Pripreme teksta i glasnije spominjanje zakona pred opcinske izbore, usvajanje sredinom ili krajem 2013., ovisno o tome koliko SDA bude "inzistirala" na "demokratizaciji" zakona.LeonardoAC wrote:... o oduzimanju opljačkane imovine ?
Nikšić & Co su bili prilično grlati... danas niko ni da spomene
Vlada FBiH (2011 - .........?)
- Prpa.ba
#2851 Re: 'oće 'l taj zakon ?
- LeonardoAC
#2852 Re: 'oće 'l taj zakon ?
kako vrijeme prolazi, sve više se vidi koliko su oni šuplju pucali za široke narodne mase... o ovome su šupljirali ponajviše. Glasnije spominjanje pred opcinske izbore !? Mislim da im neće baš odgovarati glasnije spominjanje pred općinske izbore, i nisam baš siguran da će se dobro provesti nastave li ovako.. al' hajdPrpa.ba wrote:Pripreme teksta i glasnije spominjanje zakona pred opcinske izbore, usvajanje sredinom ili krajem 2013., ovisno o tome koliko SDA bude "inzistirala" na "demokratizaciji" zakona.LeonardoAC wrote:... o oduzimanju opljačkane imovine ?
Nikšić & Co su bili prilično grlati... danas niko ni da spomene![]()
Vjerovatna "sitnija" izmjena ukljucivati ce izbacivanje dijela u kojem teret dokazivanja porijekla imovine lezi na optuzenom, sto je u sustini jedina korisna/dobra stvar u citavoj prici oko ZONSI-ja; ostatak "efekata ZONSI-ja" koje je SDP promovirao u predizbornoj je suplja za siroke narodne mase.
-
VjecitiStudent
#2853 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Najnovija greatest shits kolekcija federalnog premijera
Vanredno stanje, a premijer nam ide na vikend kuci, jos trosi dragocjene resurse CZ-ahttp://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... irati.html
Federalni premijer Nermin Nikšić jučer je na svojoj koži osjetio zašto je u ovakvoj, izuzetno teškoj situaciji, dok se BiH nalazi zarobljena pod snijegom, potreban angažman svih raspoloživih snaga i infrastrukture kako bi bili spašeni ljudski životi.
Nikšić je jučer, naime, imao velikih problema da se vozilom iz Konjica probije do Sarajeva. Njegov pokušaj da osobnim putničkim vozilom dođe do glavnog grada BiH, negdje na području planine Ivan završio se neuspjehom. Poslije toga, Nikšić je terencem Civilne zaštite transportiran do Sarajeva.
Stab CZ je radio toliko intenzivno da su prvi sastanak imali tek jucer, cekali su premijera da se vrati sa vikenda.Treba nam plan
U intervjuu za naš list premijer Nikšić ocijenio je da je radom Federalnog štaba civilne zaštite, ipak, zadovoljan. Na naš upit da li je sve pravovremeno poduzeto, s obzirom na to da je država tokom petka i subote bila u potpunom kolapsu, Nikšić je kazao da se "uvijek može reći da je moglo biti bolje".
- Na okolnosti koje su uslovljene padavinama, ne može se utjecati. Štab je radio vrlo intenzivno i imao je stalnu komunikaciju. U zavisnosti od toga su angažirane potrebne snage za prevazilaženje postojećeg stanja.
Zar takvi planovi nisu trebali biti odavno napravljeni???Dojam je da su na pojedinim dijelovima države građani bili prepušteni sami sebi...
- Kada imate padavine, dok se probijate kroz snijeg i dok ga čistite, teško se mogu stvoriti neki idealni uslovi. Nekakve komunikacije ipak se uspostavljaju. Ako od mene tražite da dam neku ocjenu, mislim da je Štab zaista uložio ogromne napore i da su ljudi dali maksimum od sebe. Mi u ovom trenutku moramo angažirati sva raspoloživa materijalna sredstva za novi val najavljenih padavina.
Zabrinjavajuće su i najave iz "Elektroprivrede BiH" o postepenom nestajanju zaliha uglja termoelektranama.
- Svakako nam treba plan snabdijevanja termoelektrana, zatim iskorištivanja starih zaliha. Uložit ćemo maksimalne napore da stvorimo uslove da ne bi došlo do neželjene situacije. Tamo gdje su locirani rudnici, koliko-toliko se može odvijati komunikacija. Rudarima je otežan posao vađenja uglja, ali ovi ljudi će, siguran sam, pokazati izuzetan osjećaj odgovornosti i samopožrtvovanja. Kao i do sada.
Koje firme Premijeru? Ima li kakve kazne za njih, vanredno stanje vam daje SVA potrebna ovlastenja!Plaćanje troškova
Informacije s terena govore da na čišćenju glavnih putnih pravaca nema dovoljnog angažmana građevinskih firmi. Kako to komentirate?
