SDP

Post Reply
Bosnolog

#2851 Re: SDP

Post by Bosnolog »

madner wrote:
Bosnolog wrote:Mada bih ja na sva ta pisanja bez osnove odgovarao lezerno osporavajuci ih i na tome zavrsio i bez mnogo emocija, jednostavno u demokratskom svijetu kada bi politicari za sve sto novinari napisu i mediji iznesu bez onsove o njima tuzakali, pa cijeli mandat bi proveli po sudovima,.... :D
Dakle ja te pljunem, oblatim ti cast i narusim profesionalnu reputaciju i ti bi to lezerno iskulirao?

Vecina medijskog reketa ne zavrsi na sudu, ali iz drugog razloga. Skupo je voditit parnice, traje jako dugo i troskovi advokata budu nerijetko veci od cifre koja se ne kraju dobije.
Znam sto zelis reci ali je dovoljno medijski demantovati lazi i reci da je to novinarska zabava,ako imaju osnove neka pravosudni organi rade svoje poslove i gledati svoja posla,....Najbolji demant novinarskim pisanjima su rezultati rada i ralizovani projekti a novinari ce uvijek rovariti i traziti povod da napisu svoje rubrike,....

Stranka moze da ima svog advokata i zastupnika koji ce se tuzakati i vuci po sudovima sto je takode jedno od rjesenja ali samo time dajes hranu novinarima da te vise prate,prozivaju i pljuju jer se oni medusobno solidarisu i potpomazu.

Tuzenje sa novinarima na zapadu je gotovo rijedak slucaj,a oni su oci i usi svega sto se desava u demokratskim zemljama i vlast bih ih najrade ugasila :D .To je losa ali i dobra strana demokratije i slobode govora(pisanja izjavljivanja,itd.)

Ratno huskacke novinare iz devedesetih godina je trebalo procesuirati i prije zlocinaca jer su svojim lazima podstrijekivali i prouzrokovali mnoga nevina stradanja i raspirivali sukobe.

Ova svakodnevna pisanja treba jednostavno ignorisati i raditi svoj posao,....

Savjet izbjegavati rat sa novinarima jer je nepopularno i kontraproduktivno,....... :thumbup:
Last edited by Bosnolog on 26/10/2011 22:44, edited 1 time in total.
klixober

#2852 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote: gadi mi se to sto medju vama koji pljujete po senadu zdusno braneci stranku, sigurno ima onih koji su bili na prikupljanju para za isplatu kazne koju su e-novine morale platiti po tuzbi nemanje k. pod parolom 'Tuzi mene jade', gadi mi se sto su isti jebali majku nemanji kad je tuzio nikolaidisa, a sad rezimski pjene i govore 'neka ga tuze, neka mu uzmu sve!' i, znam ja to sto ti meni objasnjavas za zakon u Norveskoj, ali da je takav zakon bio tamo, tom donosiocu zakona bi to bilo posljednje sto je donio i nikada ga vise ne bi bilo u politickom zivotu!
:-) :-) :-)

Logikom poređenja ove tužbe sa Nemanjinom, znači da bi i živog Ristu Đogu trebalo podržati protiv kada bi mu počele stizati tužbe.

Novinari imaju pravo pisati, ali i oštećeni ih imaju pravo tužiti. Na kraju će ravnogorski pokret četnika skupiti pare Nemanji ako izgubi parnicu, mi ćemo skupiti Nikolaidisu i e-novinama, a SB-u će vjerovatno na poskoku otvoriti račun. :D

Malo šale nije na odmet. Sistem je takav kakav je, nije savršen ali valja ga poštovati dok ne stvorimo bolji i sud će dati konačnu odluku ko je u pravu.
stochar

#2853 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:
stochar wrote: gadi mi se to sto medju vama koji pljujete po senadu zdusno braneci stranku, sigurno ima onih koji su bili na prikupljanju para za isplatu kazne koju su e-novine morale platiti po tuzbi nemanje k. pod parolom 'Tuzi mene jade', gadi mi se sto su isti jebali majku nemanji kad je tuzio nikolaidisa, a sad rezimski pjene i govore 'neka ga tuze, neka mu uzmu sve!' i, znam ja to sto ti meni objasnjavas za zakon u Norveskoj, ali da je takav zakon bio tamo, tom donosiocu zakona bi to bilo posljednje sto je donio i nikada ga vise ne bi bilo u politickom zivotu!

