Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#2851 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

A šta će ti spliter? Ja to nemam i sve mi radi!
Praetorious

#2852 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

drugtito2011 wrote:
A1B wrote:Je'l neko pokušao da poveže dva TV-a?
Jesam ja preko antenskog kabla, i fercera sve. Samo sto je na jednom tv-u to je i na drugom.
Umjesto TV-a godinama koristim TV-Tuner u PC-u. Imam dva komada i oba su povezana na signal i imaju solidan signal. Jedan je dobar za gledanje, drugi za snimanje.
Isti je džavo i sa 'običnim' TV-ima, nabavi dobar splitter, definitivno ne onaj obični antenski i imaćeš dobar signal na 2 (3-4) uređaja. Problem je što će na oba biti isti kanal ... Ako želiš punu slobodu gledanja na 2 TV-a moraš uzeti dodatni receiver.

EDIT
Odogovor na gornju poruku: splitter moraš imati ako TV signal s jednog izvora razvodiš na 2 ili više destinacija. Ako koristiš razne izlaze na receiveru, onda, naravno, ne treba.
afannedim

#2853 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Nemam ni ja spliter a koristim DUO+ i sve radi kako treba.
MC_82

#2854 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MC_82 »

mora biti spliter kada imaš fiksni telefonski priključak, pri tome ne mislim na ip telefoniju, nego onaj klasični bh telecomov. e taj spliter crkava kad god se koristi telefon.
afannedim

#2855 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Nemam ja takvih problema imam taj spliter.
edin.h

#2856 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Šta bi sa tim povecanjem Upload brzine na Beta paketu, rekoše bit ce od 1.09 ? :)

I zanima me da li je ovo neka greška ili istina da je u cijenu TRIO LIGHT paketa uračunato i 15KM (sa PDV-om) za telefonske pozive?
tako bar piše na linku: https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... e77cafab78

Pa taj paket bi stvarno bio idealan, ali mi nije jasno da je onda paket TRIO skuplji 16KM od TRIO LIGHT, a dobijes samo 2Mbps download brzine više?! čudno!?
Ljuska_u_BaklaFi

#2857 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

U Trio Light paketu nema ukljucenog telefonskog saobracaja u cijenu pretplate. Provjerit cu zasto tako pise na stranici..
Praetorious

#2858 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

To je neko pogriješio sa Copy & Paste :D Bilo bi fino da je uračunato, ali Light mora biti osiromašen za nešta.
Ljuska_u_BaklaFi

#2859 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

:D
Praetorious

#2860 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Pa da, meni fino u ugovoru piše: 0% šećera! Zato i jeste Light paket :lol:

A dobro, ko radi taj i griješi, ne može sve biti iz prve OK, nov je paket i svježa je izmjena web strane. Bitno da usluga radi kako treba.
Dozer

#2861 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dozer »

Ljudi, da li je iko uspio naci kodove za uparivanje ovog AirTies-a 7120 sa TV-om?

LOL, da li vi imate ove kodove?
Sakazulu

#2862 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Praetorious wrote:
drugtito2011 wrote:
A1B wrote:Je'l neko pokušao da poveže dva TV-a?
Jesam ja preko antenskog kabla, i fercera sve. Samo sto je na jednom tv-u to je i na drugom.
Umjesto TV-a godinama koristim TV-Tuner u PC-u. Imam dva komada i oba su povezana na signal i imaju solidan signal. Jedan je dobar za gledanje, drugi za snimanje.
Isti je džavo i sa 'običnim' TV-ima, nabavi dobar splitter, definitivno ne onaj obični antenski i imaćeš dobar signal na 2 (3-4) uređaja. Problem je što će na oba biti isti kanal ... Ako želiš punu slobodu gledanja na 2 TV-a moraš uzeti dodatni receiver.