- Mi smo svojom odlukom omogućili da Civilna zaštita procijeni koliko njih je potrebno angažirati, bez obzira na razna uslovljavanja. Poznato je da postoje neke firme koje ucjenjuju, koje ne žele angažirati svoju operativu, jer traže da se to posebno plati. U situaciji kada se donese odluka o proglašavanju stanja prirodne nesreće, svakako da se plaća rad, ali to nije ekonomska cijena, nego se plaćaju osnovni troškovi koje firme imaju, a to podrazumijeva trošak amortizacije, goriva, eventualno dnevnica za radnike. Postoji, međutim, zakonska mogućnost da se svi mobiliziraju, ali treba i znati kako se ko odnosi u ovoj situaciji kada nam je svima neophodna saradnja i solidarnost.
Ima li Hercegovine i iza Jablanice i Mostara? Sta je sa Neumom gdje struje nema vec danima?Ljudi se teško snalaze u Hercegovini
Šta je s Hercegovinom? Kako pomoći da se prevaziđe kritična situacija u Mostaru i okolici?
- Zaista je na potezu Jablanica - Mostar kritično. Tu godinama nije bilo nikakvih padavina, a kamoli ovakvih, pa je razumljivo da se ljudi teško snalaze. Dobro je da se već organiziranije pristupa prevazilaženju krizne situacije. Problem prave lavine, snježni nanosi i vjetar. Kada očistite put, ne znate kada će doći do nove lavine i snježnih nanosa.
- nosara
#2854 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zar federacija ima vladu i premijera...?VjecitiStudent wrote:Najnovija greatest shits kolekcija federalnog premijera
Vanredno stanje, a premijer nam ide na vikend kuci, jos trosi dragocjene resurse CZ-ahttp://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... irati.html
Federalni premijer Nermin Nikšić jučer je na svojoj koži osjetio zašto je u ovakvoj, izuzetno teškoj situaciji, dok se BiH nalazi zarobljena pod snijegom, potreban angažman svih raspoloživih snaga i infrastrukture kako bi bili spašeni ljudski životi.
Nikšić je jučer, naime, imao velikih problema da se vozilom iz Konjica probije do Sarajeva. Njegov pokušaj da osobnim putničkim vozilom dođe do glavnog grada BiH, negdje na području planine Ivan završio se neuspjehom. Poslije toga, Nikšić je terencem Civilne zaštite transportiran do Sarajeva.
Stab CZ je radio toliko intenzivno da su prvi sastanak imali tek jucer, cekali su premijera da se vrati sa vikenda.Treba nam plan
U intervjuu za naš list premijer Nikšić ocijenio je da je radom Federalnog štaba civilne zaštite, ipak, zadovoljan. Na naš upit da li je sve pravovremeno poduzeto, s obzirom na to da je država tokom petka i subote bila u potpunom kolapsu, Nikšić je kazao da se "uvijek može reći da je moglo biti bolje".
- Na okolnosti koje su uslovljene padavinama, ne može se utjecati. Štab je radio vrlo intenzivno i imao je stalnu komunikaciju. U zavisnosti od toga su angažirane potrebne snage za prevazilaženje postojećeg stanja.
Zar takvi planovi nisu trebali biti odavno napravljeni???Dojam je da su na pojedinim dijelovima države građani bili prepušteni sami sebi...
- Kada imate padavine, dok se probijate kroz snijeg i dok ga čistite, teško se mogu stvoriti neki idealni uslovi. Nekakve komunikacije ipak se uspostavljaju. Ako od mene tražite da dam neku ocjenu, mislim da je Štab zaista uložio ogromne napore i da su ljudi dali maksimum od sebe. Mi u ovom trenutku moramo angažirati sva raspoloživa materijalna sredstva za novi val najavljenih padavina.
Zabrinjavajuće su i najave iz "Elektroprivrede BiH" o postepenom nestajanju zaliha uglja termoelektranama.
- Svakako nam treba plan snabdijevanja termoelektrana, zatim iskorištivanja starih zaliha. Uložit ćemo maksimalne napore da stvorimo uslove da ne bi došlo do neželjene situacije. Tamo gdje su locirani rudnici, koliko-toliko se može odvijati komunikacija. Rudarima je otežan posao vađenja uglja, ali ovi ljudi će, siguran sam, pokazati izuzetan osjećaj odgovornosti i samopožrtvovanja. Kao i do sada.
Koje firme Premijeru? Ima li kakve kazne za njih, vanredno stanje vam daje SVA potrebna ovlastenja!Plaćanje troškova
Informacije s terena govore da na čišćenju glavnih putnih pravaca nema dovoljnog angažmana građevinskih firmi. Kako to komentirate?