Logikom poređenja ove tužbe sa Nemanjinom, znači da bi i živog Ristu Đogu trebalo podržati protiv kada bi mu počele stizati tužbe.

Novinari imaju pravo pisati, ali i oštećeni ih imaju pravo tužiti.
Na kraju će ravnogorski pokret četnika skupiti pare Nemanji ako izgubi parnicu, mi ćemo skupiti Nikolaidisu i e-novinama, a SB-u će vjerovatno na poskoku otvoriti račun. :D

Malo šale nije na odmet. Sistem je takav kakav je, nije savršen ali valja ga poštovati dok ne stvorimo bolji i sud će dati konačnu odluku ko je u pravu.
naravno, imaju ih pravo tuziti, a ne prijetiti nekakvim istragama zloupotrebljavajuci polozaj, to cijelo vrijeme govorim, a vi se drzite Zlayinog poucka: Ne pise kako je napisano vec kako ja kazem, hah, malo sale nije na odmet...

p.s.risto djogo da je ostao zhiv, cekala bi ga kazna u Haagu, poput onog lika iz Ruande koji je osudjen zbog poziva na ubistva, i on je ovdje potpuno neuporediv...
Last edited by stochar on 26/10/2011 22:44, edited 1 time in total.
madner

#2854 Re: SDP

Post by madner »

Ne nije to ta matrica. Matrica nezavisnih medija je takva da kada nesto objave to nesto MORA imati posljedice, ili za njih ili za one koju su uhvaceni na dijelu. Samo kod nas, gdje su mediji kvazi slobodni, a u stvari nemaju svoj intergritet se moze sve objaviti i da ne bude nikom nista. Onda ti mediji vise nisu korektiv, jer niko im vise ne vjeruje. Mahalska prica samo tiskana na malo masnijem papiru. Ponavljam ovo bi moralo na sud, da baci ljagu na SB ili na ministra.

Dodik je Bakira tuzio za narusavanje ugleda i casti, nije ga nikad tuzio zbog konkretnih priloga. Vjerovatno zato sto zna da ne bi mogao oboriti navode. I cak i podrzavam Dodika, jer ne zelim da mi Bakiraga kaze ko je kriminalna hobotnica, zelim prilog sa faktima, pa cu sam odluciti. Ovo ne znaci da ne podrzavam 60 minuta, mislim da je emisija koja je uradila jako puno jako dobrih stvari.

I kada navodis te primjere, Feral je svojevremeno tuzio udruzenje Novinara Hrvatske i to zbog "iznosenja pogresnih informacija".
klixober

#2855 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
komeba wrote:

Novinari imaju pravo pisati, ali i oštećeni ih imaju pravo tužiti.
Na kraju će ravnogorski pokret četnika skupiti pare Nemanji ako izgubi parnicu, mi ćemo skupiti Nikolaidisu i e-novinama, a SB-u će vjerovatno na poskoku otvoriti račun. :D

naravno, imaju ih pravo tuziti, a ne prijetiti nekakvim istragama zloupotrebljavajuci polozaj, to cijelo vrijeme govorim, a vi se drzite Zlayinog poucka: Ne pise kako je napisano vec kako ja kazem, hah, malo sale nije na odmet...
Kao što novinar zloupotrijebi položaj da u javnost plasira laž, tako valjda i neko drugi zloupotrijebi. Ako je zloupotrijebljen položaj na štetu novinara, on ima jednako pravo za podizanje tužbe. Krajnja instanca je sud koji će odlučiti ko je u pravu, sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
hercegovac_pravi

