Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
samina_swe

#2851 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by samina_swe »

Davno sam se farbala i dosta je vec isprato,dakle hoce li frizerka moci samo drugu farbu preko ove ili cu morati neke ekstra tretmane prolaziti`? (prvi put se farbala i skroz zafrkam :D ) najvise bi voljela opet na plavo
rinna0304

#2852 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

ja se ne bih s blansom igrala al eto ... imam lose iskustvo s blansom jer mi se previse spalila kosa ( tanka dlaka i blans ne ide nikako xd ) ako se boja koliko toliko isprala mozes mozda uzeti tamno plavu ispast ce smedje al ce ubiti crvenilo koliko toliko ... mama mi je tako uspjela isvjetliti kosu :)
samina_swe

#2853 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by samina_swe »

Uf i moja kosa je pretanka :( ne ide na dobro,ali meni se daje samo rjesiti tog crvenog "uticaja" i da boja bude malo svjetlija
Lex77

#2854 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lex77 »

samina_swe wrote:Davno sam se farbala i dosta je vec isprato,dakle hoce li frizerka moci samo drugu farbu preko ove ili cu morati neke ekstra tretmane prolaziti`? (prvi put se farbala i skroz zafrkam :D ) najvise bi voljela opet na plavo
Može samo sa farbom ali mora biti neka full svijetla i obavezno PEPELJASTA da se neutralizira taj crveni odsjaj.
Ja sam jednom to napravila iz plave-u smeđu-pa nazad sa keune 1517 +12% hidrogen i dobila sam super tamnoplavu. Ali moja smeđa nije bila crvena nego je malo povukla na zelenkasti odsjaj (frizerka me farbala) pa je onda bilo ok kad sam stavila keune.
nav_girl

#2855 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nav_girl »

*mima* wrote:Image............toplo preporucujem
Dojam nakon feniranja..radi ono što je obećano :) Vidjećemo kakvo je sutra stanje..
nav_girl

#2856 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nav_girl »

I danas rezultat poprilično dobar..kosa se ne "slegne" kao kod većine ostalih šampona. Hvala na preporuci :!:

Je li neko koristio njihove maske?
*mima*

#2857 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by *mima* »

e super lad ti prija.......a maske nisam probala........a mogla bih..... :-D
semmy

#2858 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by semmy »

*mima* wrote:e super lad ti prija.......a maske nisam probala........a mogla bih..... :-D

ja cu tebi preporuciti za tvoju kosu od La Biosthetique dermostatique sampon, taman poslije tretmana da koristis da se upotpuni ugodjaj :D
ciki4

#2859 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ciki4 »

Bila primorana otići jednoj frizerki (koja to definitivno nije :-x) , dobila sam katastrofu :x Umjesto skraćenih vrhova i blago stepenaste frizure, ja sam dobila kosu do ramena(najduži pramenovi) i bukvalne stepenice na glavi( nakrači do vilice). Eh sad, stvar je bila, al kako je popraviti? Da čekam da mi naraste i postepeno je ravnam ili da šišam na paž? Ili možda nešto treće? Kosa mi je jako gusta, debela dlaka i blago valovita :-)
nav_girl

#2860 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nav_girl »

Da li je neko probao John Frieda proizvode, konkretno sheer blonde šampon i regenerator?
Bountiful

#2861 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Bountiful »

nav_girl wrote:Da li je neko probao John Frieda proizvode, konkretno sheer blonde šampon i regenerator?
jesam ja :) odlicni su proizvodi, ako imas priliku uzmi clear shine luminous glaze, meni se kosa bas sjajila od njega
Pasiflora

#2862 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Pasiflora »

ciki4 wrote:Bila primorana otići jednoj frizerki (koja to definitivno nije :-x) , dobila sam katastrofu :x Umjesto skraćenih vrhova i blago stepenaste frizure, ja sam dobila kosu do ramena(najduži pramenovi) i bukvalne stepenice na glavi( nakrači do vilice). Eh sad, stvar je bila, al kako je popraviti? Da čekam da mi naraste i postepeno je ravnam ili da šišam na paž? Ili možda nešto treće? Kosa mi je jako gusta, debela dlaka i blago valovita :-)
:lol: :lol: Ovo se smijem od muke... Isto mi se desilo. Nakon tog uzasa osisala sam se na neki (ne potpuno ravan) paz (do ispod uha) i sada cekam da se malo izvuce (barem do ramena) pa cu onda vidjeti sta dalje.
Ne ocajavaj - izrasce :-?
nav_girl

#2863 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nav_girl »

Ja nisam primjetila ovdje da ima..
ciki4

#2864 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ciki4 »

Pasiflora wrote:
ciki4 wrote:Bila primorana otići jednoj frizerki (koja to definitivno nije :-x) , dobila sam katastrofu :x Umjesto skraćenih vrhova i blago stepenaste frizure, ja sam dobila kosu do ramena(najduži pramenovi) i bukvalne stepenice na glavi( nakrači do vilice). Eh sad, stvar je bila, al kako je popraviti? Da čekam da mi naraste i postepeno je ravnam ili da šišam na paž? Ili možda nešto treće? Kosa mi je jako gusta, debela dlaka i blago valovita :-)
:lol: :lol: Ovo se smijem od muke... Isto mi se desilo. Nakon tog uzasa osisala sam se na neki (ne potpuno ravan) paz (do ispod uha) i sada cekam da se malo izvuce (barem do ramena) pa cu onda vidjeti sta dalje.
Ne ocajavaj - izrasce :-?
Ma i ja se smijem, nakon što se isplačem kad se pogledam u ogledalo :lol: To sam i ja skontala, paž pa kako raste, ravnati
rinna0304

