Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- Vitezanin
#2851 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
@hardcore, argumentacija ti je čist promašaj. Ali totalni, čisti promašaj. Ljudi koji tu žive su takvi kakvi jesu. Njihovo siromaštvo (ako su uopće siromašni) sigurno nisu kreirali turisti koji, direktno i indirektno, tim ljudima pomažu. Kakav snobizam, zaboga. Naravno da,ako putuješ, da ćeš obratiti pažnju na ljude koji tu žive. Sudeći po tvom rezonovanju, trebali bismo samo ići u Berlin, London, Pariz,i tu samo u neke kvartove. Da gledamo one koji su bogatiji od nas.
Šta je rješenje? Da idemo u Peru i slične države? Da ne idemo? Da putujemo, ali da ne slikamo? Šta je solucija po tvom? Znači ex liberal ili bilo ko drugi je snob što ima ajfon i što se usudio da uslika lokalca?
Šta je rješenje? Da idemo u Peru i slične države? Da ne idemo? Da putujemo, ali da ne slikamo? Šta je solucija po tvom? Znači ex liberal ili bilo ko drugi je snob što ima ajfon i što se usudio da uslika lokalca?
- HardcoreMX
#2852 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
i @vitezanin...pa bullshit je malo za reci...reko sam vec ranije..neki prelaz iz snobizma u sadizam..i to je moj komentar na panoramu samo jedne slike iz Peru, ostalo iz tog slajda ok..ne moras se sloziti..ako si se pronasao u komentaru, to je tvoj problem..valjda ako bi ikoga tvoje slike s tripa interesovale onako cisto informativno da zna sta se ima tu posjetiti..koji klinac slikas neke nadnicare, sirotinju i etc..idi na temu 'lijepi krajolici' i vidi kako se pravi dobra prezentacija...exliberal-ex wrote: Sta ba bullshit...dosao sam da obidjem predjele koje hocu da posjetim, posteno platim sta treba da platim i to je to....jel to nesmijem da uslikam ljude iz tih predjela.....postavljao sam slike i iz evrope, italije, francuske, engleske, amerike...ovo je tema gdje putujete i kako vam je bilo.
uostalom ako ti se nesvidja sto mi idemo i slikamo tvoj problem, postavi nam slike sa tvojih putovanja ...
- mousstapha
#2853 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Imas fotografa koji putuju po svijeu i rade skoro pa iskljucivo portrete lokalnog stanovnistva. Meni nekada takve fotografije vise govore o drzavi, mjestu, kulturi nego ijedna druga.
Primjer je Jurica Galic iz Hrvatske. https://www.instagram.com/jurica_galic_juka/
Svako ima svoje preferencije, neko voli fine prirodne krajolike, neko arhitekturu. A ako je nekome motiv uzivanje u tudjoj patnji taj onda svakako ima drugih problema i najmanji je od njih sta ustvari fotografira.
Primjer je Jurica Galic iz Hrvatske. https://www.instagram.com/jurica_galic_juka/
Svako ima svoje preferencije, neko voli fine prirodne krajolike, neko arhitekturu. A ako je nekome motiv uzivanje u tudjoj patnji taj onda svakako ima drugih problema i najmanji je od njih sta ustvari fotografira.
- strucnjakdemagog
#2854 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
trebam ici u ZG na jedan vikend (2 nocenja), pa me zanima kako najlakse naci povoljan smjestaj i druge informacije koje ce mi pomoci da se snađem u gradu?
- seoBIH
#2855 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Booking. Ideš u Zagreb, ne ideš u Tokio. Sta je problem oko snalaženja?
- strucnjakdemagog
#2856 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
pa i trazio sam preko bookinga, ali mi cijene nekako nerealne. recimo 1km od centra 2 nocenja za dvije osobe - 156 KM. fina garsonjerica 43 kvadrata, wi-fi, parking. nekako mi to prejeftino za ZG.seoBIH wrote:Booking. Ideš u Zagreb, ne ideš u Tokio. Sta je problem oko snalaženja?
a zanima me sta treba obici u gradu, gdje se moze fino klopati i sl. nisam mislio na snalazenje u prostoru, nego cisto neke korisne informacije. uvijek se dobro pripremim kada negdje putujem. takav sam po prirodi.
- Laertes
#2857 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Prejeftino? Imaš onda i hotel Dubrovnik u centru. Tu ti nije prejeftino.strucnjakdemagog wrote:pa i trazio sam preko bookinga, ali mi cijene nekako nerealne. recimo 1km od centra 2 nocenja za dvije osobe - 156 KM. fina garsonjerica 43 kvadrata, wi-fi, parking. nekako mi to prejeftino za ZG.seoBIH wrote:Booking. Ideš u Zagreb, ne ideš u Tokio. Sta je problem oko snalaženja?
a zanima me sta treba obici u gradu, gdje se moze fino klopati i sl. nisam mislio na snalazenje u prostoru, nego cisto neke korisne informacije. uvijek se dobro pripremim kada negdje putujem. takav sam po prirodi.
- seoBIH
#2858 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
To je čak i skupo, jer nije sezona. Preko bookings ti je sigurno, čitaj dojmove.
- strucnjakdemagog
#2859 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
OK, utoliko bolje. mislio sam da je ZG skuplji.
- Vitezanin
#2860 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Smještaj u ZG je dosta povoljniji nego u drugim gradovima u Hrvatskoj (na obali), a i imaš dosta izbora. Booking je sasvim ok i nećeš se zeznuti.strucnjakdemagog wrote:OK, utoliko bolje. mislio sam da je ZG skuplji.