#2856 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

stochar wrote:
sta onda? uzme fino tekst, podnese tuzbu, dokaze da navodi nisu tacni, i dobije tuzbu. vrlo jednostavno, ne vidim zasto pokretati istragu i zloupotrebljavati polozaj, kad ima instrumente. ili se mozda boji da neke stvari nece moci dokazati jer su tacne i ovaj mozda za njih ima neki papir kao dokaz?
Vodis se tezom "kriv je dok on ne dokaze da je nevin"... :-)
Naveo sam ti primjer jednog od najuglednijih svjetskih novinara Dan Rather i njegove sudbine nakon iznosenja lazi...zasto bi SB bila izuzetak? Kad se vec pozivamo na slobodu medija, onda da se malo osvrnemo i na njihovu odgovornost.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2857 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

hercegovac_pravi wrote: Kad se vec pozivamo na slobodu medija, onda da se malo osvrnemo i na njihovu odgovornost.
Sve ovako pišete isto i kad nije SDP u pitanju :D Principijelnost i jednaki aršini odlikuju prave omladince :thumbup:
stochar

#2858 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:Ne nije to ta matrica. Matrica nezavisnih medija je takva da kada nesto objave to nesto MORA imati posljedice, ili za njih ili za one koju su uhvaceni na dijelu. Samo kod nas, gdje su mediji kvazi slobodni, a u stvari nemaju svoj intergritet se moze sve objaviti i da ne bude nikom nista. Onda ti mediji vise nisu korektiv, jer niko im vise ne vjeruje. Mahalska prica samo tiskana na malo masnijem papiru. Ponavljam ovo bi moralo na sud, da baci ljagu na SB ili na ministra.

Dodik je Bakira tuzio za narusavanje ugleda i casti, nije ga nikad tuzio zbog konkretnih priloga. Vjerovatno zato sto zna da ne bi mogao oboriti navode. I cak i podrzavam Dodika, jer ne zelim da mi Bakiraga kaze ko je kriminalna hobotnica, zelim prilog sa faktima, pa cu sam odluciti. Ovo ne znaci da ne podrzavam 60 minuta, mislim da je emisija koja je uradila jako puno jako dobrih stvari.

I kada navodis te primjere, Feral je svojevremeno tuzio udruzenje Novinara Hrvatske i to zbog "iznosenja pogresnih informacija".
sad i dodika podrzavate samo da bi ispalo da je SDP-ov ministar u pravu... vidim da cu po 1000 puta morati ponoviti:

tuzba je legitimno pravo, i Budimlic je mogao tuziti SB za klevetu. pokretanje istrage protiv novinara zbog pisanja je ilegalno od 1999., a kleveta je dekriminalizirana 2002., tako da je i samo spominjanje pokretanja istrage zbog teksta o ministru bahatost i zloupotreba polozaja! kazes, "dodik je bakira tuzio za narusavanje ugleda i casti"? e, pa vidi ovo:

U dopisu se, među ostalim, navodi kako je istraga pokrenuta u „cilju zaštite zakonitosti rada i ugleda ministarstva…”

slicno, zar ne?

a, procitaj malo tekstove o presudi u dodikovu korist, fino se kaze:

U obrazloženju presude, između ostalog, navodi se da je tužilac u vrijeme emitovanja neistinitih informacija vršio javnu funkciju predsjednika Vlade RS, da u vrijeme glavne rasprave obavlja funkciju predsjednika RS na koje je izabran neposredno od građana Republike Srpske, te da se može pouzdano zaključiti da su objavljene infomaciji putem televizije kao medija koji je dostupan masovnoj javnosti teško povrijedile njegov ugled u sredini u kojoj živi, gdje on očigledno uživa ugled u javnosti potvrđen povjerenjem birača tj. građana, zbog čega su tužbeni zahtjevi postavljeni u ovim tužbama usvojeni, na osnovu člana 11. Zakona o zaštiti od klevete.

