Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
otherside

#2851 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

CherryLips wrote:Ma ja bih najsretnija bila da nista ne moram piti,da ne moram misliti hoce li ista od ovoga imati uticaj na dijete,a opet ne usudjujem se na svoju ruku bilo sta poduzeti u smislu prekidanja terapije...u petak sam bila sludjena sto od sikiracije i straha,a onda nakon svega i od tih tableta...nadati se najboljem,drugo mi ne preostaje...
moja rodica je prelezala cijelu trudnocu, od toga pola u bolnici, u organizam je unijela giniprala kilama, sto tableta, sto infuzija....apaurin 2-3 puta svaki dan...
rodila je u terminu preslatkog djecaka koji je sad pravi harambasa :-D
ne sekiraj se, bice to sve ok...samo miruj i razmisljaj pozitivno.
divanovic (joj sto mu se stuca danas) :D mi je rekao da stres najveci neprijatelj trudnoce.
duboka_misao

#2852 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

otherside wrote:
duboka_misao wrote:Masic ce se Mozda vratiti u septembru to mi je rekao pouzdani mahalski izvor, a ja koje sam srece tek kod masica dodjem on da otkaz, prebacim se kod doktorice Aide ona isto mora na naku operaciju nema je mjesec dva, sad kontam kod Nakasa ako i njega uhvatim.
ako masic ostane do pocetka oktobra, imas od mene mustuluk :D
aida ne radi, otisla je na operaciju :(
radi nakas, bice navala :D
nakas je na godisnjem bio, neznam jel se vratio sad nekada, PIk ja prva! :D
LaCici

#2853 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Koliko ja znam dr Masic je od utorka poceo raditi u MUP-ovoj ambulanti. Samo da dodam da je informacija od samog doktora, znaci nije rekla kazala. :wink:
Alhemicarkaa

#2854 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

CherryLips wrote:Ma ja bih najsretnija bila da nista ne moram piti,da ne moram misliti hoce li ista od ovoga imati uticaj na dijete,a opet ne usudjujem se na svoju ruku bilo sta poduzeti u smislu prekidanja terapije...u petak sam bila sludjena sto od sikiracije i straha,a onda nakon svega i od tih tableta...nadati se najboljem,drugo mi ne preostaje...
Ja sam sebi napravila raspored kad koju tabletu pijem, ovu uzmeš u 11, pa za sat drugu, pa slijedeća doza opet to, ali druga kombinacija. Pila sam gynipral, isoptin i apaurin. Jedan isoptin sam mjenjala sa apaurinom. Znam da sam prebrojala da sam dnevno uzimala 12 tableta. Meni su govorili da gynipral zatvara rodnicu i kod poroda pukneš ko kokica. Ja se otvorila ni vodenjak nije pukao, ni kontrakcije krenule. Završila sa tri šava, rodila u 10 minuta. Curicu sad doveli sa pregleda (četri i po mjeseca), doktorica nije mogla da vjeruje kako ima dobre motoričke funkcije, ide ispred svog uzrasta, naročito joj je to nevjerovatno s obzirom da i kilažom ide ispred svog uzrasta :lol: Ona već pokušava da sjedi, kaže doktorica nemojte se prepasti ako je zateknete da je sama ustala :D
Samo opušteno i slušaj doktora, što se prije opustiš, prije će ti smanjiti broj tableta.
radenska

#2855 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ma uhvatila bih se ja jednog, i posla sam bila kod Masica, otisla dva puta i zavrsila u bolnici. Sad niko nece da me primi, kazu nece rizik na sebe :sad:
Zato se i raspitujem za njega
otherside

#2856 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

radenska wrote:Ma uhvatila bih se ja jednog, i posla sam bila kod Masica, otisla dva puta i zavrsila u bolnici. Sad niko nece da me primi, kazu nece rizik na sebe :sad:
Zato se i raspitujem za njega
ma to samo divanovic picajzla nece "rizik na sebe" :D
evo kaze lacici da je masic vec u mup-ovoj ambulanti.
a sta mislis da u GAK ides dalje na kontrole?
safran

#2857 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

nova_korisnica wrote:no worry...trudnoca traje 40 sedmica sto u biti cini 10 mjeseci ako racunas 4 sedmice po jedan mjesec...ali kalendarski to ispadne 9 mj :) ja sam u 29. sedmici a u 8. mjesecu :)
.... a bogami i 42 ....
safran

#2858 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Cholina_Lokica wrote:
duboka_misao wrote:Masic ce se Mozda vratiti u septembru to mi je rekao pouzdani mahalski izvor, a ja koje sam srece tek kod masica dodjem on da otkaz, prebacim se kod doktorice Aide ona isto mora na naku operaciju nema je mjesec dva, sad kontam kod Nakasa ako i njega uhvatim.
Nemoj, pokosice ga srcani :mrgreen:
Ljubim :kiss:
Nemoj i Nakaša ako boga znaš, satraće ga auto - :lol: :lol: :lol: :lol: ako baš moraš u Vojnu eno ti Bećiragića, samo nemoj Nakaša ....
CherryLips