#2865 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

jel ko koristio ovaj sampon za brzi rast kose :
-sampom od koprive (onaj obican, domaci)
-pantenol
-kapi od koprive
-AD kapi (vodeni rastvor)
-B vitamin u ampulama (slobodno stavite 2-3 ampule)

planiram da se osisam na paz tj sveee sto ne valja da skinem ( sad mi je kosa skoro do pola ledja) al brzo puca ...
eh sad kontam dal bi se ubrzao rast jer ne volim kratku kosu ni sekunde al opet zelim dugu i zdravu ... pa jel koristio ko ovo
i jedno malo smijesno pitanje da li su AD kapi za papagaje iste ko AD kapi za ljude :lol: :lol:
i da jos ako je ko koristio koliko odprilike sve skupa ovo izadje ?
hvala:r
inspire_me

#2866 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by inspire_me »

rinna0304 wrote:jel ko koristio ovaj sampon za brzi rast kose :
-pantenol
-kapi od koprive

planiram da se osisam na paz tj sveee sto ne valja da skinem ( sad mi je kosa skoro do pola ledja) al brzo puca ...
eh sad kontam dal bi se ubrzao rast jer ne volim kratku kosu ni sekunde al opet zelim dugu i zdravu ... pa jel koristio ko ovo
i jedno malo smijesno pitanje da li su AD kapi za papagaje iste ko AD kapi za ljude :lol: :lol:
Ja sam koristila ovaj sampon, tj. sve ove sastojke sam smuckala i potrosila cijelu onu veliku bocu, i mogu ti reci da nikakvog pomaka nisam vidjela. Doduse, ja imam tanku kosu,a dugo se farbam u svijetlo plavo, pa mozda meni i nema spasa do makaza. Dugo sam koristila Keune 1517 farbu i kosa mi se bukvalno pocela trgati i pucati, evo vec skoro godinu dana muku mucim. Sisam se svako mjesec - dva i obzirom na to da se sisam na ravno, jer ne volim stepenaste frizure, sa skoro do pola ledja duzine dosla sam do duzeg paza, onako preko ramena. Ima li iko ikakav savjet kako da spasim ovo malo duzine sto mi je ostalo :D :D
swirl

#2867 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by swirl »

nav_girl wrote:Da li je neko probao John Frieda proizvode, konkretno sheer blonde šampon i regenerator?
I ja sam probala, ustvari sad samo i koristim John Frieda proizvode za loknavu kosu, od sampona do silikonskog ulja, meni su odlicni njegovi proizvodi.
nav_girl

#2868 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nav_girl »

Naručila i ja pa šta bude:) Doduše samo šampon ..imm osjećaj da mi svi regeneratori "slijepe" i ovo malo kose što imam.
Žene, kakva su vaša iskustva s regeneratorima i maskama..izbjegavate ili je obavezno pri pranju kose?
Rimljanka

#2869 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Rimljanka »

swirl wrote:
I ja sam probala, ustvari sad samo i koristim John Frieda proizvode za loknavu kosu, od sampona do silikonskog ulja, meni su odlicni njegovi proizvodi.

Kod mene je obavezan! Obziromd a imam plavu farbanu kosu,pa ako hocu da izgled azdravo i d aje duga potrebna joj je velikaaaa njega i dosta truda.

U biti ja regenerator i ne koristim. redovno nakon pranja nanosim Lorealovu masku za kosu onu za farbanu kosu. Imam i Loreal sprej za vrhove sto se ne ispire,ali nisam nesto posebno zadovoljna.

Loreal je imao nocni eliksir za kosu,koji se isto nije ispirao,ali su ga prestali proizvoditi.Meni je bio odlican.
Sad isto trazim nesto dobro za dodatnu njegu vrhova,da se ne ispire,a da ne slijepi i ne umasti kosu.

U zadnje vrijeme prije pranja kose stavljam raznorazne maske na kosu.Nekad jaje i maslinovo ulje..nekad ricinusovo,pantenol,cickovo ulje isl.
nova_korisnica

#2870 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nova_korisnica »

-pantenol
-kapi od koprive

ja sam koristila prije nekih 9-10 mjeseci i fasovala perut samo takvu..jedva sam se je kutarisala...nikakvog drugog efekta nisam ni vidjela ni osjetila :( ali mozda je samo do mene...
rinna0304

#2871 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

ja sam evo juce napravila tak mix i oprala kosu s tim hmmm pa nezz izgleda mi nekako meksa i laksa kosa .. eh vidjet cemo dalje ocel biti kakvih negativnih posljedica
cvrcak i mrav

#2872 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by cvrcak i mrav »

-pantenol
-kapi od koprive

Ja sam cula za recept sa Kosili Baby samponom umjesto sampona od koprive. Oni koji su ga koristili rekli su da je nelos.
Jed1217

#2873 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Jed1217 »

Mislim malo promijenit boju kose, sad sam tamno smeđa i da mi je nesto svijetlije, al da se fino primijeti razlika. Razmisljala sam o svijetlo smedjoj ili malo ludila :D pa da se farbam u crveno. Problem je što su moje obrve skroz crne, ugalj. Ne bih ih posvijetlila, jer nema svrhe, dva umivanja i opet na starom. Znam, probala :-)
E, jesam li ja osuđena na ovu boju kose koju imam sad ili?
Dr.Brennan

#2874 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Dr.Brennan »

Je li neko zna ima li se gdje u Sa kupiti ova pegla za kosu i cetka?
Rijec je o Braun Satin Hair 7 straightener and brush
Image
Image
Last edited by Dr.Brennan on 31/05/2012 23:01, edited 1 time in total.
rinna0304

#2875 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

u cm-u u robot komercu na socijalnom, merikator na ilidzi i merikator socijalno :) 118 je ova pegla , a ona za obojenu kosu 130 :)
Post Reply