znaci, sud kazao da je objavljena netacna informacija, i to u konkretnoj emisiji od 28. januara. znaci, bakir lazhe, dodik good guy? haj' nek sam i to dozivio da me neko ko se smatra socijaldemokratom u to ubjedjuje...

mozda nisu tacne sve informacije u onom tekstu, ali da nisu sve netacne meni govori i cinjenica da ovaj nije tuzio vec je isao na istragu u kojoj bi koristio policiju kao svoj instrument, bez potrebe dokazivanja bilo cega, modro...
klixober

#2859 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:pokretanje istrage protiv novinara zbog pisanja je ilegalno od 1999., a kleveta je dekriminalizirana 2002., tako da je i samo spominjanje pokretanja istrage zbog teksta o ministru bahatost i zloupotreba polozaja!
Ako je tako, Avdić tuži Budimlića i riješen problem.
Osim tako nije tako...

Ovo na forumu je presipanje iz šupljeg u prazno, za takve sporove i služe sudovi odluče ko je u pravu.
hercegovac_pravi

#2860 Re: SDP

KatarinaKosaca wrote:
hercegovac_pravi wrote: Kad se vec pozivamo na slobodu medija, onda da se malo osvrnemo i na njihovu odgovornost.
Sve ovako pišete isto i kad nije SDP u pitanju :D Principijelnost i jednaki aršini odlikuju prave omladince :thumbup:
Bas kao i vi kad je SDP u pitanju....Principijalnost i jednaki arsini odlikuju prave "kriticare" :thumbup:
stochar

#2861 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:
stochar wrote:pokretanje istrage protiv novinara zbog pisanja je ilegalno od 1999., a kleveta je dekriminalizirana 2002., tako da je i samo spominjanje pokretanja istrage zbog teksta o ministru bahatost i zloupotreba polozaja!
Ako je tako, Avdić tuži Budimlića i riješen problem.
Osim tako nije tako...

Ovo na forumu je presipanje iz šupljeg u prazno, za takve sporove i služe sudovi odluče ko je u pravu.
to bi vjerujem bio prvi slucaj da neko tuzi drzavu zbog pokretanja istrage, zloupotreba polozaja je nesto sto nadlezni organi rjesavaju po sluzbenoj duznosti, kao sto je reagovalo i udruzenje BH Novinari koje je reagovalo i u slucajevima koje sam vec spominjao. znaci:

Smatrajući da je postupkom ministra Muhameda Budimlića na najgrublji način narušena sloboda medijskog izvještavanja, te izvršen politički i institucionalni pritisak na urednike Slobodne Bosne, BH Novinari će zatražiti od nadležnih policijskih organa Kantona Sarajevo da odbace zahtjev za krivičnom istragom u ovom slučaju.

Isto tako, o pokušaju krivičnog sankcioniranja novinara zbog njihovih tekstova BH Novinari će obavijestiti nadležne domaće i međunarodne organizacije zadužene za slobodu izražavanje, kao i institucije odgovorne za zakonit i transparentan rad policijskih struktura u BiH.

mislim da senad nema potrebe nesto dalje raditi, udruzenje je reagovalo na legalan nacin, ocijenili to politickim i institucionalnim pritiskom, zatrazili od policije povlacenje mjera, i o svemu obavijestiti nadležne domaće i međunarodne organizacije zadužene za slobodu izražavanje, kao i institucije odgovorne za zakonit i transparentan rad policijskih struktura u BiH. ne vidim zasto bi senad nekoga tuzio. a, budimlicu i dalje ostaje pokretanje tuzbe na nadleznom sudu, vrlo jednostavno.
madner

#2862 Re: SDP

Post by madner »

Jos sam ti ljepo objasnio. Dakle sasvim polako za jeftina mjesta. Dodik nije uspio nikad oboriti niti jedan navod. Ni za korupciju, ni za nepotizam, ni za cinjenice koje su iznesene. Uspjeo je dokazati da ga je Bakir pljuvao. Sto je stilsko pitanje a ne sustinsko. Ne svidja mi se Bakirov stil.
Razlika je sto su se Bakirovi navodi mogli provjeriti, sto je isti imao sustinu. Da su pepeljare bile jeftinije, to bi Dodole mogao lako dokazati.