- Mi smo svojom odlukom omogućili da Civilna zaštita procijeni koliko njih je potrebno angažirati, bez obzira na razna uslovljavanja. Poznato je da postoje neke firme koje ucjenjuju, koje ne žele angažirati svoju operativu, jer traže da se to posebno plati. U situaciji kada se donese odluka o proglašavanju stanja prirodne nesreće, svakako da se plaća rad, ali to nije ekonomska cijena, nego se plaćaju osnovni troškovi koje firme imaju, a to podrazumijeva trošak amortizacije, goriva, eventualno dnevnica za radnike. Postoji, međutim, zakonska mogućnost da se svi mobiliziraju, ali treba i znati kako se ko odnosi u ovoj situaciji kada nam je svima neophodna saradnja i solidarnost.
Ima li Hercegovine i iza Jablanice i Mostara? Sta je sa Neumom gdje struje nema vec danima?Ljudi se teško snalaze u Hercegovini
Šta je s Hercegovinom? Kako pomoći da se prevaziđe kritična situacija u Mostaru i okolici?
- Zaista je na potezu Jablanica - Mostar kritično. Tu godinama nije bilo nikakvih padavina, a kamoli ovakvih, pa je razumljivo da se ljudi teško snalaze. Dobro je da se već organiziranije pristupa prevazilaženju krizne situacije. Problem prave lavine, snježni nanosi i vjetar. Kada očistite put, ne znate kada će doći do nove lavine i snježnih nanosa.
-
VjecitiStudent
#2855 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
To ti je nas najnoviji NVO "Vlada", na celu mu je Nermin Niksic.nosara wrote:
Zar federacija ima vladu i premijera...?Za kanton Sarajevo znam da nema, parola je "snadji se", a za federaciju nisam bio siguran... Bas cu se raspitat...
Sta bi sa onim firmama koje utajise porez, zasto se i dalje krije ta lista?
- nosara
#2856 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nesposobni mamlazi bi trebali proglasit neradne dane za sve koji nisu neophodni za opstanak, jer se smijesi raspad el-en sistema... Apeluju na stednju pri -15... Mamlazi nedorasli... 
-
StupskaBitanga
#2857 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Jarane premijer išao kući dok se Federacija smrzava i puca po šavovima i to u Konjic
da neće biti večeras na FTV kako su spašavali premijera
Možda je i on trudan

da neće biti večeras na FTV kako su spašavali premijera
Možda je i on trudan
- Alfons Kauders
#2858 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
falio si namnosara wrote:Nesposobni mamlazi bi trebali proglasit neradne dane za sve koji nisu neophodni za opstanak, jer se smijesi raspad el-en sistema... Apeluju na stednju pri -15... Mamlazi nedorasli...
- nosara
#2859 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ta zastava...Alfons Kauders wrote:falio si namnosara wrote:Nesposobni mamlazi bi trebali proglasit neradne dane za sve koji nisu neophodni za opstanak, jer se smijesi raspad el-en sistema... Apeluju na stednju pri -15... Mamlazi nedorasli...
-
popajic
#2860 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Potencijalna opasnost za Obdarenog da bude hitno pozvan na daleki i dugi putAlfons Kauders wrote:falio si namnosara wrote:Nesposobni mamlazi bi trebali proglasit neradne dane za sve koji nisu neophodni za opstanak, jer se smijesi raspad el-en sistema... Apeluju na stednju pri -15... Mamlazi nedorasli...
-
giovanni galli
- Better Man
#2862 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ako SDP pusti HDZ da uđe u vlastu FBiH, onda SDP treba prekrižiti za sva vremena!
-
sanaman
#2863 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Da li sljedeca JP uplacuju u budzet FBIH?
JP BH Telekom
JP Posta Sarajevo
JP EP BiH
JP HT Mostar
JP HPoste Mostar
JP EP HB
U budzetu za 2012 sam pod kodom 721111 pronasao stavku "Prihodi od dividendi i udjela u profitu u javnim preduzecima i finansijskim institucijama" da li se ova stavka odnosi i na navedena preduzeca...jer je planiran iznos od 130 miliona (nesto mi malo, svega 7% budzeta)?
Ako je to tako, gdje se mogu pronaci pojedinacno podatke koliko koja JP uplacuje u budzet?
JP BH Telekom
JP Posta Sarajevo
JP EP BiH
JP HT Mostar
JP HPoste Mostar
JP EP HB
U budzetu za 2012 sam pod kodom 721111 pronasao stavku "Prihodi od dividendi i udjela u profitu u javnim preduzecima i finansijskim institucijama" da li se ova stavka odnosi i na navedena preduzeca...jer je planiran iznos od 130 miliona (nesto mi malo, svega 7% budzeta)?
Ako je to tako, gdje se mogu pronaci pojedinacno podatke koliko koja JP uplacuje u budzet?
