Znam sto zelis reci ali je dovoljno medijski demantovati lazi i reci da je to novinarska zabava,ako imaju osnove neka pravosudni organi rade svoje poslove i gledati svoja posla,....Najbolji demant novinarskim pisanjima su rezultati rada i ralizovani projekti a novinari ce uvijek rovariti i traziti povod da napisu svoje rubrike,....madner wrote:Dakle ja te pljunem, oblatim ti cast i narusim profesionalnu reputaciju i ti bi to lezerno iskulirao?Bosnolog wrote:Mada bih ja na sva ta pisanja bez osnove odgovarao lezerno osporavajuci ih i na tome zavrsio i bez mnogo emocija, jednostavno u demokratskom svijetu kada bi politicari za sve sto novinari napisu i mediji iznesu bez onsove o njima tuzakali, pa cijeli mandat bi proveli po sudovima,....
Vecina medijskog reketa ne zavrsi na sudu, ali iz drugog razloga. Skupo je voditit parnice, traje jako dugo i troskovi advokata budu nerijetko veci od cifre koja se ne kraju dobije.
Stranka moze da ima svog advokata i zastupnika koji ce se tuzakati i vuci po sudovima sto je takode jedno od rjesenja ali samo time dajes hranu novinarima da te vise prate,prozivaju i pljuju jer se oni medusobno solidarisu i potpomazu.
Tuzenje sa novinarima na zapadu je gotovo rijedak slucaj,a oni su oci i usi svega sto se desava u demokratskim zemljama i vlast bih ih najrade ugasila
Ratno huskacke novinare iz devedesetih godina je trebalo procesuirati i prije zlocinaca jer su svojim lazima podstrijekivali i prouzrokovali mnoga nevina stradanja i raspirivali sukobe.
Ova svakodnevna pisanja treba jednostavno ignorisati i raditi svoj posao,....
Savjet izbjegavati rat sa novinarima jer je nepopularno i kontraproduktivno,.......