Mislim da nije opste tako tesko razumiti sta pisem, cemu ovo bjezanje od sustine?

I jos jednom, ministar ne moze izmisliti clan u krivicnom zakonu. Dakle cijela teorija SB je kontradiktorna a ti na osnovu iste iznosis zakljucke.
stochar

#2863 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:Jos sam ti ljepo objasnio. Dakle sasvim polako za jeftina mjesta. Dodik nije uspio nikad oboriti niti jedan navod. Ni za korupciju, ni za nepotizam, ni za cinjenice koje su iznesene. Uspjeo je dokazati da ga je Bakir pljuvao. Sto je stilsko pitanje a ne sustinsko. Ne svidja mi se Bakirov stil.
Razlika je sto su se Bakirovi navodi mogli provjeriti, sto je isti imao sustinu. Da su pepeljare bile jeftinije, to bi Dodole mogao lako dokazati.

Mislim da nije opste tako tesko razumiti sta pisem, cemu ovo bjezanje od sustine?

I jos jednom, ministar ne moze izmisliti clan u krivicnom zakonu. Dakle cijela teorija SB je kontradiktorna a ti na osnovu iste iznosis zakljucke.
a donijece ih vjerujem i sve institucije koje je udruzenje BH Novinari obavijestilo o ovom nezapamcenom slucaju u kojem je, citiram: "na najgrublji način narušena sloboda medijskog izvještavanja, te izvršen politički i institucionalni pritisak na urednike Slobodne Bosne".

i, ne vidim ja to pljuvanje nigdje u obrazlozenju presude dodo-zaista, vidim 'iznosenje netacnih informacija', a kad mu je svaka druga 'laktaski bandit, kriminalac i lopov' onda je nekome ko (nazalost) nema ni jednu presudu koja bi to dokazala lako na sudu dobiti. isto k'o sto bi bilo lako budimlicu dobiti SB, u slucaju da je bas sve u onom tekstu netacno... kvaka je sto bi bar jedna dokazana tvrdnja iz onog teksta bila 'narusavanje ugleda ministarstva', pa bi to malo zakomplikovalo cijelu zajebanciju...
Last edited by stochar on 26/10/2011 23:14, edited 1 time in total.
klixober

#2864 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:ne vidim zasto bi senad nekoga tuzio. a, budimlicu i dalje ostaje pokretanje tuzbe na nadleznom sudu, vrlo jednostavno.
Pa ako je toliko siguran da je Budimlić prekršio zakon, trebao bi ga tužiti. Ja bih bar tako uradio da neko prekrši zakon na moju štetu.

Ali, ponavljam - ili Budimlić ipak nije prekršio zakon kao što iz SB tvrde...

Meni to izgleda kao slučaj Borjane Krišto kada je podnijela zahtjev ustavnom sudu da se ocijeni ustavnost formiranja vlade, pa kada je skontala da će ustavni sud presuditi da je vlada formirana prema ustavnim odredbama, povukla taj zahtjev. I sada se HDZ razbacuje frazama kako je vlada formirana nelegalno, a nisu dopustili sudu da ocijeni legalnost.

Zato me boli ćošak šta su Avdić, Budimlić, ili iz udruženja novinara poručili - jedino je sud mjerodavan da ocijeni legalnost, zakonitost i osnovanost tužbe.
stochar

#2865 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:
stochar wrote:ne vidim zasto bi senad nekoga tuzio. a, budimlicu i dalje ostaje pokretanje tuzbe na nadleznom sudu, vrlo jednostavno.
Pa ako je toliko siguran da je Budimlić prekršio zakon, trebao bi ga tužiti. Ja bih bar tako uradio da neko prekrši zakon na moju štetu.