- HardcoreMX
#2861 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
mozda u demografske svrhe, ali u turistickom sektoru bas i nema nekog potencijala..jbg ispada upozno si jednog covjeka kao da si upozno cijelu naciju...tesko da i za mjesec, ali ima i takvih..pogledaj par vlblogova o svabama kako se stope sa domicilnim stanovnistvom..extra cool..mousstapha wrote:Imas fotografa koji putuju po svijeu i rade skoro pa iskljucivo portrete lokalnog stanovnistva. Meni nekada takve fotografije vise govore o drzavi, mjestu, kulturi nego ijedna druga.
o preferencijama ti i govorim..fotografija mnogo kaze i o fotografu..sto bi rekli boostanje ega na racun sirotilje..nije lijepo..
- mousstapha
#2862 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Naravno, jer nema drugog razloga fotografisati siromaha na 5000m nadmorske visine osim bustanja ega. Shame on me 
- HardcoreMX
#2863 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
e vid nisam na to mislio, ali ima simbolike..velike visine, velik i ego.. 
- mousstapha
#2864 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pa navedi i citiraj onda jasno na sta si mislio nek raja vidi o cemu govoris. Izgleda da je samo tebi upalo u oci.
- HardcoreMX
#2865 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hola raja
..ti ko neki mediokritet..to je bio kao sto rekoh samo jedan moj komentarcic na jednu tvoju sliku koja odskace od standardnih slichica koje su na mjestu da ne mislis da je sve za kritike..
- alibaba_i_30_godina
#2866 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Uvijek se nađe neki moralista da propovijeda, kao da ih je neko pitao za mišljenje. Kvarite nam temu!
Šta je trebao čovjek uraditi?! Rasprodati sve što ima i taj novac podijeliti ovim ljudima kako bi zadovoljio nečije kriterije?
Slike su dobre, pokazuju nam kako ljudi žive i treba i više da je ovakvih kako bi bili upoznati sa svim različitostima koje postoje.
Htjedoh još svašta nešta da napišem, ali bolje da ne gubim vrijeme dalje na ovaj nonsense.
Šta je trebao čovjek uraditi?! Rasprodati sve što ima i taj novac podijeliti ovim ljudima kako bi zadovoljio nečije kriterije?
Slike su dobre, pokazuju nam kako ljudi žive i treba i više da je ovakvih kako bi bili upoznati sa svim različitostima koje postoje.
Htjedoh još svašta nešta da napišem, ali bolje da ne gubim vrijeme dalje na ovaj nonsense.
- exliberal-ex
#2867 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Pontinski pjesacki most Curacao
- exliberal-ex
#2868 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Otvaraju ga da prodje brod
- mO k3
#2869 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
jeli kod bio u junu u dubai??
jeli prevruce
jeli prevruce
- exliberal-ex
#2870 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Jedna bolja po danu
-
AmirBaa
#2871 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
nesto u zadnje vrijeme po FB grupama citam ispovijesti ljudi iz citavog svijeta, i primijetio sam da pisu kako su ih znali besplatno "upgrade" u business class na dugim letovima, nekom bio rodjendan, nekog random ubacili itd. Je li se to vama ikada desilo ?
- alibaba_i_30_godina
#2872 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Mene jednom stujuardese smjestile u onaj dio aviona sa većim prostorom za noge iako tu nije bilo moje sjedište, da bih skontao da je tu odmah emergency exit pa im ja izgledao kao neko ko je najrazumniji i najbolji za povući onu puljku u slučaju potrebe.AmirBaa wrote:nesto u zadnje vrijeme po FB grupama citam ispovijesti ljudi iz citavog svijeta, i primijetio sam da pisu kako su ih znali besplatno "upgrade" u business class na dugim letovima, nekom bio rodjendan, nekog random ubacili itd. Je li se to vama ikada desilo ?
-
moonca
#2873 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Uopste nisu pitali znamo li otvoriti vrata niti imamo li snage ...
O da,desava se i meni se desilo jednom,,,,cak milim da nisam nista ni doplatila.
- HardcoreMX
#2874 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
cemu iskljucivost i tolika narcisoidna negativa, to neki fb sindrom..nisu ti lajkovali slicice, nisu ti ni prijatelji vise je li?....postavio si slike sa tripa..ok, tebi se svidja, nekome ne..iz raznih razloga...svakome se moze nesto svidjati ili ne i komentarisati...na kraju krajeva bolje dobronamjerna kritika nego laskanje..zelimo preporuke sta vrijedi posjetiti, razni savjeti etc..a ljude svatko drugacije dozivljava na opet svoj nacin..ne mozes upoznati jednog i reci da poznajes sve ljude iz jedne drzave..to je nonsense..alibaba_i_30_godina wrote:Uvijek se nađe neki moralista da propovijeda, kao da ih je neko pitao za mišljenje. Kvarite nam temu!
- alibaba_i_30_godina
#2875 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Misliš da su mene pitali?moonca wrote:i mene i momka do mene su prebacili na ta dva sjedista samo zbog eng a par koji je bio ne.
Uopste nisu pitali znamo li otvoriti vrata niti imamo li snage ...![]()
A ista situacija se meni desila što sam napisao gore. Moonca da to nisi bila ti?! Ja s desne strane, a ti s lijeve strane koridora.