- ultima_palabra
#2864 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Samo BH Telecom čini mi se... nekad zna i HT Mostar ali to je nešto sitno. Od FDS-a isto neku siću ubodu.sanaman wrote:Da li sljedeca JP uplacuju u budzet FBIH?
JP BH Telekom
JP Posta Sarajevo
JP EP BiH
JP HT Mostar
JP HPoste Mostar
JP EP HB
Za tačne podatke moraš naći odluke skupština navedenih firmi.
- vivaldi
#2865 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
sanaman wrote:Da li sljedeca JP uplacuju u budzet FBIH?
JP BH Telekom
JP Posta Sarajevo
JP EP BiH
JP HT Mostar
JP HPoste Mostar
JP EP HB
Mislim da oni imaju neke posebne racune u bankama - ne idu sva sredstva u budzet.
- madner
#2866 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pa dobit se isplacuje na kraju godine a FBiH ima pravo na istu kao i svaki drugi dionicar. EPBiH je proteklih godina uvijek bila blizu nule, uglavnom jer su ulagali i tako nisu imali sta uplacivat u budzet. Prosle godine je planirano 130 miliona i uplaceno oko 250 od svih preduzeca.
- brzica
#2867 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ne idu sva sredstva u proračun, imaju i obvezu ostavljati rezervu u
visini mislim 15 ili 25% osnivačkog kapitala.
A i može se ulagati dobit u stalna sredstva, u povećanje kapitala i sl.
Ovisi od politike Vlade.
visini mislim 15 ili 25% osnivačkog kapitala.
A i može se ulagati dobit u stalna sredstva, u povećanje kapitala i sl.
Ovisi od politike Vlade.
-
Ponosan
#2868 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
slazem se! HDZ je najveci kocinicar u zadnjih 20 godina,ukratko oni su sprijecili svaki brzi razvoj Federacije! jer su ortodoksni nacio-fasisti a sa takvim budaletinama nista pozitivno ne mozes napraviti,zato je svoje utociste HDZ i nasao u Dodiku,jer su u princupu isti,jedina razlika je sto HDZ nije u vlasti u FBIH i sto ce to za njih na kraju biti kobno,za par godina ih nigdje nece biti...ili ce biti neka minorna nacionalisticka Hrvatska stranka.... HDZ je glavni krivac zasto Hercegovina nije dobila autocestu,jer su im politika i njihovi uskostranacki interesi bili prioritet u opstrukciji bilo cega,u ovom slucaju autoceste..sa takvim ljudima ne mozes napredovati,jer oni koce i sebe i druge,zato i jesu sada opozicija,pa neka tamo laprdaju koliko god hoce...SDP ni po koju cjenu ne smije pristati na njihove ultimatume! oni su fina opozicija,tu treba i da ostanu!Better Man wrote:Ako SDP pusti HDZ da uđe u vlastu FBiH, onda SDP treba prekrižiti za sva vremena!
-
udrch
#2869 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ako ovo što Draganče priča ne bude zajebancija, ja ću molotovljevim kotelima da počastim centrale SDA i SDP-a..
- nosara
#2870 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zasto sda...?udrch wrote:Ako ovo što Draganče priča ne bude zajebancija, ja ću molotovljevim kotelima da počastim centrale SDA i SDP-a..
-
udrch
#2871 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zašto SDP?nosara wrote:Zasto sda...?udrch wrote:Ako ovo što Draganče priča ne bude zajebancija, ja ću molotovljevim kotelima da počastim centrale SDA i SDP-a..
- Corto Maltese
#2872 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Valjda zato što je pobjednik?udrch wrote:Zašto SDP?nosara wrote:Zasto sda...?udrch wrote:Ako ovo što Draganče priča ne bude zajebancija, ja ću molotovljevim kotelima da počastim centrale SDA i SDP-a..
- madner
#2873 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pusti covjeka da sanjaudrch wrote:Ako ovo što Draganče priča ne bude zajebancija, ja ću molotovljevim kotelima da počastim centrale SDA i SDP-a..
- nosara
#2874 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
I jednim i drugim je dovoljno fasadiranje govnima... Apriori... To je njihov nivo...udrch wrote:Zašto SDP?nosara wrote:Zasto sda...?udrch wrote:Ako ovo što Draganče priča ne bude zajebancija, ja ću molotovljevim kotelima da počastim centrale SDA i SDP-a..
-
VjecitiStudent
#2875 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Prema izvjestaju Federalne CZ u Mostaru i Neumu su samo "manji kvarovi na elektro-distributivnoj mrezi"
http://www.fbihvlada.gov.ba/redovni_izvjestaj.pdf
Ko i obicno, Federalna Vlada ruzicaste boje ima u izobilju.
http://www.fbihvlada.gov.ba/redovni_izvjestaj.pdf
Ko i obicno, Federalna Vlada ruzicaste boje ima u izobilju.