Meni to izgleda kao slučaj Borjane Krišto kada je podnijela zahtjev ustavnom sudu da se ocijeni ustavnost formiranja vlade, pa kada je skontala da će ustavni sud presuditi da je vlada formirana prema ustavnim odredbama, povukla taj zahtjev. I sada se HDZ razbacuje frazama kako je vlada formirana nelegalno, a nisu dopustili sudu da ocijeni legalnost.

Zato me boli ćošak šta su Avdić, Budimlić, ili iz udruženja novinara poručili - jedino je sud mjerodavan da ocijeni legalnost, zakonitost i osnovanost tužbe.
vidis, ti bi tako uradio, i ja bih, i zato mi nije jasno zasto isto nije uradio i budimlic, vec se daje nalog za pokretanje istrage sto mi nekako suludo ako neko vjeruje da je full ispravan. da sutra neko npr. napise da ja nemam kitu, otis'o bih na sud, pokaz'o materijalni dokaz koji to opovrgava i dobio ga, pis ov kejk!
hercegovac_pravi

#2866 Re: SDP

stochar wrote:
komeba wrote:

vidis, ti bi tako uradio, i ja bih, i zato mi nije jasno zasto isto nije uradio i budimlic, vec se daje nalog za pokretanje istrage sto mi nekako suludo ako neko vjeruje da je full ispravan. da sutra neko npr. napise da ja nemam kitu, otis'o bih na sud, pokaz'o materijalni dokaz koji to opovrgava i dobio ga, pis ov kejk!
Koliko li ces puta ovo boldano ponoviti prije vec sto i sam povjerujes u to? Shvati da ne postoji nacin (NE POSTOJI NACIN) da se pokrene nelegalna istraga. NE POSTOJI NACIN da se pokrene NELEGALNA ISTRAGA...
NE POSTOJI NACIN da se pokrene NELEGALNA ISTRAGA.
stochar

#2867 Re: SDP

Post by stochar »

samo da podsjetim u pauzi za reklame:

- nemamo drzavnu vlast vise od godinu

- objavljen najgori izvjestaj o napretku ka EU ikad

- po konkurentnosti smo iza svazilenda i etiopije

- federalna vlada od 90 zakona, donijela devet, uz minimalan procenat donesenih mjera bitnih za gradjane, i maksimalan procenat mjera iz oblasti 'kadrovskih pitanja'

- stoje ili idu puzevim korakom radovi na dionicama auto-putevima za sta odavno stoje spremna sredstva

- isto vazi i za sarajevsku obilaznicu koja sutra da se pocne raditi nece biti zavrsena za pet godina, anece se poceti sutra graditi...
hercegovac_pravi

#2868 Re: SDP

Ne zaboravi dodati
Socijala tanka..nikakva
popajic

#2869 Re: SDP

Post by popajic »

Radikalan zaokret
Novinarima u Bosni i Hercegovini, međutim, danas ne visi nad glavom prijetnja odlaska u zatvor zbog klevete, niti plaćanje novčane kazne u državni budžet!

Oba entiteta Bosne i Hercegovine su prije nepune tri godine ( 2002 ) usvojili odvojene, iako u suštini istovjetne, zakone o zaštiti od klevete koji su tu oblast definitivno dekriminalizirali i ovu vrstu suđenja dopustili isključivo u parničnim postupcima.

Više nema, dakle, krivičnih postupaka, nema kazni - ni novčanih a ni zatvorskih i, šta više, u ovim novim zakonima (u daljem tekstu, zbog njihove istovjetnosti, Zakonu) nema ni suđenja za uvredu. Istina, ostala je mogućnost suđenja za uvredu po Zakonu o obligacionim odnosima, koja je i dosad postojala i rijetko se koristila, ali i ta su suđenja u okviru parničnog postupka.
I sad mi ovdje zapjenili zbog nekakvog nekad omiljenog , a sad omrazenog novinara i nekavog ministra koji nije bas na per tu sa zakonom koji je i meni laiku poprilicno jasan.
Zaboli me i za jednog i za drugog - postoji zakon ( kakav - takav) , pa neka presudi u ovom "sudbonosnom " sukobu :-)
klixober

#2870 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
komeba wrote:

Dobro, ali ako Budimlić djeluje u zakonskim okvirima, njegovo je pravo kako će se boriti protiv klevete. Može i napraviti proteste ispred Senadove kuće, to mu isto zakon dopušta.

