galame... :D
Post Reply