Hafis wrote:Alfons Kauders wrote:
Jeste montaža. Za sukob su odgovorni navijači FK Sarajeva, samo što to sarajevski mediji nerado napišu.
Nego za muriju...

Bila priča da će ići dole dio specijalne u ispomoć, ali im jave da se trebaju paziti da ne isprovociraju kakav veći sukob, jer je Mostar takav kakav jeste. Ono u fazonu: "Nemojte previše mlatiti klince, a znate, ponekad oni ponesu i pištolje pa krenu pucati u zrak."
Naši odgovore da, ukoliko će u neredima učestvovati naoružani ljudi, nema zajebancije i da neće poslati nenaoružane kornjače dole, već će ih poslati s puškama. Ali, tako ne može, pa šta bi se desilo da zapucaju na policiju i onda ispadne da je policajac Bošnjak upucao navijača Hrvata u po Mostara, eto belaja.
Odgovor je bio sljedeći: "Ma to nije nikakav problem. Prema Hrvatima ćemo postaviti naše Hrvate, a prema Bošnjacima naše Bošnjake, tako da će Hrvati pucati u ustaše, a Bošnjaci u balije!"
I tako ne odoše taj put, a da su se pojavili, ti i tvoje kolege bi imale jako zanimljiv radni dan u mostarskim bolnicama... (Kao nepodobni, u to vrijeme MUP TK nije imao baš dobru opremu - umjesto Hecklera i sranja, momci su dužili M70tke, a pojedinci su iz entuzijazma i ljubavi prema struci, nabavljali dum-dum municiju)
Ma ja. Tuzlaci su inače nadaleko u široj regiji poznati kao zajebani tipovi i to su uvijek dokazivali. Ono što kažu: u Banjaluci ne pjevaj, u Sarajevu ne kradi, u Mostaru ne laži u Tuzli ne čačkaj mečku.
Bolan koja Tuzla koji dum-dum meci. Jodirajte tu so i ni jedne više

Čuj tuzlanski MUP i folovi....

A gdje sam rekao da smo zajebani tipovi?

Osim po potrebi, u nužnoj samoodbrani?
Vidiš kolega, to što ste vi dole svoju djecu odgojili da se mlate po ulicama, da razbijaju tuđu imovinu, i da ponekad pucaju po drugima, a da im policija pri tome ne smije ništa, nije tuzlanski problem, već vaš. Daleko od toga da kod nas nema kriminala, ali ipak se zna red, red u smislu da se baš i ne smije pucati na policiju, niti je ok pucati na drugi dio grada koji se nekom ne dopada, niti se bejzbol palicama smiju tući ljudi s kojim se ne slaže većina (mada ih dosta to zaslužuje, prvi priznajem).
Dakle, red, rad i evropske vrijednosti, za razliku od vaših bliskoistočnih.

Mogli bi taman u Mostar udomiti koju hiljadu ovih izbjeglica iz Sirije. Osjećali bi se kao kod kuće, taman im napravite dole još jedan tor, imate dosta iskustva, a mislim da bi se taman uklopili mentalitetom i pogledom na svijet.
Kad smo kod jodiranja soli i naše teške industrije, mislim da bi se putem nje moglo riješiti dosta mostarskih problema. Recimo, tu razmaženu balavurdiju nam liferujete na par mjeseci, da se okušaju u našim rudnicima i površinskim kopovima, taman da promijene pogled na svijet, i da skontaju da je prosječni, dobronamjerni rudar mnogo zajebaniji tip od prosječnog, zajebanog huligana (koga tatica vadi iz pritvora kad napravi belaj).
Vi ste ih sjebali za sva vremena, pa sad fino deverajte s njima.