Znači ovdje se jedino može u pitanje dovesti zakonitost Budimlićevog djelovanja. Ako je nezakonito, neka ga Senad tuži, a ako je zakonito, Senadu nema druge nego da se brani na sudu. I to je to, a ovo šta ćemo mi na forumu reći je klasično palamuđenje jer niko stvarno ne poznaje detalje zakona pa se na kraju sve svodi na odabir strane prema simpatijama.

Iskreno, meni se nimalo ne sviđa Avdićevo pisanje. Riječnik, tendencioznost, vrijeđanje, ponižavanje i degradiranje neistomišljenika kačeći im svakakve atribute, je odavno izašlo izvan svih kodeksa vjerodostojnog novinarstva i postalo je sastavni dio problema ovoga društva. Ali forumaško mišljenje je tek samo to - mišljenje - i sud je jedini mjerodavan da okarakteriše njegovo pisanje.
stochar

#2871 Re: SDP

Post by stochar »

hercegovac, ti zivis u zemlji teletabisa? postoje i nelegalne istrage, i nelegalna prisluskivanja, i montirani procesi, i svasta cime se vlast bavi da unisti neistomisljenike.

helem, da se jos malo vratim na temu, da nas ne banuju zbog off-topica. evo zanimljivog stiva:

recimo, ja mnogo stvari vjerujem Lagumdziji. evo jedna izjava iz vremena kad sam mu vjerovao, nekoliko dana pred izbore:

"SDA i njeni koalicioni partneri su odgovorni za stanje u zemlji!"

mislim da je ovo recenica koja nikada nece izaci iz mode, definitivno. kad god bude na vlasti SDA, i oni koji ih na vlast dovedu bice krivi za stanje u zemlji. evo jos malo isjecaka od 30.08.2010.:

"Tihić je na mjesto premijera postavio Nedžada Brankovića, koji je federalni budžet zavio u crno u toj mjeri da je Federacija BiH bila prinuđena na sklapanje standby aranžmana sa MMFom pod zelenaškim uslovima. I umjesto da objasni građanima BiH zašto je njihovu djecu prodao u bijelo roblje i ko će platiti najveću cijenu vraćanja kredita od 1,2 milijarde eura, Tihić im poručuje da više vjeruju njemu nego svojim praznim novčanicima" navode u SDPu"

hm, ko li je ono poslije dogovar'o nesto s ovima iz MMF-a i prodavao nasu djecu u bijelo roblje?

haj'mo dalje:

Tihić krivi opoziciju za stanje u koje je doveo zemlju u zadnjih osam godina. Čega se pametan stidi, budala se ponosi, navode u SDP-u

opet mi se cini da neki sad krive opoziciju za sve sto nam ne ide, helem, cega se pametan stidi, budala se ponosi...

Uprkos činjenici da su SDA, Tihić i koalicioni partneri uzrok stanja u kojem se nalazimo, tako što su zajedno s partnerima ispunili pet posto onoga što su obećali 2006, najveći neprijatelj SDPa nisu Tihić i ostatak vladajuće koalicije. Naš najveći neprijatelj je stanje u kojem se BiH nalazi. SDPov odgovor na to stanje je pet ključnih rješenja do kojih smo došli zajedno sa hiljadama građana tokom nekoliko stotina održanih skupova. Narod zna da je izostanak kandidature na izborima Tihićev providan pokušaj da izbjegne polaganje računa na isti način na koji izbjegava predočiti javnosti koliko će narodnih para biti potrošeno na izbornu kampanju SDA gdje također slijedi primjer koalicionih partnera. Izostanak Tihićeve kandidature za bilo koju funkciju na ovim izborima je najveće pojačanje koje je SDA mogla dobiti. Logično je da samo takav stranački predsjednik može izjaviti da će "koliko on zna" SDA potrošiti 1,3 miliona KM na predizbornu kampanju. Zbog toga će trećeg oktobra Sulejman Tihić, SDA i koalicioni parmeri biti izloženi sudu obespravljenih radnika, ucijenjenih branitelja BiH, nezaposlenih i propast će na isti način kao što su propale i montirane afere protiv SDPa i njenih čelnika" navode u SDPu.