EDIT
Odogovor na gornju poruku: splitter moraš imati ako TV signal s jednog izvora razvodiš na 2 ili više destinacija. Ako koristiš razne izlaze na receiveru, onda, naravno, ne treba.
Vjerovatno sam ja mislio na spliter onaj nekadašnji što je adsl BH telekoma imao za razdvajanje neta i telefona. Pa kad sam prešao na LOL prije 3 godine rekoše da to više nije potrebno i nije.
edin.h

#2863 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Eno Bogami ukodiše 15KM na Trio Light paketu :sad: :)

A na Duo+ paketu se nece povecavati Upload brzina? posto tamo pise 512kbps, a cini mi se da je Duo+ paket, BetaNeT+superTV, a BetaNet povecan na 768 kbps.

Šaraju sa informacijama :)
Praetorious

#2864 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Heh, nismo se razumjeli ;-) Ja sam odgovarao na pitanje dovođenja TV signala na 2 TV-a i mislio sam isključivo na splitter za antenski kabl, jer sam tako povezao ova 2 TV-Tunera. Na ostale splittere nisam ni pomišljao, jer ih nema ni kod mene.

@edin
Pa nije ni trebalo biti tih 15KM na Light paketu, to su mi odmah rekli na telefon kad sam se raspitivao i naglasili da je zato i jeftiniji ovaj Trio Light paket od običnog Tria. To je bila mala greška u web strani ... majušna greškica ... :evil:
1921

#2865 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 1921 »

MC_82 wrote:dešavali se nekom korisniku da konekcija puca kada se koristi telefon (fiksni, bh telecom priključak)? tv prestane da radi i puca internet konekcijam paket je duo+.
to mi se dešava otkako sam preselio na novu adresu, serviseri su dolazili 5 puta do sada, samo zamjene splitere i nakon par sati ista stvar. jednom su nešto riješili na duži period, 2 mjeseca ferceralo, doduše neki HD kanali se nisu mogli gledati, ali nedevano se opet problem pojavio. najgore je što serviser dođe i samo zamjeni spliter koji je navodno spržen. na moju konstataciju da mora biti neki uzrok koji nonstop dovodi do pregorjevanja splitera, obično ništa ne odgovore ili odgovore da vidimo kako će sad biti. prošli put spliter pregorio nakon pola sata. koliko god lol bio bolji od ostalih, ozbiljno razmišljam da raskinem ugovor, ne trude se baš da rješe problem.
identican problem i kod mene, vec vise od godinu dana i polako gubim strpljenje.
uz to, desava se nekad i da TV steka kad download pici punom brzinom.
jedino logicno objasnjenje mi je da propusnost nije dovoljno dobra.
Sakazulu

#2866 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

1921 wrote:
MC_82 wrote:dešavali se nekom korisniku da konekcija puca kada se koristi telefon (fiksni, bh telecom priključak)? tv prestane da radi i puca internet konekcijam paket je duo+.
to mi se dešava otkako sam preselio na novu adresu, serviseri su dolazili 5 puta do sada, samo zamjene splitere i nakon par sati ista stvar. jednom su nešto riješili na duži period, 2 mjeseca ferceralo, doduše neki HD kanali se nisu mogli gledati, ali nedevano se opet problem pojavio. najgore je što serviser dođe i samo zamjeni spliter koji je navodno spržen. na moju konstataciju da mora biti neki uzrok koji nonstop dovodi do pregorjevanja splitera, obično ništa ne odgovore ili odgovore da vidimo kako će sad biti. prošli put spliter pregorio nakon pola sata. koliko god lol bio bolji od ostalih, ozbiljno razmišljam da raskinem ugovor, ne trude se baš da rješe problem.
identican problem i kod mene, vec vise od godinu dana i polako gubim strpljenje.
uz to, desava se nekad i da TV steka kad download pici punom brzinom.
jedino logicno objasnjenje mi je da propusnost nije dovoljno dobra.

Već sam par puta odgovarao za razna štekanja, kristaliziranje tv slike, ton, prekidanje telefona dok razgovaram itd... Dakle ako vam je namješten pppoe prebacite u onaj stari fol dial up-a i ne bi više trebalo zezati...
Dozer

#2867 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dozer »

Ja cu jos jednom ponoviti, za slucaj da se nije vidjelo...