#2859 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Alhemicarkaa wrote:
Ja sam sebi napravila raspored kad koju tabletu pijem, ovu uzmeš u 11, pa za sat drugu, pa slijedeća doza opet to, ali druga kombinacija. Pila sam gynipral, isoptin i apaurin. Jedan isoptin sam mjenjala sa apaurinom. Znam da sam prebrojala da sam dnevno uzimala 12 tableta. Meni su govorili da gynipral zatvara rodnicu i kod poroda pukneš ko kokica. Ja se otvorila ni vodenjak nije pukao, ni kontrakcije krenule. Završila sa tri šava, rodila u 10 minuta. Curicu sad doveli sa pregleda (četri i po mjeseca), doktorica nije mogla da vjeruje kako ima dobre motoričke funkcije, ide ispred svog uzrasta, naročito joj je to nevjerovatno s obzirom da i kilažom ide ispred svog uzrasta :lol: Ona već pokušava da sjedi, kaže doktorica nemojte se prepasti ako je zateknete da je sama ustala :D
Samo opušteno i slušaj doktora, što se prije opustiš, prije će ti smanjiti broj tableta.
Hvala na ovim rijecima ohrabrenja....i meni je kad sam na GAK isla propisan i Isoptin ali ga nijednom nisam uzela,sad kontam da mi mozda moja dr nije apaurin propisala skupa sa Gynipralom zbog smirenja i sl jer mi je rekla da mogu ocekivati lupanje srca nakon uzimanja. Sad imam neki pritisak u usima ko da sam se popela na Trebevic,mjerila sa onim digitalnim tlakomjerom,varira od 120-150,haj ga znaj koliki je fakat....je li neka mozda imala povisen krvni pritisak,kako bih ga uopste prepoznala? Uvijek mi bio onaj standardni 120/80....
Alhemicarkaa

#2860 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

CherryLips wrote:
Alhemicarkaa wrote:
Hvala na ovim rijecima ohrabrenja....i meni je kad sam na GAK isla propisan i Isoptin ali ga nijednom nisam uzela,sad kontam da mi mozda moja dr nije apaurin propisala skupa sa Gynipralom zbog smirenja i sl jer mi je rekla da mogu ocekivati lupanje srca nakon uzimanja. Sad imam neki pritisak u usima ko da sam se popela na Trebevic,mjerila sa onim digitalnim tlakomjerom,varira od 120-150,haj ga znaj koliki je fakat....je li neka mozda imala povisen krvni pritisak,kako bih ga uopste prepoznala? Uvijek mi bio onaj standardni 120/80....
Trebaš uzimati isoptin zajedno sa gyinipralom, jer gynipral ubrzava otkucaje srca i izaziva povišen pritisak! Meni je doktor, da ne bih uzimala preveliku dozu isoptina, jednu tabletu isoptina (od 4 koje sam trebala uzeti, koliko se sjećam isoptin sam pila sat vremena prije gyniprala) zamjenim sa apaurinom. I plus sam pila apaurin, čini mi se 3 tablete dnevno, i magnezij direct 2 puta. Rezultiralo je da sam 7 dana koristila sve to i kontrakcije se smirile.
Alhemicarkaa

#2861 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

CherryLips, nemoj se zezati sa visokim pritiskom, to zujanje u ušima je upravo to. Obavezno ili uzmi terapiju tačno kako ti je propisana, ili konsultuj ljekara, ali koga god znam da je uzimao gynipral pio je i isoptin i apaurin uz to.
nova_korisnica

#2862 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nova_korisnica »

evo ja taze od doktorice :D
sve je u redu, beba ima 1500 g (mashala) i nije se dala slikati :D nemirna i vrti se i plese i skace i svasta nesto, ali ja to fakat volim jer onda znam da je sve ok :) mahnula je koji put rukicom i onda sakrila lice :D
mama se udebljala, ali kaze doktorica da nije nista strasno samo cu imati vise posla poslije trudnoce...sljedece sedmice imam ctg pa sam bas radoznala kako je to :D
rekla mi je doktorica da setam, plivam itd (sto vec i radim) ali i da se opustam...najbolje u kadi :) pred spavanje noge istusirati malo hladijom vodom i po potrebi staviti hladan peskir na noge...ali kod nas su vrucine prosle, tako da peskir nije potreban...
pozz svim mamama :D

p.s. za visok pritisak nemam nikakav savjet niti imam kakva iskustva :( ali znam da se stim ne smije igrati :(
CherryLips