evo jos jedne univerzalne koja bi se mogla obistiniti vec na narednim izborima: Zbog toga će trećeg oktobra Sulejman Tihić, SDA i koalicioni partneri biti izloženi sudu obespravljenih radnika, ucijenjenih branitelja BiH, nezaposlenih

helem, mozda nece biti treci oktobar, ali ce bti oktobar, a SDA i koalicioni partneri ce, vjerujem, biti izlozeni sudu obespravljenih radnika, ucijenjenih branitelja BiH i nezaposlenih, i propasti kao i afere koje 'koalicioni partneri' sad kao vlast pakuju drugima, slicno kako su ih njima pakovali.
madner

#2872 Re: SDP

Post by madner »

Ali to se nije desilo. Strasni sud gradjana BIH je iskazao je u velikoj mjeri povjerenje SDAu. Da nije, ne bi bili kljucni faktor vladajuce koalicije. Tako da imaju puno pravo reci da imaju podrsku za svoju politiku.
stochar

#2873 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:Ali to se nije desilo. Strasni sud gradjana BIH je iskazao je u velikoj mjeri povjerenje SDAu. Da nije, ne bi bili kljucni faktor vladajuce koalicije. Tako da imaju puno pravo reci da imaju podrsku za svoju politiku.
jedino sto je nakon izbora iz onog saopstenja ostalo konstanta, jeste cinjenica da su "SDA i koalicioni partneri krivi za stanje u zemlji" sto je bio slucaj tad kao i danas, sve ostalo je izgleda bilo 'po zakonu'... jebo te, 15 godina pljujes nacionaliste koji su ujedno i lopovi, i onda koaliras s njima ocekujuci da ce se zbog tebe popraviti. hahahaha, zanimljivo. mislim da se ona stara 's kim si takav si' ipak odnosi na negativan uticaj onih losijih na bolje sto se ovdje izgleda najbolje vidi s obzirom da vidim da su se mnogi "SDA-izirali"...

haj' me sad pitaj sta bih ja uradio na njihovom mjestu...
madner

#2874 Re: SDP

Post by madner »

Pa vec smo ustanovili da im ne mozes oprostiti sto se nisu odlucili za vjecnu opoziciju. :D

Mozes se i na glavu posaditi, ali veliki broj gradjana ove zemlje je glasao za iste stranke kao i 2006. A tebi su najgori novi kolacici. :D
klixober

#2875 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
madner wrote:Ali to se nije desilo. Strasni sud gradjana BIH je iskazao je u velikoj mjeri povjerenje SDAu. Da nije, ne bi bili kljucni faktor vladajuce koalicije. Tako da imaju puno pravo reci da imaju podrsku za svoju politiku.
jedino sto je nakon izbora iz onog saopstenja ostalo konstanta, jeste cinjenica da su "SDA i koalicioni partneri krivi za stanje u zemlji" sto je bio slucaj tad kao i danas, sve ostalo je izgleda bilo 'po zakonu'... jebo te, 15 godina pljujes nacionaliste koji su ujedno i lopovi, i onda koaliras s njima ocekujuci da ce se zbog tebe popraviti. hahahaha, zanimljivo. mislim da se ona stara 's kim si takav si' ipak odnosi na negativan uticaj onih losijih na bolje sto se ovdje izgleda najbolje vidi s obzirom da vidim da su se mnogi "SDA-izirali"...

Možda bi bolje bilo da su pustili nacionalistima da nas još više sjebu i dokrajče ono malo preostale tolerancije i želje za suživotom?
Post Reply