Da li je iko uspio upariti ovaj daljinski od AIrTies-a 7120 sa TV-om?
Trebalo bi da je moguce, s obzirom da daljinski ima opcije saltanja izmedju TV-a, STB-a i ostalih AV-a ulaza...ali ne mogu nigdje da nadjem na koji nacin se to radi...

Any pomoc?
1921

#2868 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 1921 »

Lud i ponosan wrote:Za sve poteskoce tu je tehnicka podrska i problem ce vam se sigurno rijesiti, ako ga imate. Puno je korisnije pozvati i insistirati na rjesevanju, nego li cekati da se to ispegla "samo od sebe".
zvao sam ih mnogo puta, vjeruj mi. istina je da skoro svaki put problem bude rijesen, ali je cinjenica i da se uskoro vrati.

da je do neispravnog splittera, stb-a, valjda bi smetnje bile stalne. ali kod mene ih nekad ima nekad nema; kad ih ima, situacija se mijenja u toku dana (danju je uglavnom izrazenije), pa sam sklon vjerovati da je problem do infrastrukture koja se tako nekad zagusi kad je promet velik.

@Sakazulu: hvala, ali pokusavao sam to vec.
vnm

#2869 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vnm »

isti problem je kod mene. primjetio sam da svaki put kad zazvoni telefon prekine na kratko, onda kad se neko javi ode sve u helac, a isto tako kod izlaznih poziva.
mijenjali mi splitter, dok su bili tu nije vise bilo smetnji, cim su otisli opet nastavilo. primjetio sam recimo kad bi sad uzeo iskljucio sve iz splittera, ukljucio, par puta testirao liniju, sve bi bilo ok, kasnije opet pocne da zeza.
jednom je telekom nesto prckao dole oko linija i onda mi je sve bilo oko mozda dan dva ali poslije opet ista prica.

modem mi je podesen da se manuelno konektujem.
Cuba Libre

#2870 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cuba Libre »

Ima li ko problema sa ovim AIrTies-om?

1. Na snimalici gledam snimljeni materijal i samo u nekom momentu prekine (po tri prekida u trajanju jednog filma).
2. Recimo kad hocu da mjenjam kanal na tikpi p+/- umjesto da shalta po jedan kanal naprijed ili nazad on pochne prebacivati po +10, 15, 18.....ko' da mu je shuffle upaljen :D
3. Pritisnem tipku 5 na daljinskom on je prepozna kao 7 ili npr ugasi ga :-)

Dodje mi da trazim nazad lijepi Amino 110, jehbo ovakav HD.
afannedim

#2871 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ma ja mislim da ovi AirTies resiveri nisu još dobro "ispeglani" ja imam problem kad mi konekcije nestane i vrati se ja moram resiver odmah iz struje isključiti da bi radio kako treba, dok Amino 110 odmah normalno nastavi sa radom.
karanana

#2872 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ne znam sto sa neceg sto je bilo ok idu na neko smece. to ukljucuje prelaz sa amino na airties i sa motorole na ono kinesko smetlje od modema, sad sam zaboravio i kako se zove.
afannedim

#2873 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Amino 130 mnogo je bolji nego AirTies.
Praetorious

#2874 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ima li ko problema sa UL-om danas? Danas prekida, staje, vuče se ... Inače mi se užasno 'talasa' brzina ULa, nikad ne prelazi 50 kBps, a ugovorom bi morao imati 64 kBps. Najviše mi smeta što je brzina nestalna, stalno pada i samo dotakne najvišu vrijednost, pa k'o da se preplaši padne, pa opet naraste ... jako, jako loše :(
UL mi je bitan, ako se ovo nastavi i ako se brzina ne ustali vratiću se na Telemach i prije nego što sam se nadao.
Praetorious

#2875 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

SpeedTest ne pokazuje fluktuacije u brzini. Od jutros od 7:23 sa uspio poslati ČAK 276 MB ... a prosjek je ispod 40 kBps, pada na samo 9 kBps ...
Evo grafikona brzine:
Image
Post Reply