#2863 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Alhemicarkaa wrote:CherryLips, nemoj se zezati sa visokim pritiskom, to zujanje u ušima je upravo to. Obavezno ili uzmi terapiju tačno kako ti je propisana, ili konsultuj ljekara, ali koga god znam da je uzimao gynipral pio je i isoptin i apaurin uz to.
Ma moja dr mi nije propisala Isoptin,vec su mi to na GAK-u rekli da uzimam po potrebi. Moja dr samo propisala apaurin...nista,onda cu nastaviti sa apaurinom...
duboka_misao

#2864 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

safran wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Nemoj, pokosice ga srcani :mrgreen:
Ljubim :kiss:
Nemoj i Nakaša ako boga znaš, satraće ga auto - :lol: :lol: :lol: :lol: ako baš moraš u Vojnu eno ti Bećiragića, samo nemoj Nakaša ....
@Lokice samo ti zahebaji ! :kiss:
@safran jel to imas neku listu za odstrijel :D
duboka_misao

#2865 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

u evo oglas u Havazu trazi vojna bolnica 2 akusera-ginekologa .
Alhemicarkaa

#2866 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Hmh, mislim da znam ko će biti primljen, bar za jednog, ali sačekaću da ne prejudiciram :D
otherside

#2867 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:Hmh, mislim da znam ko će biti primljen, bar za jednog, ali sačekaću da ne prejudiciram :D
reci reci reciiiiiiiii :D
duboka_misao

#2868 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

Alhemicarkaa wrote:Hmh, mislim da znam ko će biti primljen, bar za jednog, ali sačekaću da ne prejudiciram :D
de nam otracaj softli ? Znam da su se kolege zalile na Masica da im `otima` pacijente jer su sve zene isle njemu, kako je on otisao, Aida isto, Puzic u penziju sve se rasulo sad nemogu da stignu :D
Alhemicarkaa

#2869 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Pa ko je na specijalizaciji tamo? Ti će biti i primljeni, tipujem na malog Mehmedbašića.
LaCici

#2870 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Ja mislim da ce se ginekologija u Vojnoj zatvoriti nakon odlaska ovih doktora. Jer ko ce im raditi, jedino specijalizanti, Spahovic mladji i ostali...
edit: Spahovic junior ne da je arogantan, nego je fuj, ali dobro me je zasio sto jest jest :-D
duboka_misao

#2871 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

koji je onaj celavi mladji frajer visio je sa beciragicem dok sam bila u bolnici ? njezan kao rovokopač.
Alhemicarkaa

#2872 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Pa ima Nakaš, on je odličan. Ima i Aida, valjda će žena ozdraviti. Neće se zatvoriti, tako bi se mogle sve bolnice zatvarati, niko nije vječan, niti nezamjenjiv, niti mu je zaposlenje doživotno garantovano. Ali da će biti manja navala, ja se nadam.
Alhemicarkaa

#2873 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

duboka_misao wrote:koji je onaj celavi mladji frajer visio je sa beciragicem dok sam bila u bolnici ? njezan kao rovokopač.
Pa imao je pločicu valjda sa natpisom? Mene je pri otpuštanju sa poroda pregledao isto neki mlađi, ovaj je bio ok, koliko se sjećam, pogledala sam mu ime, ali sam ga zaboravila. Čak se ne sjećam ni je li bio čelav :D
duboka_misao

#2874 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

Alhemicarkaa wrote:
duboka_misao wrote:koji je onaj celavi mladji frajer visio je sa beciragicem dok sam bila u bolnici ? njezan kao rovokopač.
Pa imao je pločicu valjda sa natpisom? Mene je pri otpuštanju sa poroda pregledao isto neki mlađi, ovaj je bio ok, koliko se sjećam, pogledala sam mu ime, ali sam ga zaboravila. Čak se ne sjećam ni je li bio čelav :D
ma ja se samo sjecam da je bio celav,mozda ima i touch of alopecia sto bi rekli :D specijalizant sigurno.
LaCici

#2875 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Alhemicarkaa wrote:Pa ima Nakaš, on je odličan. Ima i Aida, valjda će žena ozdraviti. Neće se zatvoriti, tako bi se mogle sve bolnice zatvarati, niko nije vječan, niti nezamjenjiv, niti mu je zaposlenje doživotno garantovano. Ali da će biti manja navala, ja se nadam.
E vala ja se ne poradjala vise tamo ako ostanu samo ovi mladi. Masicu i Puzicu sam jedino vjerovala jer su najiskusniji ali s obzirom da se i Puzicu blizi penzija tesko da ce biti poroda kao sto je bilo. A kada nema posla postavlja se pitanje opravdanosti postojanja. A i taman su htjeli da prave treci sprat za porodjajno. :-)
Post Reply